Helal olsun hocam. Benim durumu aynen yazmışsınız < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bir insan neden tıp ister anlamıyorum (5. sayfa)
-
-
Hocam merhaba.Ben tıp tutmazsa ilkögretim matematik ogretmenligi dusunuyorum ancak bu yaz artik sadece emekli ogretmen sayisi kadar alim yapilacak doluluk oranimiz yuzde 93gibi aciklamalar baya moralimi bozdu.Sizce 2025te ben mezun oluncaya kadar ilkogretim matematigin Kpss puanlari 90lara cikip atamasi kotulesir mi ilkogretim matematigin gelecegi hakkindaki gorusleriniz nelerdir?Bir de maasiniz calisma saatleriniz nasil?Tıp puaniyla neden ogretmenlik yazdiniz hic keske doktor olsaydim dediniz mi özendiniz mi?Tıpa zekiler girer demissiniz ama tip puaniyla girdiginize gore siz de zekiymissiniz o zaman hic bu meslekte harcaniyorum diye uzuldugunuz oldu mu?Cocuklar saygisiz mi?Cevaplarsaniz memnun olurum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2021TytAytYolcusu -- 12 Mart 2021; 23:10:46 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
benim bir yakınım doktor. her hafta kavga çıkarıp ölüm tehditleri eden insanlar oluyor. bunların yanında doktorun sözünü dinlemeyip kendi bildiğini okuyan insanlar da sürüyle geliyor.
-
Cerrahi bi branşta uzmanlaştığnız an en kötülerden biri de olsanız minimum 20bin tl kazancınız olur devlette.
İyi bir üniversitede asistanlık yapıp cerrah olursanız özelde minimum 30bin tl ile keyfinize bakarsınız 32-33 yaşınızda. Bişeyleri göze alabilmek önemli.
Bi mühendiste 32-33 hatta daha fazlasını kazanabilir ama tıp okuduğunuzda orjinal fikirli vs olmanız gerekmiyor.
Çapa cerrahi 53 puanla asistan alıyor ve buranın mezunlarını zaten özeller kapıyor. Çok iyi olduklarından değil sırf Çapa’da asistanlık yaptıklarından.
Ha bana daha fazla para lazım derseniz son senenizde iyi kasarsınız tusa üstüne birde mezuna kalıp okulu uzatır mecburiden yırtıp tus kasarsınız plastik cerrahi kazanırsınız. 5 sene sonra aylık minimum 50 bin tl kazanmaya başlarsınız. 2.-3. Senenizde ise minimum 150bin tl kazanmaya başlarsınız.
Sonuç: Tıpta iyi para kazanmak için yapmanız gerekenler bellidir. İstediğiniz para miktarına göre tercihlerinizi kendiniz yaparsınız yapıp yapmamak size kalmıştır. Tıp size bu imkanı sunar. Mühendislikte böyle bir imkan yoktur kendinizi geliştirmek zorundasınızdır. Kimine göre mühendislikte yüksek para kazanmak kolaydır kimine göre tıpta. Tercihinizi buna göre yaparsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Asıl soru şu bir insan TIP okuyup niye riskli alanları seçmek ister. Cerrah, acil doktoru olmanın hiçbir mantığı yok. Bugün dayak yemezsen illa bir gün dayak yersin. En iyisi köyde sağlık ocağı doktorluğu idi köyleri mahalle yaptılar o da bitti gibi birşey.
-
2025 e kadar atama zorlaşır tabi .
Ilk zamanlar tabi ağır geldi öğretmenlik yapmak ama kendini geliştirip matematiği ticarete dokebilirsen iyi paralar kazanırsın. Bulundugum yerde ilköğretim mat öğretmeni bir arkadas var.Cddi gelir elde edebiliyor (15 gibi)
Yaz döneminde var .Kendine de zaman ayirabilirsin
Saygisiz ogrenci tabiki var
Bunla bahsetmeyi de zamanla ogreneceksin
bak kafamı yine karıştırdın
-
Valla asıl sorudan aşırı uzak bir soru olmuş . Cerrahi branşlar daha heyecanlı . Ben mesela çalışmayı seven biriyim öyle hasta gelsin gitsin değil 10 saat ameliyat yapmak isteyen biriyim bu yüzden isterim .
