Şimdi Ara

BİR ŞEYLER YAPMALI! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
3
Favori
17.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yorumları okuyorum ama sanırım bu yorumları yazanların ya yaşları küçük yada Türkiye'nin fazla değil 20 yıl önceki yaşanan zorlukları unuttular.

Ufaktan bir hatirlatma yapayım.
    Vakit Okadar kotuyduki, 1999 depreminde toplanan yardımlar ile devlet ancak memurların maaşını ödeyebililiyordu.

2000 sıralarında sigortası olmayıp da masrafları ödeyemeyen hastanelerde rehin kaldığını bilmiyorsunuz sanırım. Yine eczanelerde ilaç almak için sırada beklemediniz.

Zamlardan bahsediyorsunuz yine 99-2000 de Ecevit'in kendi ağzından dinlemediniz temel ihtiyaclara bir anda gelen %200-300 zamları.

2002 den önce geriye gidince sadece 8 yılda doların 38 kat arttigindanda haberiniz yok.

Temel ihtiyaç olarak yağ şeker tüp v.s up uzun siralarindada beklemediniz.

Daha sayarimda siz en iyisimi çok uzaklara gitmeden 90-2000 arası Türkiye'nin durumu deyin ozaman bir bakın.

GÜNÜMÜZ
    Geçenlerde bir memur gördüm, karı koca memur aciz diyor.
    bir AVM ye gidip bir hamburger yiyeylim diyoruz. Bakıyorum ana baba günü sanki bedava dağıtılıyor hersey. yarım saat sürüyor bir sipariş vermek.

Trafiğe bakıyoruz neredeyse her evde son model iki araba. Asgari ücretlinin cebinde 3-5000 liralık telefon
    Öğrencilere bakıyorum üniversitenin karşında 20 tane kafe varsa full çekiyor. Bir çay kahve 15-20 lira
    Bayram tatillerinde oteller full kaç ay önceden yer ayirtilmis.
    Derbi maclar tıka basa dolu bir bilet Allah bilir kaç yüz lira.

Velhasıl, kazandiginizi güle güle harcayın kimsenin gözü yok değerli kardeşlerim. Ama geçmiş vakitte göre Türkiye'nin halı daha iyi.
    Bu ülke vergi ile geçinen bir ülke. Ahmed gider Mehmet gelir yine aynı zamlar gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MRTFR kullanıcısına yanıt
    kadınu ırkçılıkla suçladılar mahvettiler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 31 yaşındaki arkadaşımın otelde marketi vardı.2016'da Rus uçağının düşmesi ve komşularla olan kötü ilişkilerimiz yüzünden Alanya'da turizm kötü gittiğinden 15 yıllık marketleri battı.kendisi aylarca işsiz kaldıktan sonra kargoya girdi. Orada asgari ücrete günde 12 saate yakın çalıştı.10 yıldır da devlet memuru mülakatlarına girer ama her seferinde elenir çünkü torpil bulamaz.kendisiyle beraber kız kardeşi de girdi o da her seferinde elendi.bu aile koyu akpli. Arkadaşımın babası bile ülkenin kötü gidişatından,ekonomiden, adam kayırmadan illallah edip başka partiye oy verirken arkadaşım çocuğuna kakaolu süt isteyen karısına "her gün alamam normal süt al kakaoyla karıştır daha ucuz olur"diyecek kadar çulsuz ama gene de akpyi övüyor.bunlar sabahtan akşama kadar ahaber,tgrt,kanal 7 izleyen tipler.ne anlatsan ne yaşasalar hiçbir şey değişmez boşa kendini yorma.

• quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

.
    Yaşli bir amca her seyi tayyibe yoruyordu. Alakasi olmayan olaylara bile tayyip yuzunden oldu diyordu. Simdi ben bu amcaya niye troll diyim. Herkesin dusunce yapisi farkli. Be Adam, istersen tayyibi melek yap, Yine de bildigini okuyacak. Ayni sekilde. Tayyip asigina, ornek cok onda da gerci.

Konu siyasete gelince herhangi birine bilinclenme adina bir laf soylerseniz "siz kim oluyorsunuz da bana ogut veriyorsunuz" lafi bilincaltindan selam verir. Milleti bilinclendirecegim diye daha fazla irrite etmeyin.

