Şimdi Ara

Bir Ogrencinin gozuyle Amerika'da yasam...! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
102
Favori
110.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ns

@Yigit Güzel anlatmıssın da atladıgın bir kac sey var. Amerika da kacak calısanları bilmemelerinin imkanı var mı sanıyorsun ? Herkes herkesi biliyor ancak göz yumuyorlar bir şekilde birilerinin o işleri yapması gerekir.
    Bunun dısında restoranlarda bilmemnereler de calısan insanlar (en azından benim bildigim kişilerin) 2000den asagı almazlar , ama en az 1000 1500 de bahsisi olur.(Bahsettigim iş calısılabilecek en hızlı restoranlarda) Tabi sana kimse ön tarafta hizmet ettirmez, ilk basta bulasık yıkarsın bilmem ne yaparsın o zaman bahsis olmaz ancak ön tarafa gectigin zaman para kazanmaya baslarsın.

Hocam guzel diyorsun da devir iyice degisti. Tabi ki giren cikanlari biliyorlar isteseler hepsini bulurlar ama dedigin gibi o isleri yapacak kisilerin olmasi lagzim. Zaten af maf olaylari donuyor baya zamandir yani o kacak kisilere ihtiyaclari olmasa af cikarmazlar ;) Bu ara da dedigim gibi devir iyice degisti. Cakal patronlar her yerde. Kacak biri sigortasi olmadan calisiyor bir de cogu yerde kacak kisilerin topladigi bahsisler patrona gidiyor patron bir kismini o bahsisi toplayan kisiye veriyor. Adamin elin de yapacak baska is olmadigindan mecbur katlaniyor. Hollandali biriyle tanistim gecen ay o anlatti bunlari. Bu tur hikayeleri daha once de duyuyordum 2. 3. kaynaklardan ama direk yasayan biri anlatinca insan daha da iyi anliyor. Burda calistigin da saate gore para aliyorsun gunluk ya da aylik degil. Mesela hafta da 50 saat calistin diyelim. Saatligin de 7 $ . 50 x 7 = 350 $ haftalik aldigin para. Aylik ise 1400$ a geliyor.(1400$ dan vergi dusmuyor cunku kacak olarak calisildigi icin vergi odenmiyor, yasal olarak calisanlar da vergi de odeniyor ama onlar bahsisler de eklenince daha iyi para kazaniyor)Fast food yerlerin de genel de 7 $ verilir islere gore kac yildir calistigina gore bu ucret degisir. Aylik 1400$ kucuk yerlerde gene iyi para. 600$ kira 400 $ falan da fatura,alisveris,benzin falan. 100 $ da kendine harcasan aylik 300 $ biriktirirsin bu da gene iyi para ama buyuk yerler de kucuk yerlerde aldigindan 200$ falan daha fazla alirsin ama giderlerin kucuk yerdekinin 2 kati olur. Bu ara da bahsislerle 1000,1500 $ kazanman icin cok iyi yerlerde calisman lagzim. Ufak yerler de aylik 300-350 $ bahsis toplanmiyordur herhalde. Ufak dukkanlar da rekabet ortami da olunca 2-3 $ a karnini doyurabilirsin bunun icin de adam 1 $ dan fazla bahsis birakmaz. Yani iyi yerler de calismadigin surece 1000$ bahsis cok zordur. O iyi yerlerde de herkes calisamiyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 30 Ocak 2008; 16:54:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: snake_10

Arkadaşım zahmet olmassa zamanın olduğunda bize oraya gidip okumak için yaptıklarını yani girdiğin sınavlar başvurduğun yerden en baştan gidesiye kadar yani.
    Zahmet olucak ama
    Teşekkürler.....

• allahtan ab vatandaşıyım vize falan derdim yok
  • baştan sona okudum güzel yazı olmuş.
  • hikayen gerçekten çok güzel

biraz büyüyümde gdicem inşallah bende
  • BEN BU YURTDISINDA OKUMA CALISMA ISINI ZAMANIN COK ARASTIRDIM YAPILABILIR SEYLER HAYAL DEGIL AMA AYLIK 1000 YTL DEN AZ KAZANAN ALİLELER İÇİN HAYAL

