< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 6 Mart 2019; 11:7:6 > |
Bir zamanlar SEGA (20. sayfa)
-
-
Fifa 97 ve ilk Sonic oyununu asla unutamam. Zamanın en iyi oyun konsoluydu ya. -
Sonic oyununu unutamam hiç bir zaman -
Muhabbet olsun
Herkes sormuş sega bir gün dönecek mi...
Kesinlikle evet çünkü bir gün parası bol bir adam şirket kurup yada sirketi olup oyun piyasasına girmek isterse yapacağı en akıllıca şey sega yi satın almak olur.ismi hala para
Ancak
O kişi sega yi rezil mi eder vezir mi eder bilinmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 27 Ekim 2020; 2:15:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Segayı xbox satın alacak gibi
Eğer öyle olursa çok iyi olur sega sony ile rekabet eder
-
Fotograftaki vatandaş Peter Moore;Sega'nın Amerika sorumlusu idi bir zamanlar ve yönetimde sözü geçen İcra Kurulu üyesiydi.Sonrasında Sega'dan direkt Microsof'a geçti ordan da Electronic Arts'a ve şimdi Liverpool'un başında Ceo olarak yaşamını idame ediyor.
Sega'nın bu tip çalışan seçimleri aslında zamanın behlinde ne kadar doğru ve potansiyelli kişi seçimleri yaptığını da gözler önüne seriyor zaten. Kendisi 2001 yılında donanım işinden çekilmeelri gerektiğini beyan ederken Sega'nın konsol piyasasına birgün mutlaka döneceğini ve tekrar savaşmak için yaşaması gerektiği ve mecburen donanım işinden çekilmesi gerektiğini beyan etmişti.Aradan yaklaşık 20 sene ve 2 jenerasyon geçti ve hala tık yok Sega'da ayrı mesele.
90'ların hemen başında Sony America heyeti,Sega Amerika Ceo'su Tom Kalınske'yi ofisinde ziyaret etmiş ve kendilerine cd ünitesi hususunda yamuk yapan Nintendo'dan hoşlanmadıklarını ve ellerindeki donanımları ve mühendisliği Sega ile paylaşmak istediklerini ve birlikte çalışmak istediklerini ve konsol üretimi yapmak istediklerini beyan etmişlerdi,tabiki bu teklif kendilerine iletilen Sega Japonya burnundan kıl aldırmayıp bunun aptalca bir fikir olduğunu ve açıkçası Sony'nin kendilerine + katamayacağını belirterek reddetmişti.
Yani Sega o dönem Sony'ye tamam dese,playstation'un üretimindeki has insanlardan Ken Kutaragi başta olmak üzere Sega bünyesine dahil olacaktı.Sega bir adım önde olacak şekilde bir ortaklık olacaktı.Ancak Sega tek olmak istedi ve Sony'i küçümseyip reddetti.
Hayır cevabı alan Sony,bu sefer de Sega Amerika'nın 2. adamı Steve Race'i yüksek ücret ve 1. adamlık yani Ceo'luk vaadi ile kendi ekibinde dahil eder ve Playstaton'un üretimi ve tasarımı sürecinde Sega'nın bu has adamlarından birisinden muazzam faydalanır.Sega'dan direkt fayda göremese de en önemli kişilerden birisini ekibe dahil eder ve Sega'dan bu şekilde faydalanır aslında.
Sony'nin yaptığı etik midir değil midir bilinmez sonuçta iş dünyası.Herkes ekmeğinin peşinde.Microsoft da konsol işini ve inceliklerini Sega'dan öğrendi ve feyz aldı,Sony de üstte kabaca değindiğim şekilde işe girerken ekmeğini yedi Sega'nın işin aslına bakarsanız.
Microsoft'un Sega'yı satın alması ya da reel ortaklık yapma şansları niyet açısından iki taraf için de yok bence,zaten xbox projesinin büyümesi için büyük bir ekip Microsoft'a geçmişti zamanında,Sega'dan faydalandılar yani,bu saatten sonra ancak elinde oynayacağı büyük bir koz olan Japonya merkezli bir firma ile güçlerini birleştirir Sega ve tekrar konsol için kollarını sıvar,bana öyle geliyor.
