Şimdi Ara

Bir zamanlar Türkiye..... ( Nereden, nereye.. ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
47
Favori
18.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne olacak bu 95li bebelerin hali ? kocum diyor birde
  • guzel bir konu hele bizim yasimizdakiler icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan hüzünleniyo arkadaş. Eskiden derdik bir an önce büyüyelim şimdi keşke eski günlere dönsek diyoruz hayat çok garip.
  •  Bir zamanlar Türkiye.....  ( Nereden, nereye.. )
    şurdaki lunadan hergün 1 tane yerdim neredeyse
  • O günleri hiç görmesemde keşke dediğim yazılar oldu.
    Ama bana sorsanız bir 50yıl sonrasında yaşamak isterim Allah ömür verirse 50 yıl sonrasını görücem fakat o zaman doğmak iyi olurdu tabi.
  • bravo, çok güzel olmuş
  • Emeğe saygı.
  •  Bir zamanlar Türkiye.....  ( Nereden, nereye.. )

AYAKÜSTÜ BUZLU BİRA

Ankara’da, kaldırım kıyısında bir biracı. Cumhuriyet 10. yılını bir ay sonra kutlayacak. Yüzler gülüyor. Ve Eylül 1933’te National Geographic arşiv kayıtlarına giren bu fotoğrafın arkasına düşülen nota göre, Türkiye’de insanlar “aşırıya kaçmadan” içki içmeyi çok seviyor.

Bir zamanlar Türkiye.....  ( Nereden, nereye.. )

DOĞAÇLAMA TRAFİK

Yeni Cami basamaklarından 1928 yılı. Yer Eminönü.. Bugünle kıyaslanırsa eğer, neredeyse hiç insan yok denebilir ortalıkta. Trafik belli ki doğaçlama akıyor. İnsanlar, 20’lerin otomobilleri, at arabaları... Kimi o tarafa kimi bu tarafa çevirmiş yönünü, rahat rahat ilerliyor.

• samimiymiş be hocam..
  • bakkal kokusunu, ayşegül kitapları ve cinali yi biliyorum sadece

• ender konulardan
  • Zevkle okudum, teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrganikYazar

Bazılarına hala rastlıyorum.Boru ile kulah(filika derdik biz) atma evlerin üzerinden karşılıklı savaşırdık bisiklet üzerinde çatışırdık falan güzeldi.

Bizde tüf tüf derdik ve ne kadarda çok oynardık ah gençliğim ah....
  • Dansa davet oyununu okuduktan sonra küçüklüğüm geldi aklıma 2. 3. sınıflardayken ne güzel günlerdi 2 3 tenefüs kimsenin kabul etmediği olurdu ayakta gel git bacaklarımız ağrırdı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Dostum elimde kahvem zevjle tamamını okudum. 82 doğumlu olarak böyle nostalji konuları ne zaman görsem hep bildiğim şeyler olurdu ama bunda çoktaan unutmuş olduğum bazı şeyleri de hatırlattın bana..

Benim bir süredir aklıma takılan ise Migros tırları.. Sizin oraya gelirmiydi bilmiyorum ama ben çocukken Yenibosna tarafına ve daha birçok semte migros tırları gelirdi.. Mahalelenin orta yerinde dururdu ve içerisinden alışveriş yapardık..

Aslında bakkaldaki şeyler satılırdı ama sırf o tıra binebilmek için annemleri zorlardım intax falan almak için gitsin diye..

Hiç unutmam Maretin sosisini almıştık ve o zaman küçücük bir maret kamyoneti maketi vermişti..

Nette hiç foto bulamadım, belki sen hatırlarsın diye yazdım..

Onun dışında eklenebilecekler

*Okul önünde satılan leblebi tozu, turşu suyu, tuzlu erik ve tuzlu salatalık

*Her yaz evlerin önünde olmazsa olmaz kömür yığınları (linyit kömürü), teneke ile kömür taşımak, sabah buz gibi evde uyanmak, borulara bulaşık deterjanı kabının bağlanması (aakarsa yere damlamasın diye)

*Altın şeklinde çok lezzetçi çikolatalar (sanırım üzerinde golf yazıyordu)

* 90'larla birlikte Fame City, bi türlü gitmek nasip olmamıştı

• bakkalların kokusu
  • Hepsinde kendimi buldum. Muhtesem konu.

• COCUKLUĞUM AKLIMA GELDİ NERDEN ACTIN BE KARDEŞİM İNSAN ÖZLÜYOR BUNLARI
  • Güzel konu
  • Ah ulan ah
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.