Şimdi Ara

Bir zamanlar Türkiye..... ( Nereden, nereye.. ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
47
Favori
18.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakkal kokusu süper ya ilkokulda hacı bakkal vardı kaçar giderdik torpil alır patlatırdık aklıma geldikçe özlüyorum
  • Ellerine saglık çok güzel bir paylasim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otobusun üstündeki arabalara çok şaşırdım doğrusu
  • tebrikler güzel bir derleme olmuş,ben en çok gençliğe üzülüyorum en çok o değişti bence
  • çoğu benim çocukluğum ve gençliğim dönemini kapsıyor. Her bir maddeyi okurken anılar canlandım gözümde..

Emeğine teşekkürler favorilerime aldım bu konuyu.
  • gerçkten çok güzel bir konu... duygulandı resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

Türkiye ve Dünya maalesef 80'li yıllarda sabit olarak kalmıyor.Herşey gelişiyor ve değişiyor.

Hocam neden maalesef ki ? Gerçi demek istediğini anladım.Gelişime karşı değiliz ama sanırım sorun değişim.

Dediğin gibi sadece Türkiye değil Dünya değişiyor.Değişmeyen tek şey değişimdir.

Gelişime açık olmalıyız ama yanında ne yazıkki değişimi getiriyo.80 li yılları yaşayanlar bunları özlicek.Ben gibi 90 lı yılları

yaşayanlar atari, taso, saklanbaç vs özlicez.Her nesil böyle olcak ne yazıkki.
  • leblebi tozu unutulur mu

bakkala girip cebimizde ne kadar harçlık varsa önüne koyup "5 bin liralık ne var?" diye sormak

kışın el yapımı kızaklarla mahallenin yokuşunda yarış yapmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masonlar

quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

Türkiye ve Dünya maalesef 80'li yıllarda sabit olarak kalmıyor.Herşey gelişiyor ve değişiyor.

Hocam neden maalesef ki ? Gerçi demek istediğini anladım.Gelişime karşı değiliz ama sanırım sorun değişim.

Dediğin gibi sadece Türkiye değil Dünya değişiyor.Değişmeyen tek şey değişimdir.

Gelişime açık olmalıyız ama yanında ne yazıkki değişimi getiriyo.80 li yılları yaşayanlar bunları özlicek.Ben gibi 90 lı yılları

yaşayanlar atari, taso, saklanbaç vs özlicez.Her nesil böyle olcak ne yazıkki.

eğer birgün ülkemiz düze çıkarsa bu günlerin bir tek ötv'si özlenir herhalde

şaka bir yana günümüzde çocukluk yaşayanların hasretini çekeceği birşey göremiyorum. biz elimizdekileri kaybettik ama onlar bugün zaten ellerinde olanın (bilgisayar-televizyon-ps3) daha iyisini görecekler. gerçekten çok şanssız bir nesil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok iyi konu..

Misket vardı bi de
  • Şey çok güzel ya ; o ağlayan çocuk portresi bide veresiye satanla peşin satan tablosu :d Bazı bakkallarda hala varr :D
  • vay be ne güzel konu olmuş, duygulandım
  • bunların bir çoğu halen mevcut daha 2 ay önceye kadar at arabasıyla, motorsikletten bozma kamyonetimsi araçla (TRİPORTÖR) sabah 8de geçen hurdacılara küfretmekle meşguldüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saiki

quote:

Orijinalden alıntı: KralCıplak

quote:

Orijinalden alıntı: Saiki

quote:

Orijinalden alıntı: KralCıplak

Güzel olmuş eline sağlık .95'li olduğum için bir çoğunu sadece filmlerden biliyorum ama pek güzel bir yanı yok bence

Daha reşit olmamışsın gelip baban yaşında insanların dönemine yorum yapıyorsun

Sen kaç yaşındasın be güzel kardeşim? İstediğim yorumu yaparım ayrıca.Çünkü yorum kişiye özgün birşeydir koçum tamammı Hadi başkalarına abilik tasla sen.

Bu konuda anlatılanların hepsini yaşamış biriyim bilmediğin şeyler hakkında yorum yapmamanı anne babandan öğrenmedin mi?

17 yaşında veletsin bide kalkıp rakıdan vodkadan kadından bahsediyosun koçumlu moçumlu konuşmalar felan daha temiz bi dayak yememişsin sanırım genç bedenin haykırıyor olmalı ergen kardeşim.

Salla gitsin ergeni.Şimdiki nesil bilgisayar başında oturmaktan saygıyı falan bilmiyor.Bizim zamanımızda büyüse kendinden 2 yaş büyüğe sıkıysa böyle konuşsun yere yapıştırırlardı.Şimdikiler dayak yemediğinden böyle konuşabiliyor.

• Açmayın şöyle konular gözlerim doluyor
  • keşke hala o günlerde olsaydık . eski istanbul çok güzelmiş 87 liyim bende ama yaşadıklarım gördüklerim oldu az da olsa
    futbolcu kartı tasolar
    seyyar oyuncakçı .
    küllah atan üflemeli dürbünlü boru :D su borusundan yapardık karşı binadaki balkondakilrin topunu patlatırdım :D ucuna iğne eklereyerek ten ne günlerdi ya
    tuzlu erik çağla salatalık vs okul önünde satılurdu
    ateri salonu tekken 3 vs
    günaydın gazetesi .
    kinex ler
    benzin gibi su litrreyle satılıyordu pompalı tabanca ile
    eminönündeki işbortacıları unutmamak lazım sağa sola kaçarlardı
    ve sony wolkman . tabiki vede muzikli asahi saat :)
  • Seyyar salıncakcılar vardı.

Bir zamanlar Türkiye.....  ( Nereden, nereye.. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slippery one Sabun

Otomobilleri otobüsün üstüne nasıl koyuyorlardı acaba ?

bence böyle koymuşlar:

• çok güzel konu olmuş duygulandım doğrusu hatırlayınca
  • Öncelikle bu konuyu açan arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten emek verilerek hazırlanmış bir konu,

Benim bir külah borum vardı ağır makineli silah gibi duruyordu. 8 liydi ve bu 8 borulu koca şeyi her gittiğim here götürüyordum. Külahları mı bulabildiğim en kaliteli yağlı kağıttan özenerek yapıyordum. İğneli külah yapanlara ayar alıyordum ve o arkadaşlardan uzak duruyordum. Borularımın hepsine kestiğim küçük borulardan dürbün eklemeyi de ihmal etmemiştim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.