Matematikten anlamiyorlar bunlarin lise matematiklerini ortaokul 5. sinifta ogreniyoruz..-) -Tek bilinmeyenli bir denklem sorusunda bile hemen hesap makinalarina sariliyorlar haha ilk geldigimde dumur olmustum dedim beni salaklarin arasinra attilar daha sonra ogrendim ki arkadaslarimdan hepsi boyleymis-)Ben sorulari kafamdan cozunce bana canavar gormus gibi bakiyolar
Lisede okuyan bi eleman gördüm ayın dünya etrafında, ay ve dünyanında güneş etrafında döndüğünü yeni öğreniyorlardı.
liseye kadar olan eğitimleri bizimkilere göre çok çok kolay ama asıl iş üniversitede bitiyor tabi.
Dertleri neyse artık , Türkiye'de yok saçını kes yok tıraş ol, sana ne kardeşim saçımdan ya.
Dostum acaba okula o filmlerdeki otobüslerle mi gidiyorsun
Bir de yine filmlerde böyle arıza demiyimde uyuz ona buna bulaşan züppe çocuklar olur genelde de amerikan football'u oynarlar.Öyle tipler var mı
Son olarak firma,vize,gidiş falan derken sana bu okulda okumak ne kadara mal oldu ? Her ay okula para veriyor musun ?
Sac , sakal , kiyafet karismiyorlar. Hatta okullarda ozel kiyafet gunleri olur. Mesela full kirmizi giyindigin gunler , ya da pijama ile gittigin gunler falan olur. Biz 3-4 arkadasla beraber anlasip pijama gunune boxerla gitmistik (:
Okula genelde filmlerdeki sari otobuslerle gidilir ama diger yontemlerde mevcut. Bisikletle , yuruyerek de gidebilirsin. Ya da ailen arabayla birakabiliyor. Hatta bazi otobus firmalarinin okula otobusleri de var. Her yerde var mi bilmiyorum ama bazi yerlerde oluyor. Bu arada otobusler Turkiyedeki gibi evinin onunden almaz. Ortak duraklar vardir hangi duraga yakinsan sen oraya gidersin.
Zuppe cocuklar genelde filmlerde oluyor. Ben pek karsilasmadim. Genelde burdaki insanlar sicak kanlidir ama okuluna gore degisir. Irkci gibi gozukmek istemem ama o tur tehlikeli olaylar full siyah kisilerin gittigi okullarda olabiliyor. Ama karma okullarda pek oyle seyler olmuyor.
Son soruyu da Cont cevaplasin.
Cok güzel bir topik Yazdiklarini okurken benimde ülkemden ayrilirken havaalaninda gecirdigim dakikalari hatirlatti bana. 4 senedir Almanya'da yasiyorum ve burda yasamaktan son derece mutluyum yanlis anlasilmasin.Sayfa basindaki yazinda Almanlar türklerden neden nefret ediyor demissin haklisin bircogu öyle ama tabi bunu fiilen göstermiyorlar.Bende cok düsündüm bunu hatta karsilastigim sohbet ettigim bircok almanin önyargilarini yiktim.Hatta sen cidden Türkmüsün? falan demeye basladilar.Birkere gözlemledigim kadariyla burdaki türk arkadaslarla Türkiyedekiler arasinda cok farklar var.Burdaki Türk gencleri hicbir sekilde burda yasamaktan memnun degiller ama Türkiye'de de yapamayiz diyorlar.Malum burdaki rahatligi (ekonomik,sosyallik,eglence...) bulamayacaklarindan korkuyorlar.Yalniz sonradan Almanyada yasamaya baslayanlar icin durum öyle degil (mesela ben).Iste bu noktada Almanlarin Türklere öfkesi basliyor cünkü Türk gencleri burda dogup büyüdükleri ve dolayisiyla Türk kültürünü tam olarak alamadiklari icin burda yabanci kimligiyle yasamiyorlar yani bizim gibi temsil görevini üstlenmiyorlar tamamen arada kalmis degisik bir kültür yapisina sahip olduklari icin iki ülkeyede yabanci kaliyorlar..Söyle bir örnek veriyim arkadaslarla internet üzerinden counter strike oynuyoruz almanlarla falan derken mutlaka konu aciliyor yabancilik tartismasina dönüyor.Arkadaslar hemen basliyor siz almanlar söylesiniz böylesiniz falan filan (bu arada burdaki türk gencleri asiri derecede agresif).Almanda ona "madem bizi begenmiyorsun git ozaman ülkene" dediginde arkadaslardan gelen cevap su oluyor "Burada yasamayi ben secmedimki"....Iste bu bile herseyi acikliyor bence.Neyse burda kimseyi kötülemiyorum sadece gözlemlerimi aktardim.Ha buarada sen tam bir türk düsmanina denk gelmissin yoksa hepsi öyle degil aralarinda cok iyi insanlar var.Benim icin genelde sorun olmuyor cünkü elimden geldigince Türkler ve Müslümanlik hakkindaki önyargiyi yikmaya devam edicem.Ülkeme ve hepinize burdan selamlar
dostum önecelikle teşekkürler o güzel izlenimlerini paylaştığın için bu ise yetkileri bizim okula da gelicekler yakında bende ing seviyem iyi oldugu için ciddi ciddi düşünüyorum bu işi sana bi sorum olucak sınavlar çok mu zor?? bi de ne gibi sorular çıktı biraz bilgi verebilirmisin ?