Edit: mesela bu yazdigim seyler de sana irrite gelebilir. Hah iste ondan bahsediyorum. Diger insanlar sen su mesajima nasil sinirleniyorsan onlar da oyle sinirleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methotrexate -- 26 Ocak 2020; 10:50:33 >
  • Genç nesil oy kullanmaya başladıkça bunların oyları azalıyor.Şuana kadar iktidar olmalarının tek nedeni eski yaşlı nesilin var olmasıydı.Eskileri kandırmak,eskileri inandırmak kolay.Zira eskiler ''Bugün karnım doydu çok şükür'' mantığıyla olaya bakıyor.Adamların haklarını savunmak gibi bir gayeleri yok.Takım tutar gibi parti tutuyorlar.Fakat bu kesimin oranı yıllar geçmesiyle ciddi oranda azalıyor.Mesela İstanbul'u kaybettikleri gün yandaş bir haber kanalında yandaş bir gazeteci ''Şu hale bakın.Muhafazakar ailelerin çocukları bile CHP'ye vermiş.Muhafazakar ailelerin çocukları ailelerini takip etmiyor.Bu ciddi bir sorun'' demişti.

Kısacası bunlar bir kere iktidardan ''demokrasi'' ile gitsinler bir daha Türkiye'nin başına geçemezler.Zaten ondan korkuyorlar.Sürekli olarak mağduriyeti oynayarak,insanları bölerek,kutuplaştırarak iktidar oldular.Daha yerel seçimleri ve bu seçim sürecinde söylenen lafları unutmadık.Sanki seçime değil harbe gidiyorduk.Sürekli bir mağduriyet havası yaratılmaya çalışılıyor kendilerinin bu vatan için en iyi tercih oldukları propagandası yapıyorlardı.Fakat bu tutmadı.Bundan sonrada tutmayacak.Özellikle gençliği kaybettiler.Gençliği kaybeden iktidarlar yok olmaya mahkumdur.

• Arkadaş için memleketin diğer illerinin önemi yok galiba.

• Kardeş sen herhalde yurt dışından yeni döndün. Bilinçlenmeyi falan geçeceksin öyle bir şey mümkün değil çünkü karşında bilinçlenebilecek gelişmişlik seviyesinde bir topluluk yok. Bu işin tek çözümü var o da belli. Tek adama bağlı ANAP, DYP vs gibi partilerin durumu şu anda nasılsa, zamanı geldiğinde AKP'nin durumu da o olacak. Tek yapacağımız şey beklemek.

Diğer yandan işin ekonomi boyutuna gelirsek orada yapılabilecek şeyler var. Bu ülkenin ekonomisini ayakta tutan şey aslında bu yönetimi desteklemeyen gelir düzeyi nispeten yüksek topluluğun (rant ile milyoner olanları saymıyorum) yaptığı aptalca harcamalardır. Çok değil altı ay, bilemedin bir sene kimse otomobil almasın, cep telefonunu değiştirmesin, ev almasın, mümkün olduğunca toplu taşıma kullansın, kendisine fahiş fiyatla satılan her türlü ürüne (5 TL'lik 50 cc sulara, Nusret'in kazık etlerine, 100 TL'lik kahvaltılara, 7.5 TL'ye satılan macaronlara, kısaca yüksek vergi ve uyanıklar yüzünden ederinin üzerinde olan her şeye) karşı bir duruş sergilesin bütün o vergiler bir senede normale döner. Bunlar insanların ayarını bozup pahalılığı normalleştirdiler, pahalı olanı almayı övünülecek bir şey haline getirdiler. Neden ? Çünkü bir şey ne kadar pahalıya satılırsa vergiden o kadar çok kazanıyorlar. Parası olmayanı da BİM ile A101 ile zehirleyip uyutuyorlar. Gıda kalitesi bakımından ülke tarihinin en kötü dönemini yaşıyoruz. BİM'de satılan hiçbir yiyecek maddesini Avrupa'daki herhangi bir ülkenin sınırından geçiremezsiniz. Geçen gün TV'de izliyorum soğan üreticileri isyan ediyor, Fox da bunu haber yapıyor. Ben haberi yapan kişinin yerinde olsam ilk soracağım soru oyunu kime verdiği olur. Malum cevabı duyunca da döner sırtımı giderim.

Bu yazdıklarım şeklinde bir tepki verilmezse zaten kendiliğinde açlıktan sürünme dönemi gelip o işi bizim yerimize yapacaktır. Köprü ile övünenler o zaman ne kadar yanlış yaptıklarını anlayacaklar, "kandırıldık" diyecekler ama kimse yemeyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: alizel

Yorumları okuyorum ama sanırım bu yorumları yazanların ya yaşları küçük yada Türkiye'nin fazla değil 20 yıl önceki yaşanan zorlukları unuttular.

Ufaktan bir hatirlatma yapayım.
    Vakit Okadar kotuyduki, 1999 depreminde toplanan yardımlar ile devlet ancak memurların maaşını ödeyebililiyordu.

