Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (311. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.251
Cevap
316
Favori
395.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye Hayat Emeklilikte (Ziraat Süper bes) ödeme yi bankadan mı yapmak yoksa Türkiye Hayat Emeklilik sayfasından mı yapmak lazım?

Aylık ödemeyi önceden yapmak avantajlı mı ?(hepsini ya da birkaç tanesini)

• bes ödemesini kart ile ay sonumu yapmak mantıklı olur?

• uk.bjk U kullanıcısına yanıt

hangi açıdan soruyorsun bilmiyorum ama ödemeyi her iki yerden de yapsan olur. super subeden yaparsan super sube platin için görev tamamlamış oluyorsun (otomatik ödeme ile ödeme şartı olabilir ). kartla ödeyince galiba bir se 10 tl puan var. (siteden ödeyince de puan veriyor olabilir). kredi kartla ödeyince bes hesabına 35-40 gün sonra geçer . nakit ödemek daha avantajlı.

Aylık ödemeyi önceden ödemek avantajlı veya dezavantajlı olabilir. seçtiğin fonların performansına göre değişir. ABD borsaları için yapılan araştırma vardı toplamda aynı parayı ay ay veya sene başı topluca yatıranların getirileri uzun vadede çok değişmiyor. bir sene biri diğer sene diğeri çok kazanabiliyor fakat 15-20 sene gibi bakıldığında toplam getiri yaklaşık aynı. toplu büyük bir para yatırarak başlamak kısa vadede kayıba veya kazanca yol açsa da uzun vadede getiri arttırabilir o ayrı bir konu.

• samil422 S kullanıcısına yanıt

bes ödemesini kredi kartı ile yaparsan provizyon süresi nedeni le 35-40 gün sonra bes hesabına geçer. devlet katkısının hesabına yansıması da da 3 ayı bulur. nakit olarak ay sonu yaparsan hemen hesaba geçer ve devlet katkısı diğer ayın son günü hesabına yansır.

• kacanga kullanıcısına yanıt

Garanti dijibes kampanyası var 3000/3000 bonus veriyor onu değerlendirelim demiştim.ayrıca kart ekstresi 25 gibi kesiliyor yani bende ay sonu ödersem 40 sonra ödeyeceğim ,o yönden bir sıkıntı yok ama devlet katkı geç yatıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samil422 -- 18 Şubat 2025; 16:2:0 >
  • samil422 S kullanıcısına yanıt
    Şu açıdan bakarsak da ilk ödemenin devlet katkısı 3 ay sonra yatsa da sonraki her ay devlet katkısı gelmiş olacak. en kolay hangisi geliyor ise öyle yapmak lazım. Yatırımı zorlaştırmamak lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Eyvallah hocam ,Teşekkürler

• Ziraat süper bes başvurumun durumu 3 gündür “teklif/imza” olarak gözüküyor. Ödeme olarak kk seçtim. Ne kadar zaman sonra aktifleşir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kepenk -- 18 Şubat 2025; 19:34:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kepenk K kullanıcısına yanıt

bende kredi karti ile secmistim, 2 hafta gecmesine ragmen teklif/imzada gozukuyordu. 3-5 tl vadesiz hesaptan ek katki payi odemesi yaptim , sonrasinda hemen sozlesme olustu.

• shaolee S kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi yaptım ve aktif oldu, teşekkürler.

Bese başvururken “ilk taksit kredi kartınızdan çekildi” uyarısı verdi ama sanırım otomatik çekemedi parayı.
    Kredi kartını yeni almıştım ondan dolayı olabilir.

