Windows 7 için: Realtek hd audio kontrol panelini açın. Kontrol panelinin sağ üst köşesinde klasör şeklinde konnektör ayarları butonu var, onu tıklayın. Gelen diyalog penceresinde: "Ön panel jak saptamasını engelleyin" şıkkını işaretleyip tamam deyin, kontrol paneli alt kısmındaki tamamı tıklatın, sorun çözülmüştür... Win XP için de sanırım benzer bir şekilde çözülebilir...
Teşekkürler Merkür!
Sanırım konu hortlatıldığına göre bu sorun hiç bitmeyecek gibi ben buraya çözümünü ekleyim ne olur ne olmaz. :) (Win7 64-32 bit ve vista 32 bit tede aynı sonucu aldım.)
jak çıkarıldı sorununu şöyle çözebilirsin benimde öyledi denedim oldu... aygıt yöneticisi/ses ,video ve oyun kumandası orada soluk olanları delete-enter de ve çık tamamdır bu kadar basit
çinmalı kulaklıklar neden oluyor bu hataların başlangıçlarına yuvaları bozuyor kullanmayın bu tür ürünleri
ön panel jak sapmasını engelleyin işaretleyin tamamdır...
quote:
Orijinalden alıntı: oraeta
aynı hata bendede vardı demin realtek 6.0.1.6194 ses driverı yüklü önce sadece mikrofon jakını kırmızı yere takın sonra realtek bi jak takıldı diyince mik seçin ve mikrofon sekmesi çıkıcak realtek de buraya gelin kayıt ses seviyesinde mikrofon desteğine gelin eğer 0d.b değilse 0 yapın ve sonra kulaklık jakını takabilirsiniz biraz önce bu şekilde çözdüm.
süpersin sorunum çözüldü yazan ellerin dert görmesin nasıl oldu başkalarıda faydalansın hopör leri siyah yere takınca bir jack takıldı görüntüsü gelince kulaklık kutusunu işaretleyin mp3 açın çözülmüş olmalı bende bu şekilde oldu zaten normal bir şekilde taşımak için çıkardım takınca ses yoktu oldu sonunda tşk
quote:
Orijinalden alıntı: hazardaglim23
bir kez başıma geldi ve çözene kadar ecel terleri döktüm.... denemediğim çözüm yolu kalmadı ama sonunda ses ayarlarından düzelttim... ses ayarlarından front panel ile ilgili olanları devre dışı bırakınca sorun çözüldü . . .
kolay gelsin . . .
allah tuttugunu altın etsin gardaş
quote:
Orijinalden alıntı: senene_25
quote:
Orijinalden alıntı: hazardaglim23
bir kez başıma geldi ve çözene kadar ecel terleri döktüm.... denemediğim çözüm yolu kalmadı ama sonunda ses ayarlarından düzelttim... ses ayarlarından front panel ile ilgili olanları devre dışı bırakınca sorun çözüldü . . .
kolay gelsin . . .
allah tuttugunu altın etsin gardaş
konu 2009 da açılmış şimdi bile işe yarayabiliyorsa helal olsun forumlar da bu dayanışmaya
quote:
Orijinalden alıntı: merkur12
Windows 7 için: Realtek hd audio kontrol panelini açın. Kontrol panelinin sağ üst köşesinde klasör şeklinde konnektör ayarları butonu var, onu tıklayın. Gelen diyalog penceresinde: "Ön panel jak saptamasını engelleyin" şıkkını işaretleyip tamam deyin, kontrol paneli alt kısmındaki tamamı tıklatın, sorun çözülmüştür... Win XP için de sanırım benzer bir şekilde çözülebilir...
tşkler bu şekilde yaptım sorun çözüldü bu site bir harika paylaşım yapan arkadaşlara tşkler......
aynı sorun bende de başladı
quote:
Ön jak girişine takılı olan kabloya takıldım ve orası yamuldu. Temassızlık başladı çalışmıyordu ancak siz çözdünüz. Teşekkürler.
çözüm bulabilen yokmu
üstte arkadaşlar yardımcı olmuş ben dediklerini yaptım ve şu an halloldu üsttekileri oku merkür adlı arkadaş yazmış
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: bilge.12
ön panel jak sapmasını engelleyin işaretleyin tamamdır...
Doğru. Böyle bir sorunumuz varsa ve eğer öyle yapmazsak "bir jak takıldı, bir jak çıkarıldı" diye bilgisayarı sayıklatırız.
personalcomputer
kullanıcısına yanıt
kasa içindeki ses kablosu çıkmış olmalı takarsanız sorun ortadan kalkacaktır.
ayarlardan dosya resmi olan şeye tıklayınca ön panel jak saptamasını engelleyin diyince düzeliyor deneyim 6-7 pc de denedim (3 ü benim diğerleri akrabaların ve arkadaşlarımın)
ÇÖZÜM RESİMDE
quote:
Konektör ayarlarında ön panel jak saptamasını engelleyin seçeneği yok. sadece en alttaki aygıt takıldığında oto açılır pencereyi etkinleştir var buna bir çözümyolu bilen varmı****