Gelince hepsini cevaplyacagim arkadaslar.... Su anda TOEFL sinavina gidiyorum bana sans dileyin dualarinizi eksik etmeyin emi...
Cok tesekkurler zaman ayirdiginiz icin ben tesekkur ederim-)
quote:
Orjinalden alıntı: vortigon
güzel yazmışsınız teşekkürler
@kara_eylül Haklisiniz lise egitimleri dusuk seviyede Turkiyede ki lise egitimi kesinlikle cok cok iyi ama burdaki liselerde cok fazla imkan var yani zengin okullar devlet okulu olmalarina ragmen.. Egitimden onemlimi? tabiiki degil bana sorsaniz Turkiyede lisemi burdami diye Turkiyedeki derim cunku egitim kat kat daha iyi-)
@lzooml Karismiyorlar saca sakala falan istedigini yapabilirsin serbestsin o konuda-) Aynen otobusler o sekilde arasira arkadas alamayinca beni otobusle gittigim olmuyor degil:D Gidis gelis ne kadara mal oldu sorusunu 1-2 kere cevapladim sanirim.. yaklasik 10 bin dolar civari tuttu ucuz degil maalesef...Okula para vermiyorum masrafiniz cok az oluyor ilk etaptaki paradan sonra.. Aile karsiliyor masraflarinizi genelde ancakkkk! 250 dolarlik telefon faturasini 2 gun once elime verdi anne odemeyecegini soyledi bundan onceki aylar istedigim kadar konusuyodum sorun olmuyodu ama cicim aylari coktan bitti eskisi kadar toz pembe bi aile yasami yok burda sayiyorum gunlerimi artik skildim yae
@Mahs3R cok saol hocam yorumun icin durumu cok guzel ozetlemissin ve hemen hemen ayni seyleri dusunuyoruz ulkemizi tanitmak uzerine! Allah kolaylik versin diyorum umarim hersey gonlunce olur-)
@djozgun kacirma derim aklinda boyle bir sey varsa...Ise yetkilileriyle gorus benim adimi soyle kesin hatirlarlar nuran hanim falan yaparsa sinavi soylersin boyle boyle diye onlar yardimci olurlar sana her turlu bilgi icin sinav sorularini unuttum ama basta bilgi vermistim ne tarzda seylere tabi tuttuklarini i
@Eh®imeN Cok tesekkurler hocam ins . . . Arkadaslar TOEFL sinavi hakkinda bilgi edinmek isteyen varsa belirtsin bir sonraki mesajimda ayrintili bilgi verebilirim yaklasik 2 saat once sinavdan ciktim ve 6.5-7 aydir burda olmama ragmen cok zorladi beni reading bolumleri falan cok calisma gerektiriyor yani siz siz olun tedbirsiz sinava girmeyin aman diyorum ski calisin ben burda okumama guvendim ama yinede cok zorlandim acikcasi
quote:
Orjinalden alıntı: Contranarya
Cok tesekkurler zaman ayirdiginiz icin ben tesekkur ederim-)
quote:
Orjinalden alıntı: vortigon
güzel yazmışsınız teşekkürler
@kara_eylül Haklisiniz lise egitimleri dusuk seviyede Turkiyede ki lise egitimi kesinlikle cok cok iyi ama burdaki liselerde cok fazla imkan var yani zengin okullar devlet okulu olmalarina ragmen.. Egitimden onemlimi? tabiiki degil bana sorsaniz Turkiyede lisemi burdami diye Turkiyedeki derim cunku egitim kat kat daha iyi-)
@lzooml Karismiyorlar saca sakala falan istedigini yapabilirsin serbestsin o konuda-) Aynen otobusler o sekilde arasira arkadas alamayinca beni otobusle gittigim olmuyor degil:D Gidis gelis ne kadara mal oldu sorusunu 1-2 kere cevapladim sanirim.. yaklasik 10 bin dolar civari tuttu ucuz degil maalesef...Okula para vermiyorum masrafiniz cok az oluyor ilk etaptaki paradan sonra.. Aile karsiliyor masraflarinizi genelde ancakkkk! 250 dolarlik telefon faturasini 2 gun once elime verdi anne odemeyecegini soyledi bundan onceki aylar istedigim kadar konusuyodum sorun olmuyodu ama cicim aylari coktan bitti eskisi kadar toz pembe bi aile yasami yok burda sayiyorum gunlerimi artik skildim yae
@Mahs3R cok saol hocam yorumun icin durumu cok guzel ozetlemissin ve hemen hemen ayni seyleri dusunuyoruz ulkemizi tanitmak uzerine! Allah kolaylik versin diyorum umarim hersey gonlunce olur-)
@djozgun kacirma derim aklinda boyle bir sey varsa...Ise yetkilileriyle gorus benim adimi soyle kesin hatirlarlar nuran hanim falan yaparsa sinavi soylersin boyle boyle diye onlar yardimci olurlar sana her turlu bilgi icin sinav sorularini unuttum ama basta bilgi vermistim ne tarzda seylere tabi tuttuklarini i
@Eh®imeN Cok tesekkurler hocam ins . . . Arkadaslar TOEFL sinavi hakkinda bilgi edinmek isteyen varsa belirtsin bir sonraki mesajimda ayrintili bilgi verebilirim yaklasik 2 saat once sinavdan ciktim ve 6.5-7 aydir burda olmama ragmen cok zorladi beni reading bolumleri falan cok calisma gerektiriyor yani siz siz olun tedbirsiz sinava girmeyin aman diyorum ski calisin ben burda okumama guvendim ama yinede cok zorlandim acikcasi
Hocam inş. Geçersin TOEFL'ı.Bizim üniden bi arkadaş girdi ve geçti.Şimdi beklemede oralara gelebilir oda yüksek lisans için.Bende inş kısmet olursa ilerde gelmeyi düşünüyorum.Önce burda bi ilerletelim şu İngilizce ve Üniversite işlerini. Bu arada bi kaç tane fotoğraf filan koyda şenlensin konu.
toefl la gırmeyı dusunuyorum bende..bılgısayar muhendıslıgı ıkıncı sınıfta okuyorum..okulum yuzde 30 ıngılızce..yuzde 30 desekte bılgısayar derslerının ıcerıklerı full ıngılızce zaten ıngılızcem ıyıdır ama sen bıle cok zorlandım demıssın....bıraz ayrıntılı bılgıler verırsen cok sevınırım..
Bu TOEFL tam olarak ne oluyor ?
Up!
bravo contranarya çok değişik bir bakış açısı çok güzel bütün ayrıntılarıyla anlatmışsın yaşamış gibi oldum malesef herkes senin gibi şanslı olamıyor tebrikler
secan abicim nasılsın ben kemal (murat ın kardeşi ) çoktandır görüşemiyoruz hayatın nasıl gidiyor? Yazdığın güzelmiş okudum. Oralarda kendine iyi bak. Görüşmek üzere
@Contranarya, yeni resimleri bekliyoruz.
Gercektende süper bi konu çok teşekkürler konu için gelçi okudukca kendimi kaptırıyorum bnde gitmek istiyorum
bizde arkla lise 3 de üni için düşününyorduk ama yalan olmuştu amacına ulaşan birini görmek çok güzel
UP
1.sayfadan sonuna kadar okudum hocam valla söylenilecek birşey yok
senin gibi kendine güveni olan, tuttuğunu koparan insanların sayısı parmaklarımın sayısını geçmez
hayatında başarılar ve zihninin açık olmasını dilerim iyi eğlenceler