2000 sıralarında sigortası olmayıp da masrafları ödeyemeyen hastanelerde rehin kaldığını bilmiyorsunuz sanırım. Yine eczanelerde ilaç almak için sırada beklemediniz.

Zamlardan bahsediyorsunuz yine 99-2000 de Ecevit'in kendi ağzından dinlemediniz temel ihtiyaclara bir anda gelen %200-300 zamları.

2002 den önce geriye gidince sadece 8 yılda doların 38 kat arttigindanda haberiniz yok.

Temel ihtiyaç olarak yağ şeker tüp v.s up uzun siralarindada beklemediniz.

Daha sayarimda siz en iyisimi çok uzaklara gitmeden 90-2000 arası Türkiye'nin durumu deyin ozaman bir bakın.

GÜNÜMÜZ
    Geçenlerde bir memur gördüm, karı koca memur aciz diyor.
    bir AVM ye gidip bir hamburger yiyeylim diyoruz. Bakıyorum ana baba günü sanki bedava dağıtılıyor hersey. yarım saat sürüyor bir sipariş vermek.

Trafiğe bakıyoruz neredeyse her evde son model iki araba. Asgari ücretlinin cebinde 3-5000 liralık telefon
    Öğrencilere bakıyorum üniversitenin karşında 20 tane kafe varsa full çekiyor. Bir çay kahve 15-20 lira
    Bayram tatillerinde oteller full kaç ay önceden yer ayirtilmis.
    Derbi maclar tıka basa dolu bir bilet Allah bilir kaç yüz lira.

Velhasıl, kazandiginizi güle güle harcayın kimsenin gözü yok değerli kardeşlerim. Ama geçmiş vakitte göre Türkiye'nin halı daha iyi.
    Bu ülke vergi ile geçinen bir ülke. Ahmed gider Mehmet gelir yine aynı zamlar gelir.
    Ben 47 yaşındayım, hiç tüp kuyruğunda beklemedim, eczaneye gidince ilacımı anında alırdım. Çocukluğumun o güzel günlerini özlüyorum. Sanırım sizin yaş 70 falan olmalı.

O AVM'ler bu hükümetin eseri. Sebebi de birilerine rant sağlayıp zengin etmek ve paraları betona gömmek. Anormal kiralarla dükkan kiralatıp her şeyin olması gerekenden pahalıya satılmasını sağlamak. Cahillerin gözünü şatafatla, gösterişle boyamak.

O jipler, son model araçlar falan da kapitalist sistemin bir sonucu, başka bir şeyle ilgisi yok. AKP olsa da geleceklerdi, olmasa da. Sorun o jipin kaça satıldığı, ne kadar vergi alındığı ve insanların buna itiraz etmemelerinde yatıyor. Jipler, köprüler, yollar (çamurlu köy yolu gibi değilse) bir gelişmişlik veya ileri gidiş göstergesi değildir. İnsanlar cahilleştikten sonra geri kalan her şey boş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Methotrexate

Yaşli bir amca her seyi tayyibe yoruyordu. Alakasi olmayan olaylara bile tayyip yuzunden oldu diyordu. Simdi ben bu amcaya niye troll diyim. Herkesin dusunce yapisi farkli. Be Adam, istersen tayyibi melek yap, Yine de bildigini okuyacak. Ayni sekilde. Tayyip asigina, ornek cok onda da gerci.

Konu siyasete gelince herhangi birine bilinclenme adina bir laf soylerseniz "siz kim oluyorsunuz da bana ogut veriyorsunuz" lafi bilincaltindan selam verir. Milleti bilinclendirecegim diye daha fazla irrite etmeyin.

Edit: mesela bu yazdigim seyler de sana irrite gelebilir. Hah iste ondan bahsediyorum. Diger insanlar sen su mesajima nasil sinirleniyorsan onlar da oyle sinirleniyor.

Alıntıları Göster
    Forumda okuduğum en saçma yorumlardan biri olmaya aday şu yazdıkların. Örnek verdiğim insanlara troll mu dedim? Herkesin düşünce yapısı evet farklı ve zaten bu konuda bazılarının ne kadar ahmakça düşüncelere sahip olduğundan bahsediyoruz, tıpkı verdiğin ilk örnekteki şahıs gibi. Milleti bilinçlendirmek -özellikle akplileri- imkansıza yakın. Buna rağmen beyefendiler sinirlenmesin diye susalım yani? Cevap veremeyecek hale gelecek örnekler verip bırakıyorum ancak sonuç değişmiyor.

