Şimdi Ara

BİR RÜYA GÖRSENİZ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YADA ŞÖYLE SÖYLEYEYİM BAKALIM O ZAMAN NASIL TEPKİ veya CEVAPLAR ALACAĞIZ.

RÜYA OLAYI RUHUN BEDENLE TAM OLARAK BAĞLARINI KOPARTMADAN BEDENE BİR BAĞ İLE BAĞLI KALMAK KAYDIYLA BEDENDEN AYRILMASI OLAYIDIR DESEM v e HATTA NORMALDE BİR KAÇ SANIYE SÜRDÜĞÜ SÖYLENEN RÜYA İLE RÜYADA GEÇEN SÜRENİN UYUŞMAMASININ SEBEBİNİN RUHUN GİTTİĞİ YERDEKİ ZAMAN DİLİMİ İLE DÜNYADA Kİ ZAMAN KAVRAMLARININ BOYUT FARKLILIĞINDAN KAYNAKLANDIĞINI BUNUN DA JUDİ FOSTER'in BAŞROLÜNÜ OYNADIĞI ''MESAJ'' ''CONTAC'' FİLMİNDE NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KONDUĞUNU SÖYLESEM NE DERSİNİZ DOSTLAR

FAİRMAN34
  • Bence biraz mantıklı ol goodayva öyle bir boyut varsada ispat edemeyiz ve kimse sana gelip mavi hapmı? kırmızı hapmı? demiyor, film filmdir her ne kadar gerçek payı olsada bire bir gerçek değildir. Dolayısıyla izleyip koycaksın bir yere sonra zevkine kalmış tekrar izleyebilirsin. Rüyalarsa 3 türe ayrılır karabasanlar aynı gerçekmiş gibi görünenler ve abuk sabuklar, bu türler arasından gerçek gibi olanlar için tabirler vardır 100 de 100 doğru çıktığına defalarca şahit oldum, hatta ben küçükken rüyalarımdan uyanmakta zorlanırdım rüyada olduğumu bilmeme rağmen, aranızdan benzer şekilde uyanamayan arkadaş varmı merak ediyorum.
    Son olarak gözlerimizin gördüğü şeyi yorumlayan beynimizin içinde bir süpriz var, bilim adamları sanki kasıtlı olarak araştırmıyor bir kaç yerde okudum iddaya göre orda (beynimizde) gözümüzün gördüklerini aynı tv gibi izleyen bir şey (adını siz koyun) varmış.
    not: BU ARADA KÜÇÜK YAZIN BÜYÜK YAZMAK BAĞIRMAK ANLAMINDA KULLANILIR lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kryeck -- 12 Eylül 2006; 3:03:12 >

• Ben bağırmıyor sesimin volumunü yükseltiyorum.

Ayrıca o beynimizde gözlerimizin gördüğünü seyreden bir şey olduğu doğru ama eksik .Ben tamamlayayım.devamı o izleyen ''ŞEY'' sadece izlemiyor aynı anda bir hafıza kartı işlevi görüyor.Bu konuda ciddiyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: RccP

quote:

Orjinalden alıntı: denoo

1- ne teyzesi? 2 insan var 1'i büyük öteki küçük ellerini birbirine tutmuş ne yapıyorlarsa, görüyorum.
    2- türlü hayvan resminin birleştirilmesinden ortaya çıkan ilginç bir yüz resmi görüyorum.
    3- bill'mi bilinmez saksofon çalan bir insan ve o resme uydurulmuş bir yüz resmi daha görüyorum.

ha doğruya teyze insan değil

Bide şöle bişey var ; rüyada rüya görmek...

• bir alıntı ile ekleme yapayım.

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLAMAZSINIZ.

Ben eski bir yönetmenim.(Bunu işi bilen birisi olduğumu anlatmak için söylüyorum)Holuwood bazı filmleri sırf film olsun diye çekmez.''MATRİX'' bunun engüzel örneklerindendir.Wacovski kardeşlere dikkat.bu kardeşler sıradan bir yönetmen değiller.Lütfen judi foster'in ''CONTACT'' filmini izleyin.Özellikle 60 metrelik bir mesafeden düşerken aletin dışında yani gerçek dünyada sadece 3 saniye geçerken aletin içindeki foster'in kafasına takılı kameranın nasıl olupta 18 saat kayıt yaptığı bir ipucu olabilirmi.tıpkı rüyaların bir kaç saniye veya bi iki dakika sürdüğü açıklanırken rüyayı gören için bu sürenin yüzlerce katı zaman geçtiği hissi ve inanışı oluşuyorsa

Uzun sözün kısası insan rüya görürken farklı boyuta geçer.Ve bu geçtiği boyutta zaman algılaması dünya dakinden farklıdır

katılımınız için teşekkürler

• İyi de bu hiçbirşeyi kanıtlamaz ki düşünceler ve olaylar beyinde normalden çok daha hızlı bir şekilde kurgulanmış veya izlenmiş veya yaşandığı düşünülmüş olabilir. Bu tek başına başka bir boyutun ispatı olamaz.

Astral seyahat olayıda fos, ruhunun bedeninden ayrılıp gezdiğini düşünen adamın rüya görmediğini nasıl anlıycaz? Heleki ruhun tekbaşına bile ispatı yokken.
  • vay be ne rüya görüyomuşum rüyamdakiler bile rüya gördüklerini sanıyolar siz demek sadece beynimdesiniz haa(her neyse artık )
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haseta

vay be ne rüya görüyomuşum rüyamdakiler bile rüya gördüklerini sanıyolar siz demek sadece beynimdesiniz haa(her neyse artık )

yada bluetooth vari bir bağlantıyla rüyada olan bir beyinleriz diyelim, ölünce o beynin hafıza kartı öldüğü yerde kalacak diyelim sonunda toprak olup toprağa karışan beynimizin dna'larını alıp yeniden inşaa edebilirler değilmi? bu hafıza kartınıda madde olmadığından kolayca inşaa edilen yere sokulabilir değilmi neden olmasınki? neticede insanı kim inşa ettiyse tekrar yapması çok kolay olacaktır.
  • aza dostum fikrimi veya inancımı dayatmaya dönüştürme niyetinde değilim.Ama Ruhun bedenden tamamen ayrılmadan seyahatı denilen ve kimi inanışta astral seyahat kimi inanışa göre tai zaman tai mekan kimi inanışa göre ise ruhun gökyüzüne yükselmesi v.b gibi tanımlanan veya isimlendirilen bu olayı sana elbette ki iki kere iki dört eder mantığı ile ispat edemem.Sen neye inanıyorsan O sun çünki kişiyi O yapan inanışları ve ön kabulleridir.

selamlar
  • denoo'ya

dostum yürüttüğün mantık bir yere kadar doğru.Hafıza kartı benzetmen tabiri caizse cuk oturmuş.İstersen hafıza kartı olarak düşündüğün fiziki beynın yerine maddesel olmayan beynı yani ruhun bir parçası olan kısmını koy.Ozaman yaklaşımın daha da geçerli olur

selamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

quote:

Orjinalden alıntı: goodayva

Ve o rüyadan hiç uyanamasanız onun rüya olduğunu anlayabilirmiydiniz ?

Cevaplarınızı bekliyorum saygıdeğer beyler ve bayanlar

Bu neyi değiştirir ki?Tüm dini ve felsefi görüşleri bir tarafa bırakırakarak diyelim ki ben şu an rüyadayım ve uyuyorum.Bir hayal alemindeyim.Gerçek çok daha faklı.Asla uyanmayacaksam benim gerçeğim şu an yaşadığım hayat olmaz mı? O halde asla öğrenemeyeceğim bir gerçeğin benim için ne anlamı kalır?

çocukken haftalar bana asırdı

derken gün oldu derken saniye

beni ilk düşünce yokluk ısırdı

sonum yokluk olsa bu varlık niye

necip fazıl

umarım sorularına cevap olmuştur

• rüya görebilmek için birşeyleri yaşayıp öğrenmek gerekiyor.

rüyadan uyanamazsan zaten yeni birşeyler görme şansın yok sürekli o güne kadar hatırladığın etkilendiğin şeyleri görüp durursun bir de wc molası vermen lazım

edit: hatırladığın kelimesini ahtırladığın yazmışım düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakoşsayar -- 15 Eylül 2006; 18:54:12 >
  • kedideki olay ne anlayamadım
  • o zaman ben hep aynı rüyayı görüyorum
  • bn ne insan grdüm ne teyze nerde yav insan alala.gif sadece dağ tepe görüyorum
  • Rüyadeyken uyandığını sanıp aslında uyanmamak, rüya içinde rüya görmek, halk arasında karabasan diye tabir edilen ve buna benzer şeylere lucid dreaming deniyor. Anormal bir durum değil, aslında bir stressiz, huzurlu bir tatildeyken lucid dreaming için çalışmalar yapmak istiyorum. Ve sonrasında mümkünse astral seyehatlar yapmak, o duyguyu yaşamak en çok istediğim şeylerden biri Fazla ayrıntıya girmiyorum, ama direk sorulan soruyu cevaplarsam;

Sonsuz bir rüya görsek rüya gördüğümüzü anlamamız mümkün değildir. Ayrıca şu an bile rüya görmediğini nerden biliyorsun? İnsanoğlu, evrendeki hiçbir maddeyi gerçekte göremez, dokunamaz, sesleri gerçekte duymaz. Bunlar beynimizde 1 cm'lik bir odanın içinde gerçekleşir. Ama yaşadığımız hisler o kadar gerçekçi, o kadar birbirine uyumludur ki biz bu maddelere gerçekten dokunduğumuzu, aslında duyduğumuz sesin gerçeğini duyduğumuzu düşünürüz. Oysaki dediğim gibi görüp duyduğumuz herşey sadece beyinde çok küçük bir yerde gerçekleşir, biz hiçbir zaman gerçeklere ulaşamayız. Yani hayatımızda yaptığımız herşey bir film şeridi gibidir. Ve bu film şeridi beynimizdeki o 1 cmlik bölümde bize izletilir. Biz hayatımız boyunca beynimizdeki 1 cm'lik yerde yaşarız. Duyduğumuzu sandığımız şey, gördüğümüzü sandığımız şey, yediğimizi sandığımız şey kısacası herşey bu 1 cmlik bölümde olur ve biter.

Peki hayatımızı bir film gibi düşünürsek, bütün bu yaşadıklarımız, dünyada yaptıklarımız, Allah katında gördüğümüz bir rüya olamaz mı? Tabii ki olabilir, hatta her insan ayrı film şeridini de izliyor olabilir Allah katında. Bir tiyatroya giden insanlar aslında ayrı piesleri izliyor olabilirler? Veya daha ilginci o insanların hiçbiri gerçekte orada olamayabilir. Bu benim düşündükçe çıkmaza düştüğm bir konudur. Tarihte birçok Müslüman bilgin bu husus hakkında eserler yazmışlardır.

Uzun lafın kısası, biz zaten bir rüyanın içinde olabiliriz. Hiçbir zaman maddeye ulaşamadığımızı, bütün herşeyin beynimizde olup bittiğini düşünürsek dediklerim doğru olabilir. Aslında elimize aldığımızı sandığımız kalem gerçekte orada olmayabilir, bunlar sadece Allah katında yaşadığımız rüyanın bir parçası olabilir. Önce gerçekten yaşıyormuyuz onu öğrenelim, ondan sonra bu tarz sorular soralım. Allah katında zamanın dünya zamanına göre çok ama çok daha hızlı geçtiğini, Allah'ın geçmişde yaşadıklarımızı, şu anki yaşadıklarımızı , gelecekte yaşayacaklarımızda aynı anda görebildiğini Kur'andaki ayetlerden anlayabiliyoruz. Sanırsam yazdıklarımı birçoğunuz anlamayacak o yüzden tek cümleyle durumu özetleyim; sonsuz bir rüya görürsek, onun rüya olduğunu anlayamayız. Mesela siz gece yattığınızda gördüğünüz rüyaların gerçekte rüya olduğunu anlayabiliyor musunuz? Cevap Hayır, demekki hiç uyanmasak rüyada olduğumuzu da anlayamayacağız?

Yazının tamamını okuyanlar için teşekkür ederim

• genelde mutlaka anlayacağım bir durum oluyor uyurken öbür tarafa dönme ihtiyacı gibi maddi zorunluluktan malesef, yoksa anlamam kesinlikle mümkün değil hiç unutamadığım bir hatun vardı hala rüya olduğuna inanamıyorum..
    bence gelecek zaman derken burda yaratanın sonsuz öngörüsünü düşünmeliyiz, film şeridinde benim senin onun bunun gibi seven düşünen ibadet eden insanlar hatta sevdiğimiz oğlumuz eşimiz ailemiz nasıl kukla olur??
    olmamalı..
    Bence rüyada değiliz dünya adını verdiğimiz samanyolunda yüz milyon belkide milyarlarca olan, kücük bir topun içinde olan bir tür yaşam biçimiyiz. inanıyorumki bu bedeni yapanların geri oluşturması zor olmaz saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denoo

bence gelecek zaman derken burda yaratanın sonsuz öngörüsünü düşünmeliyiz, film şeridinde benim senin onun bunun gibi seven düşünen ibadet eden insanlar hatta sevdiğimiz oğlumuz eşimiz ailemiz nasıl kukla olur??
    olmamalı..

Bizim yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı zaten en başından beri Allah bilir. Yani sonuçta biz ne yaparsak yapalım yine olacak olur, kaderimizi değiştiremeyiz. Ama bu demek değildir ki biz kuklayız, yine günlük hayatımızı en iyi şekilde sürdürmeliyiz, tabii çok irdelemeden bu yaptıklarımızın kaderimiz dahilinde olduğunu bilerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: coyjonquil

quote:

Orjinalden alıntı: Target Human

Evet ben bunu yaptım. Yani rüyada olduğumu farkettim ve gidip evin tepesinden aşağı atladım. Bişey olmadı. Ama aşağı düşerken gerçek hayattaki heyecanı yaşadığınızdan yataktan fırlayabilirsiniz.

bu heyecanı ben de defalarca yaşadım.bazen korkutucu derecede olabilior ama.

o aşağıya düşme anı gerçekten berbat oluyor!!!!
    bi deneyin derim tavsiye ediyorum ama rüya olması şartıyla

• quote:

Orjinalden alıntı: psp_hacker

Rüyadeyken uyandığını sanıp aslında uyanmamak, rüya içinde rüya görmek, halk arasında karabasan diye tabir edilen ve buna benzer şeylere lucid dreaming deniyor. Anormal bir durum değil, aslında bir stressiz, huzurlu bir tatildeyken lucid dreaming için çalışmalar yapmak istiyorum. Ve sonrasında mümkünse astral seyehatlar yapmak, o duyguyu yaşamak en çok istediğim şeylerden biri Fazla ayrıntıya girmiyorum, ama direk sorulan soruyu cevaplarsam;

Sonsuz bir rüya görsek rüya gördüğümüzü anlamamız mümkün değildir. Ayrıca şu an bile rüya görmediğini nerden biliyorsun? İnsanoğlu, evrendeki hiçbir maddeyi gerçekte göremez, dokunamaz, sesleri gerçekte duymaz. Bunlar beynimizde 1 cm'lik bir odanın içinde gerçekleşir. Ama yaşadığımız hisler o kadar gerçekçi, o kadar birbirine uyumludur ki biz bu maddelere gerçekten dokunduğumuzu, aslında duyduğumuz sesin gerçeğini duyduğumuzu düşünürüz. Oysaki dediğim gibi görüp duyduğumuz herşey sadece beyinde çok küçük bir yerde gerçekleşir, biz hiçbir zaman gerçeklere ulaşamayız. Yani hayatımızda yaptığımız herşey bir film şeridi gibidir. Ve bu film şeridi beynimizdeki o 1 cmlik bölümde bize izletilir. Biz hayatımız boyunca beynimizdeki 1 cm'lik yerde yaşarız. Duyduğumuzu sandığımız şey, gördüğümüzü sandığımız şey, yediğimizi sandığımız şey kısacası herşey bu 1 cmlik bölümde olur ve biter.

Peki hayatımızı bir film gibi düşünürsek, bütün bu yaşadıklarımız, dünyada yaptıklarımız, Allah katında gördüğümüz bir rüya olamaz mı? Tabii ki olabilir, hatta her insan ayrı film şeridini de izliyor olabilir Allah katında. Bir tiyatroya giden insanlar aslında ayrı piesleri izliyor olabilirler? Veya daha ilginci o insanların hiçbiri gerçekte orada olamayabilir. Bu benim düşündükçe çıkmaza düştüğm bir konudur. Tarihte birçok Müslüman bilgin bu husus hakkında eserler yazmışlardır.

Uzun lafın kısası, biz zaten bir rüyanın içinde olabiliriz. Hiçbir zaman maddeye ulaşamadığımızı, bütün herşeyin beynimizde olup bittiğini düşünürsek dediklerim doğru olabilir. Aslında elimize aldığımızı sandığımız kalem gerçekte orada olmayabilir, bunlar sadece Allah katında yaşadığımız rüyanın bir parçası olabilir. Önce gerçekten yaşıyormuyuz onu öğrenelim, ondan sonra bu tarz sorular soralım. Allah katında zamanın dünya zamanına göre çok ama çok daha hızlı geçtiğini, Allah'ın geçmişde yaşadıklarımızı, şu anki yaşadıklarımızı , gelecekte yaşayacaklarımızda aynı anda görebildiğini Kur'andaki ayetlerden anlayabiliyoruz. Sanırsam yazdıklarımı birçoğunuz anlamayacak o yüzden tek cümleyle durumu özetleyim; sonsuz bir rüya görürsek, onun rüya olduğunu anlayamayız. Mesela siz gece yattığınızda gördüğünüz rüyaların gerçekte rüya olduğunu anlayabiliyor musunuz? Cevap Hayır, demekki hiç uyanmasak rüyada olduğumuzu da anlayamayacağız?

Yazının tamamını okuyanlar için teşekkür ederim

ne yalan söyleyeyim yazıyı bu kadar uzun görünce okumamaya karar vermiştim fakat uyuyup da uyanamamak kısmını görünce okudum
    bu benim başıma çok geldi
    bunu gerçerkten merak ediyordum ve soruşturuyordum
    biraz olsun aydınlandım
    ama söylediklerin biraz mantıksız geldi o halde biz insanlar yalnız bir suretten mi ibaretiz?
    biz doğduğumuz anda ya da öldüğümüz anda insanlar aslında var olmayan bir şeyleri mi gerçekleştiriyorlar
    mesela anne ve babalık gibi
    bu biraz kafamı kurcaladı
    ve saçma geldi bana

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.