Şimdi Ara

Bir insan zeki yada aptal olduğunu nasıl anlar ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
6.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dogustan zekilik meselesine hic ihtimal vermiyordum simdiye kadar.
    Lakin konuyla ilgili arastirma ve gozlemlenebilen bazi emarelere bakarak dusuncemin yanlis olabilecegime ikna olmaya basladim.

Fakat dogutsan zeki oldugumu kesinlikle iddia edemem.

Kazandigim sanslari degerlendiremeyen biri asla dogustan zeki olamaz.

Olsa olsa...neyse.

Felsefe ve bilim kurgu bas agrisi yaptigindan son yillarda okumayi ve dusunmeyi surekli oteliyorum.

Ama idrak ve muhakeme yetegimin kotu olmadigini dusunuyorum.

Ahlaki olarakta bilgiyle tesbiyimim arkasimda durabilecek medeni cesarete sahinim.

Bence asil meselede bu.

Olmez sag kalirsak eger 50 lere dogru bilim kurgu ve felsefeye tekrar bakabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 2 Eylül 2018; 14:41:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

Bu mesaj silindi.
    Mrhb baxyan son model aracimda otururken ayfon x telefoumla aramam icin numaranizi ozelden atarmisiniz..

185m 85kg yum

Sari saclu mavi gozluyum

5 yilda 1 kitap okurum

Bazen hoc okumam.

Tanismak isterim..

• Ben mi yanlis hatirliyorum bilmiyorum ama fazla uzun olmayan bir sure onceye kadar sen dindardin galiba .. Sonra ne oldu ? İlham mı geldi ?

180° sayisini seviyorsun heralde

• Ulkedeki cokca fidelist gorunumlu deistlerdendim ama aliskanliktan dolayi ibadetleri 3 4 maks 5 sene evvel birakabildim..

Simdi elestirdigim halde mal gibi yaz ortasinda bayilana kadar tuttugum oruclardan dolayi kendime kiziyorum..

Sevindirici tarafi bu surecte bazi mallar gibi dini elestiren herkesi dogramak isteyen zavallilardan hic olmadim..

Salaklik cok kotu sey..

• Kaç yaşında buldun doğru yolu bari . Geç kaldığını düşündün mu hiç ?

• Hele de okudugum kitaplardan dolayi 15 inden evvel dini birakamadigim icin kendime kiziyorum.

Bunda karakter cok onemli.

Misal 1 saatte gosterilen tepeye istenilen yuku cikarmam istendiginde zirveye 3 5 mt kala surem bitse bile yuku oracikta birakmam.

Bu huy hem basari hemde basarizliklarimin en buyuk nedenlerinden..

Basariziliklara yogunlasinca tasla kendimi ezmek ama basarilara bakinca hologramimi olusturup madalya takdim etmek istiyorim..

En zekilerin me denli aptallasacagina cokca tanik hatta sanik oldugdan mhmt gibilerjne cokca kizmiyorum.

Onlara kizmamin nedeni biz yol gosterecek birey bulamazken bu kadar imkan icinde mallikta israr..

Ayni imkanlarda yestissem 15 inde kesin atayist olur mal gibi bedenime zulmetmezdim..

Zulumden kasiti anlaman icin 40 derece sicaklikta operasyona cikman veya aksii soylendigi halde elit entrenman yaparken oruclu mazosizmlik yapmak..

Insan enteresan varlik..

• Niyetim kesinlikle ciddi.

Birlikte sarkik memeli 2 ihtiyar gibi deniz kenarinda guneslenmek.

Aksamlari mehtapa karsi kadehleri tokusturup zeki muren dinlemek.

Darulacize zamani yan yataklarda kalip ortada kalan bakicinin orasini burasini minciklamak

Gibi ahlaksizca fantazileri gerceklesirebilecegim bi dost ariyordum..

Meslek

Pzvlik..