• O tren kaçtı.
    Kendilerine patlamadan anlama ihtimalleri yok. O da öyle 3-5 ay değil, 2 sene işsiz kalacak, sıfırı tukecek vs anca ondan sonra. Belki de uyanir

• quote:

Orijinalden alıntı: fırat.ç.

Forumda okuduğum en saçma yorumlardan biri olmaya aday şu yazdıkların. Örnek verdiğim insanlara troll mu dedim? Herkesin düşünce yapısı evet farklı ve zaten bu konuda bazılarının ne kadar ahmakça düşüncelere sahip olduğundan bahsediyoruz, tıpkı verdiğin ilk örnekteki şahıs gibi. Milleti bilinçlendirmek -özellikle akplileri- imkansıza yakın. Buna rağmen beyefendiler sinirlenmesin diye susalım yani? Cevap veremeyecek hale gelecek örnekler verip bırakıyorum ancak sonuç değişmiyor.

Alıntıları Göster
    Ben senin troll dedigini soylemedim.Bilmiyorum ama kulaktan dolma, internette sizin hosunuza giden yorumlari okuyarak herhangi bir hukuk mezununa zie cahil, akcomar vasfi takiyorsaniz sizin onlari asagilik gormenizden dolayidir. Sizin mesleginiz ne? Ben kendi meslegim disindaki insanlari ozellikle hic girmedigim sinavlarina, icerigini bilmedigim ya da yarim bilgimin oldugu konu icin milleti damgalamam. Ozellikle akpartili diyerek zaten onyarginin kralini yapiyorsunuz. Cunku kendi oy verdiginiz partilinin boyle olmadigini, aydin oldugunu dusunuyorsunuz.
    Hangi partiye oy verdiginizi ya da dusuncesini desteklediginizi bilmiyorum. Talaşi aday koysa oy alacak partiler var. E o zaman sadece akpartililer at gozluklu degil heralde. Sorun turk vatandasinin komple bilgisizligidir. Ama siz ne kadar bilgili oldugunuzu dusunseniz de -belki de bende de bilgilisinizdir- insanlari su comar bu akpartili bunlar bilmemne demeniz yanlistir.

• Ağaç yaş iken eğilir. Zamanında eğitilemeyene sen ne yapacaksın ki. Milletin çoğu cahil ve saf. Hemen kanıyor enayiler. Olan sayıca üstünlüğü az aklı selim düşünen insanlara oluyor.

• Malum parti taraftarı değilim ama şöyle bir şey var. Malum partiye alternatif güçlü bir parti yok karşı tarafta. Biraz CHP görünüyor karşısında ama ya seçilsem şimdi ne halt ederim havası veren Kılıçdaroğlu ile ve hâlâ eski kafa giden diğerleri ile bir iş olmaz. Mesela Ekrem İmamoğlu ve özellikle Mansur Yavaş ile iyi bir akım yakalandı. Bunun parti merkezinde bir karşılığı yok, orada böyle bir adam yok. Böyle olunca da malum parti kazanmaya devam eder durur...
  • Ben hayatımda akıllı, mantıklı, laf dinleyen akpli görmedim gören buyursun derdini anlatsın.

Son trendleri; "Reis iyi ama çevresi kötü, danışmanları falan onu hep yanlış bilgilendiriyorlar, pelikancılar, fetöcüler falan"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin beyin yapınızla bizimki çok farklı o yüzden fazla zorlamayın . Yıkanmış beyninizle yola devam edin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihbugrass

Ohoooo biz her seçim kaybediyoruz sen canını sıkma :)
    Neredeyse bütün büyük şehirler elinizden gitti ama hala kibir dagları asıyor. Siyasal islam işte... Bu kibir bitiriyor işte sizin zihniyetinizi ve bitirecek aynen böyle devam edin. Bir zamanın CHP zihniyeti gitti yerine AKP zihniyeti geldi. Tıpatıp aynısı. Sadece taraflar degişti, zihniyet degişmedi. Halka tepeden bakmalar, ultra lüks, şatafat, kibir, ötekileştirme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 26 Ocak 2020; 19:5:15 >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Hayır ben sıradan bir vatandaşım kime tepeden bakmışım onu anlamadım :) Bir zamanlar chp zihniyeti varmış diyorsun ama üstteki yorumlarımı cevaplayan zihindaşınıza bir bakın bakalım o zihniyet hala var mı yok mu,kendinizi avutup durum bakalım daha ne kadar avutacaksınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu gurbetçilerden gına geldi. Tabi rahatlar euro alıp tl ile ev almaya alışkınlar. Keşke o kaldığı ülkelerden bir şey yapsalar keşke

• Millet marsa gidyor bizim adam tüp kuyruğu diyor... ne anlatabileceksin bu düşünceye sahip insana...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.