Havale yaptıktan sonra ilk taksiti ne zaman çekti? Bende son gün bugün gözüküyor. Gün sonuna kadar sistem otomatik çekiyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dostlar bi konuda fikirlerinize ihtiyacım var, 2025 senesinde kendim ve eşim için bes yaptırma planımız vardı, bu ay başlamayı düşünüyorum. ben 48 eşim 46 yaş. ben ziraat süper şube müşterisiyim. eşim ziraat normal şube müşterisi (emekli maaşını da buradan alıyor) her birimiz için aylık 5 veya 7,5 ödemeyi düşünüyorum. birikimi hisse (yurtiçi-yurtdışı) veya dönemsel olarak değiştirmeyi düşünüyorum. yurtdışı seçeneği ziraat bes te umarım vardır. ödemeyi kredi kartıyla yapmanın avantajı yok sanırım. nakit olarak ödemeyi düşünüyorum.

fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

@kacanga @4Vagrant

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 20 Şubat 2025; 18:3:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: abormen

dostlar bi konuda fikirlerinize ihtiyacım var, 2025 senesinde kendim ve eşim için bes yaptırma planımız vardı, bu ay başlamayı düşünüyorum. ben 48 eşim 46 yaş. ben ziraat süper şube müşterisiyim. eşim ziraat normal şube müşterisi (emekli maaşını da buradan alıyor) her birimiz için aylık 5 veya 7,5 ödemeyi düşünüyorum. birikimi hisse (yurtiçi-yurtdışı) veya dönemsel olarak değiştirmeyi düşünüyorum. yurtdışı seçeneği ziraat bes te umarım vardır. ödemeyi kredi kartıyla yapmanın avantajı yok sanırım. nakit olarak ödemeyi düşünüyorum.

fikirlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

@kacanga @4Vagrant

hocam şimdiden hayırlı olsun BES için en ideal yaş 46 dır denir. aslında (emeklilik için 56 yaş ve 10 yıl şartı olduğu için)fakat bileşik getiri de toplam kazancı belirleyen 3 ana unsur var

1) Yatırım miktarı (başlangıç sermayesi+ Aylık ekleme miktarı)

2) Yatırım getiri oranı (hisse senedi için reel %10 ( enflasyon+10) gerçekçi bir hedef olur)

3)Yatırım süresi (ilk 3 yıl bi etki görülmez 5 ten sonra yavaş yavaş getiri artar 10 yıl ve üzeri etki büyür ve iyiki yapmışım dersiniz)

1 ve 2 yi arttırmak her zaman kolay olmayabiliyor. 3 ise bizim elimizde ne kadar erken başlarsak o kadar iyi bu yüzden. 46 yaş o yüzden 1-2 ye ve hedeflerinize bağlı da olarak yeterli olmayabilir. o yüzden bunu okuyan genç arkadaşlar 46yı beklemeyin.

yönetim gider kesintisi olmayan ve devlet katkısı getirisi ortalamanın üstünde bir firmadan yaptırtabilirsiniz. dediğiniz super şube buna uygun. hisse senedi fonu seçimi iyi bir seçim olabilir . fakat zaman zaman özellikle sıklıkla fon değiştirmek hiç değiştirmemekten daha kötü sonuç verecektir. zamanlama yapmaya çalışmak bireysel bir yatırımcının hatta her profesyonel yatırımcının bile kolay kolay başarılı olacağı bir konu değil.

ziraat bes yani türkiye hayat emeklilikte sadece yabancı hisse olan bi fon yok sanırım. bir tane yabancı ve yerli hisse tutan teknoloji hisse fonu var sanırım. fonları https://www.tefas.gov.tr/FonKarsilastirma.aspx adresinden inceleyebilirsin. ( bireysel emeklilik fonları ve befasta işlem görme durumunu tümü seçerek şirket şirket listeleyerek görebilirsin)

kredi kartıyla ödemenin bi avantajı yok hatta hesaba 30-40 günde geçtiğinden dezavantajı bile olabilir. ziraartte sigorta sağlık eğitim harcamalarına ücretsiz 4 taksit oluyor. 4 aylık ödeyip 4 taksite bölüp 4aylık tutarla başlamak da bi seçenek.

tüm sorularıma sıkılmadan cevap vermişsiniz teşekkür ederim. peki ben ziraat bes olduğumda türkiye hayat emeklilik fonlarından seçmeye mecburmuyum, hes veya ah5 alamıyormuyum.

• abormen kullanıcısına yanıt

rica ederim. befasa açık tüm fonları seçebilirsin. ah5 hes açık olduğundan seçilebilir.

hocam şu şekilde oransal olarak tercih yapmamı isteyen bi menü çıkıyor ben buradan agesa, anadolu veya garanti emeklik fonlarından birisini nasıl seçeceğim.

