Şimdi Ara

Bir insan zeki yada aptal olduğunu nasıl anlar ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
6.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Rindaman

zeki olsan bunu konuşuyor olmazdık..
    O zaman bu konuyu daha önce tartışmış olan bütün filozoflar aptal mı sayılıyor
  • SpellCaster kullanıcısına yanıt
    zekayı genel olarak ele almıyoruz ki ortada bir suje var..
  • Tamam hepiniz zekisiniz. Ne zekaymış yahu. Zeki adam bu saatte bunu mu tartışır 😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tommy Shelby -- 3 Eylül 2018; 1:11:56 >
  • Tommy Shelby kullanıcısına yanıt
    Haklısınız anlaşılıyor, zeki olan kişi de kendinin farkında oluyor zaten.
  • Zeka ve bilgi farklı kavramlar. Zeka, bilginin elde edilişinde etki eder. Bir işi (enstrüman çalmak, iskambil oynamak, yabancı dil, matematik, araba sürmek vb) ortalamaya göre daha hızlı kavrıyorsan ortalamadan daha zekisindir. Bu durum zeki insanlarda rehavete ve başarısızlığa da sebep olabilir. Birinin 1000 saatte kavrayabildiği işi 50 saatte kavrayabilecek bir insan, kolaylıkla başaracağı için üstüne yeteri kadar düşmezse geç de olsa 1000 saatte öğrenen ama 1000 saatini o işe ayıran adam, zeki olup gerekli eforu göstermeyeni geçer.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Hocam, ben sizin üslubunuzu tam olarak kavrayamadım. Niçin bu kadar sert bir dille yazıyorsunuz?
  • Kesinlikle ihtiyaclarini en hizli sekilde karsilayandir, mesela insanoglu acti avlanmayi buldu usudu atesi buldu yolu buldu yolculugu buldu ve bence su zamanlarda zeki adam para yapan adamdir parayi nasil kazancagini bilendir 19 yasima yeni girdim ve islere bakip gozlem yapiyorum mikro iktisat bi nevi ve bu isi kiviranlara cidden imreniyorum sizce nasil alintilayip cdvaplarsaniz cok memnun olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadDeveloper

Evrim nasıl bahşedebiliyor? Evrim canlı bir varlıkmı? Buzdolabındaki dünden kalan yemeği sana bahşeden buzdolabımı, dolap poşetimi, tabakmı, kaşıkmı, yemek masasımı, mutfakmı, sindirim sisteminmi? Tüm bu saydıklarım tesadüf eserimi bir araya gelip sana bahşediyor?

Başlığı cevap verecek olursak; Hastalık durumları hariç herkes eşit derecede zekaya sahiptir. Kafayı çok yoran ve araştıran, düşünmeye üşenip yormayana zeki görünür. Tersi de doğrudur, aptal görünür.

İnsanın kendisinden daha zeki gördüğü kişilerden sürekli daha zeki olmaya çalışması (yarış yapması) zekinin aptallığıdır.
    hastalık durumu hariç herkes aynı zekaya sahip demiş bir de bunu 6 kişi artılamış

• supernova034 kullanıcısına yanıt
    Evrensel bir değişimden bahsediyor herhalde toplumlara göre değil.
  • MadDeveloper M kullanıcısına yanıt
    Herkes eşit derecede zekaya sahiptir diyerek zeka seviyeni bize göstermiş oldun teşekkür ederiz :)
  • zeka kavramsal çokluklardandır. total zeka seviyesini arttıran dnasal kültün aynı zamanda kendisine saygı kuşağı adına en gerizekalı varlığı dahi makul ölçüde zeka seviyesi ile kabulu şarttır.

ben varım ve doğmamış abim de mevcut. o olmadığı için ona saygı kuşağındayım ve diyorum ki sen arabanın uzay aracının telefonun keşfini görmedin diye aptal olmadığın gibi bunları icad edememenin sancısını veya sıkıntısını da çekecek değilsin.

....................................

ayrıca sen bizim yücelttiğimiz her bir değeri 0 mesabesinde varlık alanında dahi görmeyerek belki de en mantıklı olan duruşu ortaya koyuyorsun. öz aynı olunca yek diğeri bundan az olamaz. ama belki fazladır.

negatif eleştiri adına bunu gerçekleştirmeyen şey, pozitifi yapana, denk veya fazla zekaya sahiptir. arabanın egzos salınımı, nükleer topun atığı, telefonun sar değeri bakımından negatifi ortaya koyan öz yani doğmamış abim ya da ablam benden zekidir. ve varlık sahnesine çıkmayarak en akil olanın tavrının dahi bu olduğunu gösterir.

doğmamış abim ya da ablam için dünya malayaniyattan ibarettir herkes ölümü beklerken eline bir oyuncak alır ve bu ne kadar mükemmel derken dışarıdan bakan göz bu megalomanlığı 'bunlar mı zekadan bahsediyor' şeklinde duyuşsal olarak tartışmaya açar.

..........................

yemek içmek defi hacet evlilik çoluk çocuk dünya meşgalesi falan filan ve bunlar eşliğinde din ilim evrim insan vs. nin içinde boğulup zeka pırıltısı gösteren kişi nazariyesine göre dna zekayı total anlamda 0 lar yani iki eşiti böler denebilir.

öteki tarafta kalanın aya çıkılmasına hayranlık duymasının gereği yoktur zira ekonomik-ruhani değeri 0 dır.

zeka bir dönem sonra bu hengameye adam sokmamayı yani anti sosyal anti kültürel anti insan denen şeyi husule getireceğini bildiğinden şu an ki seviyeyi dahi 0 la yani iki eşiti bölenle ifade eder. ve der ki bunlar daha başlangıç. ancak neyin? ilerlemenin mi? çıldırışın mı?

cevap verin bakem de okunup okunmadığı anlaşılsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 3 Eylül 2018; 15:29:14 >

• Bu sorunun cevabı neden öğrendiğine bağlı. Bir iş yapmak için birşey öğreniyorsan o işi yapabildiğin kadar bilgilisindir. Kendini geliştirmek istiyorsan hayatı anlayabildiğin kadar ve bildiklerini kulanabildiğin kadar bilgilisindir. İnsanları etkilemek için okuyorsan -ki bunu tavsiye etmem- insanların beğeneceği şeyleri söyleyebildiğin kadar "bilgili" derler. İnsanlara siyasi görüşleri ve fikirleri doğrultusunda beğeneceği şeyleri söyleyebiliyorsan onların gözünde bilgili olabilmişsindir ki buna "yavşaklık" denir.
    Ben insanlara hayrı öğretmek için ve kendine de fayda sağlamak için okumanı ve öğrenmeni öneririm.

"Âlimin âbide üstünlüğü, benim sizin en aşağı derecede olanınıza üstünlüğüm gibidir. Şüphesiz ki Allah, melekleri, gök ve yer ehli, hatta yuvasındaki karınca ve balıklar bile insanlara hayrı öğretenlere dua ederler." (Tirmizî, İlim 19)

• Zeki insanın çevresinde olan biteni ve de nedenini algılayabildiğini ve herhangi bir soruna çözüm getirmekte(yaratıcılık) zorluk yaşamayacağını düşünüyorum.
  • Zeki insanın çevresinde olan biteni ve de nedenini algılayabildiğini ve herhangi bir soruna çözüm getirmekte(yaratıcılık) zorluk yaşamayacağını düşünüyorum.
    Ne komik ki aptallar da "çevresinde olan biteni ve de nedenini algılayabildiğini ve herhangi bir soruna çözüm getirmekte(yaratıcılık) zorluk yaşamayacağını" düşünüyor. Yani yaptıklarının sonucuna bakmak lazım demek ki.
  • Fanatik insan aptaldır.Futbol fanatiği,din fanatiği,siyasi parti fanatiği vb.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schwartzenius

Bilgili olma kaygısı, bildiğini sergileme ve anlatma kaygısı güdüyorsanız siz bilgili biri değilsiniz. Muhtemeldir ki, -anlattıklarınızdan sezdiğim kadarıyla- entelektüel bir birikim elde etmeyi kendiniz ve yaşantınız için değil, başkalarına ''bakın ben bunu biliyorum'' diyebilme amacınız için istiyorsunuz gibi geldi bana. Bence bunu aşmalısınız.

''Ben ne kadar bilgiliyim?'' veya ''karşımdaki insandan daha bilgili olduğumu kanıtlayabildim mi?'' gibi sorularla hareket ediyorsanız, pek de bilgili olduğunuz söylenemez açıkcası. Merak ettiğiniz ''bilgimi nasıl ölçebilirim?'' sorunuza cevap vereyim: Bence bilgili değilsiniz. Öğrendiklerinizi dışsallaştırmak yerine içselleştirirseniz ve kendi öznel yaşamınıza, -başka birilerine bir şeyleri kanıtlama amacı gütmeden- uygularsanız ve en önemlisi de cahilliğinizin farkında olursanız, işte o zaman bir bilge olma yoluna girersiniz.
    Mükemmel açıklamışsınız tebrik ederim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.