Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (313. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.271
Cevap
317
Favori
399.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kredi kartı yerine hesaptan bir miktar ödeme yaparsanız provizyonu beklemiyor. Hemen aktif hale geliyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kepenk K kullanıcısına yanıt
    Bende kredi kartindan dun akşam yaptım kac gün sonra düşüyor

Ayrıca çocukların adına bes baslatamiyormuyuz ziraatte,garantide var mesela ama ziraatte goremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samil422 -- 26 Şubat 2025; 10:17:21 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende super subeye gectim Ziraatte.

Dogrudan Ziraat uzerinden Bes baslatirsam yillik yonetim gideri odemeyecegiz degil mi?

Teşekkür ederim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samil422 S kullanıcısına yanıt
    Benim kk ödemesi 1 haftadır provizyonda

• Ömer0180 Ö kullanıcısına yanıt

rica ederim. AHE emeklilik de besim var fakat fonmatik robo kullanmıyorum." robofon 5fonu da Yüzde 20 yapmış" dediğinizdeki robofon5 fonu çeşlitli AHE fonlarından oluşan bir fon sepeti diye tahmin ediyorum. yüzde 20 aylık getiri mi?

"Robofonun yuzdelikleri hep aynı mi kaliyor" sorusuna gelecek olursak benim de bildiğim fon lardaki oranları ve fonları ara ara değiştireceği yönünde. 2 ay kısa bir süre değiştirmemeiş olması değiştirmeyeceğini göstermez. sitede yazn bilgi bu yönde: "Piyasa koşullarını yakından izleyerek fon dağılımınızı düzenli olarak kendisi değiştirir,

robofonla ( diğer şirketlerde başka adlarda benzerleri var) ilgili düşünceme gelecek olursak. iyi ve kötü yanları var. iyi yanı fon seçmeyi hiç bilmeyen veya rasgele fon seçen birine göre iyi seçimler yapacaktır. kötü veya bana uymayan yanı. sizi memnun etmek adına kısa vadede risk almayarak. uzun vadede kazancınız düşük tutması.( seçimi 1 ay sonra sizi %5 zarr ettirse bu seçim uzun vadede en çok kazandıracak seçim bile olsa bunu gören bazı müşteriler robofon kullanmaz veya şirkete işyan eder. o yüzden seçimleri sadece getiri odaklı olmayacaktır) . aynı şekilde şirketin karını da öz önünde bulundurması gerektiğinden fon seçiminde tarafsız olamaz mesela bu yüzden kendi fonundan çok daha iyi befas fonu olsa da onu değil kendi fonu seçer.

robofondan çıkarsan dediğin gibi bir strateji belirleyip ona sadık kalmalısın. sürekli fon değiştirmek yani piyasayı takip edip zamanlamaya çalışmak piyasa uzmanlarının bile çoğunun başaramadığı birşeydir. (bununla ilgili bilimsel çalışmalar var . araştırırsan bulabilirsin)örnek olarak abd de peter lynch in fonu ortalama yıllık %25( mükemmel bir oran ) kazandırırken yatırımcıların gelirleri incelenmiş ve yükseldiğinde satıp düştüğünde almaya çalışmaları yani zamanlama yapmaya çalışmları yüzünden ortalama &%7 kazandıkları görülmüş.

vadene yaşına göre ki BES uzun vadeli bir yatırımdır. fon seçmelisin. uzun vadede en çok kazandıran da hisse senedi fonları. örneğin temasız bir hisse senedi fonu+altın fonu (70-30 80-20 ) gibi seçerek oran +-%5 bir tarafa kaydığında dengeleme yapabilirsin. benim stretejim en azından böyle.

bunlar şahsi fikrim olup yatırım tavsiyesi değildir. çok iyi araştırıp kendin karar vermelisin. ( direk bes değil ama yatırım üzerine mental yatırım ve serkan ünalın youtube videolarına bakabilirsin . bu ikisi kadar beğenmesem de faydalı olduğunu düşündüğüm bes için de bes 101 var)

Bende provizyonda bile gorunmuyor:)

• Dünkü kartla ödeme yaptım demiştim, emeklilik sistemine yansımış. Kart hareketlerinde de fatura olarak görünüyor.

