Şimdi Ara

Bir zamanlar Türkiye..... ( Nereden, nereye.. ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
47
Favori
18.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: synthesizer

Dostum elimde kahvem zevjle tamamını okudum. 82 doğumlu olarak böyle nostalji konuları ne zaman görsem hep bildiğim şeyler olurdu ama bunda çoktaan unutmuş olduğum bazı şeyleri de hatırlattın bana..

Benim bir süredir aklıma takılan ise Migros tırları.. Sizin oraya gelirmiydi bilmiyorum ama ben çocukken Yenibosna tarafına ve daha birçok semte migros tırları gelirdi.. Mahalelenin orta yerinde dururdu ve içerisinden alışveriş yapardık..

Aslında bakkaldaki şeyler satılırdı ama sırf o tıra binebilmek için annemleri zorlardım intax falan almak için gitsin diye..

Hiç unutmam Maretin sosisini almıştık ve o zaman küçücük bir maret kamyoneti maketi vermişti..

Nette hiç foto bulamadım, belki sen hatırlarsın diye yazdım..

Bir zamanlar Türkiye.....  ( Nereden, nereye.. )

ben o maret oyuncağını hatırlıyorum, hayal mayal o dönem elime geçmemişti hep hayalini kurardım.
    bir dönemde sana yağı ufak bir kamyonet veriyordu parmak kadar bişey beyaz renk :)
    derinden bir ah çektim, 82 doğumluyum diyorum acaba burada yazanlardan çocukluk arkadaşım varmı
    iğneli fişekler muhallebiler (pembe-mavi yuvarlak ambalajda), dansa davet atari, bakkal kokusu boş arsalar vazgeçilmezimdi.

ne zaman uzun yola çıksam yol üstü köy bakkallarını görmek için durur girerim içeri bana çocukluğumu hatırlatır.

telli arabalar vardı ssokaklarda oynardık, daha öncesinde teneke arabalar vardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrari_tayfur -- 31 Ekim 2012; 11:00:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferrari_tayfur

Bir zamanlar Türkiye.....  ( Nereden, nereye.. )

ben o maret oyuncağını hatırlıyorum, hayal mayal o dönem elime geçmemişti hep hayalini kurardım.
    bir dönemde sana yağı ufak bir kamyonet veriyordu parmak kadar bişey beyaz renk :)
    derinden bir ah çektim, 82 doğumluyum diyorum acaba burada yazanlardan çocukluk arkadaşım varmı
    iğneli fişekler muhallebiler (pembe-mavi yuvarlak ambalajda), dansa davet atari, bakkal kokusu boş arsalar vazgeçilmezimdi.

ne zaman uzun yola çıksam yol üstü köy bakkallarını görmek için durur girerim içeri bana çocukluğumu hatırlatır.

telli arabalar vardı ssokaklarda oynardık, daha öncesinde teneke arabalar vardı

Offf off..

Sanırım 1 buçuk 2cm birşeydi bu oyuncak.. Ulan şunla mutlu olduk be.. Şunla.. Şimdiki çocuklar hiç de şanslı değil be.. Yemişim son teknolojisini.. Azı görmeyen çoğa taam etmez arkadaş..

•  Bir zamanlar Türkiye.....  ( Nereden, nereye.. )
  •  Bir zamanlar Türkiye.....  ( Nereden, nereye.. )

Bu resim biz de var dı. 97'de taşınınca (şehir değiştirdik) kayboldu gitti.

Bir ara Avrupa Yakasında Burhan Altıntop , Çiko diye lakap takılmıştı hatırlayan vardır.
  • ahhh ahh nasıl özledim be o yılları taso oynamak,soda kapaklarıyla taso yapıp oynamak,futbolcu kartı oynamak hele bazı laflarımız vardı çıkar çıkmaz bana ait kar ziyan bana ait :D oyna oyna g.t tutayna ? :D elektrik borusuyla 4lü 5 li boru yapardık cephane yapıp arabaların camından içeri atmak,küllah ile inşaatlarda savaş yapmak ,taştan top oynamak ,atari oynamak ,saklambaç ,zillere basıp kaçmak aklıma gelmeyen neler neler offf off
  • Huzunlendim yav cogu seyi oldugu gibi hatırlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerinize saglik. Cok guzel bir konu olmus. Ben bunlarin yuzde 10 unu bile zor gormusumdur:)

• 90 da eklenmeli çoğunu yaşadım %90 ı ne günlerdi be
  • Güzel çalışma olmuş emeğe saygı...
  • Eline sağlık.İnsanı duygulandıran bir konu olmuş.
  • Duygulandırdı
  • hort :)
  • Böyle bir üyeden mahrumuz şimdi ne yazıkki.Gerçekten çok güzel bir konu olmakla birlikte yaşım tutmamasına rağmen o dönemlere ait bazı şeylere yabancı hissetmedim kendimi. Özellikle burada paylaşılan birçok şeyi Kemal Sunal filmlerinde,Şener Şen filmlerinde gördük hepimiz. Bu resim ve fotoğraflara bakınca o filmlerin ve o dönemin kıymetini ve samimiyetini bir kez daha anlamış oldum kendi adıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-68F639DEB -- 19 Ağustos 2017; 15:49:31 >
  • Son resimde o arabaları otobüsün tepesine nasıl çıkarmışlar acaba

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.