Şimdi Ara

Bir Ogrencinin gozuyle Amerika'da yasam...! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.166
Cevap
102
Favori
110.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim hadi ya hikayelerini bekliyoruz.Bende düşünüyorum sen benim için bir kaynaksın.
  • ilginc bir sentez olmus vede gayet basarili genc yasinda buyuk cesaretle gitmissin burdan seni tebrik ediyorum

Bende 18 yasimda buraya geldim (Ingiltere), hos simdi 19 yasindayim 1 yil oldu.

Burdan bazi arkadaslara sesleniyorum:

Yeterli maddi durumu olmayan insanlara dis ulkeleri onermiyorum, benden yardim isteyen herkese ilk basta bunu soyluyorum
    sonra eger bu karsin gelmek isteyen olursa her turu bilgiyi veriyorum, neden boyle diyosun diyenlerede bizzat yasiyorum zorluklari diyorum okul is vsvs...

Bu konuyu astiktan sonra gelelim bir kac ayrintiya

yabanci ulkelerde akil almaz firsatlar var gercekten kariyer acisindan ve cogu okul bedava uygulamalar yapiyor extra dil bircok sertifika programi gibi, ve universite egitimi tamamen arastirmaya dayali, az universite zamani daha cok okul disi zamani buralarda hakim.

Sosyal hayat akil almaz derecede kuvvetli, bir cok klup, inanilmaz ucuz seyahetler, bir cok degisil kulturu tatma firsati

Turkiyede takilan at gozluklerini atip, aslinda imkansiz denen bir seyin olmadigini anlama firsati, insanin ufku inanilmaz aciliyor butun olaylara farkli bakiyorsun. Turkiyenin ekonomisin nasil dusuk oldugunu, is pazarinin ne kadar kucuk oldugunu, egitimde geri kaldigini, ve GELIRE ORANLA NE KADAR PAHALI BIR ULKE OLDUGUNU GERCEKTEN ANLAMA FIRSATI.

Bu yazdiklarim universite caginda olan insanlara maddi durumu olupta, turkiyede istedigi bolume giremeyen arkadaslarima kesinlikle yurt disini oneririm.
    Nasil faydalari oldugunu gelince anliyacaksiniz.

Maddi durumunuz yoksa bu ise kalkismayin, yada benim gibi manyaksaniz bi deneyin

• süper yazmışın normalde uzun yazıları sevmem ama sen bağladın beni

yaşadıklarını kıskandım ama bir anda yaşamış gibi oldum saol

bu arada kitap yazmayı dene senden süper şair olur
  • [Deleted by Admins]
  • Oy hemşo

Samsun'dan bahset

Gerçekten çok güzel yazmışsın hemşom eline sağlık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..::nET::..

quote:

Orjinalden alıntı: kara sahin

Kardeşim hadi ya hikayelerini bekliyoruz.Bende düşünüyorum sen benim için bir kaynaksın.

Bana mı dedin

kaplanmete

Tek çekingem ingilizce dersleri nasıl işleyeceğim. O kadar üst düzeyde bir ingilizcem yok

Eger teknik bi okuyacaksin ingilizce lazim degil

Sahsen ben computer science okuyorum daha bir kere inigilizceye ihtiyac duymadim, hos tum ms office programlarini bilmem bu konuda yardimci oldu programlama vede internet gelisimi seyleriyle ilgile her seyi internette bulabilirsin ben oyle yapiyorum.

• arkadaşım amerika'ya gittim ve seninle neredeyse aynı gözlemleri edindim okurken baktığımda :) orada okumak için ne yapmak gerekiyor?,nerelere başvurdun? Dil sınavı falan var mı? ücretleri ne kadar? aileyi nasıl buldun ve kalabildin? bunları cevaplayabilirsen gerçekten beni çok aydınlatırsın teşekkürler
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orjinalden alıntı: BLoodRunsCoLD

bilgisayardayım full,,abaza oldum birden,,,tüm küfürleri öğrendim

• cok sanlısın

anlattıklarınlada orayı hak ettigini belli ediyorsun
  • Güzel yazmışsın..

