Şimdi Ara

Bir süre sonra hdd uçuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. 1tb (1000gb) lık maxtor hdd ilk elektriği aldığı andan itibaren yaklaşık 1-2 dk sonra işlemeyi bırakıyor. Bios görüyor, eğer şanslı isem windows da görüyor. Yine şanslıysam içindeki tüm dosyaları görebiliyorum. Ve istediğim dosyaları yedekleme çabası içerisindeyken hdd göçüyor. Bilgisayarımdan iconlar yok oluyor. Reset atıyorum bios da görmüyor. Bilgisayarı kapıyorum ve tekrar açıyorum tekrar elektrik aldığı an tekrar görüyor. Hdd başka kasada denedim yine ayni. Hatta 2 ayrı kasada. Kablo problemi değil power supply problemi de değil. Ve sanırım aşırı ısınma da var. Benim düşüncem hdd üzerindeki board arızalandı. Isınırkenden gidiyor gibi bir düşüncem var. Bu hdd sistemlerinde üzerindeki board'un tamamen ayni olması gerekir diye bir efsane var. Doğrumu acaba? 1tb lık segate hdd board'u taksam ne olur?... Veya kesinlikle sorun board değil deyebilecek bir arkadaşım var mı?? Her türlü fikre açığım. Hatta marketten sirke alıp hdd i turşu bile yaparım. Gitti herşey... :)

• Yokmu yardım edebilecek benim fikrimden farklı fikre sahip arkadaş?
  • HDD sıfır mı aldınız 2. el mi? HDD bozuk olma ihtimali çok yüksek. Garantisi varsa gösterin.
    Ayrıca 1tb HDD almaktansa 2 tane 500gb HDD öneririm sıkıntı yaşamöazsınız, 1tb HDD ler hala tam olarak oturmadı.
  • Yeni aldım tabi. Aslında mühim olan hdd değil içindeki bilglerdir. Diskte bir sorun olsa hiç okumayacak. Bu yüzden ümidim üstündeki board. Garantisi kapsıyor. Ama yeni alasım yok. İçindekileri kurtarmadan vermek istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: besimler

Yeni aldım tabi. Aslında mühim olan hdd değil içindeki bilglerdir. Diskte bir sorun olsa hiç okumayacak. Bu yüzden ümidim üstündeki board. Garantisi kapsıyor. Ama yeni alasım yok. İçindekileri kurtarmadan vermek istemiyorum.

bu 1tb lar yüzünden çok kişinin canı yandı tek çözüm değişim ancak içindeki verileri kurtarmak sizin mağrifetinize kalmış diyebilirim, eğer ısınma varsa HDD de etkili bi şekilde soğutup verileri kurtarın derim. Ayrıca Sata HDD ler için bios ayarı vardıonu yaptınız mı? O ayarı yapmadan çoğu HDD çalışmıyor.
  • quote:

Yeni aldım tabi. Aslında mühim olan hdd değil içindeki bilglerdir. Diskte bir sorun olsa hiç okumayacak. Bu yüzden ümidim üstündeki board. Garantisi kapsıyor. Ama yeni alasım yok. İçindekileri kurtarmadan vermek istemiyorum.

Taşınabilir usb hdd yi sogutarak içindeki verileri kurtarmıştım.Sende deneyebilirsn.Isınmadansa kesin çözecektir.USb hdd 320 gb dı ve hemen bağlantı kesiliyordu.Bende buzdolabına atarak sogotup sogutup dosyaları kurtarmış ve hddyi garantiye verişmitim.200 gblık veriyi 10-12 saatte kurtarmıştım bağlantı kesildikçe sogutup tekrar kopyalama işlemi yaptıgım için.Getdatabackdi kullandıgım programda
  • quote:

Orijinalden alıntı: awsalli

quote:

Taşınabilir usb hdd yi sogutarak içindeki verileri kurtarmıştım.Sende deneyebilirsn.Isınmadansa kesin çözecektir.USb hdd 320 gb dı ve hemen bağlantı kesiliyordu.Bende buzdolabına atarak sogotup sogutup dosyaları kurtarmış ve hddyi garantiye verişmitim.200 gblık veriyi 10-12 saatte kurtarmıştım bağlantı kesildikçe sogutup tekrar kopyalama işlemi yaptıgım için.Getdatabackdi kullandıgım programda

işte size örnek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İçi buz dolu plastik kabı harddiskin üstüne oturttum ve oda sıcaklığnın bayağı bir altında çalıştı ilk. Ve her zamanki gibi windows'da dosyaların içine girdim ilk birkaç birşey açtım çalıştı. Üstünden 10sn geçmedi ve hdd yine uçtu. Bu defa hdd'i ters cevirdim ve board'u soguttum. Gene olmadı... Diskten yada kafadan olsa dosyaları hiç göstermeycekti diye düşünüyorum. Anladım ki konu ısı da değil. Board bozuldu heralde ve piyasadan silindi ürün sanki. Bulamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.