bir adet cinsini bilmediğim virüsü yemiş bulunmaktayım.29/12/2005 tarihinden beri etkilerini görmekteyim.az önce bağlantım kesildi.tekrar bağlandım.bir kere reet atıldı bilgisayarıma.bazen oyunda helkopter sürerken masaüstüne gidiyorum ve düşüyorum.en kötüsü kotamdan yiyor.galiba trojan yedim.
sevgili DH üyeleri, bilgisyarıma format atmdan bu virüsten nasıl kurtulurum.lütfen yardım edin.
teşekkürler...
ewido security suite,Spybot - Search & Destroy,Antivir bu üç program eğer makinanda yoksa öncelikle kurmanı ve update etmeni tavsiye ederim.Daha sonra makinayı güvenli kipte açıp bu üç porgamlada ayrı ayrı tarama yap silinecektir.kolay gelsin eğer porgramları bulamazsan yardımcı olurum bende var
McAfee AIO 2006 Security Center Kur...
Ayrıca eğer kuramam diyorsan yani aşağıdaki adresten McAfee'nin ücretsiz ve kurulum gerektirmeyen Stinger aracını indirip sistemini Safe Mod'da tarat..
virüs programı kullanmıyor/dum.dün gece kaspersky'ye ayit ne varsa indirdim.ewido anti-malware'ide indirdim.dah öncede ad-aware ve mcafee'nin firewall ını kullanıyordum.sonra bir gün kotamın bittiğini gördüm.hiç birşey indirmden hemde!(geçen ayın 29'unda kotam bitmişti).sonra anti-virüsünü indireyim dedim mcafee'nin hata mata dedi indirmedi.karşımdaki her kimse dün kaspersky galiba onu 2 kere engelledi.muhtemelen trojan yedim diye düşünüyorum ama tam olarak bilgim yok.tek bildiğim virüs java programında bir yerlerde.
...32-...(...'ları hatıyrlamıyorum)buna benzer bir adı var.32'den eminim, f-secure programı ile onu buldum.sildim.sonra tekrar geldi.f-secure birşey yapmayınca f-secure ve java'yı sildim.şu anda java bilgisayarımda yüklü.
Benim dediğimi neden yapmıyorsun?
Sırasıyla stinger tool'u aşağıdaki adresten indir...
Sistemi Safe Mod'da aç..CCLeaner ile temizlik yaptır..
Sonrada yine Safe Mod'da Stinger Tool ile diskini tarat
güvenli kip.te açıp antivirüs programına tarama yaptır, buldugunu silecektir büyük ihtimalle, silmese bile karantinaya alıyolar. Ben kaspersky kullanıyorum
ben de kaspersky deniyorum şu anda.fakat bir programa gelince takılıp kalıyor ve ilerlemiyor.
programın adı fifa2006, demo, zip'li, internetten indirdiğim bir dosya.güvenilir bir siteden indirmiştim.
quote:
Orjinalden alıntı: qtq
ben de kaspersky deniyorum şu anda.fakat bir programa gelince takılıp kalıyor ve ilerlemiyor.
programın adı fifa2006, demo, zip'li, internetten indirdiğim bir dosya.güvenilir bir siteden indirmiştim.
Hem zipli hemde olduça büyük bir dosya, takılıp kalmıyordur da, oldukça uzun sürer onu taraması..
yarım saat bekledi dün gece.başka birşeydendir dedim.az önce denedim.yine aynı yerde takılıyor."pause" ya da "stop" deyince kitleniyor.şimdi o dosyayı sildim(260mb).öyle deniyeceğim bide.
ayrıca 2 adet DDoS ve 3 adet de Helkern adında saldırı tespit etti kaspersky.ve saldırılarıda durdurdu.bu saldırılar hakkında bilgisi olan var mı?
önemli değil network atakları.bi nevi güvenlik duvarı işlevide görüyo kaspersky...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme