Şimdi Ara

biri banada yardım edermi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Bende inspıron 1520 var biraz sorunlarım var özellikler şöyle
    CORE 2 T7250 2.0 2M 800MHZ
    2GB 667 MHZ
    8400M GS

İLK SORUNUM VİSTA BU DEĞERE 3.5 PUAN VERİYO
    İKİNCİ SORUNUM VİSTADA RAMİ BOŞALTMAASI Bİ 5 DAKKA ALIYOR ANCA KENDİNE GELİYO
    ÜÇÜNCÜ SORUNUM BEN BU EKRAN KARTINI DEĞİŞTİREBİLİRMİYİM 8600GT FALAN TAKVİYE EDİLİRMİ OYUN MERAKLISIYIMDA
    BİDE INSPIRON MAX KAÇ RAM DESTEKLİYO NETTE BENİM BAKTIGIMDA 2*1 BEN 4GB A YÜKSELTMEK İSTİYORUMDA 4 GB DESTEKLEMİYOMU
    RECOVERY DİSKİNİ SİLDİM NASIL TEKRAR KURABİLİRİM BİRİMİZ RECOVERY PAYLAŞSA İİ OLCAKK
    LAPTOPUM DAHA 3 AYLIK ŞİMDİDEN TAKAS ETMEK İSTEMİYORUM DÜNYANIN TAKSİTİT VAR BUNU GÜÇLENDİRMEM LAZIM HADİ ARK. Bİ YARDIM LTF

• quote:

Orjinalden alıntı: yunusc

arkadaşlar Bende inspıron 1520 var biraz sorunlarım var özellikler şöyle
    CORE 2 T7250 2.0 2M 800MHZ
    2GB 667 MHZ
    8400M GS

İLK SORUNUM VİSTA BU DEĞERE 3.5 PUAN VERİYO
    İKİNCİ SORUNUM VİSTADA RAMİ BOŞALTMAASI Bİ 5 DAKKA ALIYOR ANCA KENDİNE GELİYO
    ÜÇÜNCÜ SORUNUM BEN BU EKRAN KARTINI DEĞİŞTİREBİLİRMİYİM 8600GT FALAN TAKVİYE EDİLİRMİ OYUN MERAKLISIYIMDA
    BİDE INSPIRON MAX KAÇ RAM DESTEKLİYO NETTE BENİM BAKTIGIMDA 2*1 BEN 4GB A YÜKSELTMEK İSTİYORUMDA 4 GB DESTEKLEMİYOMU
    RECOVERY DİSKİNİ SİLDİM NASIL TEKRAR KURABİLİRİM BİRİMİZ RECOVERY PAYLAŞSA İİ OLCAKK
    LAPTOPUM DAHA 3 AYLIK ŞİMDİDEN TAKAS ETMEK İSTEMİYORUM DÜNYANIN TAKSİTİT VAR BUNU GÜÇLENDİRMEM LAZIM HADİ ARK. Bİ YARDIM LTF

Öncelikle vistanın bu donanıma 3,5 vermesi doğaldır tekrar derecelendir belki değişiklik olabilir, rami boşaltması olayına bişey diyemiycem bende t7500 8600gt li model var bir veya 2 dk içinde kendine geliyor ,ekran kartını değiştiremezsiniz notebooklarda ekran kartı değişmez, bildiğim kadarıyla 1520ler 4 gb ram destekliyor ama 32 bit bir işletim sisteminde en fazla 3gb ram görür yani takviye yapacaksanız 1gb ram takviye etmeniz mantıklı ve son olarak d diskinde recovery bölümünü geri getiremezsiniz ama true image gibi programlarla işletim sisteminizin komple yedeğini alabilirsiniz.

• dostum bilgilerin için çok çok tşk ederim.pc de dogrudur 3.5 puan vermesi doğaldır hem home premium kullanıyorum siz ne kullanıyorsunuz bilmem ama güçlendircem bu pc yi kıl oldum :D

biri banada yardım edermi
  • ARKADASIM DELL I DAHA YENI ALMIS SAYILIRSIN. BEN HEP DERIM ALDINMI IYISINI ALACAKSIN. SIMDI SEN RAM TAKVIYESINDEN BASKA BIRSEY YAPAMAZSIN. BEN 2006 SON AYLARINDA INSPIRION ALMISTIM. O BILE SENIN SISTEMINDEN DAHA IYI PUAN ALIYOR. PAHALIDA DEGILDI CUNKU AMD IDI.
  • Dediğiniz şu ram boşaltması olayı sistemi ilk aldığınızda yokduysa sisteminiz kurduğunuz programlar vs den dolayı çok şişmiş demektir. Tekrar Vista yı kurmanızı tavsiye ederim. Yok yapamam diyorsanız disk birleştirme, gereksiz programları kaldırma, registry kayıtlarını temizleme(program ile olur.) gibi disk bakım işlemleri yapabilirsiniz.

