Şimdi Ara

Bir insan zeki yada aptal olduğunu nasıl anlar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
7.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Herattaa

quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

ben gitsem burası ,hani olur ya apartman boşluğu kokusu; boş rutubetli insanın yaşama isteğini elinden alan, olur. renk kattım lan buraya, farklı perspektif katıyorum size. değişik değişik sentezler, sana tek tek yazdığım sıfır model fikirlerimi buraya yazardım da değmiyorsun.

bak forumu kastetmiyorum, türkiyede kaç kişi var benim gibi? hadi senin gibi 70 milyon var onu biliyoruz. bana söyle benim diğer kullanıcılardan farkım şu şu de.

bekliyorum

Ben aciz bir insanım. Bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum bölümlerde, işim olmadığı zamanlar arada sırada bu konularla ilgili kitap okumaya çalışıyorum.

Uzun uzun yazıp ta değecek bir ınsan olmadigimi da kabul ediyorum.

Hatta sizin daha da bilgili, bu konuda işin ehli olduğunuzu da kabul ediyorum.

Bu forumda sayılı kişilerden olduğunuzu da kabul ediyorum.

Ama sadece kendinizi göstermeye çalışmanız saçmalık. Size yazılmayan yerde ortaya atılmanız da başka bir saçmalık.

Alıntıları Göster
    senin bu medeni hareketinden ötürü gözlerinden öpüyorum canım benim. ama lütfen bir daha başka yerde, ortadoğulu dediğimiz insanların yanında kendi yetmezliğini, eksikliğini, yetersizliğini, güçsüzlüğünü belirtme belirtme, bir daha söylüyorum SÖYLEME. sakın ha. bunu söylemek ayıp değil ama kültür kabul etmiyor.

Bir insan zeki yada aptal olduğunu nasıl anlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Schwartzenius

Bana hak verdiğiniz için teşekkürler. Dediğim gibi bilgili olmak veya zeki olmak, başkalarına ne kadar çok bilgi aktardığınızla ölçülmez. O edindiğiniz bilgilerden yaşamanıza ne derecede katkı sağladığınıza ve yaratıcı düşünmenizi ne denli geliştirdiğinize bağlı olarak zeki veya bilgili bir insan olursunuz. Okuduğunuz kitabın, izlediğiniz filmin bir özetini çıkarmak değildir bilgili ve zeki olmak, o kitap veya filme dair kendi çıkarımlarınız ve düşünmelerinizdir.

Yalnız Nietzsche, ”bilginizle böbürlenin” demez ki. Bilgeliğinizi ve özgürlüğünüzü kısıtlamaya ve denetim altına almaya uğraşan ahlak kurallarini ve köle normlarını hesaba katmayın der. Tıpkı aristokrat bir soylu gibi güçlü olun der. Yani durup dururken birisine gidip bilgili olduğunuzu kanıtlayin demez. çünkü soylunun, efendinin kimseye kanitlamasi gereken bir durumu yoktur veya boburlenmesini gerektiren. Bu ancak bir kölenin ahlâkı olabilir. Kendini güçlü göstermeye calismak

Alıntıları Göster
    Yok hocam zaten Nietzsche direk "bilginizle böbürlenin" dediğini söylemek istemedim. Biliyorsunuz Nietzsche'nin üstün insanı ondan öncekilerin dayattığı ahlakı direk olarak kabul etmez. Bunları sorgular ve tamamen kendi düşüncesine göre ahlak kuralları yaratır. Bu yeni yarattığı ahlaksa her şey olabilir tabi ki.

Önemli olan bir insanın bunu kendine göre sorgulayıp doğrusu nedir diye düşünmesi. Bunun sonucunda ortaya cıkan kişi insan hayatını gram değer vermeyen bir sosyopat da olabilir veya insan hayatının aşırı değerli olduğunu söyleyen bir hümanist de .

Kısacası konudan ve diğer arkadaşlarında yürüttüğü fikirleri toplayıp kendime göre bir mantık cercevesinde topladığımda artık şöyle düşünüyorum .

