Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları (314. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.271
Cevap
317
Favori
399.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathLess_55 -- 15 Mart 2025; 10:0:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DeathLess_55 D kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 yıldan önce sistemden çıkarsan normalde devlet katkısı alamazsın. O yüzden Devlet katkısı tutarın olmaması lazım.Başka oksen var galiba başlangıcı daha önce sanırım. O yüzden devlet katkın var.

1 Ocak 2013 tarihinden sonra sistemde bulunduğunuz süre Devlet katkısı hesabındaki tutarın hak kazanılan oranı
    3 <= Süre < 6 yıl %15
    6 <= Süre < 10 yıl %35
    10 yıl ve daha fazla (56 yaşından önce) %60
    Emeklilik (10 yıl ve daha fazla sistemde kalıp 56 yaşını tamamlama), yaşam kaybı veya maluliyet %100

Stopaj oranına gelince onun doğruluğunu hesaplayabilmek için devlet katkısı getirini de bilmemiz gerekiyor.

Stopaj Kesintisi
    10 yıldan önce sistemden çıkmanız durumunda getiri üzerinden %15,
    10 yıl süreyle sistemde kalıp 56 yaşını doldurmadan sistemden çıkmanız durumunda getiri üzerinden %10,
    Emeklilik, vefat veya maluliyet sonucu sistemden çıkmanız durumunda getiri üzerinden %5'tir.

• kacanga kullanıcısına yanıt
    Açıklama için teşekkürler hocam.
    O ince ayrıntıyı atlamışım, başka oks sözleşmeleri de vardı bunların hepsini birleştirdim, anladığım kadarıyla gözüken suanki çalıştığım son iş yeridne yapılan oks, 3 sene olacak burda çalıştığım süre zarfı çünkü.

• Benim gibi ağırlıklı olarak hisse senedi fonunda olanlara geçmiş olsun, 2 ay geriye gittik bu olanlarla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antireis A kullanıcısına yanıt

Ben hisse senedi fonlarindan 10 gun önce çıkmıştım hocam, 1-2 gün sallayabilir ama tekrar toparlar diye düşünüyorum zira bize BES sisteminde gerçekten kazandıracak olan hisse senedi ve altın fonları. Çok uzun bir süre borsayı bu şekilde kaderine terk edemezler diye düşünüyorum ytd.

• A.J. Pacino kullanıcısına yanıt

İnşallah...

Toparlar reis tasalanma bes zaten uzun vade işi

Ben de fırsat bilip partfoy kadar nakit giriş yaptım dün 16.00 saatlerinde bakalım dünkü kapanış fiyatından mı bugün ki kafanış fiyatındanmı alacak %100 hisse (60chh40hes)

•  Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

Devlet katkısı fonları bir haftalık dolar bazlı performans sıralaması

• Türkiye sigorta da fon değişikliği yapamıyorum, buton yok menüden kaldırmışlar fon değişikliğini, aynı durumu yaşayan var mı?

şimdi denedim de dediğin gibi hocam değiştirilemiyor

• kacanga kullanıcısına yanıt

Böyle saçmalık mi olur ya , 3 ay olmadı cayma hakkimi kullanıp ayrılabilirim Türkiye emeklilikten, fon değiştirememek ve onlarca şikayet olmasına rağmen hiçbir gelişme olmamış , fonları değiştirememek son derece uç bir hata anında çözülmesi lazım...

• 
Sayfa: önceki 310311312313314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.