(Rezalet)

Mhmt e malzemeyi verdik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 2 Eylül 2018; 16:0:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SpellCaster

Hocam dedikleriniz gayet mantıklı hatta ilk araştırıp kitap okumaya başladığım zamanlar gercekten diğer insanlardan üstün olma gayesi güdüyordum. Bu şimdi yerini daha cok bilgiyi öğrenmeyi sevmeye bıraktı ama hala öğrenme aşkını körükleyen nedenler biri .

Ama belli bir perspektiften doğru iken bazı perspektiflerden yetersiz . Cünkü örneğin nietzcshe'nin übermensch tanımındaki gibi zeka ve bilgelik olarak aşmış insanın bile kendi özellikleriyle böbürlenmesinde bir problem olmadığını söyler. Baktığımızda ise gercekten herkesin zeki olduğunu kabul edeceği insanlarda bile bildiği ile böbürlenme veya kendisinden daha az bilenleri yada daha doğrusu bilmeye calışmayanları bir kücümsemeleri var.

Bende sizinde dediğiniz gibi kötülüyorum aslında bu özelliğimi - Hatta yazdığım gibi oldukca cahil görüyorum kendimi bazen ama bu isteklerle başlayarak okuyan araştıran bir insana doğru evrildim ancak bunların hala bir insanı bilgili mi bilgisiz mi yaptığını kesin olarak kestiremiyorum .le
    Cahilligin farkına olmaya ise kesinlikle katılıyorum. Hastalığın farkında olmadan ilac tedavisi yapılamaz sonucta.

Alıntıları Göster
    Bana hak verdiğiniz için teşekkürler. Dediğim gibi bilgili olmak veya zeki olmak, başkalarına ne kadar çok bilgi aktardığınızla ölçülmez. O edindiğiniz bilgilerden yaşamanıza ne derecede katkı sağladığınıza ve yaratıcı düşünmenizi ne denli geliştirdiğinize bağlı olarak zeki veya bilgili bir insan olursunuz. Okuduğunuz kitabın, izlediğiniz filmin bir özetini çıkarmak değildir bilgili ve zeki olmak, o kitap veya filme dair kendi çıkarımlarınız ve düşünmelerinizdir.

Yalnız Nietzsche, ”bilginizle böbürlenin” demez ki. Bilgeliğinizi ve özgürlüğünüzü kısıtlamaya ve denetim altına almaya uğraşan ahlak kurallarini ve köle normlarını hesaba katmayın der. Tıpkı aristokrat bir soylu gibi güçlü olun der. Yani durup dururken birisine gidip bilgili olduğunuzu kanıtlayin demez. çünkü soylunun, efendinin kimseye kanitlamasi gereken bir durumu yoktur veya boburlenmesini gerektiren. Bu ancak bir kölenin ahlâkı olabilir. Kendini güçlü göstermeye calismak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schwartzenius -- 2 Eylül 2018; 14:2:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

Bu mesaj silindi.
    Isim hep evde..

Calisma odamda psu lar anakartlar islemciler ramler..

Nereye kadar ciddiyet..

En ufak munakasada hakaret kufurluk uyenin oldugu yerde arada bi mizah iyidir..

Zeki murene bayilirim.

Tanju okani fazla dinlemedim.

Zaten fazlaca parcasi bulunmuyor.

Simdilerde daha cok progressive dinliyorum.

Vocal parcalarda dinleyerken samimiyet yakaladigim isimler bellidir..

Parca ismi tesaduftur..

https://youtu.be/k9qSACZNsII

• Ben 13-14 yaşımda ateist oldum . Turan Dursun sitesiyle başladı , bir de zamanında kitabını pdf indirmiştim . Sonra dedim bu adam yüzeysel adam , daha derin şeyler lazım .

Zamanla oturdu fikir bende . Tanrı Yanılgısı'nı falan da indirmiştim . Ateistforum'a üye olmuştum vs..

Senin gibi 40° sıcaklıkta bedenime zulmetmedim hiç ama zamanında gittiğim Süleymancı öğrenci yurtları falan pişmanlıktır benim için ..

