Şimdi Ara

Bir insan neden tıp ister anlamıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102
Cevap
4
Favori
8.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Altına imzamı atıyorum. Ama prestij hala biraz da olsa devam ediyor bence yakında biticek ama açık kapandıkça.
  • kpss adlı korkunç sınava girmiyorsun ve o sınavda taşra üniversitesi mezunu on binlerce kişiyle yarışmıyorsun.

• Hocam bu gibi zorlukları bütün mesleklere yazabilirim.işçi, mühendis, şoför,esnaf, çöpçü hatta patron. Her meslekte zorluk var boşa çenenizi tüketmeyin. İşin içinde para varsa hiçbirşey kolay değildir.

Mühendis olmak istiyorsan git ol ve gör ne zorlukları var. İşsizlikten intiharı düşünürken tekrar gel konuşalım.

Peşin not: onlarca belki yüzlerce mühendis tanıyorum boş gelmeyin cevap atarken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukarda saydıklarınız doğru fakat eksikler var. kimse siz doktor oldunuz diye size tapmaz. tersine çevrenizde sizi kıskanan size zarar vermek isteyenler olabilir. ayrıca tıptaki mobbingi de unutmayalım. özellikle bu pandemi döneminde mobbing çok arttı hastanelerde.

onun dışında genel olarak yorumları okudum da çoğu gerçekten boş. biri prestij için diyo biri kız arkadaş arayacakmış açıkçası bunlar çok ucuz şeyler.

neyse şunu da söyliyim ilginiz yoksa eğer tıp yazmayın. çünkü aile baskısıyla gitmek gerçekten çok yanlış ve çok büyük hata. ya da sırf para için gitmekte aynı şekilde. çünkü dersler bi süre sonra size yük gelecek sırf ezber diyeceksiniz tusa girmek zorunda kalıcaksınız belki o sınav da çok zor biliyorsunuz. onun dışında hadi bi şekilde diplomayı aldınız diyelim hastanede sizi çok zor günler bekliyor mezun olunca. hastalarla uğraşmak çok zor bazen hayattan bıktırıyor hastalar. zaten SİZ TIP OKUMAYI DEĞİL MEZUN OLDUKTAN SONRA HASTALARLA ORTAMLA BAŞA ÇIKABİLECEK MİSİNİZ bunun cevabını verin önce sonra okumak zaten çok keyifli gelir eğer olumluysa cevabınız.

dipnot: para her meslekte var arkadaşlar yeter ki siz o mesleğin en iyisi olmaya oynayın gerisi gelecektir. bi de ailenizin size ZORLA bi bölüm yazdırmasını asla kabul etmeyin hangi alanda gelişmek istiyorsanız onu seçin tercih döneminde. yoksa pişman olabilirsiniz bi büyüğünüz olarak söylüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B435CEB2A -- 10 Mart 2021; 22:7:16 >

• katılıyorum hocam. bu forum ne ağlayanlar gördü aile baskısıyla tıp yazıp sonra hüngür hüngür ağlayanlar o kadar çoktu ki. umarım insanlar artık araştırıp ona göre en doğru kararı verir bundan sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 10 Mart 2021; 22:25:1 >
  • heleloyloyloy H kullanıcısına yanıt

katılıyorum hocam. tıp hiçbir zaman dışardan göründüğü kadar şatafatlı olmadı.

• Sosyal bir varlıktır da o yüzden. Tersini düşünende kesinlikle psikolojik bir bozukluk vardır, olayın doğası budur çünkü.
  • aptalız o yüzden, kafamız çalışmıyor, çalışamıyor :)

• ben ayrı birşey merak ediyorum;neden akıllı zeki gençlerin subaylığa hevesi yok?23-24 yaşında Teğmen en az 7000 lira ile işe başlar; doğu da - yurt dışı görevinde maaş daha da artar...lojman vs..pek çok imkanı var;emekli oldukların da bugün OYAK sayesinde tazminat olarak minimum alınan para 2.000.000 TL...bu imkanlar ülkemizde hiç bir meslekte yok...ben çok istemiştim ama sağlıkla ilgili bir sorunda en son aşamada elenmiştim...belki de hala içimde uhde kaldı.

