< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (310. sayfa)
-
-
artılar:
- %30 devlet katkısı
- stopaj düşüklüğü
- yıllık fon ücretlerinin düşük olması
eksiler:
- tefasa göre nispeten fon azlığı( bence gayet yeterli çeşitte fon var fakat bazı çeşitlerden(örn yabancı fon) çok sayıda fon yok)
- en azından 10 yıl boyunca kalma zorunluluğu
karar sizin, bence uzun vadeli yatırım için pörtföye eklenmesi gereken bir yatırım çeşidi. bir yere 10 yıl yatırım yapacağım dediğinizde bes kadar/besden iyi bir yatırım çeşidi ben bilmiyorum.
-
Tskler. Esim devlet memuru ogretmen, ben ozel sektordeyim. Tavsiye edeceginiz bir bes saglayicisi varmi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi social -- 8 Şubat 2025; 12:8:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
qnb / ziraat süper şube
-
hocam merhaba,
bu şirketlerin ne farkı var ki birbirinden, yani PLANların ne farkı olabilir ki,
bendeki AGEsa ya giriyoru mmesela yatırım fonlarını kendim belirleyebiliyorum.
Agesa 100bin tl giriş demiş, diğeri 36K ödersen gider kesintisi yok demiş,
Ne özellikleri var da böyle şartları var? portföyleri daha mı iyi yönetiyorlar?
-
Çok büyük farklar yok. Tefasa açık olmayan fon sayısı , Devlet katkısı fonu , fon yönetim ücretleri vs farklı olabilir. Devlet katkısı fonu performansı kötü olmayan ekonomik olarak size uyanı seçmek lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba geçmiş 10 yıla baksak aylık düzenli altın alan mi yoksa bes altın fonu alan mi kazanır ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
düzenli alımın getirisini hesaplamak zor ama 10 yıllık getiri için bi kaç fona baktım:
Gram Altın %3300
AGA %3600
AEA %3100
HEA %3020
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 10 Şubat 2025; 22:49:32 > -
Arkadaşlar altın yatırım fonlarında malumunuz %15 stopaj geldi. Yeni bir bes hesabı açarak burada sadece altın fonu almak ne kadar mantıklı?
5-6 yıl kalıp çıktığımızda fiziki altın almaya göre dezavantajımız olmuş olur mu?
Burada daha düşük bir stopajımız olur ve devlet desteği de alırız diye düşünüyorum. Başka dezavantajları var mıdır
-
stopaj oranı 10 yıl altı için %15 olduğundan 6 yıl sonra çıkınca %15 stopaj ödersin. %10,5 devlet katkısı alırsın . devlet katkısı fonun performansına bağlı olarak bu oran reelde daha düşüğe denk gelebilir. seçtiğin altın fonunun getirisinin gram altının gerisinde kalma ihtimali de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacanga -- 12 Şubat 2025; 8:41:47 > -
Arkadaşlar Selamlar,
Şimdi arkadaşım aradı 3 aya emeklı olacak , bankadan aramışlar. yeni yasa geldi eğer birikmişinizi çekmez iseniz mevcut birikmişinizin %2.5 oranında yani 2milyon birikmişin varsa 50bin tl ömür boyu sana aylık ödeyeğiz ve her yılda askeri üçret oranında zam alacaksın denmiş ? Bu durumu ben ilk defa duyuyorum , sizlerin bilgisi var mı ? siz olsanız ne yaparsınız .
-
Yurt dışında Annuities diye bir yatırım var - bu onun gibi ama Türkiye'de yok.
-
ama şimdi var anlıyorum. arkadaşıma böyle anlatılmış
-
bu sistem "yıllık gelir sigortası" olarak geçiyor. 2 milyona ömür boyu 50.000 maaş vermeleri imkansız veriyorlarsa da hemen kabul etsin :) hatta hepimiz bu sisteme geçelim kimse çalışmasın :) 3,5 yılda ana paramızı çıkarmış oluruz . o yüzden hiç gerçekçi değil .2 milyona anca 7-8bin maaş verirler
-
Hocam arkadaşından detay al hemen geçeyim. İmkansız gibi yanlış anlamış olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
tekrar detaylı bir bilgi almasını istedim, dönerse yazarım yoksa banada cazip geldi.
ekleme;
Arkadaşım konuşmuş gene aynı şeyi söylemişler (Türkiye Hayat Sigorta - vakıfbank)
ömür boyu veriyorlarmış, şöyle ufak bir ayrıntı demişler. Likit Fondan 70k geldiyse 50sini veriyorlarmış, gerisi gene likite ekleyip aynı şekilde devam ediyormuş .
Benimde aklım almadı ama anlattıgı/anladıgım durum bu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 13 Şubat 2025; 14:26:36 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X