• Herkese merhaba. Babam adına bes yaptırmıştım ancak babam vefat etti. Sözleşme 11.ayındaydı, garanti dijibes. Bundan sonra ne yapmak gerekir? Devlet katkısı ne olacak? Bilgisi olan var mı yardımcı olabilir misiniz

• Ben çocuklar icin bes acmayi düşündüm fakat devlet desteginin tamamını almak icin 56 yas sınıri olması nedeniyle yönetim gider kesintisiz ve en dusuk katki payi ziraat süper subede olduğu icin esimin adına cocik sayısı kadar bes baslatip ,ben 45 eşimde 41 yasinda olmasindan dolayı yine yönetim gider kesintisi olmayan dijibes ten baslatmak mantıklı geldi,ustatlar siz ne dersiniz

• garanti dijinin bonus kampanyası kafamı karıştırdığı için ziraatı yapmadım mart ayında belki kampanya yaparlar diye haftaya kadar bekliyorum bende.

• RID_ONE_54 R kullanıcısına yanıt

Ben de öyle biliyorum

• Şöyle bir şey çıkmış... Katılım esaslı.

Giriş aidatı en az 5 yıl beklersen yok olarak anladım.

yönetim gider de yok.

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonlarıwww.katilimemeklilik.com.tr
    Değerli Birikim Planı | Katılım Emeklilik
    https://www.katilimemeklilik.com.tr/urunler/birikim/bireysel-emeklilik/planlar/degerli-birikim-plani

Değerli Birikim Planı

Katılım Emeklilik’in Değerli Birikim Katılım Planı ile bugünden geleceğinize değer katın.

Başlangıç katkı payı olarak tek sefere mahsus 12.000 TL ödeyerek ve sonrasında aylık 2.495 TL katkı payı ile plana katılabilir, katkı payı ödemeleriniz için ara verme ve yönetim gider kesintisi yapılmadan emekliliğiniz için hızlı birikim yapabilirsiniz. Üstelik herhangi bir ek ücret ödemeden check-up hizmetinden faydalanabilirsiniz. Bireysel emeklilik sistemine giriş tarihinizden itibaren en az on yıl sistemde bulunmak koşuluyla 56 yaşınızı tamamladıktan sonra emekliliğe hak kazanırsınız.

Bilmeniz Gerekenler

• Değerli Emeklilik Planı’na Albaraka Türk ve Kuveyt Türk şubelerinden başvurabilirsiniz.
    • Değerli Birikim Planı’na 12.000 TL başlangıç katkı payı ile katılabilir, böylece birikimlerinizi fonlarda değerlendirmeye hızlıca başlarsınız.
    • Check-up hizmetinden faydalanmak için 0850 480 33 50 no’lu Avantajlı Hizmetler Hattı’ndan randevu alabilirsiniz.

Check-up Paketi:

Doktor değerlendirmesi: Hekim tarafından sonuçların değerlendirilmesi

Akciğer Grafisi Tek Yönlü: Akciğer, kalp ve komşu organ hastalıkları tarama testi.

EKG: Koroner damar hastalıkları ile kalp ritim bozukluklarını tespit etme ve izleme testi.

Tam Kan Sayımı (18 parametre): Kan hastalıkları ile diğer doku organ hastalıklarını araştırma ve izleme testi.

Tam İdrar Testi: Böbrek, mesane ve idrar yolları hastalıklarının araştırılması testi.

Sedimantasyon: Enfeksiyon hastalıkları ve romatizmal hastalıklar başta olmaz üzere non-spesifik tanı testi.

Açlık: Şeker hastalığı tanı testi.

Total Kolesterol: Koroner damar hastalıklarının risk değerlendirme testi. 