Beynini kullanan zeki bir insan isterse alcak gönüllü isterse kendini beğenmiş biri bile olabilir. Ama neden böyle olduğu ile ilgili mantıksal bir ideoloji de yaratmıştır arkasında . Yani zeki insan düşündüğünün üstüne düşünüp kendini sorgulayacak zihinsel seviyede olan biridir diyebiliriz. Daha da detaylandırılabilir ama o zamanda öznel fikrimi katmaya başlarım sanırım . daha önceki arkadaşa yazdığım gibi " herkes kafasında kendine göre zeki bir insan profili yaratmış".

• sen bana diyorsunki;

"takma kafana buraya kimseyi düzeltmeye uğraşma. beni doğal seleksiyona tabi olmama izin ver, beni ezmelerine, dövmelerine, kullanıp atmalarına izin ver. başkalarının saçmalaıklarının maliyeti milyonlar olacak olsa da karışma. doğa bu. doğaya karışmak tanrının işi. sen tanrı değilsin yapacak bir şey yok dünyada çok adaletsizlikler dönüyor hangi biriyle uğraşacaksın. sal gitsin"

o değil de bana verilmesi gereken cevabı da ben kendime veriyorum. kendi kendime öğüt verdim şuan. "tanrının işine karışılmaz" vay anasını vay, bu sözü bilmiyordum. bu nasıl cevap oldu lan.

bakın bu sizlerin acizliği. benimle bir kişi dahi BİR KİŞİ dahi diyalog kuramadı.

vay sizin ortadoğululuğunuza tüküreyim emi. foseptik çukurunda ömrünü harcayan bedenler.

NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN.
  • Nasil diyalog kuramadi diyebiliyorsun.

Bunca cehaletimizi yuzumuze vurnana ragmen basit ve korkaklar bireyler gibi ortaliktan kaybolmaktansa morkizarmis halde seni dinlemeye devam ediyoruz..

Kendine haksizligi bize iftirayi layik ve mütenasip gorme..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 3 Eylül 2018; 1:9:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    Hocam siz zeki misiniz, bu önermeyi nereden biliyorsunuz? Zeki değilseniz eyvallah, yok zekiyseniz, zeki olduğunuzu düşündüğünüz için aptalsınız. Yani her insan her türlü aptal mı?

Ekleme: Zeki değilseniz, zeki olanların ne düşündüğünü nasıl bilebiliyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagayura -- 2 Eylül 2018; 22:51:21 >
  • Birinin cahil mi bilgiszmi oldugunu ayirt edip ona gore muamele edebilecek iradedeki birey zekidir denilebilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: kagayura

Hocam siz zeki misiniz, bu önermeyi nereden biliyorsunuz? Zeki değilseniz eyvallah, yok zekiyseniz, zeki olduğunuzu düşündüğünüz için aptalsınız. Yani her insan her türlü aptal mı?

Ekleme: Zeki değilseniz, zeki olanların ne düşündüğünü nasıl bilebiliyorsunuz?
    Zeki olsam şu dünyaya bir şeyler katardım. Bak gördüğün üzere forumda takılıp zeki insan neye göre anlaşılır onu tartışıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy Shelby -- 2 Eylül 2018; 23:17:6 >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    Ben de zeki olsam diğer insanları köle gibi kullanacak yöntemler bulup uygulardım. Haketmiyorlar bir şeyler katılmasını, köle olmak için varolmuşlar insanlar bence.

Kendimi tatmin etmek için bilimsel araştırmalar yaparken bir şeyler katardım ister istemez tabi.

Neyse çok hayal kurmamak lazım.

• Zeki insanın bunu dile getirmesine ihtiyacı yoktur zaten anlaşılır demek istemiştim. Düşünmek oradaki anlamı tam karşılamamış

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

sen bana diyorsunki;

"takma kafana buraya kimseyi düzeltmeye uğraşma. beni doğal seleksiyona tabi olmama izin ver, beni ezmelerine, dövmelerine, kullanıp atmalarına izin ver. başkalarının saçmalaıklarının maliyeti milyonlar olacak olsa da karışma. doğa bu. doğaya karışmak tanrının işi. sen tanrı değilsin yapacak bir şey yok dünyada çok adaletsizlikler dönüyor hangi biriyle uğraşacaksın. sal gitsin"

o değil de bana verilmesi gereken cevabı da ben kendime veriyorum. kendi kendime öğüt verdim şuan. "tanrının işine karışılmaz" vay anasını vay, bu sözü bilmiyordum. bu nasıl cevap oldu lan.

bakın bu sizlerin acizliği. benimle bir kişi dahi BİR KİŞİ dahi diyalog kuramadı.

vay sizin ortadoğululuğunuza tüküreyim emi. foseptik çukurunda ömrünü harcayan bedenler.

NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN.
    Orta doğu halkı kavramına katılıyorum.
    Bir insan kendine zekiyim diye övünüyorsa tam tersi aptaldır. Bu da bir gerçektir.
    3-5 Kitaptan, makaleden veya futuristik düşüncelerden alıntı olan bir yazı için birisi zeki olamaz, zeki olacaksa gider realde olur burada sörf yapmaz.
    Ya da zeki olur bilim adamı olur bir şeyler katar sonra gelir buraya resmi olarak yazılar yazar, tanınır.
    Türk Halkı yani biz o kadar araplaşmaya, ümmetçiliğe meyilliyiz ki tüm toplumsal yapızımız,düzenimiz iğrençleşti.
    Kendi kültürümüzü artık kaybetmeye karşı karşıyken bizim gibi bu araplaşma düşüncesine karşıt türkler direniş gösteriyor ama başımızda ümmetçi bir hükümet ile bu imkansız oluyor.

Bir felsefeci vardı, adı "Platon" Kendisi o kadar bazı şeyleri yanlış yorumlamış ki ruh ile ilgili sanırım ilkel zamanda yaşadığı içinde kaynaklanabilir, Günümüz insanlık dışı olayların, ya da deliliğin açıklamasını söyleyeyim.
    Sonradan Delilerin olayı: Sonradan deliren insanlar aslında ölmüş insanlardır. Beyinleri ile ruhlarının birbirinden iletişimi koparması sonucu ruh bedenden ayrılır ve geri dönmemek suretiyle. Kişinin bedenine ise farklı ruhlar konar bu da bedenini kontrol etmesini sağlar bu nedenlede kişinin yakınları onu delirmiş olarak görür fakat halbuki o çoktan ölmüştür. Sadece geriye bi iz bırakmıştır.
    Platona göre ruh nefestir, hayır değildir çünkü şuan beyin ölümü gerçekleşen insanlar halen nefes alabiliyor eğer sonradan tekrar yaşama geliyorlar ise bu ruhlarının geri döndüğüne işarettir ama bu zordur. Ruhsal gücünün yüksek olması gerekmektedir.
    Bu arada ruh ile olan düşüncelerimi anlatırken daha çok temelsel şekilde anlatıyorum ki herkes rahatça anlayabilsin diye.

Şimdi avcılarınavcısı hocam öncelikle bu tavırların muhtemelen var olan forumdaki bu konudaki rekabeti arttırmak amaçlı bu aslında iyi bir şey ama, anti pati toplayabiliyor kısa sürede. Sürekli kendinizin nadir kişiler olduğunu savunuyorsunuz bu biraz yanlış bir kavram gibi geldi.

Emoji konusunda fikirlerinize %100 katılıyorum. Cidden bu insanların gözünde yan etki yapıyor. Şu emojimsi şey hariç:

Yine farklı konulardan gireyim; bana göre ateist olmak biraz saçma hiç bir şeyi kesin bilmiyoruz bilmediğimizi için ise en iyisi agnostiklik.

Bu arada laf sokma sanatınızıda taktir ettim. Öttürmüşsünüz ortalığı.

Tekrarlıyorum ben zekiyim diyip kendini diğer insanlardan üstün gören insanlar "gizli aptallardır"

• Zeka eldeki cok kisitli verilerle yeni birsey bulmaya uretmeye yarar. Sizin bahsettiginiz durum problem cozme becerisi yada arastirici kisilik. Zeka bunlardan farklidir misal 2. Sinif cocuguna metreyi ogrettik o evde gitmis kendi tahmin ve yordama gucu ile mm cm yi ogrenmis bu zekadir. Zekanin cesitleri falanda var ama o konu ayri. Genelde insanlar kendi zeka seviyesine yakin insanlar ile daha iyi anlasirlar. Biri ile tanistin bazi konulari senden daha iyi bilebilir bu ilgidir. Biri ile tanistin adam guzelce anlattigi herseyi bilmiyorsun ama anlattikca anliyorsun pekde umrunda degil konu, adam senden zeki yada degil belli degil demektir. Ama sunu hissedersin her konusmanda avanak avanak bakar her dedigine inanir her problemde senden daha kotu çözümler buluyorsa sen daha zekisindir.