• "Zeka, değişime uyum sağlama yeteneğidir." Stephen Hawking böyle demiş haklı ya da haksızlığı tartışılır.
  • Senin yaslarinda ama populizm icin degil anlayip idrak ederek ateist olanlari gorunce

15 damla goz yasi akitip

Allaha kitaba sovup saydirip

Duruyorum....

Ateist foruma gecen ay burda dozu edilince uye oldum..

Efe aydal denen kazmanin ilim irfan videolarini gorup

Aha bi sahte hoca daha deyip yillarca kapadim.

Uleyn sabah aksam sacma sapan videolara muptezel olurken 2 dk dinleme zahmetine girsen simdiye luciferle ahbap olmustum..

Dinin empoze ettigi on yargi

Fedakarlik gorunumlu mazosizm

Sorgusuz sualsiz biat kulturu

Karakteristik zayif veya ters supheci muhakeme yetenegi

=mal gibi gelip mal gibi giden kas ve kemik yiginlari..

Allah tan puhhhaa yakamizi kurtardik.

Yardimci oldugu icin allah a ne kadar sukretsek azdir..

• namaste1968 kullanıcısına yanıt
    Ahlaken tartismaya acik ama mantiken kapali olacak dogru bir dusunce..

Misal ulkeye bakarsaniz ahlakli durust akademisyen bilim adami vs vs degil satigi davarlarla insaat isine girip bu saydiklarima randevu vermeyen adamlar ulkede patrondur..

• quote:

Orijinalden alıntı: sething

Mrhb baxyan son model aracimda otururken ayfon x telefoumla aramam icin numaranizi ozelden atarmisiniz..

185m 85kg yum

Sari saclu mavi gozluyum

5 yilda 1 kitap okurum

Bazen hoc okumam.

Tanismak isterim..

Alıntıları Göster
    oğlum sen ıkınsan da bulamazsın. biraz ciddi konuş şu emojileri bırak. kimse sana asaygı duymaz, seni kaale almaz. bu kezbanın üstüne daire felan yaptırman lazım ki onunla evlenesin, sonra birkaç ay ne ayı birkaç hafta yatarsın onla, sonra seni boşar, çatır çatır nafakalarını da alır senden. bakma bunların felsefe ayaklarını.

türk kızı isterse sapına kadar filozof olsun, türk kızı türk kızıdır. düğünde nişanda onların ne mal olduğunu tükenmeyen istekleri olduğunu göreceksin.

totalde bir uçkurun uğruna ömür boyu toplam 500bin tl ödeyeceksin. seksin türkiyede ne kadar pahalı olduğunu görüyor musun? ulan ukraynada, rusyada oturma izni alsan o paraya her hafta birini alırsın. üstelik kimsenin triplerini çekmek de yok.

• Komik adamsin vesselam..

https://youtu.be/VpNuGp0HFes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 2 Eylül 2018; 22:19:58 >
  • bırak eyw ayaklarını kezban. nedir bu toplumun sizden çektiği be sizin ne olduğunu biliyoruz artık.

paran varsa land rover, paran yoksa game over diyen sizsiniz,
    size tapan narin medeni insanların hayatlarını sömüren sizsiniz,
    o medeni insanları kendi hayallariniz için harcayan sizsiniz,
    o nazik erkeklerle gezerken yanınızdan maskülen erkek geçerken pas atan sizsiniz,
    yine o o o o nazik insanları peşinize taktığınız erkeklerle belaya sokan sizsiniz,
    o insanları diğer erkeklerle aldatan sizsiniz,
    2. nafaka almak için tekrar evlenen sizsiniz,

hayat size güzel anasını satayım. cinsel açlık çeken ülkede, spor yapmak yok; düzenli beslenmek yok; sigaradan kaçınmak yok; kültürel birikim yapmak yok; kendini geliştirmek yok;

varsa da koca bulduktan sonra yine bırakacaksınız sporu felan. adam fit bir kızla evlendiğini düşünürken 6 ay sonra bir bakmış kadın askerlik arkadaşı olmuş :D

ateist olarak diyorumki yerleri ve gökleri yaradan yücelerin yücesi olmayan olduran yer ve gökün sahibi Allah kimseye kezbanları nasip etmesin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.