Şimdi Ara

Biraz Acil :) Sony DSC-H400

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, öncelikle öğrenciyim ve elimdeki telefon dan başka fotoğraf çeken makinem olmadı (iphone5) şöyle dslr makinelere baktım, fiyat konusunda şuan için pahalı geldi, dslr-like cihazları karıştırırken 599 tl ye Sony H400 gördüm şu 63x zoom lu, zoom olayı çok hoşuma gitti , ay fotoğrafları filan çekebilirim (ilgim var) yakın çekimlerde de iyimiş, ama dslr makine kadar güzel çekmeyeceğini biliyorum, sorum şu, bu fiyat a bu cihaz alınır mı? kullanan arkadaş var mı? çektiğim güzel ışıkta ki fotoğraflar insta da veya facede dslr makine çekmiş havası verir mi? fotoğrafı instagram ve facebook ta paylaşacağım, öyle gazeteye dergiye resim gödermiyorum:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steanback -- 22 Kasım 2015; 22:03:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Face te cep telefonu ile cekilen fotograflar da dslr havasi verir.

Onemli olan nasil cekecegini,nasil duzenleyecegini bilmek.

Bahsettiginiz cihazla arkasi bulanik portre de dahil her turlu fotograf cekebilirsiniz.

Ek: dslr farki tam boyut fotografta ortaya cikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumu -- 22 Kasım 2015; 22:06:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    sağolun hocam, eksik olmayın, o paraya değer mi peki bu cihaz ?

• steanback S kullanıcısına yanıt
    flickr da bu makineyle çekilmiş fotoğraflara baktım beğenmedim çekimleri, çok soluk çekiyor.
    Ayrıca ay fotoğrafı falan da çekme, çünkü ay 1 milyar yıldan beri aynı şekilde değişen bir şeyi yok. İngilteredeki fotoğrafçıda aynı şeyi çekiyor sen de. tüm fotoğrafları zaten aynı aynı şeyi tekrar tekrar çekmenin ne luzumu var. yaban hayat,kuş fotoğrafları falan çek daha makbul.
  • yolcudur_abbas kullanıcısına yanıt
    pekala hocam bu fiyata altarnatif bi dslr like cihaz var mı ? :)

Sony hx300 :900tl ye satılıyor. 2. el olarak 600tl-700tl ye bulanabilir.
    http://www.vatanbilgisayar.com/sony-dsc-hx300-204-mp-3-lcd-ekran-dijital-fotograf-makinesi.html

şimdi diyeceksin ki sony h400 ile sony hx300 arasında ne fark var da sony hx300 ü öneriyorsun. Açıklıyorum lens farkı var,makineyi makine yapan en önemli unsurlardan biri lenstir. lens kötüyse makine sensörü,işlemcisi ne kadar iyi olursa olsun fotoğraflar kötü çıkar. şimdi sony h400 ün önden çekilmiş fotoğrafına bak lenste sony lens yazıyor,ama sony hx300 makinenin lensinde ise carl zeiss yazıyor. carl zeiss in kalitesi fotoğrafçılar tarafından iyi bilinir.işte o yüzden carl zeiss lensli makineyi öneriyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: steanback

sağolun hocam, eksik olmayın, o paraya değer mi peki bu cihaz ?

Şahsen o paraları bu cihaza vermem ama piyasası o. Fiyatı yüksek makine daha iyi çekim yapar diye bir kaide yok.250 liralık canon sx70 de h400 le aynı kalitede fotoğraf çıkarır.

Ben her zaman kompakt makine alınacaksa taşınabilirliği yüksek, küçük ama yüksek zoom özellikli cihazlar alınması taraftarıyım.

Bir zamanlar h100 de de kullanmıştım. Kompakt makinelerde canon daha başarılı fotoğraflar ortaya çıkarıyor gibi.

Ama yine iş kullanıcıya düşüyor.Aşağıdaki örneğe bakabilirsiniz.

Aşağıdaki fotoğraflar aynı aynı makineyle (sx10), aynı yerde çekildi. Ama üsttekinde otomatik ayarlarda, alttakini ise ayarlarıyla oynayarak çektim. Fark çok açık.

Biraz Acil :) Sony DSC-H400

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SONY DSC-H100 SİZCE?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yolcudur_abbas kullanıcısına yanıt
    yorumun için çok teşekkür ediyorum, tabi zeiss lens çok iyi , başka özellikleri de cabası, fakat fiyat otomatikmen 300 lira farkettiriyo, ona bakarsak canon sx50hs yi de hx300den iyi diyolar aralarında 100-200tl var , hocam bu böyle gidiyo işte bi bakmışssın slr makine fiyatına çıkmışsın, konuyu başlattığım durum ile tersleşiyo, 2. el pek yönelmek istemiyorum

• forumu kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam, bunu da bi değerlendireyim :)

ama şöylede bir durum var. 200-300tl daha az para verip aldıktan sonra makineden memlun olmazsan o zaman diyeceksinki keşke 200-300 tl daha fazlas verseydim de bunu almasaydım dersen büyük zarara uğrarsın. 600tl ye aldığın sıfırmakineyi 300tl ye bile satamazsın.

ünlü bir iş adamı demişki '' ucuz mal alacak kadar zengin değilim'' ve Türk atasözü de vardır bu konuyla alakalı ''Ucuz etin yahnisi tatsız olur''
  • H400 için kampanya var 599 TL arayışın devam ediyorsa bir bakarsın fiyatı baya iyi öğrenciler için bence.

http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_sony-dsc-h400-20-1-mp-3-in%C3%A7-ekran-63x-optik-zoom-dijital-kompakt-foto%C4%9Fraf-makinesi-siyah-1116063.html
  • 3.5mm girişi yok. Tetikleyici takılmıyor doğal olarak. Bende aldım ama piyasadan ucuza geldiği için(599 tl) dert etmiyorum şimdilik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.