Ekran kartınızı değiştiremezsiniz ama overclock ile bir miktar performansını artırabilirsiniz. Bir arkadaşımdaki 8400m gs ye overclock yaptığımda yaklaşık %40 gibi bi performans artışı yakalamıştım oyunlarda. Overclock için riva tuner kullanabilirsiniz. Kullanımı hakkında internette yeterince bilgiye ufak bir araştırma ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca ekran kartınızın driverını da güncelleyin derim. Hem bazı sorunlar düzeltiliyor hem de performans artışları olabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: psychoirfan

Dediğiniz şu ram boşaltması olayı sistemi ilk aldığınızda yokduysa sisteminiz kurduğunuz programlar vs den dolayı çok şişmiş demektir. Tekrar Vista yı kurmanızı tavsiye ederim. Yok yapamam diyorsanız disk birleştirme, gereksiz programları kaldırma, registry kayıtlarını temizleme(program ile olur.) gibi disk bakım işlemleri yapabilirsiniz.

Ekran kartınızı değiştiremezsiniz ama overclock ile bir miktar performansını artırabilirsiniz. Bir arkadaşımdaki 8400m gs ye overclock yaptığımda yaklaşık %40 gibi bi performans artışı yakalamıştım oyunlarda. Overclock için riva tuner kullanabilirsiniz. Kullanımı hakkında internette yeterince bilgiye ufak bir araştırma ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca ekran kartınızın driverını da güncelleyin derim. Hem bazı sorunlar düzeltiliyor hem de performans artışları olabiliyor.

eyw dostum.ya aslında pc ye format atıım açıldıgında bomboş ve rami %30 görüyüdo pro. hızlı çalışması için sonra %23 e düşüo. ama driverları- media direct-roxıo o yu kurunca pc yi açtıgımda saatin oraya hemen gelio fakat pc ramı boşaltana kadar 5 dakka geçio bunu en az süreye nasıl getirebilirim.bide dostlar 2gb ram varya 757MB ı ekran kartına paylaşıo ondan dolayıda olabilirmi ram yetmio gibisinden

• XP özellikle paylaşımlı ekran kartlı bilgisayarlar için ideal.. windows 95'in gözünü seveyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım ben geçen gün temiz bir format attım neler yaptığımı anlatyım istioyrsan bilgisayar canavar gibi.

Şimdi bilgisayarı formatladım. Sonra Vista yı kurdum. Vistayı kurduktan sonra Günel olanları internetten indirip diğerlerini cd den olmak üzere driverları kurdum.
    Driver sıralaması:
    Chipset
    SATA
    Ekran kartı
    Ses kartı
    W-Lan
    Bluetooth
    Ethernet
    Fax/modem
    webcam
    touchpad
    driverlarını kurdum. Office, acrobat, bs player, k-lite ceodec pack, vs. gibi en temel kullandığım programları da kurdum. Vista yı sonun kadar update ettim.
    Sonra O&O defrag ın son versiyonunu kurdum ve bir de temiz diski birleştirdim. Norton Ghost 14 ü de kurup bir temiz c mi yedekledim. Su an bilg canavar gibi. Bir daha sorun olursda neyi yukliycem ne olcak demiycem insallah. Sana da tavsiye ederim. Açılımda bir sorun cıkacagını sanmıyorum. Bir de ben şahsen utility leri kurmuyorum tavsiye de etmiyorum. hani sırf bilgisayara yuklenmek anlamında soyluyorum bunu.
    kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: pegodeniz

Arkadaşım ben geçen gün temiz bir format attım neler yaptığımı anlatyım istioyrsan bilgisayar canavar gibi.

