Şimdi Ara

Bir Polis Adayının Hikayesi... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
9
Favori
44.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Clibretto

Çok yakın 3 arkadaşım polis babamda polis emeklisi gördüklerim ve duyduklarıma istinaden, inşallah istediğin yerlere kabul gördükten sonra ileride pişman olmazsın.

Benim de çok yakın polis tanıdıklarım var. Olup bitenlerden, yaşanan zorluklardan vesaire her şeyden haberdarım. Pişman olmayacağıma eminim. Bi kabul görebilseydik :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim benim bu hayatta öğrendiğim bi şeyi çok istersen olmazsa olmaz dersen olmuyor , ayrıca okadar kalp sıkıntın varken nasıl o kadar performansı gösteriyorsun , şaşırdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan önüne gelen polis oluyor sen hala olamadın mı?

• Ínşallah amacina ulasirsin ama olmuosada kismet degilmis

• 3 haziran İlk olumlu editi bekleriz

• Bu isler biraz da torpil.

Şöyle ki; Çok iyi bir ünvan sahibi tanidigimiz var. 3 yildir arayip duruyor babami ''Senin oglani komiser yardimcisi yapalim bak cok iyi'' diye. Ben polislik dusunmedigim icin hep reddediyorum. Uni mezunlugu cepte. Kpss 78, cepte. Boy 189, kilo 80. Saglik problemi, renk korlugu hicbiri yok. ''Tamam gireyim madem'' desem. Butun mulakatlar kafadan 100.

Ama o dogu gorevi var ya. Sırf onun icin yapmiyorum. Gencliginin baharinda doguda olmak bana gore degil. Ya bankaya girerim, ya mali musavirlik diplomami alip buro acarim ama 8 yil dogu gorevi. Yok aga kalsin.

Torpil her alanda var. Haksizlik mi ? Evet haksizlik. Ama benim girdigim kurumsal bir bankanin mulakatinda da devreye bolge muduru enistemi soktuk, genel mudur tanidigi olan bi kizi aldilar. Halbuki finans bilgisi, dili ve yetenek sinavi puani en iyi olan benim.

• quote:

Orijinalden alıntı: tırıvırı123

kardeşim benim bu hayatta öğrendiğim bi şeyi çok istersen olmazsa olmaz dersen olmuyor , ayrıca okadar kalp sıkıntın varken nasıl o kadar performansı gösteriyorsun , şaşırdım

Ciddi bir şey değil 60 yaşlarına kadar sıkıntı yaşamazsın dedi doktor. Ondan sonra belki kapakçık değişirmiş. O da belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Şuan önüne gelen polis oluyor sen hala olamadın mı?

Ne desem bilemedim. Olmayınca olmuyor valla 😂

• Son durum nedir hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam suan kac yasindasin

• Son durumu merak ettim.
  • Şu yazdıklarını matbaaya versen kitap yapsan satarsın. İyi bir yazma dilin var okuyucuyu saran.
  • Neden devam etmeyi düşünmüyorum ben? Manyak mıyım? Çok güzel şirketlerde çok iyi pozisyonlarda çalışmışım. Herkesin hayal ettiği sabah 8 akşam 5 mesai saati, haftasonu tatil, masa başı klimalı ofisler, yemek kartları, ek primler, ikramiyeler, düzenli olarak yıllık izinler... Düzenli olarak maaş zamları... Başka??? Başka yok! Ne ararsanız saydım zaten hepsi var.

Ama hiçbirini istemiyorum. Polislikte ise;
    - Mesai saatleri düzensiz. Bi bakmışsın gece mesaiden çıkıp eve giderken sabaha görev yazılmış.
    - Haftasonu tatili yok. Denk gelirse iznin kapalı.
    - Masabaşı klimalı ofisler hayal. Kar kış dışardasın. Karakol memuru olursan belki şansına...
    - Yemek kartın yok. Dış görevdeysen (maç, miting, konser vs) kumanya olarak yarım ekmek arası peynir+marul veriyorlar. İnsaflılarsa *meyvesuyu.
    - Ek prim, mesai ücreti vs yok. Her zaman görev başındasın.
    - Maaş zamı.. Eh bu iyi biraz ortalama seviyelere göre iyi sayılır. Değmez ama iyi diyelim.

Peki aklımdan zorum mu var? Yukarda saydıklarım ile polislikte saydıklarım son madde hariç tamamen birbirinin zıttı.

Polislik genelde atanamayan öğretmenlerin alternatif tercihi. 2. Seçenek yani. Ya da liseyi bitirince üni kazanamayıp saçma bölümler okumaktansa gidip polis olayım genç yaşta elime meslek alayım diyenlerin tercihi. (Benim gibi gönülden seçen abilerim, kardeşlerim alınmasın genelden bahsediyorum)
    Polis, halkın çoğunluğun gözünde "ipsiz sapsız, bir halt olamamış son çare gitmiş polis olmuş" şeklinde. (İçim acıyarak söylüyorum)

Polis, devletin üvey evladı. Özlük hakları yıllardır verilmiyor. Polis, devlet memuru olmasına rağmen devlet memuru muamelesi görmeyen tek sınıf. Tüm memurlar yıl başında, resmi bayramlarda, dini bayramlarda çatur çutur haftasonlarını ekleyerek izin yaparken, görev yapan tek sınıf memur. Denk gelirde resmi tatil olan bayramda izne çıkabilirse, yıllık izin gününden düşülen, geri kalan yıllık iznini de kullanmak için amirinden yalvar yakar boyun eğen, izin alamadığı için eşinin doğum kontrolüne, doğumuna, yakınının, düğüne cenazesine hatta ve hatta kendi düğününe bile katılamayan memur...

Bense özel sektörde kendimi belli bir noktaya getirmiş, devam edersem daha da iyisini yapabilecek durumda beyaz yakalı.

Madem bunların farkındayım, neden hala polis olmak istiyorum?

öncelikle yukarıdaki bölüm tamamen doğru babam 20 senelik polis ve birçoğunu hatta daha fazlasını gördüğüm oldu kardeşim doğduğunda hastaneye bile zar zor izin alarak geldiğini bilirim 15 temmuz sonrasında da kamudan ihraç edilen veya açığa alınanlarda açık ara polisler malesef...

ikinci olarak temmuz sonu editi yapmadığına göre polis olamadın sanırım umarım yaşadığın bu sıkıcı hayattan bir an önce kurtulursun...

• Sonuçlar açıklandı yedek 416 yım :( Geçen sene 417 kişi alınmış

• polis_adayi P kullanıcısına yanıt

Eee son durum nedir :-)

• kitap değil defter olmuş...

Bir Polis Adayının Hikayesi...

• hocam yazdıklarınızı okudum bu kadar emeğiniz boşa gitmemiştir inşallah bu kadar haksızlık ayıp ya temmuz ayını yazmamışşınız inşallah hakkınızda hayırlısı olmustur pöh olmuşşunuzdur

• La hızlı hızlı okuyup geçtim mutlu son bekliyordum adam en sonunda hepsinin mülakatlarından elenmiş trajikomik oldu biraz

• pspsexer kullanıcısına yanıt

Benim anlamadigim bu cocuk tam olarak ne is yapiyor ? Bastan sona okudum hikayesi efsane. Beyaz yakali nasil olabiliriz torpil mi ?

• Hopelesss kullanıcısına yanıt
    Bir Polis Adayının Hikayesi...İhlas Haber Ajansıyoutube
    Cinayet masasında görev yaparken gördüğü 200 parçaya ayrılmış cesetten olumsuz etkilenerek malulen emekli olmak zorunda kalan eski polis, şimdi çay ocağı işletiyor. İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin: ► http://bit.ly/IHA-Abone Samsun'un İlkadım ilçesinde çay ocağı işleten 45 yaşındaki Nurettin Deniz’in geçmişte yaptığı işi duyanlar şaşkınlığını gizleyemiyor. 1995 yılında büyük bir istek ile polis olan Deniz, meslek hayatında karşılaştığı olaylar ve eşinden ayrılması onda travma oluşturdu. Yaşadığı travmayı atlatamayan ve malulen emekli olan Deniz, şimdilerde çok ocağı işletiyor. 200 parçaya ayrılmış ceset Mesleği bırakmasındaki en büyük sebeplerinden birinin İzmir'de görev yaptığı sırada 200 parçaya ayrılmış bir insan bedeni görmek olduğunu belirten Nurettin Deniz, polisliği özlediğini söyledi. İmkanı olsa polislik mesleğine geri dönmek istediğini ifade eden Deniz, "1995 yılında polis memuru oldum. İlk olarak Samsun'da görev yaptım. 2000 yılında Samsun cinayet masasına geçtim ve burada 3 sene görev yaptım. Akabinde Muş'a gittim ve orada 5 sene görev yaptım ve sonra İzmir'e tayin oldum. Bu süreçte psikolojik rahatsızlık geçirdim. 2011 yılında da malulen emekli oldum. Bu psikolojik rahatsızlık geçirmemin sebepleri çalışmış olduğum ortam, görmüş olduğumuz cinayetlerdir. 2007 yılında eşimden ayrıldım, o da beni olumsuz etkiledi. İzmir'de çalışırken bir cinayet olayı vardı. Çocuk ablasını doğramış, 200 parçaya ayırmıştı. Kafası poşetin içindeydi. Banyonun içerisinde ise et parçaları vardı. Bu olay beni çok etkilemişti. Rahatsızlığıma orası da sebep oldu. Daha sonra 2011 yılında emekli oldum. Boş durmaktansa en azından bir iş yapalım dedim ve aklıma çay ocağı açmak geldi. 2017 yılından beri çay ocağı işletiyorum. Şu anda polisliği özlüyorum. İmkanım olsa geri dönerim" dedi. #haber #sondakika #gündem ================================ İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi ► http://www.iha.com.tr İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri ► https://facebook.com/iha.com.tr ► https://twitter.com/ihacomtr ► https://instagram.com/ihacomtr/ ► https://plus.google.com/+ihatr_ihacomtr/ İhlas Haber Ajansı hakkında http://www.iha.com.tr/hakkimizda.html İhlas Haber Ajansı’na ulaşmak için ►http://www.iha.com.tr/hakkimizda.html
    https://www.youtube.com/watch?v=3tCQZii1Wrs&feature=youtu.be

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.