LİSEYİ OKUMAK İSTİYENLER SON SINIF VEYA 2. DA GİTSİNLER İNGİLİZCENİZ DUYDUGUNUZU ANLAYACAK KADAR OLCAK YAZIM DAHA İİ OLCAK BİR ÇOK FİRMA ÖGRENCİ GÖNDEREBİLİYOR AMA DURUM PEK DE İİ OLMUYOR COK SIKINTI CEKIYOR MESELA GIDECEGI OKUL TABELA OKUL OLUYOR TOPLAM OGRENCISI 50 100 KISI ( ABD DE VAR BOYLE OKULLAR ) YANİ KASABA OKULLARI VS VS
    FİYATLAR : ANKARA DA EN UCUZ 3500 DOLAR EN COK 12000 DOLAR BURALARIN EN KOKLU FİRMASI 7000 DOLARA EN İİ HİZMETİ VERİYOR

EGİTİM 8 AY 4 ADET SINAVI GECECEKSINIZ (SIRASIYLA İNGİLİZCE YETERLİLİK , VİZE GORUSMESI, ORADA 2 AY İÇERİSİNDE AKADEMİK YETERLİLİK, BİTİRİŞ FİNAL SINAVI) Bİ KAÇ SINAVDAHA VARDA YAZMADIM KUCUK ÖLÇEKLİ

ÜNİVERSİTE DAHA PAHALI İŞ KISA YOLDAN EN İYİ YER KANADA OGRENCİLERE EN İİ İMKANLAR VAR

BURS KAZANAMAZSANIZ 100 000 DOLAR İLE 170 000 DOLAR CIKAR CEBİNİZDEN AMA OGRENCİLERİN YUZDE 70 BURS KAZANIR VE YUZDE 10 U KAADAR PARA HARCARSINIR CALISMA IZNI KANADA VAR
    PARA KAZANINCA HAYAT DAHA KOLAY..
    KİŞİSEL HARCAMANIZ SIZE KALIR

İŞ OLARAK HIZMET SEKTORUNDEN BASKA CALISAMAZSINIZ.
    EN ZOR VİZE İNGİLTERE MALTA DA OKUMAK İSTEYENE VİZE YOK BİDE KUVEYT DE

ABD GİTMEK İÇİN 15000 DOLARLIK BANKADA PARANIZ OLDUGUNU KANITLACAKSINIZ UCAKLARDA CORABINIZIN İÇİNE KADAR BAKARLAR

BİDE WORK AND TRAVEL PROGRAMI
    TURKIYEDE 4 YILLIK UNIDE OKUYUYANLAR GIDEBILIR AMAC SOSYAL GELISIM VE DİL GELISIMI 3 AYLIK DIR 2 AY CALISMA 1 AY GEZME
    ODA HIZMET SEKTORUNDE OLUR SPONSOR FİRMALAR SIZIN HER ISINIZI GORUR
    BUNUN DA BEDELİ VAR WORK AND TRAVEL PROGRAMININ DONUSU ÜLKEMIZDE 2 YILLIK YUKSEK LİSANSI KABUL ETMIS OLURSUNZ.
    FİYAT DEGISR:2000 DOLARDAN 7000 DOLARA ( AMA ORDA CALISACAGINIZ ICIN ÜLKEMIZE PARA DAHI GETIRIRSINIZ.

BU BİLGİLER BELKİ SİZLERİNDE BİLDİGİNİZ SEYLERDIR A MA BEN TEKRAR ETMIS OLURUM SOFRANIN YESILLIGI

• kımseyı ıc camasırlarıyla x-rayden gecırmezler mılletın ıcınde odaya sokup kadın polısler ustunu ararlar bıraz sallamıssın. (zencı kadın-ıc camasır olayı)
  • @Y!g!T Ne demek karismak, senin bu konuya cevap vermen beni gercekten cok mutlu ediyor sonucta benden cok cok daha deneyimlisin ve yanlis oldugum yerleri duzeltebilirsin bu yuzden cok tesekkur ediyorm tum cevaplarin icin:)

@fenerlee_1907 Tesekkurler dusunceniz icin ama buraya bile yazmaya vakit bulamazken blog vs vs onlara maalesef hic vakit bulamam bu gunlerde :)

@snake_10 Haklisiniz bundan sonraki yazimi onun uzerine yazacagim:)

@Ns Cok tesekkurler abi yorumunuz icin, haklisiniz yasayan daha iyi anlar elbette ki bu cevabiniz bunun en acik ornegi umarim hersey gonlunuzce olur tekrar tesekkurler:)

@drift34 Ab vatandasi olup olmaman birsey degistirmiyor amerika vizesi icin.

