Şimdi Ara

Bir Ogrencinin gozuyle Amerika'da yasam...! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
102
Favori
110.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: EneRGy.

Adamlar geri kafalı olmalı.Okulda Dinleri adına dua ediyorlar.Dİnden bahsediliyor.Yok abi bu Amerika adam olmaz din işlerini eğitime karıstırmıslar.Yakında orada askeri darbe olur kesin.yoksa o ülke batar abi kesin batar. (

• quote:

Orjinalden alıntı: batuhany

quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

arkadaşlar sorum bu konuları bilene lütfen saçma yorumlar yapmayalım

bu amerikaya okumaya gidince orada sürekli kalmak istiyorum ve orada yaşamak istiyorum

yani sorum açıkça şu a.b.dye okumaya gidince kalma şansım varmı

garsonlar bile ayda 8000-9000 dolar kazanıyor orada

kazanıyo kazanıyo(!) Senin bahsettiğin garsonlar çok lüks mekanlarda garson olanlar, bahşişlerle o kadar oluyor..

Madem öyle, kişi başına düşen gelirin en yüksek olduğu ülkeye git..

Türkiye'de çalışıp 8000-9000 dolar kazanmak zor geliyor galiba, git ABD'ye garsonlar bile o parayı alıyor(!)..

hadi onu geçtim

çöpçü 3000 küsür dolar alıyor + yıpranma tazminatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 13 Aralık 2007; 23:39:34 >

• Adaş sana bir sorum olucak, cevaplarsan çok mutlu edersin beni.

Ben ilkokul 3. sınıfta yurtdışına Almanya'ya - Dortmund'a eğitim için gittiydim ve 2 sene orada eğitim gördüm. Şuan Almanca (gayet iyi konuşabiliyorum) ve iyi kötü İngilizcem var Almanya'da aldığım eğitimi saymadılar ve beni tekrar 3. sınıftan kaldığım yerden tekrar ettirdiler yani 2 sene geriyim yaşıtlarıma göre. Şuan oksye hazırlanıyorum bu 2 sene kayıp yüzünden bunalıma bile girmiştim..

Fakat Almanca bilmem bir nevi teselli oldu bana.Lise sona doğru senin yolunda ilerlemek istiyorum fakat hiç bir bilgim yok ne gibi sınavlara giricem ve ne gibi bir maaliyeti olur.Bütçemiz uçuk fiyatları karşılayabilecek kadar fazla değil, anlıyabileceğin anca kendimize yetiyor.

Almanca ve az çok İngilizce bilmemin bana ne gibi yararları olur?

Sınavlara ne zaman kaçıncı sınıfta girebilirim ve yaş sınırı varmı malum 2 sene kayıbım var sınıfta kalmak gibi bir durumum olmadı şuana kadar.

Burs için nerelere başvurmam lazım birde unutmadan Anadolu lisesi kazanamaz isem ki umarım başarabilirim, herhangi bir düz liseden de bu sınavlara katılabilirmiyim?

Sorularımı dikkate alırsan çok mutlu olurum..

Herhangi bir cevap verirsen pm atarsan mutlu olurum malum benimde sınavlarım başladı ve çok kritik bir durumdayım pm atınca konuya bakarım

Tekrar başarılar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®can -- 23 Ocak 2008; 22:38:14 >

• @Sercan .. 2 yil saymama olayina uzuldum bu durum burdada olabiliyor yani ben geldigimde mezun olma garantim yoktu risk aldim ve Allaha sukur su anda mezuniyetim garanti bi terslik cikmassa.. 2 yil geriden okumak sanirm sorun cikaracaktir yani yasinin buyuk sinifinin kucuk olmasi kafa kurcalayabilir.. ama bildigim kadariyla almanyayada gidebiliyorsun bu tip sinavlardan gecip yani almancam iyi diyorsan dene derim belki orda kaybettigim 2 seneyi sana tekrar geri verirler ki insallah oyle olur.. sinavlara 18 yas alti LISE ogrencileri girebilir yani ilkokulda okuyorsun su an sanirim o yuzden beklemen lazim biraz.. Ama sen simdiden konus derim ben yetkili kisilerle ki bunlarda bu egitim sirketleri... Maddi konuda ise ilk yil ailenizden derstek almak zorundasiniz cunku burda calisma gibi bir durumunuz yok exchange ogrenci oldugunuz icin ama daha sonraki yillar calisarak geciminizi cok guzel karsilayabilirsiniz yukarda verilen rakamlardan garsonlar icin olani abarti ama ayda $5000 a kadar kazandiklarini biliyorum yani burda calisana hayat kolay.. Burs olayina gelince universite 1. siniftan itibaren basari durumuna gore burs bulabilirsinz cunku international ogrencilere yani uluslararasi ogrencilere burs lisede ve ilk yilda cok zor hele birda Musluman Turkum deyince isler oyle bir karisiyor ki aman aman.. Hic sikintiya gelip benim gibi uzmeyin kendinizi...Duz liseden katilabilirmisin onu bilmiyorum hocam kusura bakma emi ama basvurunca katilirsin sanirm cok emin degilim.. Simdi cikmam lazim malum okul.. Iyi bakin kendinize hayirli cumalar dilerim

• [Deleted by Admins]
  • http://www.uzmantv.com/kategori/egitim

ne ögrenmek istiyosanız burdan ögrenebilirsiniz
  • Arkada$lar size yanl$ bilgi vermi$ler aylik 9000-10.000 $ kazanan garsonlar varsa bile cok cok azdir.Fast foodlar cok fazla sayida ama orda cali$anlar aylik 1000-1500 $ aliyorlar.Evlilik olayina gelince vatanda$ olan biriyle evlendiginizde belli bir surenin ardindan sanirim 5 yillik bir sure sizde vatanda$ oluyorsunuz.Okumaya gelip tum hayatiniz boyunca burda ya$ayamazsiniz ancak kacak durumuna du$erek ya$ayabilirsiniz ama yakalanirsaniz sinir di$i edilirsiniz.Okullar Wisconsinda 1 hafta sonra kapaniyor ki$ tatili icin 2 haftalik bir tatil sanirim Amerikanin cogu yerinde bu hafta kapaniyor okullar tam olarak emin degilim.Olan sorulariniz varsa bana da sorabilirsiniz.
  • E hadi ama merak ediyoruz
  • kardeş buraya mesaj yazdığın süreyle en az 10 resim upload edip koyardın...
  • 4 Ay Sonra dil Eğitimi için Malta ' ya gidicem bende sadece Gurbet acısı çekmekten korkuyorum gitmeden önce bunu okumam çok iyi geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: fenerlee_1907

kardeş buraya mesaj yazdığın süreyle en az 10 resim upload edip koyardın...

+1
  • bu kadar süre içinde onca şey yazmış bir resim yok ne biçim iştir anlamadım yazı yazmak kolay oraları anlatmak için gitmek yaşamak gerekmiyor...
    bide bişi sorucam bu arkadaş okull agidecem diyor tr saati ile yazdığı msj öğlen sıraları peki ABD de saat kaç oluyor fark nedir ben bu cocukdan şüphelendim de.
  • Hadi son 1-2 mesaj neyse de; bir üstteki mesaj gerçekten şok edici olmuş.. Yine de fazla yorum yapmak istemiyorum ancak bir sorum olacak. "Contranarya" nın Amerika hayatının yalan olmasından ve burada anlatmasından ne gibi bir çıkarı olabilir ? Yok bu işten dolayı DH'den para alıyorsa bilemem de çok saçma bir düşünce olmuş..
  • yazdıklarını okudum vay be gurur duydum ne diim kardeşim hayırlısıyla dön inşallah

ben de bu sene inşallah ÖSS belasını atlatıp kazanırsam hazırlık okuduktan sonra yazın 3 aylık gitmek istiyorum amerikaya hem calısıp hem dil için. amcaolu gitti hollywooda çalıştı yaşadı geldi

@ nikotin

6-7 saat geri işte amerika ama eyalete göre falan değişiyor da ortalama böyle. yani burda öglen 12 iken orda sabah 6 falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinapS -- 23 Aralık 2007; 23:33:21 >
  • +1
  • @Contranarya Cevapladığın için teşekkür ederim. Şu 2 sene kayıbım olmasa gerçekten çok rahat olcaktım.Kader, kısmet ben gene yapılması gerekenleri yapayım kıyıda köşede yavaş yavaş para biriktirmenin zamanı geldide geçiyor.

Bir yandan yabancı dilimin verdiği avantajlar bi yandanda 2 sene kayıbımın dezavantajlarıyla boğuşuyorum şuan, önceden beraber okuduğum arkadaşlarımın, kardeşleriyle aynı sınıfta okuyorum gerçekten berbat bir duygu Allah kimseye yaşatmasın.
  • Contranarya yazdığın bilgiler için sana çok ama çok teşekkür ediyorum bizi aydınlattın ehueh :)

Foto da koy artık :)
  • Bak ya kıskandım şimdi Bende gelmek istiyoom :))
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..::nET::..

Az kaldı bir adımımı atayım karış karış çekeceğim

euheh
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.