Şimdi Ara

Bir kara deliğin ilk fotoğrafı yayınlandı: İşte tarihi görüntü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vay be imkansız olan bir şeyi yapmışlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    Hepsinin cevapları binlerce kere verildi. Açın okuyun benim size bir şeyler öğretme zorunluluğum yok. Bebekler köle doğarken görgü kurallarıyla idare etmek bana uymuyor. Tatlı suyla tuzlu suyun birbirine karıştığını biliyorken ve zaten sadece yüzey gerilimi nedeniyle yüzeyde renk ve tabaka farklılıklarının oluştuğunu zaten gözlemek mümkünken kimin neyin tatavasını yaptığını da anlamıyorum.
  • zultaran Z kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, aslında kastım olayın gerçekleştiği mekanın büyüklüğünü idrak edip uzaklığı daha doğru algılamak ve algılatmak
    idi.
  • Kuran-ı Kerim 127. sayfasında bulunan,En'am süresinin 1 nolu ayeti

" Hamd, gökleri ve yeri yaratan, karanlıkları ve aydınlığı var eden Allah'a mahsustur. (Bunca âyet ve delillerden) sonra kâfir olanlar (hâla putları) Rab'leri ile denk tutuyorlar. "

Kuran-ı Kerim 246. sayfasında bulunan,Yusuf süresinin 101 nolu ayeti

" «Ey Rabbim! Mülkten bana (nasibimi) verdin ve bana (rüyada görülen) olayların yorumunu da öğrettin. Ey gökleri ve yeri yaratan! Sen dünyada da ahirette de benim sahibimsin. Beni müslüman olarak öldür ve beni sâlihler arasına kat!» "

Kuran-ı Kerim 255. sayfasında bulunan,İbrahim süresinin 10 nolu ayeti

" Peygamberleri dedi ki: Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var? Halbuki O, sizin günahlarınızdan bir kısmını bağışlamak ve sizi muayyen bir vakte kadar yaşatmak için sizi (hak dine) çağırıyor. Onlar dediler ki: Siz de bizim gibi bir insandan başka bir şey değilsiniz. Siz bizi atalarımızın tapmış olduğu şeylerden döndürmek istiyorsunuz. Öyleyse bize, apaçık bir delil getirin! "

Kuran-ı Kerim 381. sayfasında bulunan,Neml süresinin 60 nolu ayeti

" (Onlar mı hayırlı) yoksa gökleri ve yeri yaratan, gökten size su indiren mi? O suyla, bir ağacını bile bitirmeye gücünüzün yetmediği güzel güzel bahçeler bitirdik. Allah'tan başka bir tanrı mı var! Doğrusu onlar sapıklıkta devam eden bir güruhtur. "

Kuran-ı Kerim 402. sayfasında bulunan,Ankebut süresinin 61 nolu ayeti

" Andolsun ki onlara: «Gökleri ve yeri yaratan, güneşi ve ayı buyruğu altında tutan kimdir?» diye sorsan, mutlaka, «Allah» derler. O halde nasıl (haktan) çevrilip döndürülüyorlar? "

Kuran-ı Kerim 433. sayfasında bulunan,Fatır süresinin 1 nolu ayeti

" Gökleri ve yeri yaratan, melekleri ikişer, üçer, dörder kanatlı elçiler yapan Allah'a hamdolsun. O, yaratmada dilediği arttırmayı yapar. Şüphesiz Allah, her şeye gücü yetendir. "

Kuran-ı Kerim 444. sayfasında bulunan,Yasin süresinin 81 nolu ayeti

" Gökleri ve yeri yaratan, onların benzerlerini yaratmaya kadir değil midir? Evet! Elbette kadirdir. O, her şeyi hakkıyla bilen yaratıcıdır. "

Kuran-ı Kerim 462. sayfasında bulunan,Zümer süresinin 46 nolu ayeti

" De ki: Ey gökleri ve yeri yaratan, gizliyi de aşikârı da bilen Allah! Kullarının arasında, ayrılığa düştükleri şeyin hükmünü ancak sen vereceksin. "

