Şimdi Ara

Bir Ogrencinin gozuyle Amerika'da yasam...! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.166
Cevap
102
Favori
110.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senle Turkey muhabbeti falan yapıyolarmış.Gelirsem oraya anasını avradını. Şerefsiz herifler. Ülkene laf atıyolar duruyon öyle . Ağız burun yararım orda. Liseli bebeler zaten.
  • yazini 2. kez okudum cok guzel, ben de sana yazmistim PMden, gecen yaz kanadaya gitmistim, vancouvera yani uzak olan kosesi 6-7 tane Turk arkadasimla yeni Turk ogrecilerle de tanistim ama sokakta Turk bulamadim, ama Iranli olup ta Turkce bilen birisini bulmustum,
    Okudugum yaziya gore Kanadada ve Amerikada kucuk farklar varmis, mesela Vancouverda ben de senin gibi dil okuluna gitmistim insanlar asiri derecede yardimci ancak cogu gocmen, irkci insanlar yok ancak amerikalilardan pek hoslanmazlar ayrica dinlerine onem de gostemiyorlar, tanistigim bir cok kisi ateisti ve bu da beni cok etkiledi. Ancak yasadigim aile Italyan gocmeni idi yemek yemeden once cocuklarina zorla dua okutuyorlardi. Muslaman oldugumu ve domuz yemedigimi soyleyince asla domuzlu yemek yapmadilar ancak disarida yanlislikla yedigim oldu 1-2 kere. Hamburgerlerin icin Bacon dedikleri domuz etleri var, tatlari hosuma gitmemisti ve hamburgerden onalri cikariyordum, arkadasim da bunlar hindi eti ye bir sey olmaz diyerek kendini avutuyordu, benim cikardigim etleri de yiyordu adam
    ben de 15 yasimdayken bu egitime gitmistim, arkadaslarimla baglantim fazla yoktu, sunuf arkadaslarimin cogu da buyuktu ver sasirdilar sen nasil olur da 15 yasindasin ve ailenden uzaktasin demislerdi. Ama bir cok sey ogrendim, herkes nerede olursa olsun kendi kendine yasamayi ogrenmeli, aileye bagimlilik olmamali,
    En stres dolu saatlerim de Vancouvera vardigim 2. gunde yasamistim, okula gitmek icin hazirlaniyordum ancak ailenin isi oldugu icin yarim yamalak bilgilerle okula gitmek zorunda kaldim, herneyse eveden disari cikip Skytrain dedikleri metroya benzer arqacla sehir merkesine dogru yola ciktim, ancak tern degisikligi yapmam gerekiyordu broadway duraginda, bunu unutmamistim tabi not aldigim kagit uzerinde yaziyordu, tren degisikligini odgru yaptim, ancak stadium duraginda indigim vakit herseyin yerinde oldugu anlamistim, okul sadece birkac yuz metre ierdeydi, ancak okulun tam nerede oldugunu bile bilmiyordum, Nelson streete idi ancak oraya varmadan yonumu degistirmistim, ondan sonra kayboldum gitti, yolda gordugum bir cok kisiye CSLI nerede diye soruyordum, bilmiyorum burada bircok dil okulu var diyorlardi herneyse bn ana caddeye ciktim, o kadar kalabalik ki, adi da West Georgia street ne zaman hatirlarsam tirsarim, birinden yardim istedim, duzgun kiyafetli biri, bana cep telefonunu verdi , ben de katildigim turu duzenleyen sirketin sahibini aradim, adam evini tarif etti ve evini bulmus oldum tam 1 saat sonra, adam beni gordu dedi ki sen buraya nasil geldin senin okulun 3-4 km uzakta ben de dedim bilmem adres karistirmisim dedim, herneyse okula geldim ve beni seviye tespit sinavina sokmuslardi ogunden sonra bir daha yolu karistirmamistim,
    homestay ailemde bir de koreli bir arkadas vardi benden 7 yas buyuktu ancak cok iyi anlasmistik, yanimizda bir baseball sahasi vardi, yemyesil, yanlarinda buyuk agaclar... orada onun la futbol oynamistik 1-2 sefer, adam futbol oynayacak kimse bulamamis ben haric
    dil kursum tam ` ay surmustu ancak o kadar dolu gecti ki, sayisiz insan gordum, bir cok geziler yapildi, herkes bu eglenceyi tatmali. Amrikaya giden arkadasin dedigi gibi aileni birakirken icinde hem huzun hem de sevinc dolu duygular geliyor cok tuha bir durum. umarim onumuzde ki yazda da baska bir yere giderim.
    bu arada yanimda ki 2 arkadasim hayatlarinda hic yurt disina cikmamislardi, hatta yazlari ve tatillerde koyde yasiyorlardi, vizyonlari gelisti ve onlar da ingilizcelerini bayagi gelistirdiler.