Ama din olayına şaşırdım..eğer Türkiye'de olsa darbe olur valla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Qcu

Orada McDonalds Pahalımı?
    Yani Burdaki Gibi Jumbo McChiken Menü 11 Milyona mı Geliyor?

en pahalı menu 7 dolar, kolayla patates de burdakine göre bayağı bi büyük. ordaki ufak boy burda orta boya denk geliyo.

bu arada wat'la giden arkadaşlar da yazmış, bir şey sormak istiyorum onlara. taxback için benim ne yapmam lazım. w1 mi ne formu varmış, kimden isteyeceğiz bunu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: robertpires

quote:

Orjinalden alıntı: Qcu

Orada McDonalds Pahalımı?
    Yani Burdaki Gibi Jumbo McChiken Menü 11 Milyona mı Geliyor?

en pahalı menu 7 dolar, kolayla patates de burdakine göre bayağı bi büyük. ordaki ufak boy burda orta boya denk geliyo.

bu arada wat'la giden arkadaşlar da yazmış, bir şey sormak istiyorum onlara. taxback için benim ne yapmam lazım. w1 mi ne formu varmış, kimden isteyeceğiz bunu?

ççok süpper ya
  • Contranarya, dirk'le resim çektirebilsen süper olacakmış gerçekten, yazık olmuş. bulunduğun yere en yakın nba takımları atlanta ve washington olması lazım. umarım bir nba maçı izleme fırsatın olur. onu da okumak isteriz.
  • Serg , güzel yazı olmuş, teşekkür ederim oradaki hayatını gözümde canlandırabiliyorum.Anılarının devamını diliyorum. Bu arada bir şey soracam orada karnını nasıl doyuruyorsun?
  • ha bu arada bana da oldu aynısı, 4 ay boyunca "sam" olmuştum amerika'da.
  • Evet sorulari yanitlamaya basliyorum arkadaslar umarim aydinlatici olur -)

Oncelikle Lise sonu okumaktayim arkadaslar..Buraya exchange ogrenci olarak geldim ve bunun icin hem okulumda yapilan sinavi hemde exchange sirketinin sart kostugu sinavlari gectim. Ayrica ingilizce mulakati verip ardindan genel kultur mulakatini gectim sozlu olarak... Bunlar buraya gelmek icin gerekli olan seyler...
    Ayrica bir arkadasimizin dedigi gibi eger maddi durumunuz sizi en azindan 1 sene kadar idare edemeyecek kadar kotuyse buraya gelmenizi kesinlikle onermem... En azindan bir birikiminiz is buluncaya kadar olmali yoksa gercekten cok cok zor aman ha derim

@Qcu Mc donald's fiyatlari standart degil yani baska sehirde 4 dolarken digerinde 3.5 dolar olabiliyor-) yani standart kavramlari kesinlikle yok. Burda calisan insana gercektende ucuz bir fiyat yalniz Turkiyeden gelen parayla geciniyorsaniz bir menuye 4-5 dolar vermek cokta akillica degil acikcasi

@zzzzz North Carolina/Graham da yasiyorum umarim yolunuz duser gorusuruz dedigim gibi Turk yuzune hasret kaldim-)

@FlvFx Evet burda lise okumaktayim son sinifim insallah haziran ayinda mezun oluyorum-)

@profuzman Buraya Samsun Milli Piyango Anadolu Lisesinden geldim..

@Te Queiro Tesekkur ederim hocam 3 aydir burda bulunmaktayim ve host ailemle kaliyorum..Baslarda dediginiz gibi cok zor geldi ama daha sonra benimsiyorsunuz hele birde iyi insanlara dusmusseniz benim gibi gercekten cok sanslisiniz demektir-) Burda sadece egitim icin bulunuyorum vatandaslik gibi bir dusuncem yok Turk kimligim yeterli bana gerisi hikaye

@Roby Tesekkur ederim hocam iyi dileklerin icin-) hehe boyum 1.88 kilom 76 yalniz bir dipnot daha buraya gelince feet be pound hesaplamalarini ogrenmeniz lazim ki ben hala bilmiyorum yani hehe

@garfield24 onlar benim her an aklimdalar hocam unutmak ne mumkun...Cok tesekkurler

@orionsguard Bu soruyu bir cok arkadasim sordu pm yoluyla simdi yaziyorum-)

