Şimdi Ara

BİR TURNUVADAN BEKLENTİLERİNİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir dönem başlıyor. Bundan sonra bol bol turnuvalarla, gösterilerle hatta belkide fuarlarda çeşitli etkinliklerle overclock kavramı dahada bir gözönünde olmaya başlayacak. Bu tip organizasyonlar overclock, soğutma ve modding kavramlarına odaklanacak.

Firmaların bizden istediği beklentilerimizi ve fikirlerimizi öğrenmek. Bu konu altında önümüzdeki organizasyonlarda, özellikle turnuvalarda nelerin olmasını istediğimizi tartışalım.

• extreme soğutmalarla halk önünde resmi testler yapılsın o sırada bilgi verilsin derim ben, özellikle cebit gibi bi fuarda bunu görmek isterim,keşke bilgisayar sektörü için bi salon daha verseler,zaten belli başlı firmaların gelmesi beni en çok sinir eden şeyherneyse, insanların dikkati çekilir, bu tip turnuvalara katılım artar, sadece performans diil stabiltede ölçülmeli belli kriterlerde bence.bide reklam yapılmalı biraz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 17 Ağustos 2006; 15:31:48 >
  • Ozellıkle turnuvalarda(bızlerı kastetmıyorum oc bolumune gıren az cok herkes bısey bılıyor) ınsanları oc kojnusunda bılgılendırmelerı gereklı dıye dusunuyorum ayrıca tesvıkte onmlı hedıyeler mesela
  • Bence turnuvada nasıl sogutma sistemleri extreme water hava olark ayrılıyorsa işlemcileride aynı şekilde kategorize etmekte fayda var
    Örneğin

Single Core
    K8
    LGA

Dual Core
    K8
    Lga

Gibisinden bence çekişme daha da artar katılımcı sayısı oldukça artar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: psy_dreams

Bence turnuvada nasıl sogutma sistemleri extreme water hava olark ayrılıyorsa işlemcileride aynı şekilde kategorize etmekte fayda var
    Örneğin

Single Core
    K8
    LGA

Dual Core
    K8
    Lga

Gibisinden bence çekişme daha da artar katılımcı sayısı oldukça artar.

+123456789
  • bende katılıyorum ,

EKSEN in yaptığı turnuvada mesela bir çok kategori olsa ben bile eğlenmek için atlar gelirdim ama şu forumda gördüklerimden sonra insanın şevki kaçıyor....
  • farklı sistem bileşenlerinin ağırlıklı olduğu farklı testler yapılmalı ve herkesin yalnızca 1 ödül kazanma hakkı olmalı ,, yoksa sistemi daha düşük olan arkadaşların katılma isteği kalmaz,,ayrıca bu olay overclock olayı mesela % olarak overclock kategorisi tarzı bi kategori olması uygun olur böylece bu kategoriye katılcak arkdaşların illede uç bi sisteme sahip olması gerekmez,,veyahut insanlara aynı sistemler sunulur ve aynı sistem ile en büyük performans kimin yakaladığına bakılır heral bu da en iyi overclock çu yu bulmak için ideal bi yöntem olur.. kısıtlamalar herzaman paranın gücünü düşürüp!, bilginin gücünü arttırmaya yönelik yapılmalıdır!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: hey

farklı sistem bileşenlerinin ağırlıklı olduğu farklı testler yapılmalı ve herkesin yalnızca 1 ödül kazanma hakkı olmalı ,, yoksa sistemi daha düşük olan arkadaşların katılma isteği kalmaz,,ayrıca bu olay overclock olayı mesela % olarak overclock kategorisi tarzı bi kategori olması uygun olur böylece bu kategoriye katılcak arkdaşların illede uç bi sisteme sahip olması gerekmez,,veyahut insanlara aynı sistemler sunulur ve aynı sistem ile en büyük performans kimin yakaladığına bakılır heral bu da en iyi overclock çu yu bulmak için ideal bi yöntem olur.. kısıtlamalar herzaman paranın gücünü düşürüp!, bilginin gücünü arttırmaya yönelik yapılmalıdır!

Çok güzel açıklamış Hey

• Anlıyorum arkadaşlar. Yalnız fazla kategori demek hediyelerin değerini azaltır. Kategorilerin ayrılmasında bende hem fikirim. Fakat firmalar bu iş için bir bütçe ayırıyorlar. Verilecek hediyelerde bu bütçe içine dahil. Zamanla bu bütçe tabiki artacaktır. Hediyelerde fazlalaşacak ve kalitelenecektir.

Şu anda hava soğutma ve extreme soğutma olmak üzere iki kategori oldukça iyi. Belki ilk 3'e değilde ilk 5 yada katılımcı sayısına göre ilk 10'a hediye verilebilinir. Bu hediyelerde overclock ile ilgili olabilir. Mesela extreme bir ram yada soğutma sistemleri yada ekran kartı, işlemci gibi.

Kategori artışının getiriceği negatif etkileri hesaba katmalıyız.
  • ozaman ödül seçme parçalar olsun, mesela atıyorum twinmos ram olsun, ama ramlerin kodları araştırılıp verilsin, yüksek oc amaçlansın, yada işlemci verilirken atıyorum 3700+ yerine iyi oc olan 3200+ verilsin,
  • quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

Anlıyorum arkadaşlar. Yalnız fazla kategori demek hediyelerin değerini azaltır. Kategorilerin ayrılmasında bende hem fikirim. Fakat firmalar bu iş için bir bütçe ayırıyorlar. Verilecek hediyelerde bu bütçe içine dahil. Zamanla bu bütçe tabiki artacaktır. Hediyelerde fazlalaşacak ve kalitelenecektir.

Şu anda hava soğutma ve extreme soğutma olmak üzere iki kategori oldukça iyi. Belki ilk 3'e değilde ilk 5 yada katılımcı sayısına göre ilk 10'a hediye verilebilinir. Bu hediyelerde overclock ile ilgili olabilir. Mesela extreme bir ram yada soğutma sistemleri yada ekran kartı, işlemci gibi.

Kategori artışının getiriceği negatif etkileri hesaba katmalıyız.

Söylediklerinize katılıyorum elbet ancak;

Daha dün yapılan eksenin turnuvasını ele alalım

Eksen'in sisteminin başında "AbsoluteZero" olarak siz olsaydınız "Brandybuck" ile aranızda çekişme daha fazla olurdu(azcık konu dışına çıktım sanırım ).Tabi şöyle bir durum varki yine ikiniz dışında rakibiniz pek olmazdı cünki herkez o tarz sistemlerle karşınıza çıkamayabilir.
    Suan elimde extreme bir sogutma olsa imzamdaki x2 4800+ sistem ile e6800 e ne kadar karşı gelebilirimki öyle bir durumda extreme soğutmam yalan olurdu.Kategori sayısı şimdikine göre 2 tane daha artsa o bile katılımı fazlalaştıracağına eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psy_dreams -- 17 Ağustos 2006; 16:39:13 >

• @psy_dreams evet hocam kesinlikle katılıyorum ilk mesajına

ya adam alıyor 1500 dolarlık 6800 ondan sonra yok onu yaptım şunu yaptım...,,yap şunları kategorilerine göre de düşük sempronlar felanda çekişsin..yoksa 1000 dolarlık işlemcileri alıp overclock etsen ne olacak....ferrari ye tuning gerekmiyorki zaten
  • 1-)Kategori sayısı az olur = Ödüller daha değerli olur = Katılımcı az olur

2-)Kategori sayısı fazla olur = Ödüllerin değeri az olur = Katılımcı çok olur

Hangisi daha büyük bir handikap bunuda siz seçin.

Ama bence ikisini birleştirmenin tek yolu SPONSOR destekli organizasyonlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NumanB -- 17 Ağustos 2006; 17:46:58 >
  • Eksen zaten bunu çok belliki conreo sattırmak için yapmış,eğer ki conreo sattırmak için yapmamış olsaydı daha fazla kategori yapardı vede sohbet havası o/c gönül werenlerin eğlenebileceği zevk alabileceği bir ortam yaratırlardı.Yani tamamen reklam kokan hareketler.
  • Birde arkadaşlar, bu tip organizasyonlar ne kadar zaman önce haber verilmeli ? Size en iyi nasıl ulaşabilir bu organizasyon haberleri?

Zaman ve mekan katılımlarınızı ne kadar etkiler ??
  • bu tıp bır organıszasyon bnce minımum 3 hafta onceden 1ay onceden haber verılmelıkı ınsanlar kendılerını hazırlasın gunlerını ayarlayabılsınler(mesela bn Izmırden gelmek zxorundayım ucak bıletı vs ayarlamak lazım)

• hocam bende organizasyon en az 1 ayn önceden haber verilmeli bende cunku farklı illerden gelmek isteyenlerin ona göre plan yapmaları gerekiyor.. butun arkadaşlarımın dedi gibi bende çeşitlilikten yanayım böle birşey mumkun olursa katılımın beklenenın ustune cıkacağına eminim.. bize ulaşmasıda reklamlarla olur tabiki mesela foruma reklam verilmeli sonucat forumu cok fazla kişi takip ediyor örnek vermek gerekirse eksenın turnuvasını forumdan öğrendim.. forum da kazanır

forum üyelerine mail atılabilir sonucata uye olan herksin mail adresi vardır.. bunun gibi şeyler..

mekan bence cok önemki özellikle koca koca kasalarla gelicez kı mekana bunlarla rahat edilebilecek rahat ulaşımı kolay biryer olmalı benim dusunceme göre... birde mönitör tasımak sacma olur mekan ve zaman organizasyanda cok onemlı bence bu nokatada dikkat etmezlerde bırdahı katılımlarda bence cok katılımcı kaybederler.. neyse cok konustum..

• evet ...1 ay uygun bir süre...yani büyük bir organizasyon için
  • Organizasyondan 1-2 ay önce haberi verilse extreme sogutma ile ugrasanların çok işine gelir gibime geliyor.1-2 ay içinde water chiller , yada dod tarzı sogutma hazırlama şansları olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: exo1905

Eksen zaten bunu çok belliki conreo sattırmak için yapmış,eğer ki conreo sattırmak için yapmamış olsaydı daha fazla kategori yapardı vede sohbet havası o/c gönül werenlerin eğlenebileceği zevk alabileceği bir ortam yaratırlardı.Yani tamamen reklam kokan hareketler.

Arkadaşım Eksen'i bu konuda kesinlikle suçlayamazsın Elbette ki yeni çıkan ürünleri tanıtmak ve pazarlamak onların işi... Bu arada daha fazla kategori olmasını ben de isterim, ama daha fazla kategori olması demek daha çok hediye dağıtılması gerekir anlamına gelir.. Bu işin de bi bütçesi olduğundan firmaları zorlar Yada çok kategori olur ama yalnızca 1ncilere iyi ödüller verilir, 2nci ve 3ncülere daha sembolik şeyler verilir...

Bunun dışında; bu turnuvaların devamının geleceğine inanıyorum bundan sonra Türkiye'de overclock ile uğraşan insanların sayısı gün geçtikçe artıyor ve ciddi yatırımlar yapıyor kullanıcılar. Dolayısıyla da önemli bir alan oluştu. Firmaların da bunu göz ardı etmesine imkan yok. Bu tür turnuva ve organizasyonlarla da kullanıcıların ilgilerini daha fazla çekmeyi başarıyorlar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.