• Kendini zeki goren herkes aptaldir iddiasina 4 elle sarilmis kiside aptaldir o halde.

Yone zekadan dolayi boburlenme elestirisi getirmekle asagidaki cumle celismez mi.

Yine farklı konulardan gireyim; bana göre ateist olmak biraz saçma hiç bir şeyi kesin bilmiyoruz bilmediğimizi için ise en iyisi agnostiklik.

Sekilciliginiz bozulmesin diye emoji eklemedim..

• zeki olsan bunu konuşuyor olmazdık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Kendini zeki goren herkes aptaldir iddiasina 4 elle sarilmis kiside aptaldir o halde.

Yone zekadan dolayi boburlenme elestirisi getirmekle asagidaki cumle celismez mi.

Sekilciliginiz bozulmesin diye emoji eklemedim..
    Öncelikle ben buraya gelip 3-5 makale okuyup, film izleyip sörf yapan ben zekiyimcilerden bahsettim. Kanıtlarsın zekiliğini, gerçekten bir iş başarırsın kendini daha üstün görürsün insanlara göre. Ama bu tamamen bir Komiklikten ibaret.
    Herkes hakkında demediğim halde herkes dedin, ben bir insan "ben zekiyim" diyorsa ve bunu kanıtlayabiliyorsa o zaman zekidir ama bu konuda öyle bir şey göremiyorum maalesef.
    Bu arada eğer laflarımı çarpıtarak cevap vereceksen bu senin aptal olduğunu gösterir. Çünkü daha cümlelerimden anlam çıkaramamışsın demektir.

Ben genel olarak felsefe ve dini felsefe gibi konuları anlayan insanlarla detaylı olarak konuşuyoruz fakat buradan daha çok temel bir şekilde anlatmayı seçtiğim için bu şekilde oldu. Çünkü konu içerisinde kendini Çok zekiymiş gibi görenler olduğu için yazma gereği hissetmedim.

Bu arada arkadaşların zeka ile öğrenmeyide karıştırmaları ayrı bir komiklik.

Ve sizin her yazınızda emoji koyup kendinizi iyiymiş gibi göstermekte ayrı bir çaba
    Daha ülkemizin toplum yapısını kavrayamamışsınız ama felsefe konusundasınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James Sawyer -- 3 Eylül 2018; 0:46:40 >

• Elestiriye cevap yerine geteksiz uzunlukta yaziyla elestiriyi hakli cikardinoz tebrikler.

Zeka seviyesini makam mevkiyle belirliyorsaniz rot balan cihazini urettigi halde cozemeyenlere inat mektep yizu gormemis adamlarin tamir edebildigini hatirlatirim..

Emonileri cok kiskandiysan el hepsi senin olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 3 Eylül 2018; 2:52:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

zeki olsan bunu konuşuyor olmazdık..
    Bunca mesaja ragmen hala ana avrat kifurlesmek yerine tartiabiliyorsak az veya cok zeki oldugumuzu gosterir..

• quote:

Orijinalden alıntı: namaste1968

"Zeka, değişime uyum sağlama yeteneğidir." Stephen Hawking böyle demiş haklı ya da haksızlığı tartışılır.
    Bizde ki siyasetçiler değişime en kolay ayak duran insan tipidir. Rüzgar nasıl eserse ona göre hareket ederler. Hawking' e göre en zeki canlı türü onlar oluyor bu halde.
  • türkler çok kavgacı, başka forum olsa böyle şeylere görmeyiz bence..
  • quote:

Orijinalden alıntı: James Sawyer

Orta doğu halkı kavramına katılıyorum.
    Bir insan kendine zekiyim diye övünüyorsa tam tersi aptaldır. Bu da bir gerçektir.
    3-5 Kitaptan, makaleden veya futuristik düşüncelerden alıntı olan bir yazı için birisi zeki olamaz, zeki olacaksa gider realde olur burada sörf yapmaz.
    Ya da zeki olur bilim adamı olur bir şeyler katar sonra gelir buraya resmi olarak yazılar yazar, tanınır.
    Türk Halkı yani biz o kadar araplaşmaya, ümmetçiliğe meyilliyiz ki tüm toplumsal yapızımız,düzenimiz iğrençleşti.
    Kendi kültürümüzü artık kaybetmeye karşı karşıyken bizim gibi bu araplaşma düşüncesine karşıt türkler direniş gösteriyor ama başımızda ümmetçi bir hükümet ile bu imkansız oluyor.