Kuran-ı Kerim 505. sayfasında bulunan,Ahkaf süresinin 33 nolu ayeti

" Gökleri ve yeri yaratan, bunları yaratmakla yorulmayan Allah'ın, ölüleri diriltmeye de gücünün yeteceğini düşünmezler mı? Evet O, her şeye kadirdir. "

• kendin mi tasarladın bunu? ben Nvidiaciyim ama çok iyi yapmışın helal olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Hepsinin cevapları binlerce kere verildi. Açın okuyun benim size bir şeyler öğretme zorunluluğum yok. Bebekler köle doğarken görgü kurallarıyla idare etmek bana uymuyor. Tatlı suyla tuzlu suyun birbirine karıştığını biliyorken ve zaten sadece yüzey gerilimi nedeniyle yüzeyde renk ve tabaka farklılıklarının oluştuğunu zaten gözlemek mümkünken kimin neyin tatavasını yaptığını da anlamıyorum.
    Eyvallah kardeş.Kimsenin inanma zorunluluğu yok.Kuran tehdit kitabı da değil zaten.Kendi deyişiyle uyarıcı ve öğüttür bu kadar basit.Benim öğüde möğüde ihtiyacım yok herşeyin cevabını biliyorum diyorsan o senin bileceğin birşey tabi ki saygı duyarız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yo bir kısmına saygı ve sevgi duyuyorum, bazı öğütlerine de saygı duyuyorum. Yaradanın dahli iddiasına inanma ihtimalim yok. Öğüde ihtiyacım yok deme ihtimalim ya da her şeyi biliyorum deme ihtimalim de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 11 Nisan 2019; 23:49:8 >
  • quote:

Yo bir kısmına saygı ve sevgi duyuyorum, bazı öğütlerine de saygı duyuyorum. Yaradanın dahli iddiasına inanma ihtimalim yok. Öğüde ihtiyacım yok deme ihtimalim ya da her şeyi biliyorum deme ihtimalim de yok.
    Bizde kendi çapımızda okuyor sorguluyor,okuduğumuz kitapları da tavsiye ediyoruz işte.İnanıp inanmama meselesi de zaten insanın içinde olan bir şey.Kimse kimseyi neden böyle düşünüyorsun diye hor görmeye hakkı olamaz.Fikirler aktarılır,herkes nasibini istediği ölçüde alır veya almaz.Aslolan saygıdır.

Elbette. Kim neye isterse inanabilir. İsterse yarısına isterse yüzde birine inanır isterse hiç inanmaz. İnancın doğası bu.

• quote:

Elbette. Kim neye isterse inanabilir. İsterse yarısına isterse yüzde birine inanır isterse hiç inanmaz. İnancın doğası bu.
    Doğrudur.Kimse kimsenin fikrine zorbalık uygulayamaz.Herkes fikrini belirtir karşılıklı saygı duyulur konu kapanır bu kadar basit

Lafı üstüme alındığım falan yok. Lafım iki tarafa da. Herkesin kendi inancı kendi fikri kendi zikri. Gözüme çarpan senin paylaşımın oldu ona yazdım. Bu arada dogmatik bir olguyu bilimle karıştırmamak lazım. Şu anda yaptığın da Dogmatik yani sorgulanamaz doğru kabul ettiğin birşeyi bir bilimsel gerçek hakkında önceden bahsettiğini desteklemek için yeniden yorumlamak. Kuran'da gerçekten öyle demek istemiştir ya da istememiştir o ayrı konu. Kendi içimizde tabiki bunları sorgulayacağız ve bir sonuca varacağız bu çok normal. Ama kendi çıkarımlarımızı yada fikirlerimizi kesin doğru olarak lanse edersek insanları yanlış yönlendirmiş ve algılarıyla oynamış oluruz. Böyle ortamlarda bu tarz paylaşımlar benim için insanları yönlendirme çabasıdır. Dinler yoktur işte kanıtı tarzı paylaşımlar da aynı şekilde birbirlerinden hiçbir farkları yok. Benim rahatsız olduğum konu kendi inandığınız doğrular üzerinden insanları yönlendirme çabanız.