Mesela toplu taşıma varken neden bir insan araç . Her gün haklı haksız nedenlerle trafikte bir sürü kavga kıyamet görüyorum , çoğu yerde de ölüm haberleri vs duyuyoruz . Bir arkadaşımın akrabasına daha dün pompalıyla sıktılar .
Şahsen bana göre acilde biriyle kavga etme ihtimalim trafikte etme ihtimalime göre daha düşük . Ölüm oranımı da aynı şekilde görüyorum . Ha yarın acilde vururlar beni orasını bilemem tabi ama beniö düşüncem bu -
Asıl soru o değil, İnternet çağında hala birileri niye okumak ister?
-
Çünkü kimse internet çağında olduğumuza bakmaz insanlar diplomaya bakar. Bir yere başvurduğunuzda konuyla ilgisi dahi olsa da olmazsa da en az lise mezunu istiyorlar
-
Bugüne kadar internette, iş verdiğim kimsenin diplomasını sormadım bile, sadece işi biliyor mu, portföyü nasıl ona baktım.
Diploma sadece kağıt parçası, diploması olup işi bilmeyenle kimsenin uğraşacak hali yok, işi bilen, referans yapan alır.
-
Örneğin yazılım işiyle ilgileniyorsun Türkiye'de ilk 10k daki bilg. mühendislerinin %90'ı sizin iş gücünüze fayda sağlayacaksa üni mezunu olmayan total insanların %1'i bile işinize yaramayacaktır. Diploma parçası gereksizdir belki ama insanların bir şeyleri başarabildiklerini, belli kültüre sahip olduklarını anlamanıza yardımcı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riven Mı -- 13 Mart 2021; 8:38:56 > -
Tıp maaşı tatmin edici ameleliktir. Sürekli ezber yaparsın (bir tmci misali). Sürekli bir şeyler okursun iyi maaşlar alırsın ama sürekli saçma sapan insanlarla uğraşırsın, yeri gelir hakaret yersin, yeri gelir çok bilmişlik taslarlar. Meslek şevkin kalmaz sadece para için nöbet tutarsın insan bakarsın.
Hevesli arkadaşlara tavsiyem bir yazılımcı veya mekanik tasarımcı vb. olmalarıdır. İş harici haftasonları bile emek vermek isterseiniz çünkü bir tasarım sizin evladınızdır. Onu büyütürsünüz sizin eserinizdir dünyanın her yerinde sizin eseriniz dolaşır. Tasarımınızla ilgili her hatada koşarsınız ve sürekli işinize severek gidersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riven Mı -- 13 Mart 2021; 8:44:17 > -
Hangi işi yaptığınızı bilmiyorum ama en basitinden kasiyerliğe bile başvursam lise diploması istiyorlar bunlar benim bizzat gözlemlediğim şeyler çevremde okumuş okumamış birçok işsiz var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fridabaci -- 13 Mart 2021; 9:27:46 > -
Slayt okuyup doç. prof. olanların dersine girip sınavda sözlüde en uç bilginin kendine sorulmasını isteyenler rahatça yazabilir.
Benim açımdan; insan bedenini ve fizyolojisi tanımak istemek, gereken durumlarda bedene müdahalede bulunabilme becerisine sahip olma isteği. Bunun içinde cerrahi bir branş seçtim.
-
Çoğunluk (güya) parası için ve prestiji için giriyor tıpa. Sonra ne oluyor biliyormusunuz?
1)Duyduğu parayla aldığı paranın alakası olmadığını görüyor çıldırıyor sinirden. Bugün en kötü 0 arabayı almak için bile ortalama uzman 20 ayda anca ödeyebiliyor parasını. O da yemeden içmeden :)
2)Dayak görünce de prestijinin de olmadığını görüyor.
Sonuç olarak köle gibi yaşamaya devam ediyor. Gerçeklerle değil duyduklarıyla hareket ettiği için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kjkszpjmr2 -- 14 Mart 2021; 11:49:50 >
Hangi sanayide , hangi dükkanı açarsak kat kat fazlasını kazanırız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X