Şimdi Ara

Bir USB aygıtı aynı anda 2 farklı donanımda kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aklıma takılan ve çok az elektronik bilgimin olması nedeniyle nasıl olacağını bilemediğim bir durum aklım atakılmış durumda. Acaba bir adet USB aygıt, aynı anda 2 farklı donanımda kullanılabilir mi?

Kısaca açmak gerekirse, mesela elimde USB veri yolunu kullanan bir klavye var ve ben bu klavyeyi aynı anda iki bilgisayara bağlayarak aynı anda iki bilgisayarıda yönetmek istiyorum (USB Switch tarzı yada KVM gibi geçişlerden bahsetmiyorum). Bu durumda bir dağıtıcı kullanmam gerekiyor. Bu mümkün müdür? Saatlerce aramama rağmen bulamadığım bir devre şeması var mıdır?

Bu arada benim için önemli olan işletim sistemli sorunlar değil donanım bazlı sorunların oluşup oluşmadığı, aynı anda bir USB aygıttan 2 kanallı bir veri akışı yabılıp yapılamadığı.. Cevaplayan ve zaman ayıran herkeze şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Var elbette
    1/4 USB çoğaltıcılar var hazır satılır çok ta ucuzlar . senin yapacağından çok daha ucuza malolacaktır... bir USB girişe bağlıyorksun 4 Adet USB cihazda kullanıyorsun...

ark demeke istedigi o degil kenakord08 arkadaşım.

orochi-x arkadaşım dedigin benim duşuncelerime göre imkansız :( kvm olmadıgı sürece

(tabi bu gunun teknolojisiyle)

dipnot:KVM=Klavye Video Mause Çoklayıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirac_ozturk -- 29 Mayıs 2010; 22:43:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Var elbette
    1/4 USB çoğaltıcılar var hazır satılır çok ta ucuzlar . senin yapacağından çok daha ucuza malolacaktır... bir USB girişe bağlıyorksun 4 Adet USB cihazda kullanıyorsun...

Evet bahsettiğim şey bu değil.. Amacım bir usb aygıtı bilgisayara takıp kullanırken aynı anda aynı USB aygıtı bir başka bilgisayara takmak yada en azından bu USB aygıt ile bilgisayar arasındaki veri akışını eş zamanlı olarak takip edebilmek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: orochi-x

USB aygıt ile bilgisayar arasındaki veri akışını eş zamanlı olarak takip edebilmek..

http://www.hhdsoftware.com/Products/home/usb-monitor.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: controller_

http://www.hhdsoftware.com/Products/home/usb-monitor.html

Bağlantı için teşekkürler. Ama aradığım yazılımsal bir çözümden ziyade donanımsal bir yol. Ama bahsi geçen yazılımla alınan verileri belki yeniden işleyip başka bir donanıma yollayabilmenin bir yolunu bulabilirim. Tekrar teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.