Bir felsefeci vardı, adı "Platon" Kendisi o kadar bazı şeyleri yanlış yorumlamış ki ruh ile ilgili sanırım ilkel zamanda yaşadığı içinde kaynaklanabilir, Günümüz insanlık dışı olayların, ya da deliliğin açıklamasını söyleyeyim.
    Sonradan Delilerin olayı: Sonradan deliren insanlar aslında ölmüş insanlardır. Beyinleri ile ruhlarının birbirinden iletişimi koparması sonucu ruh bedenden ayrılır ve geri dönmemek suretiyle. Kişinin bedenine ise farklı ruhlar konar bu da bedenini kontrol etmesini sağlar bu nedenlede kişinin yakınları onu delirmiş olarak görür fakat halbuki o çoktan ölmüştür. Sadece geriye bi iz bırakmıştır.
    Platona göre ruh nefestir, hayır değildir çünkü şuan beyin ölümü gerçekleşen insanlar halen nefes alabiliyor eğer sonradan tekrar yaşama geliyorlar ise bu ruhlarının geri döndüğüne işarettir ama bu zordur. Ruhsal gücünün yüksek olması gerekmektedir.
    Bu arada ruh ile olan düşüncelerimi anlatırken daha çok temelsel şekilde anlatıyorum ki herkes rahatça anlayabilsin diye.

Şimdi avcılarınavcısı hocam öncelikle bu tavırların muhtemelen var olan forumdaki bu konudaki rekabeti arttırmak amaçlı bu aslında iyi bir şey ama, anti pati toplayabiliyor kısa sürede. Sürekli kendinizin nadir kişiler olduğunu savunuyorsunuz bu biraz yanlış bir kavram gibi geldi.

Emoji konusunda fikirlerinize %100 katılıyorum. Cidden bu insanların gözünde yan etki yapıyor. Şu emojimsi şey hariç:

Bu arada laf sokma sanatınızıda taktir ettim. Öttürmüşsünüz ortalığı.

Tekrarlıyorum ben zekiyim diyip kendini diğer insanlardan üstün gören insanlar "gizli aptallardır"

Alıntıları Göster
    donanım haber forumunda üyelik alıp felsefe forumunu keşfedip ilk mesajını bana, benim genel yazılarıma geribildirim olarak atıp yorumunu da tecrübeli üyeler gibi 3er cümlelik parağraflar halinde yazan kardeşim. Eyvallah. Aramıza hoşgeldin.

Sen beni anlamıyorsun. Sürekli bu tongaya düşüyorsunuz. Zannedersem ortadoğulu milletin bir bug'ını buldum. Bir yerde ben zekiyim zekam 135 diyin küsüratlı olsun, gelsin Tepkiler.

La kardeşim, ben aptalım desem gerizekalıuım desem bana hemen yok sen normalsin derler, zekiyim desen yine yok sen normalsin derler. Baba bunlar benim görüşüm. Benim zekamdan size ne? 160 zekam var benim. Ne oldu şimdi. Zeki mi oldum? Sen aptal mı oldun? ben zekiyim diyince siz ne diye savunmaya geçiyorsunuz küfür etmiş gibi. Gerçekten çok garip. Mesajlar ortada. İsteyen istediğini anlar, ne diyebilirim.

21. Yy kompleksi: zeka. Bunla ilgili bir yazı yazmak lazım. Neyse emeğin için teşekkür ederim. Buraya kadar gelmişsin.

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    Kavgacisi gelir 1 2 kopurme akabinde kaba et durumuna dusmeyi takiben anali abratli 3 5 kufur tehdit ve yuru gitli kapanis yapar..

Grup veya forum kurumsalliktan ve sorumlu davranistan taviz vermedigi surece hic bi soytari aralarinda barinamaz..

Bu forumu da yonetim degil uyeler ayakta tutar ve korur..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.