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 21 Şubat 2025; 11:4:42 >
  • abormen kullanıcısına yanıt

burada seçemessin. besin yürürlüğe girdikten sonra Türkiye hayat emekliliğin sitesinden değiştirmen gerekiyor. %100 para piyasası seç şimdilik. sonra değiştirirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 21 Şubat 2025; 11:9:21 >
  • Merhaba arkadaşlar Kamuda tasoren olarak çalışıyorum. Haliyle her ihale bitimi. Yeni sözleşme yapılıyor ve kanunende yeni Bes açılıyor. Kapatmaktan bıktım :)

Artık kapatmama kararı aldım fakat şöyle bir sorun var. Ben bu fon ve yatırım işinden anlamıyorum. Param sabit kalsa bu sefer de Enflasyon yüzünden çöp olacak aylik ortalama Bin TL ayarlamışlar, bu miktari biraz daha attırabilirim.

Bana bu parayı nasıl değerlendirebileceğim konusunda

Bilgi verirseniz sevinirim iyi forumlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

tamamdır seçim konusunda sizden destek isteyeceğim. şimdilik dediğiniz gibi yapacağım. eşim içinde süper şube başvuru yaptım.

Hocam elinize bilginize sağlık , her geçen gün yeni şeyler öğreniyoruz sizlerin sayesinde.

Benim bir sorum olacak , fon değişikliği yaparken 3 seçenek çıkıyor , mevcut birikim için mi katkı + mevcut birikim mi yoksa bundan sonraki birikim için mi uygulansın diye soruyor sistem. Burada duruma göre değişen birşey mi var yoksa her halükarda aynı seçenek olacaksa bu ne olmalı? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DeathLess_55 D kullanıcısına yanıt

ne demek hocam faydam oluyorsa ne mutlu

hocam örnekle açıklamayayım:

ilk bes açarken

A) Hisse fonu : %70 Altın fonu:%30 seçtin.

her ay yatırdığın para bu oranlarda bu fonlara aktartılır.  (bundan sonraki birikim dediği bu)

aradan bir süre mesela atıyorum 5 yıl geçti. birikimin bu iki fonun performansına göre oransal olarak değişikliğe uğrar. mesela altın çok yükseldi borsa düştü, yatay veya altına göre daha az yükseldi. birikiminin fonlara oranı şu şekilde oldu:

B)Hisse Fonu :%60

Altın Fonu:%40 (Mevcut Birikim Bu Oluyor)

fon değişikliği yaparken mevcut birikimime uygulansın mı derken B ye yani o güne kadar biriktirdiğin parana mı uygulansın diyor. Bundan sonraki birikimine mi uygulansın derken bundan sonraki yatıracağın paraya mı uygulayayım (yani A da seçtiğinin fonların yerine bu yeni seçtiğin fonları mı) koyayım diyor. . sadece bundan sonraki birikimim dersen 5 yıl boyunca paranı aktardığın mevcut fonlarında birikimine hiç dokunmamış olursun. mevcut birikimime de uygulansın dersen yeni seçtiğin fonlara ve oranına göre mevcut fonlarının tamamını veya bir kısmını satıp( 5 yıl biriktirdiğin parayla) yeni seçtiğin fonları alır. her ikisi de uygula dersen yeni seçtiğin fonlar hem A hem de B ye yan ikisine de uygular.

bu fon değişikliği portföy dengelemek için de kullanılabilir verdiğim örnekte B durumunda altın fonunun bir kısmını satıp düşen hisse fonundan almak için değişiklik yaparken 70/30 oranı değiştirmeden mevcut birikimime uygula dediğinde altın fonun bir kısmı satıp hisse fonu alır. 60/40 olarak değişen oran 70/30 tekrar dönmüş olur. yani altında kar satışı yapıp hisseye yatırmış olursun. ( bu bi örnek yatırım tavsiyesi değildir. altın yükselmeye hisseler düşmeye de devam edebilir )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 21 Şubat 2025; 16:19:29 >

• 
Sayfa: önceki 309310311312313
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.