• vay arkadaş 53 milyon ışık yılı uzaklıkta. yani 53 milyon yıl önceki hali görüntülenmiş demi bu anlama geliyor. İlk homo cinsi canlılar günümüzden yaklaşık 2.8 milyon yıl önce Afrika'da ortaya çıktığını düşünürsen insanlıktan önceki hali yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Grokerion

Lafı üstüme alındığım falan yok. Lafım iki tarafa da. Herkesin kendi inancı kendi fikri kendi zikri. Gözüme çarpan senin paylaşımın oldu ona yazdım. Bu arada dogmatik bir olguyu bilimle karıştırmamak lazım. Şu anda yaptığın da Dogmatik yani sorgulanamaz doğru kabul ettiğin birşeyi bir bilimsel gerçek hakkında önceden bahsettiğini desteklemek için yeniden yorumlamak. Kuran'da gerçekten öyle demek istemiştir ya da istememiştir o ayrı konu. Kendi içimizde tabiki bunları sorgulayacağız ve bir sonuca varacağız bu çok normal. Ama kendi çıkarımlarımızı yada fikirlerimizi kesin doğru olarak lanse edersek insanları yanlış yönlendirmiş ve algılarıyla oynamış oluruz. Böyle ortamlarda bu tarz paylaşımlar benim için insanları yönlendirme çabasıdır. Dinler yoktur işte kanıtı tarzı paylaşımlar da aynı şekilde birbirlerinden hiçbir farkları yok. Benim rahatsız olduğum konu kendi inandığınız doğrular üzerinden insanları yönlendirme çabanız.
    Aslında aynı düşündüğümüz şeyler çok.Forumu 10 yıla yakındır takip etmesen burasının zihniyetini bilmesem neyse.Kuran içine kapalı bir kitap değilki dogmatik olsun.Onlarca kez yüzlerce kez ortaya deliller koyarak düşünmeyi akletmeyi tavsiye eden bir kitaba dogmatik demek için çok cahil olmak lazım.Sadece şunu belirtmek gerek,pusuda bekleyen bir ekip var.Ne zaman bilimle ilgili birşey duysa hemen Kurana İslama bunu saldırı malzemesi olarak kullanıp,çok kıt bir düşüceyle durumu kendi inançsızlığını temellendirme malzemesi olarak kullanıyor.Kuranın iddiaları ortada isteyen hepsi aynı hepsi dogmatik gözüyle bakar isteyen de gider kendi iddialarını delillendirir.İsteyen inanır isteyen inanmaz bu kadar basit.

• Bir sürü dev teleskobun alabildiği görüntü bu muymuş ?
  • her bilimsel olayın/gelişmenin hemen kuran'a bağlanması!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: smartboy38

Aslında aynı düşündüğümüz şeyler çok.Forumu 10 yıla yakındır takip etmesen burasının zihniyetini bilmesem neyse.Kuran içine kapalı bir kitap değilki dogmatik olsun.Onlarca kez yüzlerce kez ortaya deliller koyarak düşünmeyi akletmeyi tavsiye eden bir kitaba dogmatik demek için çok cahil olmak lazım.Sadece şunu belirtmek gerek,pusuda bekleyen bir ekip var.Ne zaman bilimle ilgili birşey duysa hemen Kurana İslama bunu saldırı malzemesi olarak kullanıp,çok kıt bir düşüceyle durumu kendi inançsızlığını temellendirme malzemesi olarak kullanıyor.Kuranın iddiaları ortada isteyen hepsi aynı hepsi dogmatik gözüyle bakar isteyen de gider kendi iddialarını delillendirir.İsteyen inanır isteyen inanmaz bu kadar basit.