• Süpermiş Hepsini Okudum...

Devamını İsteriz

Bu Arada Bazı Fake'Ler Her Forumda oLur...

Gerek Yok Böyle FakeLerle uğraşmaya
  • Çok güzel..Devamını bekliyoruz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: HighDarTheMan

Senle Turkey muhabbeti falan yapıyolarmış.Gelirsem oraya anasını avradını. Şerefsiz herifler. Ülkene laf atıyolar duruyon öyle . Ağız burun yararım orda. Liseli bebeler zaten.

heeyt yürübe kim tutar senin.Ben arka planda cendere çalarım.
  • Hemşo
  • 17 yaşında kalkıp gitmişsin o cesareti göstermişsin şöyle göğsünü gere gere bir fotoğraf koymak çok mu zor.
    sen insanların kafasında soru işaretleri uyandırırsan, bu kadar beklersen eleştiri alırsın kızma ama.
    öte yandan kötü örnek oluşturuyorsun bence 17 yaşında aileni, ülkeni bu şekilde bırakman hoş değil.
  • Gayet de güzel bir topic olmuş. Teşekkürler.
  • ßende iki haftalığına yaz tatilinde dil öğrenmekiçşin okul arkadaşlarımla ingiltereye gitmiştim, bşımızda okuldaki inilizce öğretmenlerimiz vardı.iişt biraz üzülmüştüm.Ama sonra çok eğlendik.

Mesala ir ün bizim ğretmen tuttrdu
    -Çocuklar bu gün türkiyeye öre cuma herhalde cumayı mecidde kılmıycaz hadi kalkın cami arıyoz dedi.
    Sonra başladık Lonra'da camii aramaya En sonunda hocam dalga geçmein mebcur kaldık yine mescidde kılıcaz dedim hocada dediki
    -çocuklar ben rüyamda gördüm bugün biz büyük bir camii bulucaz adıda Londra Merkez Camii dedi biz gülmekten ölüyoruz ama bizim öğretmen halâ camii yi arıyo sonra bulduk aynı hocanın dediği gibi adı da londra Merkez Camii meğerse orda yaşayan toplum minare görmk istemiomuş o yüzden londradaki camilerde minare olması yasakmış

• ellerine sağlık kardeş 2-3 senedir .. hayalim AMERİKA ... Öss yi kazanamadım bu yıldanda umutlu değilim .. en iyi çalışmak için gitmeylim diye düşünüyorum.. çünkü gerçekten amerikaya gitmeden ölürsem gözüm açık gider diye düşünüyorum.. başarılı olamasam sevmesem bile en azından oraya gitmek istiyorumm.. orada calışmak kolaymı .. iş cabuk bulunurmu .. türk dernekleri falan iş konusunda yardımcı oluyorlarmı??? bildiğin şeyler varsa paylaşabilirmisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilhami onay

ßende iki haftalığına yaz tatilinde dil öğrenmekiçşin okul arkadaşlarımla ingiltereye gitmiştim, bşımızda okuldaki inilizce öğretmenlerimiz vardı.iişt biraz üzülmüştüm.Ama sonra çok eğlendik.