Şimdi bilgisayarı formatladım. Sonra Vista yı kurdum. Vistayı kurduktan sonra Günel olanları internetten indirip diğerlerini cd den olmak üzere driverları kurdum.
    Driver sıralaması:
    Chipset
    SATA
    Ekran kartı
    Ses kartı
    W-Lan
    Bluetooth
    Ethernet
    Fax/modem
    webcam
    touchpad
    driverlarını kurdum. Office, acrobat, bs player, k-lite ceodec pack, vs. gibi en temel kullandığım programları da kurdum. Vista yı sonun kadar update ettim.
    Sonra O&O defrag ın son versiyonunu kurdum ve bir de temiz diski birleştirdim. Norton Ghost 14 ü de kurup bir temiz c mi yedekledim. Su an bilg canavar gibi. Bir daha sorun olursda neyi yukliycem ne olcak demiycem insallah. Sana da tavsiye ederim. Açılımda bir sorun cıkacagını sanmıyorum. Bir de ben şahsen utility leri kurmuyorum tavsiye de etmiyorum. hani sırf bilgisayara yuklenmek anlamında soyluyorum bunu.
    kolay gelsin.

dostum çok çok teşekkür ettim denicem bi ara şu an xp kullanıyorum hiçde bi sorunum yok.
    bi iki sorun daha var aslında yaff bi iki haftadır dıtt dıtt die ses gelmeye başladı. driver cd sini takıorum parçaları falan kontrol ettiriorum hiç bi sorun görmüo.nedendir bu ses işlemci ısındıgındanmıdır bilmiorum bi bilgi pls..

• millet vistayı kurdum tekrardan bi flash disk alsam ready boost yapsam harddiskke yazma işlemin daha az bi süreye indirirmi dersiniz deneyenler varmı şimdiden yorumlarımnz için saolun..he bide pc me Sony 5.1 ev sinema sistemi veya Mini müzik setialıcam takmayı düşünüyorum ses kartına uzun süre dinlesem bi zararı olurmu External DAC almam lazımmı pls.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusc -- 15 Eylül 2008; 23:42:05 >
  • ready bost tan faydalanman için ocz nin bi usb bellekleri vardı serisini unuttum şimdi sn de 30mb okuma yazma hızının altına hiç inmiyor hali ile çok çok ii
    piyasanın en ii si bile denenebilir...
    onun dışında hiç bişi olmaz heleki kingston datatraveler falan varsa hiç oğraşma sn de 3-6mb veri transferi yapsa ne olur yapmasa ne olur :D

bu laptop ların ses kartı çok çok kötü
    madem sony 5.1 alacaksın kaliteli bişe alacaksın harici 5.1 creative in ses kartları var almışken onu da al derim yoksa yazık yani bu sigmatel ile sony 5.1
    yazık gerçekten
  • quote:

Orjinalden alıntı: sergeant_sebastian

ready bost tan faydalanman için ocz nin bi usb bellekleri vardı serisini unuttum şimdi sn de 30mb okuma yazma hızının altına hiç inmiyor hali ile çok çok ii
    piyasanın en ii si bile denenebilir...
    onun dışında hiç bişi olmaz heleki kingston datatraveler falan varsa hiç oğraşma sn de 3-6mb veri transferi yapsa ne olur yapmasa ne olur :D

bu laptop ların ses kartı çok çok kötü
    madem sony 5.1 alacaksın kaliteli bişe alacaksın harici 5.1 creative in ses kartları var almışken onu da al derim yoksa yazık yani bu sigmatel ile sony 5.1
    yazık gerçekten

teşk. ettim dostum bilgiler için saol şu dediğin flash bellegide araştırcam saol tekrar.
    dostum inceledim dediğin Usb bellekleri yazma okuma hızları süper.ayrıca fiyatta tam cebime göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusc -- 24 Eylül 2008; 21:39:57 >

• arkadaşlar bu laptobumda şuan 2 gb ram varya ram ayrı ayrı 1 gb lıkmı yoksa direk 1 tane 2gb mı ram var.2 slotta şuan takılımıı yardım ederseniz sevinirim.hee bide bayramda a data 2gb ready boost disk alıcam bilgisayarın başlangıç programlarını direk onunla çalıştırabilirmiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusc -- 26 Eylül 2008; 11:50:31 >
  • 2 tane 1 gb ram var 667 lik
  • quote:

Orjinalden alıntı: paradoks_82

2 tane 1 gb ram var 667 lik

o saman desenize 2 gb bi ram alıncak o ram de boşa çıkıcak.Geçen MSI marka notebook baktımm 8400M gs kart var vistada xp de 256 mb 128 sistemden çalıo.bu allahın belası bendeki aynı kart da 767 mb ramden harcıo ve sorun çıkarıo bana vistada bunun için takviye yapcagıma ne bilim biosumu güncelliyim nasıl düşürebilirim lütfen bilgisayara tornavida vurmak istemiorum.Usb diskle Ready boost allahın emri saten onu yapıcam da bu sorunu nasıl çözcez kart allahın belası kart :(
    Şimdiden yardımlarınız için ayrı ayrı tşk ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.