• Sözleşmenin 5. yılı dolmadan önce ayrılma durumunda ertelenmiş giriş aidatı alınır. Her sözleşme yılı için ilgili takvim yılında uygulanacak ABAÜ’ nün %8,5 ‘ine karşılık gelen tutarın sözleşmenin 5. yılı sonuna kadar olan süreye karşılık gelen toplam tutarından ayrılma tarihine kadar yönetim gider kesintisi ve/veya ara verme kesintileri ve/veya peşin giriş aidatı olarak tahsil edilmemiş kısmı ertelenmiş giriş aidatı olarak birikimden indirilir. Tahsil edilmeyen yıllara ait kesintinin hesaplanmasında ayrılma tarihinin ilgili takvim yılında uygulanacak ABAÜ dikkate alınmaktadır.
    • Katkı payınızı gelir düzeyinize ve beklentinizi göre arttırabilir ve ek katkı payı ödemeleri ile birikiminizi büyütebilirsiniz.
    • Ödemelerinizi banka hesabından veya kredi kartlarından yapabilirsiniz.
    • Değerli Birikim Katılım Emeklilik Planında herhangi bir yönetim gider kesintisi alınmaz.
    • Bireysel Emeklilik sisteminde emekli olmak için sistemde en az 10 yıl süreyle kalmanız ve 56 yaşını tamamlamanız gerekir. İsterseniz emeklilik hakkınızı ileri bir tarihte kullanabilir, aynı avantajlarla tasarruf etmeyi sürdürebilirsiniz.
    • Birikimlerinizi Katılım Emeklilik* fonlarında değerlendirebilirsiniz. Fon dağılımını kendiniz seçebilir ya da size uygun fon önerilerimizden tercih yapabilirsiniz.

*Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş. tarafından kurulan bireysel emeklilik yatırım fonları, Albaraka Portföy Yönetimi A.Ş, KT Portföy Yönetimi A.Ş, QInvest Portföy Yönetimi A.Ş. tarafından yönetilmektedir.

Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş. de Faizsiz Sigorta Anlayışı ve Faizsiz sigorta prensiplerine uygun hizmet alırsınız. Tüm ürünlerimizde fonlarınız Faizsiz sigorta prensiplerine uygun yatırım araçlarında değerlendirilir.

*ABAÜ (Aylık Brüt Asgari Ücret)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uk.bjk -- 2 Mart 2025; 0:4:11 >

• Nasdaq giderken bist çöktü tam bist gitmeye başladı nasdaq çöktü. Benim teknoloji fonları 1 yıldır yerinede sayıyor.

• Arkadaşlar avr almak için agesadan emeklilik açtım 8 aydır yatırıyorum, ama aylık 180 liramı ne ücret kesiyorlarmış, çıksam mı yada ne yapsam bilemedim. Önerisi olan, agesa kullanan varmı?

• samil422 S kullanıcısına yanıt

hocam 10 yıl ve 45 yaş olduğu için sizinki tam optimum değil mi?

kendi adınıza daha çok BES açsanız daha iyi değil mi?

ziraatdeki durum ne tam olarak? biz de 46 yaşında 2 kişiyiz 2 şer tane açsak mı diyorum.

• gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Hem kendi adima hemde eşim adına bes baslattim ,katki paylarini yuksek tuttum,
    Çocuklar icinse eşim ziraat süper subeli olduğu icin eşim adına cocuk sayısı kadar bin tl den 2 adet baslattim ,amacim 10 yıl sonunda cikildiginda yada daha falza devlet katkisinin tamamını alabilmek,ayrıca ziraatte süper şubede kayıt ücreti ve yönetim gider kesintileri yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samil422 -- 13 Mart 2025; 15:33:21 >
  • Merhaba arkadaşlar, oks hakkında bir sorum olacaktı.
    Yaklaşık 3 senelik axada oks sözleşmem bulunuyor. Sistemden çıkmak istiyorum ancak resimde de görüldüğü üzere bir kesinti oluyor , acaba henüz 3.senemi doldurmadigim için mi bu çıkıyor (Mayıs 2025'te 3 dolacak). Yoksa sistemde toplamda 3 senedir var olduğum için mi devlet katkısının bir kısmını alabiliyorum bu nasıl hesaplanıyor , ayrılma halinde öngörülen stopaj/kesinti dogrumudur?

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

• Arkadaşlar Türkiye Hayat Emeklilik de çıkış işlemleri nasıl oluyor süreç nasıl? Tüm birikimi alıp çıkmak istiyoruz yaş ve yıl şartlarını doldurduk.

• boras06 kullanıcısına yanıt
    Ayrılış dilekçesi var sitesinde onu doldurup kimlik fotokopinle mail atacaksın. Seni kalman için ikna aramaları başlayacak 2-3 kere hepsinde ayrılmak istyorum de. Yaklaşık 25 günde para hesabına geçer.

• 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.