Mesala ir ün bizim ğretmen tuttrdu
    -Çocuklar bu gün türkiyeye öre cuma herhalde cumayı mecidde kılmıycaz hadi kalkın cami arıyoz dedi.
    Sonra başladık Lonra'da camii aramaya En sonunda hocam dalga geçmein mebcur kaldık yine mescidde kılıcaz dedim hocada dediki
    -çocuklar ben rüyamda gördüm bugün biz büyük bir camii bulucaz adıda Londra Merkez Camii dedi biz gülmekten ölüyoruz ama bizim öğretmen halâ camii yi arıyo sonra bulduk aynı hocanın dediği gibi adı da londra Merkez Camii meğerse orda yaşayan toplum minare görmk istemiomuş o yüzden londradaki camilerde minare olması yasakmış

Londra Merkez Camii....

• quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

17 yaşında kalkıp gitmişsin o cesareti göstermişsin şöyle göğsünü gere gere bir fotoğraf koymak çok mu zor.
    sen insanların kafasında soru işaretleri uyandırırsan, bu kadar beklersen eleştiri alırsın kızma ama.
    öte yandan kötü örnek oluşturuyorsun bence 17 yaşında aileni, ülkeni bu şekilde bırakman hoş değil.

Öyle inanarak boş konuşuyosun ki , etkilenmemek mümkün değil

1- Bu adam kimseyi inandırmak zorunda değil

2- Kaldı ki orada olmasa neden böyle birşey yapma gereği duysun

3- Okumadan atacağına 1-2 sayfa geride fotograf koyduğunu görürsün

4- ( öte yandan kötü örnek oluşturuyorsun bence 17 yaşında aileni, ülkeni bu şekilde bırakman hoş değil. ) Bunada neremle gülsem diye düşünüyorum

• Contranarya yaşadığın hayatın değerini bil,ailene eninde sonunda kavuşursun ama oradaki anlarını bir daha yaşayamazsın.Keşke imkanım olsa da ben de gidebilsem...
  • kardeş çok güzel olmuş hiç sıkılmadan hepsini okudum
  • quote:

Orjinalden alıntı: israiL

quote:

Orjinalden alıntı: Hirbag

17 yaşında kalkıp gitmişsin o cesareti göstermişsin şöyle göğsünü gere gere bir fotoğraf koymak çok mu zor.

Öyle inanarak boş konuşuyosun ki , etkilenmemek mümkün değil

1- Bu adam kimseyi inandırmak zorunda değil

2- Kaldı ki orada olmasa neden böyle birşey yapma gereği duysun

3- Okumadan atacağına 1-2 sayfa geride fotograf koyduğunu görürsün

4- ( öte yandan kötü örnek oluşturuyorsun bence 17 yaşında aileni, ülkeni bu şekilde bırakman hoş değil. ) Bunada neremle gülsem diye düşünüyorum

aynen =) o nedemek ya

neyse..

süpersin, her fırsatı değerLendir diyeceğim ama zaten Türksün, göster gücünü onLar ürksün =)) ehueueh

• sercan kardeşim konuyu yorumlarıda dahil çoğunu okudum en kısa zamanda senle iletişime geçmek istiyorum pm yoluyla bana msn ini falan atarsan sevinirim sana güzel günler diliyorum orda
  • süper anlatmıssın
  • Bu başlıkta Contranarya' ya inanmıyorum diyenlerin yaşı 14'ten büyük değildir. Büyük olsalar da psikolojilerinden şüphe ederim.
    Takma kafana böyle kişileri Contra.
  • quote:

Orjinalden alıntı: :ptah:

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _SouL_

quote:

Soru sordun yanıt verdim

Sen 4 gün vs uzakLaşssanda topic KirLenmese

Onun kararını sen veremezsin.

Kimin ne düşündüğü umurumda değil.
    Evet resmi bekliyoruz.

Evet Resim GeLsede Özür Dilesen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lolex -- 19 Şubat 2008; 22:49:20 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.