Şimdi Ara

Birden Fazla Homepod (Ya da başka hoparlör) Bağlayıp Ses Sistemi Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir coffee shop üzerine çalışıyoruz şuan. Mekan biraz büyük. Bir ses sistemi koyma ihtiyacımız yok ama hem görsel, hem kullanışsal açıdan bir duvarı dekore edip, 5-6 kadar hoparlörü birbirine bağlayıp "Ses duvarı" yapmak istiyoruz. Tabi ki ses sistemi meselesinin ucu çok açık. O yüzden bilindik ve yaygın markaların, stereo bağlantıya izin veren bluetooth hoparlörlerini kullanalım istedik.

Tabi ki görsel olarak daha hoşa gidecek modeller vardır ama yuvarlak formu nedeniyle Homepod Mini çok ilgimizi çekti. 2 cihaz birlikte bağlanabiliyor ve aynı anda ses verebiliyor. Eğer ki bunun 5-6 tanesini birbirine bağlayabilirsek tüm sorunumuz istediğimiz bütçede çözülüyor. İşte merak ettiğimiz nokta burası. Bu kadar Homepod Mini'yi birbirine bağlamamız mümkün mü? İnternete yazdım ama sürekli 2 cihazın birbirine bağlandığı içerikler çıkıyor. Daha fazlasının bağlanamadığına dair bir içeriğe rastlamadık ama emin olmadan da böyle bir işe kalkışmak istemedik.

Aktif olarak kullandığımız JBL hoparlör de de "Multi Connect" isimli bir seçenek var ama bu durum hem tüm modellerde yok, hem de boyutu küçük, dekoratif ve fiyatı nispeten cazip modele rastlayamadık. Bir duvarın dekorunda kullanabileceğimiz, birden fazla cihazın senkron şekilde çalışabildiği kaliteli bir seçenek arayışındayız.

Forum ahalisinin bu konudaki fikirlerini merak etmekteyim. Bilgili arkadaşların yönlendireceğinden şüphem yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Homepod’da oluyor mu bilmiyorum ama ben evde 6 tane echo dot kullanıyorum. Hepsinden senkronize bir şekilde müzik açıyorum sürekli, hoş oluyor. Türkiye’de hizmet vermediği için satanlar fiyatı biraz abartıyor ama baktığımda homepod mini ile aynı fiyattan satılıyormuş Türkiye’de. Ben Almanya’dan özellikle indirim dönemlerinde alıyorum. 30€’ya denk geliyor Amazon.de’de. Şu an indirimli hali 48€’muş ama Türkiye’ye gönderim yok. Gidiyorsanız ya da oradan geleniniz varsa çok uygun bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkürler.

Hepsiburada üzerinde 3500 TL bandına satılıyor Echo Dot. Gayet uygun bütçemize göre. Yapay zeka cevaplaması vs. kapatılabiliyor mu? Herhangi bir müşterinin müdahale edememesi gerekiyor. Metalden yapacağımız parçalarla duvara yakın aralıkta sabitleyeceğiz. Ofisten bir tabletle yönetimini sağlayacağız sadece. Çok çok yüksek bir ses seviyesi ve ses kalitesi istemiyoruz. Amazon'un ürününün vasat ses vereceğini de sanmıyorum.

Chatgpt'ye sorduğumda Homepod'un 32 adete kadar bağlanabildiği cevabını aldım. Onun dışında bir bilgi bulamadım. Böyle bir şey aramaktayız. Teşekkür ediyorum tekrardan.

• hagi10best kullanıcısına yanıt
    Evet üzerinde mikrofonu kapatma butonu var. Mic kapalıyken sadece uygulamadan kontrol edebiliyorsunuz. Hatta müzik çalarken uygulamaya da gerek yok direkt Spotify’da echo grup adı tek bir cihaz olarak çıkıyor. Ses kalitesi jbl ile aynı. Küçük jbl hoparlörlerin ses kalitesi yeter derseniz aynı kalitede.

• Bir de dediğiniz olayı bir kafamda canlandırdım. Müşteri olarak bir mekana gittiğimde tek bir hoparlörden müzik çalacağına ufak ufak ama her yerden gelen bir müzik sesi olmasını tercih ederim kesinlikle. Diğer türlü hoparlöre yakın ve uzak oturanlar için aynı zevki vermez. Çok mantıklı bir harelet.

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Cevabınız için tekrardan çok teşekkürler. Aslında ciddi bir bütçe ile bir ses sistemi yapabiliriz. Ama müzik çalan bir kafe olmayacak bura. Konseptimizde o yok. Mekan oldukça büyük. Sadece bir alanda bu hoparlörler birbirine yakın şekilde konumlanacak. Kafenin tek müzik çalan alanı olacak aslında. Onu da şık ve bilinen bir ses sistemiyle dekoratif çözelim istedik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.