Şimdi Ara

BİR RÜYA GÖRSENİZ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yukarıdaki arkadaşta aynı fikirde kader denen şey basit bir şey olamaz çok düşündüm ve sonuç bir seçim yaptıktan sonra bir sonraki seçime kadar kaderin tutsağı oluyoruz..
  • Metafizik bir olgunun fiziki ispatı kesinlikle mümkün değildir. Yani bizim boyutumuzdan bizim kurallarımızdan olmayan birşeyi bizim kurallarımızla anlatamayız. Kadermiş, ruhmuş, öbür dünyaymış bu düşünceler inançtan öteye gidemez. Hepsi bana göre anlamsız. Çünkü eğer kader gerçekten varsa aynen kaderinde yazıldığı gibi, yarın sabahın köründe uyanıcak, dişini fırçalıycak, bişeyler atıştırıp okula veya işe gidiceksin. Yok eğer kader diye birşey yoksa ve herşey bizim şeçimlerimize bağlıysa, yine sabahın köründe kalkıcak, dişini fırcalıyacak işe veya okula gidiceksin. Bu durumda kaderin olması veya olmamasının bana bi etkisi var mı? Yok. Benim dünyamla bağlantısı olmayan metafizik dünyanın benim yaşantıma bir etkisi olamıyacağına göre benim için anlamı da yok. Bu durumda metafizik dünyanın var olması veya olmaması benim için hiçbirşeyi değiştirmez.
  • Örneğin bugün kumsalda yatmış, gözlerimi kapatmış uzanıyordum. Birçok şey hayal ettim, anlamlı anlamsız birçok şey gördüm, güneşin göz kapağıma düşürdüğü gölgeleri bile birşeylere benzetip kafamda birşeyler kurdum, bir arkadaşımla yapmam gereken konuşmayı bile hayal ettim ikimiz oturmuş biralarımızı içerken konuşuyorduk (Uyuyor filan değildim tamamen uyanıktım). Şimdi bu gördüklerimde bir olağanüstülük aramanın farklı boyuta gidip geldim diye yorumlamanın bir anlamı var mı? Onlar ne olursa olsunlar onlar hala sadece benim kumsalda yatarken gördüğüm abuk subuk şeyler.
  • Şöyle bakalım diş macunun bitmiş? (seçim vakti alsanmı almasanmı) işe gidiyorsun servisi kaçırdın? çok büyük kompleks bir şey bu kader ipler hem elinde hemde değil ince bir şey var anlayana.
  • Ne fark eder diş macunu alıp yıkasam nolcak, almayıp bugün dişim pis gitsem nolcak. Kendi adıma konuşiyim yarın geri dönüp baktığımda keşke dişimi fırçalasaydım demem. Çünkü bitmiş bir olayı değiştirme şansım yok. Şöyle birşey düşün. Dün 1 milyon dolarlık bir ferrari sürdün diyelim. Bugün o ferrariyi dün sürmüş olmanın harhangi bir anlamı var mı? Arkadaşına anlatabileceğin silik bir anıdan başka hiçbirşey kalmıycak o ferrariyle ilgili sana. Ozaman o ferrariyi neden sürdün? Yoksa hayat anlardan mı ibaret? Her an ölüp bir sonraki an tekrar mı doğuyoruz yoksa? Bir önceki anın şu an önemi yoksa, şuan da bi sonraki an önemsiz olucak demektir, ozaman bu anı neden önemsiyim? Hayattan şimdiye kadar anladığım tek şey boktan ve bir okadarda anlamsız birşey olduğu. Hayat anlamsız ve hayatta başımıza gelenlerinde bir nedeni yok.
  • bxktan olması her insanın hayatının bxktan olması anlamına gelmez öyle değilmi. dişin pis gitsen nemi olcak nemi farkedecek bana göre her şey fark edebilir her detay fark edebilir belkide yolda dişin pis olduğu için hayatının kadını kaçırdın kim bilir.
    Ve son olarak dün ferrari sürdüm diyelim istediğim bir olayı gerçekleştimenin mutluluğu yeterli olurdu bu durumda, arzular farklıdır ve acayiptir nedense ulaşılmayan şeyler çekici gelir ulaşıncada aslında o kadar önemli olmadığı anlaşılır yapılacak en doğru şeyin dürüst olmak ve hayatta ne yapmak istiyorsanız gerçek olmasına gayret etmeye çalışmak sayılır. çalışmak ise mecburiyetten yoksa iş diye bir şey olmazdı bu konuda kendi işimiz her zaman iyidir başkasının yanında bxktan hissedebiliriz.
    saygılar.
  • ben değişik birşey anlatacağım. korkunç bir rüya gördüğümde o andaki korkumun azalması için rüya içinde kendime telkinde bulunuyorum.bu bir rüya ve birazdan bitecek uyanacağım,bunlar gerçek değil..gibi şeyler söyleyerek kendimi sakinleştiriyorum.hatta beynimi zorlayıp o anda uyanıveriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *moon -- 18 Eylül 2006; 17:41:49 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.