Sega konsol işinden çekildikten sonra Pioneer firması hem lojistik,hem materyal üretimi hem de nakit anlamında ciddi bir ortaklık teklif etmişti Sega'ya ve kabul görmemişti.Pioneer'in Dünya'daki geniş dağıtım ve distribütör ağı ile farklı işler çıkabilirdi ancak Sega'nın kendi iç dinamitleri konsol piyasası için hala uygun değil.
Zaten yıllar önce Sammy Corparations ile güçlerini birleştirmiş arcade eğlence sektörü pazarında kollektif olarak birlikte yer alıyordu Sega.Burda da Japon & Japon kardeşliğini görüyoruz yine.
Ben de umut ediyorum umarım dönerler birgün.Sega olmadan konsol piyasası kesinlikle renksiz orası kesin.Adamlar aşağı yukarı çoğu işte öncü oldular ama ekmeği başkaları yedi maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faho -- 27 Ekim 2020; 13:20:5 >
-
Forumda okuduğum her Sega konusunda nedense Sega japonya faydasız ve Sega aleyhine işler yapmış gözüküyor.
-
Sega aslında bir amerikan şirketi olarak kuruldu yukarıda yazılan tüm bilgiler sega nin okawa nin ölümünden once piyasa rekabeti icin yaptiklari olumunden sonra sega yönetiminin ayakta kalmak için yaptığı çabalar.rekabet içinde olsa ayakta kalmak içinde olsa tüm yapılanlar bu isin içinde var...ticaret ve rekabet acımasızdır her yol mubahtir ve kaybolan yok olur gider.
Japonya daki Xbox satışlarını arttırmak için, sega nın oyunlarını gamepass himayesine katmak için alabilir. Vay segayı aldı adamlara bak denilsin diye de reklam da yapar.
-
Herkese Merhaba
1tb HyperSpin Retro-Arayüz arşivimi ücreti mukabilinde usb 3.0 HDD'ye (sıfır-garantili) doldurup adresinize gönderiyorum. Yaklaşık 7-8 ayımı alan bir çalışmanın ürünüdür.
Bu Front-End (arayüz) sayesinde hiçbir emulatöre bulaşmadan(bios dosyaları, rom-iso dosyaları, tuş ayarları vs.) son derece şık bir panelden sistemleri ve oyunları görsel ve videolarını izleyip seçerek çalıştırabiliyorsunuz. Orta düzey hatta 6-7 senelik sistemlerin kaldırabileceği şekilde ayarladım.
1TB Retro-Arayüz arşiv Konsollar ve Arcade bölümü;
Konsollar;
Nintendo Switch, Nintendo Wii U, Nintendo GameCube, PS2, Sega Dreamcast, PSX, Sega Saturn (En iyi exclusive oyunlar)
N64, PSP, Panasonic 3DO, Atari Jaguar, Sega 32X, NEC Turbo GraFx-CD, Sega CD, GBA, NEC Turbo GraFx-16, Sega Mega-Drive, SNES, NES, Sega Master-System (full set)
Arcade;
Sega NAOMI, Sammy Atomiswave , Sega Model 3, Sega Model 2 ve diğer nostalji bütün Jamma sistem arcade oyunları full set olarak şık görsel videoları ile arşive dahil ;
Tam 8000 adet oyun!
Çevrimiçi multiplayer desteği.
Ünlü oyun sitelerinin verileri ile 5 üzerinden puanlama.
8 - 16 - 32 - 64 bit sistem oyunlar için CRT (tüplü) ekran efekti
İstediğiniz oyunu arayüzde arayıp bulabilme.
-
google da var
quote:
Orijinalden alıntı: pspsexer
google da vargerçekten komiksin, ben yok mu dedim? açtığım konuya da yazmışsın buraya da... Hadi internette varsa indir de kur görelim yap bir büyük arşiv bu benim ki de... Yabancıların arşivini atmışsın, öyle olmuyor o işler. Cidden merak ettim senin arşivini çok becerikli bir arkadaşa benziyorsun. HyperSpin meşaakatli bir iştir. Tak çalıştır garantisi ile dünya da sayılı üstadlar sektörde zaten var, yani benim uydurduğum bir iş değil. Senin gibi konuları sulandıranlar yüzünden bu forum çekilmez oldu.
NetFlix'den film seçer gibi oyun oynayacaksın diyorum internette var diyor.
-
-
Şu firmanın yok olması gerçekten üzücü.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X