@bonobopanzer insallah gerceklestirirsin hedefini:)

@ ChromecubE Tesekkur ederim

@recaro Yazdigim cumleye tekrar baktimda sanirim abartili gelmis yani ic camasiri derken yalnizca uzerindeki bikin i tarzi elbiseye kadar aramislardi yani ben ayrilana kadar oyleydi, kapiyi gectikten sonra seslerini hala duyuyordum yani devamini goremedim ne olup ne bitti... ama abartmak amacinda degildim emin olun yalnizca iyi yaziya dokememisim kusura bakmayin

@axix Tesekkurler verdiginiz bilgiler icin

• güzel bir yazı ve gidip görmeyen, sadece filmler sayesinde bilgisi olanlar için yararlı bir başlık olmuş sercan kardeşim.

Sen ve senin namında diger yurtdışındaki kardeşlerimden ricam, Türk'ün ve dolayısıyla Türkiye'nin adını onurlu bir şekilde oralara yaymalarıdır.
  • Güzel bir yazı olmuş eline sağlık
  • gerçekten güzel bir topic oluşmuş ellerine sağlık arkadaş

belki birgün belki birgün ben de gelirim oralara

feleğin yeni bir engeli olmazsa tabi
  • şuan teyzemin kızı Philadelphia da okuyor(ya ne yaptığını unuttum ama dediğine göre 3-4 yıla doçent falan olucam diyor)ilk zamanlar aksan yüzünden çok zorluk çektiğini domuz eti yüzünden 1 hafta yemek yiyemediğini çevre ve arkadaşlık sorunları çektiğini(ilk zamanlar)anlatıyor.Şuan herşey normal bilmediğim mekan kalmadı gibisinden konuşuyor.
  • bana abd de okuma imkanı sunulsa direkt giderim abicim
  • hiç aklımda yoktu yüksek lisans için amerika araştırmalarına baslıyorum sayende:)
  • Tamamen kolpa bir topic..Konuyu açan arkadaşın ruh sağlığında problemler olduğunu düşünüyorum..Sürekli yalan söylüyosun bu senin için iyi değil .İnandırıcılıktan kesinlikle uzaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ptah: -- 19 Şubat 2008; 3:45:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: :ptah:

Tamamen kolpa bir topic..Konuyu açan arkadaşın ruh sağlığında problemler olduğunu düşünüyorum..Sürekli yalan söylüyosun bu senin için iyi değil .İnandırıcılıktan kesinlikle uzaksın.

Doktora gozuk. Beyninde ciddi problemler oldugunu dusunuyorum.
  • @Fb100.Yil Cok tesekkur ederim begendiginize sevindim:)
    @Tokyofatsa Tesekkur ederim:) Bu arada Nickiniz dikkatimi cekti bende Fatsali sayilirim-) sanirim japonyada calisan Fatsali vatandaslarimizdansiniz:)
    @miraculous Umarim hocam insallah:) En azindan gezip gorulesi bir ulke oldugunu dusunuyorum buranin:)
    @punısher17 Teyzenizin kizi tamamen hakli:) Aksan ilk baslardaki en buyuk problem oluyor cunku Turkiyede grammer agirlikli bir egitim goruyoruz:)
    @omertalord Insallah onunuze cok cok daha iyi firsatlar cikar
    @erdeMmM206 Umarim hayirlisi olur:) Benimki yalnizca bir ornek baska ulkelerede bakmayi ihmal etmemenizi oneririm
    @:ptah: Cok tesekkur ederim. Eminim su anda kendinizi cok iyi hissediyorsunuz bu yorumdan sonra... Forumda yasadiklarimi bire bir anlattigim cok samimi arkadaslarim var inandiriciliktan uzak oldugumu dusunuyorsaniz onlari dinleyebilirsiniz. Cok uzuldum yorumunuza cunku bu topic icin zaman ayirdim ve yasadiklarimi birebir en samimi dille yansitmaya calistim ama inandirici olmadigimi duymak gercekten uzdu beni ..Saglik olsun ne diyelim

quote:

Tamamen kolpa bir topic..Konuyu açan arkadaşın ruh sağlığında problemler olduğunu düşünüyorum..Sürekli yalan söylüyosun bu senin için iyi değil .İnandırıcılıktan kesinlikle uzaksın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Y!g!T
    quote:

Sende gözüksen iyi edersin.Konuyu açanın yalan söylediği ortada.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Y!g!T
    quote:

Sende gözüksen iyi edersin.Konuyu açanın yalan söylediği ortada.

Resim koymus. Anlattigi seyler de ortada. Hicbiri de mantikdan uzak degil yasanacak seyler. Ben 6 ay da bir gozukuyorum zaten ama senin yarini beklemeden su anda gitmen lagzim. Yoksa bu kafayla ...

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.