pcmde 2 tane winxp kurulu biri hiç açılmıodu ondan dolayı onun olduğu c sürücüsündeki program files documents and settings ve windows klasörlerini kısmen sildim (aslında hepsini silemediğim için kısmen) şimdi pc açılırken 2 tane windows xp professional var görünüyo c ye komple format atsam çözülürmü yada bazı arkadaşlar dan duyduğum gibi boot.ini yi çalıştırıp denilen gibi yapsam olurmu:
quote:
C: sürücüsünün içinde gizli olarak saklanan boot.ini dosyasını not defteri ile açın
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S.0 [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(0)\WINDOWS="Micro soft Windows Server 2003" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.0="Mic rosoft Windows XP Home" /noexecute=optin /fastdetect
Burdakine benzer şekilde olacaktır. Kaldırmak istediğiniz işletim sisteminin girdisini silin ve default kısmına kullanmak istediğiniz işletim sisteminin sistem dosyası olacak şekilde düzenleyin.
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(0)\WINDOW S [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(0)\WINDOWS="Micro soft Windows Server 2003" /noexecute=optin /fastdetect
Ve ardından kaydederek çıkın..
böyle yaparsam da yine bir format lazım sanırım onu da anlatabilirsenz sevinrm
tskkrler
abicim eğer önemli dosyaların yoksa iyi bir bilgisayarcıya götür ve hddni killdisk ile sildir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme