Şimdi Ara

##Bir Ülkede Basın Ne için Vardır?##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Basınımızın taraflılığı sayesinde gazeteye para verme işini bıraktım; artık hiç bir gazete satın almıyorum:ama internetten hemen hepsini okumaya çalışıyorum. Önceden bir gazetenin yolundan giderdik; şimdi hepsinin ne durumda olduğunu daha açık görüyorum internetten...

Neden bu kararı aldım? Çünkü bir defa hiç biri tarafsız değil. Bir kısmı zaten kemikleşmiş şekilde tarafken, bir kısmı ise rüzgar nerden eserse o taraftalar!!! Sonuçta geriye okunacak gazete kalmıyor!!!

Bu konuyu açmamın nedeni ise bir iki gündür basına yansıyan bir haber: Milli gelir seneye kişi başına 10 bin dolar olacakmış! Peki hangi milli gelir bu??? DAha yeni 5 bin küsür olan kişi başı GSMH gelirimiz nasıl oldu da iki katına çıktı?!

Çünkü bazınımız olayı çarpıtıyor! "Satın alma gücüne" göre hesaplanan değeri gazetelerde büyük puntolarla sanki bildiğimiz kişi başı GSMH gibi gösteriyorlar. Yani halkı kandırıyorlar açıkça. Nerde kaldı halka doğru ve tarafsız bilgi verme ilkesi!!? Bardağın bazen boş bazen dolu tarafını halka gösterek tarafsızlık ilkesine hiç birşekilde uymuyorlar...

Her hükümet gibi doğal olarak bu hükümetimizde yaptığı icraatları abartacaktır; bu siyasetin bir gereği ve doğal birşey. Ama basınımız neden hükümetin suyunda gider!!! Niye halkı kandırır???

Bu verdiğim basit bir örnek ve bununla ilgili çok sayıda örnek sizlerde verebilirsiniz.

• 14 nisan cumhuriyet mitingi özel televizyonlarda verilmedi.hatta trt de bile sadece altyazı geçti(kanaltürk ve skytürk hariç), ama hrant dink'in cenazesinde her televizyondan canlı yayın yapıldı.medyanın tarafsızlığını(?!) gözler önüne seriyor bu tablo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApAtHe89 -- 20 Nisan 2007; 19:06:24 >

•  ##Bir Ülkede Basın Ne için Vardır?##
  • evet buna benzer konuyu açtım ama ilgi görmedi. Demekki millet memnun.
    Saygı,,,
    Kanaatimce haber başından sonuna anlatılır, ve bitirilir. Yorum yapılmamalı.Aynı haberi bir kanal başka bir diğer kanal tam zıttı yorumluyor. Bıraksınlarda yorumu millet yapsın değilmi ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

evet buna benzer konuyu açtım ama ilgi görmedi. Demekki millet memnun.
    Saygı,,,
    Kanaatimce haber başından sonuna anlatılır, ve bitirilir. Yorum yapılmamalı.Aynı haberi bir kanal başka bir diğer kanal tam zıttı yorumluyor. Bıraksınlarda yorumu millet yapsın değilmi ya?

Bu istediğini bizim medyadan beklemek çok fazla hayalcilik gibi olur.

Bizim medya benim gördüğüm kadarıyla toplumu kamplara bölmekten başka bir işe yaramaz. Hele hele köşe yazarlarımızın durumu; tam bir içler acısı durum.
  • abudik gubidik olaylarda film dizi ne varsa kesip canlı yayına geçen kanallarımızın hiçbiri türkiyenin en büyük mitingini 1 milyon kişinin haykırışını bir tek defa 5dk lığına bile olsa canlı yayına geçerek göstermediler..hepsinin ne olduğu ortaya çıktı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.