Şimdi Ara

Bir klimaya 4-5bin tl para vermek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung Vestel Arçelik gibi markaların klimaları 1500-2500 arası değişirken aynı özelliklere sahip Mitsubihi
    Daikin gibi markalarda fiyat 4000-5000 tlye çıkıyor. Tabiki bu markalar çok daha kalitelidir.Ancak performans açısından
    arada uçurum yok ise sadece daha tasarruflu diye bu iyi markalar alınır mı.Zaten normal koşullarda kullanılır ise aradaki 2000-3000 tllik farkı yıllar içinde ancak çıkartabilirsiniz
    Bu konuyu tam olarak bilmediğimden böyle yorumladım.Ancak yanlış ta düşünüyor olabilirim.Sizce hangisini alayım

-Daikin Mira FTXN50L9 (3850 tl)
    -Mitsubishi SRK50J-S (5200 tl)
    -General ASHG18 FCA(4200tl)
    -Ya da düşük bütçeli bir makinaya geçipmesela Samsung Boracay AQ18TSMNSTK 'mı almalıyım sizce

• Samsung 1500 tl bu arada
  • Bu saydığınız cihazlar gerçekten de piyasadaki iyi cihazlar.Tamam biraz pahalı olabilirler,verilen paranın bir kısmı hava parasıdır marka değerine verilir ama hava -7 veya -10 olduğunda iyi ki bunu almışım dedirtir.İyi mal iyi para. ..
  • Ben alırım ve 20 sene arkama bakmam evdeki klimam 13 senelik daıkın şimdiki shira ve üstü hariç bütün daıkınlardan daha kaliteli.
    Daıkın.
    ME.
    Fujitsu.
    Haier gibi klimalar ilk günkü gibi 10 - 15 sene sonrada çalışırlar performas olarak, yerli ve çakma çinliler 6 aydan başlayarak hemen performans kaybetmeye başlarlar - dökülürler.
    Bir örnek daha 13 yıl önce Arçelik Whirpooldan ithal ettiği bulaşık makinesini 410 tl aldım o zaman 100 tl yede bulaşık makinesi vardı bana herkes o kadar para verilirmi dedi.
    Ama ben halen kullanıyorum bana akıl verenler 2. - 3. bulaşık makinesini değiştirdiler. ( burada o bulaşık makinesnin telnolojisi halen geçerli)
    Ben 13 ayda Tuz koyarken o dandikler 1.5 ayda bir tuz kokuyolar.

Daıkın.
    Panasonic.
    Fujitsu.
    Haier.
    Toshiba.
    Midea.
    Zibro. gibi markaların üst modelleri sorunsuz her koşulda çalışırken o ucuz dedikleriniz 5 derecenin altında su koyveriyor.
    43 derece sıcaklık üstünde haşat oluyor.

İyi mal her zaman iyidir ve iyi mal ucuz değildir.

Bu arada çamaşır makinem 4800 tl Siemens IQ 1633

• quote:

Orijinalden alıntı: B.H.R.17

Ben alırım ve 20 sene arkama bakmam evdeki klimam 13 senelik daıkın şimdiki shira ve üstü hariç bütün daıkınlardan daha kaliteli.
    Daıkın.
    ME.
    Fujitsu.
    Haier gibi klimalar ilk günkü gibi 10 - 15 sene sonrada çalışırlar performas olarak, yerli ve çakma çinliler 6 aydan başlayarak hemen performans kaybetmeye başlarlar - dökülürler.
    Bir örnek daha 13 yıl önce Arçelik Whirpooldan ithal ettiği bulaşık makinesini 410 tl aldım o zaman 100 tl yede bulaşık makinesi vardı bana herkes o kadar para verilirmi dedi.
    Ama ben halen kullanıyorum bana akıl verenler 2. - 3. bulaşık makinesini değiştirdiler. ( burada o bulaşık makinesnin telnolojisi halen geçerli)
    Ben 13 ayda Tuz koyarken o dandikler 1.5 ayda bir tuz kokuyolar.

Daıkın.
    Panasonic.
    Fujitsu.
    Haier.
    Toshiba.
    Midea.
    Zibro. gibi markaların üst modelleri sorunsuz her koşulda çalışırken o ucuz dedikleriniz 5 derecenin altında su koyveriyor.
    43 derece sıcaklık üstünde haşat oluyor.

İyi mal her zaman iyidir ve iyi mal ucuz değildir.

Bu arada çamaşır makinem 4800 tl Siemens IQ 1633

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tahminim 8 yıllık cihazdır, belki daha fazla, sharp klima, inverter olmayan eski model. AP9FHR. Geçenlerde sıfır hatta eksilere düştüğünde bile ısıttı. Bu cihazlarda kalite önemli bence.
    Şu an çok ihtiyacım yok ama ileride, maddi durumum elverirse 9 luk mitsubishi elektrik almayı düşünüyorum. Çok az sarfiyatı var diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel75 -- 18 Ocak 2015; 12:18:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende cooline var kac senedir kulaniyorum gecen kar yagdigindada onla isindik hicde su koyvermedi hic bakimda yaptirmadim.arada bir filitreyi temizliyorum.okadar bence cok para alti ustu klima
    elbete kalite farki vardir ama 4000 5000 tl araba satiolar hemde klimali hehehe :)))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulkemizde son yillarda hayat şartları iyice zorlasti ama klimayi mümkün mertebe iyisinden almak lazım. Yoksa geri dönüşü olmuyor. Hem ısınmada hemde soğutmada rahat etmek ve elektrik faturasindan illallah etmemek için kaliteli markalardan tercih etmek gerek. Şahsen ortalama 3000 TL civarına bende dusunuyorum. Fazla yorar. Fujitsu veya M.E olacak. Daikin çok uçuk rakamlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.