Alıntıları Göster
    Dogmatiklik konusundan aynı şeyleri anlamıyoruz sanırım. Dogmatik kelimesinin isim anlamına bakalım "Felsefe ve din dogmalarının mantıksal ve sıralı bir yolla ortaya konuluşu." O zaman dogma ne demek ona bakalım bir de "doğruluğu deneyden geçirilmeden, sınanmadan kabul edilen, olduğu gibi benimsenen ve bir öğretinin ya da ülkünün dayanağı yapılan sav." Dogmalar sadece dinde değil felsefede de mevcut bir durumdur. Deneysel olarak doğrulayamadığın şeyler dogmadır yani bir nevi benimsenen mantıksal çıkarımdır. Dinin şu kısmı doğru olmayabilir onu şu şekilde değiştirirsek sıkıntı yok diyemezsin. Tanrı'nın ve onun gönderdiği kitabın(varsa) mükemmelliğini ve değiştirilemez olduğunu kabul etmek durumundasın. Kitapta yazan her şeyin doğruluğunu, dinlerin varlığını ve yokluğunu da ispat edemeyiz. Kuran'ın düşünmeyi tavsiye etmesi bu durumu değiştirmiyor. Dogmatik olması dini kötü birşey yapmaz felsefeyi de yapmadığı gibi. Bunun için cahil imasında bulunmanız ayrı bir durum.Biz bu sebeple seviyeli bir tartışma yürütemiyoruz aramızda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grokerion

Dogmatiklik konusundan aynı şeyleri anlamıyoruz sanırım. Dogmatik kelimesinin isim anlamına bakalım "Felsefe ve din dogmalarının mantıksal ve sıralı bir yolla ortaya konuluşu." O zaman dogma ne demek ona bakalım bir de "doğruluğu deneyden geçirilmeden, sınanmadan kabul edilen, olduğu gibi benimsenen ve bir öğretinin ya da ülkünün dayanağı yapılan sav." Dogmalar sadece dinde değil felsefede de mevcut bir durumdur. Deneysel olarak doğrulayamadığın şeyler dogmadır yani bir nevi benimsenen mantıksal çıkarımdır. Dinin şu kısmı doğru olmayabilir onu şu şekilde değiştirirsek sıkıntı yok diyemezsin. Tanrı'nın ve onun gönderdiği kitabın(varsa) mükemmelliğini ve değiştirilemez olduğunu kabul etmek durumundasın. Kitapta yazan her şeyin doğruluğunu, dinlerin varlığını ve yokluğunu da ispat edemeyiz. Kuran'ın düşünmeyi tavsiye etmesi bu durumu değiştirmiyor. Dogmatik olması dini kötü birşey yapmaz felsefeyi de yapmadığı gibi. Bunun için cahil imasında bulunmanız ayrı bir durum.Biz bu sebeple seviyeli bir tartışma yürütemiyoruz aramızda.

Alıntıları Göster
    Bu konuda katılıyorum görüşüne.Ama dinlerin bir kefeye konulup hepsi iyiliği emreder şudur budur tarzı yaklaşımlar biraz kolaya kaçmak oluyor.Biraz okumak araştırmak analitik düşünmek gerekiyor.Dini metinleri tarihsel ve bilimsel süreçten geçirip yılların emeğiyle kitap yazmış,hayatta kazanabileceği çoğu şeyi elde etmiş ama hakikat arayışı içindeyken Kurandan etkilenerek müslüman olmuş eğitimli insanların fikirlerini daha çok umursuyorum mesela.Anadan babadan gördüğümüze duyduğumuza mı inanıyoruz yoksa gerçekten bu konuyu uzun uzun iredeleyerek okuyarak kalpten gelen imanla mı yaklaşıyoruz inancımıza.Bu konu hakkında ciltlerce kitap yazılır,burada birkaç satırla kendimizi ifade edip duruma vakıf olduğumuzu sanmak komik olur.Kendi adıma zaman içinde pek çok görüşten insanla bir arada bulunmuş ve onların inancını ve fikirlerini de test etme imkanı bularak,okuduklarım gördüklerim hissettiklerimden yola çıkarak Allaha ve gönderdiği Yüce Kurana imanım tam.Dogmatiklik kısmına gelince mantıksal bakarsak suyla abdest alıp beden hareketleriyle namaz kılmak mesela buna mantıkla yaklaşamayız.En küçük atomdan galaksilere her bir zerrenin sahibi ve zamanın sahibi emrettiği için 4#4lük olmasa da ibadetlerimizi yapmaya çalışıyoruz.Bu da iman konusuna giriyor sanırım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.