Universite Egitimi icin,

Oncelikle hangi universiteye gitmek istediginizi bilmeniz lazim yani bunun basvurulari vs vs hep belirli tarihlerde oluyor kotu bir haber uluslararasi ogrenciler icin universite ates pahasi.. fiyatlar yillik 43 bin dolara kadar cikabiliyor en ucuzuysa 22 bin dolar civarinda...
    Peki bu universitelere nasil girecegiz?
    Oncelikle ACT ya da SAT denilen sinavlari vermek zorundasiniz birini vermeniz yeterli ama SAT daha cok gecerli... TOEFL i ise uluslararasi ogrenci oldugunuz icin vermeniz sart tum bunlar universite icin gecerli ufak prosedurlerde yok degil Turkiyeden bankada 15 bin dolarlik butcenizin oldugunu gostermek gibi...Ama durumum bu universiteler icin musait degil diyorsaniz benim gibi dikkatli dinleyin..

Community Colleges

Bu college ler international ogrencilerin cogunlukla tercih ettigi transfer okullaridir. 2 sene sonunda bu universiteden diplomanizi alir ve son iki senenizi okumak icin dilediginiz universiteye gecis yapabilirsiniz cc nizin kalitesine bagli olarak(Community College). Community college lar yalnizca TOEFL isterler eger gecemezseniz cc lerin bunyesinde bulundurdugu kursa 1 sene devam edip tekrar sinava girersiniz ama bu bi sene icinde 13 derslik kredi odersiniz yani her halukarda toefl vermeniz avantaj..Bazi cc ler toefl dahi istememekte yani parayi veren dudugu calar hesabi-) ama bu cc ler ne kadar kalitelidir tartisma konusu...
    yillik 5-7 bin dolar arasinda deigisi cc lerin ucreti yani arada cok buyuk fark var normal college larla... Cc lerin bir diger avantaji ise 4 sene icinde 2 tane universite diplomaniz olmasidir... Yanu bunun anlami Turkiyeye dondugunuzde el ustunde tutulmanizdir
    Umarim bu konuda aciklayici olmusumdur sorulariniz varsa lutfen forumda sorun cevaplamak benim icin zevktir..

@mexmo En kisa zamanda eklemeyi dusunuyorum fotograflari..

@Jijimm cok guzel sorular hemen yanitliyorum...
    1-Dil seviyenizin kendinizi ifade edeeck kadar iyi olmasi gerekiyor yoksa burda cok cok zorluk cekersiniz yani benim dil seviyem yeteri kadar iyiydir bunda okulumun cok buyuk katkisi oldu gercekten..

2-Amerikaya gitmeyi basindan beri kendim istedim bilmiyorum nedendir ama kendimi bildim bileli basucumde bulunan dunya haritamda Amerika daire icinde yerini almisti yani bir gun yapicaktim ve su anda burdayim..

3-Sertifika programlari hakkinda cok aydinlatici bilgim yok yalniz mezun.com dan bu konu hakkinda bilgi alabilirsiniz-)

4-Buraya gelince donmek isteyeceksin...Adim gibi eminim Ama donmemek istiyorsan vatandaslik alman sart sinavlari var sanirim amerikan tarihinden sorumlusun..

Umarim aydinlatici olmusumdur Tesekkurler-)

@Hazan Ben sinavlari verdigimde burdaki exchange programim basvuru formumu ailelere gosterdi ve beni iclerinden bir tanesi secti yani seni secen aile senin hakkinda yeterli bilgi sahibi oluyor ve kendi istegiyle seciyor-) Baslardaki izlenm cok onemli ben gereken saygiyi gosteriyorum ve yeteri kadar aliyorum o yuzden hic bir sorun yok sakin o konuda tedirgin olmayin olay sizlerde bitiyor
    Ingilizcem yeteri kadar iyiydi ama buraya gelince cok cok daha fazla gelisiyor kendinizde sasiriyorsunuz ki benim daha ilk aylarim dahada gelisecek-)
    Burda sayisal sozel diye bi kavram yok herkes istedigi dersleri seciyor ve 1.30 saatlik derslerden sonra 5 dakika arada siniflarina kosusturuyor bak bunu soylemeyi unutmusum
    Evet evlere ayakkabi ile giriliyor Ama ben sokmuyorum odama ayakkabilariyla orasi ayri
    Maddi konuda asmis bir ulke fakir kavrami yok evler ise burdaki insanlarin butcesini zorlamiyor mortgage sistemi cok iyi oturmus burda-)
    Tesekkurler-)

@radyasyo_N TEsekkurler hocam-) 3 hafta sonra utangaclik kalmiyor kendi evin gibi kullaniyorsun zaten bu aileler seni cocuklari gibi benimsiyorlar o yuzden ac degiliz acikta degiliz Allaha bin sukur heheh

@EagleGlance Hocam evime 15 haziranda donuyorum insallaaaaah-) burda bi hosgeldin partisi veririz artik ehueh

@kara sahin neler neler var ama firsat yok yazmaya bi vaktini bulayim burda gunluk gibi bir olay dusunuyorum hadi bakalim hayirlisi-)

@kaplanmete Cok haklisin

@nieaufgabe Hocam Samsunum nasil yaa gittigim gun sel olmustu sehirde hehe arkadaslar diyodu dayanamadi sensizlige diye

@gateway_15 sinavlardan bahsettim bunun haricinde elbette ucret oduyorsun ama bu sirketten sirkete degisiyor sanirim... not ortalamanizin 3.4 un uzerinde olmasi gerekiyor bu arada

@robertpires Nba macina gitmemmi ya basketbol oynuyorum saten 9 yildan beri yani buyuk hayallerimden biriside NBA macina gitmekti ve cok sansliyim ki state imizin basketbol takimi var Charlotte Bobcats..Gecen hafta sali gunu Miami-Bobcats macina gittim super bir deneyimdi benim icin shaq wade hepsini gordum hocam o shaq varya o shaw bi bunyede 3-4 insan toplanmis gibi masallahi var ehuehe

Umarim aydinlatici olmusumdur arkadaslar varsa sorulariniz bekliyorum firsat buldukca buraya yasadigim iyi kotu anilarimi yazmayi dusunuyorum ilginiz icin cok tesekkurler
    Iyi forumlarrr

Bu arada sizlerin sorularini cevaplandirmak benim icin bir zevk..Gecen sene o kadar arastiriyordum ki ayni sizlerin sordugu sorulari sormustum insanlara simdi gorunce bu sorulari gulumsuyorum icten ice-) Bana cok yardimci oldular sagolsunlar simdi sira bende sonucta insanlar birbirine yardimci olmazsa burda olmanin en anlami var... Sizlerin ettigi bir tesekkurun bile bneim icin anlami cok buyuk o yuzden cekinmeden sorabilirsiniz sorularinizi vakit buldukca yanitlayacagimdan emin olun varsa sizlerinde anilari yazarsaniz sevinirim ilginc bir topic olmus olur boylelikle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Contranarya -- 19 Kasım 2007; 23:41:02 >

• tabi ya charlotte
    bu sene iyi takım oldunuz uçup kaçan adamla dolu takım, müthiş atletikler. maçları da zevkli, yüksek skorlu geçiyor. çok sevindim senin adına.

bir de feet; 30 cm'e denk geliyor. senin boy 6-2 falan ya da 6-3. bir inç de 2,5 - 3 cm bir şey olması lazım.
    1 paund da 0.453 grama denk geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robertpires -- 19 Kasım 2007; 23:43:21 >
  • sanırım ya$adığın duyguLarı az da oLSa anLıyorum bende ingiLtereye gitmi$tim süper $eyLer maceraLar ya$adımm..fast food konusunda katıLıyorumm... futboL(soccer) konusunda da futboL ingiLterede resmen bir din gibi ...birde bir Türk oLaraq eziq kaLmayacağını dü$ünüyorum Lakin ben benim gibi oraya geLmi$ eLemanLar arasında en aktifiydim..yanLız bi kaç $ey için üzüLdüm..mümkünse günLük yaz yada fotograf çek boL boL.. ayrıca aLdığın her$eyi sakLa .. meseLa metro biLeti =) müze biLetLeri..

bu konuyu sürekLi takip edicem iyi $ansLar boL eğLenceLer ortaLığın kıkısına vur =))
    Türk'ün gücünü göster dünyaya =) nüfusu çoğaLt ne biLyim bi$iLer yap durma =))

sevgiLer..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.