• garipbiroğlan G kullanıcısına yanıt

Açık sizce ne zaman biter hocam bu yıl girsek 2027-28gibi mezun olucaz sence atanabilir miyiz hepimiz

• WildArms W kullanıcısına yanıt

Sence 2027de Tıpa disteki gibi kura sistemi gelir mi her mezunun devlete atanamamasi gibi...Bu er ya da gec olacak ama ne zaman?

• emre510 kullanıcısına yanıt

Pratisyenken de acilde prestij var mi?Prestijden kastiniz nedir bir de?

• ben anlamam, kafası çalışan sensin. ölç biç akıl süzgecinden geçir sonra bana da söyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

ben ayrı birşey merak ediyorum;neden akıllı zeki gençlerin subaylığa hevesi yok?23-24 yaşında Teğmen en az 7000 lira ile işe başlar; doğu da - yurt dışı görevinde maaş daha da artar...lojman vs..pek çok imkanı var;emekli oldukların da bugün OYAK sayesinde tazminat olarak minimum alınan para 2.000.000 TL...bu imkanlar ülkemizde hiç bir meslekte yok...ben çok istemiştim ama sağlıkla ilgili bir sorunda en son aşamada elenmiştim...belki de hala içimde uhde kaldı.

kesinlikle oyle hocam kara harici diger branslar genel olarak cok rahat meslek hayatina sahip tek sikinti okuma sureci ona da herkes gelemez ondan secmiyor insanlar zaten genelde. Ulkedeki tek saglam meslek olarak o kaldi ve hicbir zaman da degeri dusmeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2021TytAytYolcusu

Açık sizce ne zaman biter hocam bu yıl girsek 2027-28gibi mezun olucaz sence atanabilir miyiz hepimiz

hocam pek bir bilgim yok ama cok fazla mezun vermeye baslamasindan dolayi doktorlar 2030 a kadar bitebilir diyorlardi. Dogru mu yanlis mi bilemem sayisal veri lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: 2021TytAytYolcusu

Pratisyenken de acilde prestij var mi?Prestijden kastiniz nedir bir de?

pratisyenlere saygi azaldi baya hocam. cevreme gore konusuyorum tabi. ne doktorusun diye sorulunca pratisyen cevabini insanlar vasifsiz doktor olarak algiliyorlar resmen. Sanki tip okumamis gibi goruyorlar o insan. Doktor sayisi arttikca genel olarak doktorluga da saygi azalacak ki oyle olmaya basladi bile durumlardan anlarsiniz zaten. Nerede cokluk orada bokluk

• Maalesef yaniliyorsunuz hocam.Nüfus artış hızı yavaşladı.Doktorları bir kenara bıraktim ayni şey ögretmenler icinde geçerli demeniz hele tamamen yanlış çünkü daha 2gün önce Ziya Selcuk Cnn de sadece 50bin ögretmen acigimiz kaldı onu da ücretlilerle dolduracagız dedi.Bu yaz TTK başkani Burhanettin Donmez artik sadece emekli okan ögretmen sayisi kadar alım yapacagız bu sayı da 10.000dedi.2020KPSS ye 450.000ogretmen adayi girdi alim 20bin oldu bundan sonrada giderek azalacakmis çunku ogretmen doluluk oranimiz yuzde 93dedi Ziya Selcuk.

Doktorlara gelirsek çok kontenjan artimi yapildi 2018de YÖK başkani Yekta Sarac 2024te pratisyen ihtiyacimiz bitecek demisti araya pandemi girdi en son Fahrettin Koca pratisyen ihtiyaci bitis tarihini 2028olarak acikladi ama tıpta doygunluga ulasacak maalesef.Mantiken düsünun 10yil önce disin eczaciligin bitmesine imkan veriyor muydunuz asla derdiniz dimi ama ne oldu bitirdiler.6000kisilik dis kurasi da devlete 400kisi ataniyor kalan mezunlarda cok fazla oldugu icin ucuza özellerde calisiyorlar.Eczane acmak artik yasak.Kontenjan artimindan Tıpta nasibini alacak Tıp dokunulmaz değil.200kisilik amfilerde 400kisi okutmanin bir bedeli olacak ancak zamani belli degil umarim 2030dan önce olmazda biz mezun olup atanabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 11 Mart 2021; 11:21:54 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.