Şimdi Ara

Herkes benden ümidi kesti,kendimi nasıl toparlarım?(CİDDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle belirtmeliyim ki bu konu benim hayatımla ilgili ve gerçekten çok önemli.Sizlerin düşüncelerine saygı duyarak bu konuyu açtım,inanıyorumki cevaplarınızın katkısı olacaktır.
    Lütfen dalga geçmeyin,karı-kız konuları ve bazı diğer saçma sapan konularla kıyaslamayın.
    Ciddi,yol gösterici,anlamlı cevaplar beklemekteyim.
    Bir yardım edin Allah aşkına.
    Not:Konu biraz uzun olabilir ama önemli olmasa bu kadar uzatmam.

92 doğumluyum.Yaşıtlarıma göre hem fiziki açıdan hemde düşünce açısından biraz daha olgun olduğumu düşünüyorum ki çevremde böyle söylüyor.Lise 1'de sınıfta kaldım GTA'ya olan bağımlılığımdan.Lisede 4 seneye çıkınca 5 senede bitirdim.Düz lise sözel bölümü mezunuyum.2010 senesinde Kaymakamlık sayesinde bilindik dersanelerden birinde 1 sezon geçirdim.Okulda ve dersanede sınıflarımdan son derece memnundum.Çevremde ne kadar ABİ'lerde olsa ben hep kendim gibi oldum.Ailem,arkadaşlarım,öğretmenlerim,çevremdeki herkes benden birşeyler bekliyordu,bana inanıyorlardı.Ama ben herkesin beklentilerini boşa çıkardım.

O sene Ygs sınavına girip 318 civarı puan elde ettim.2.sınavın önemli olduğu söylenip duruldu moralimiz bozulmasın diye.Ben hiç tatmin olmamıştım,çünkü çalışmıyordum.Dersanenin insana birşey kattığınıda düşünmüyordum,ailemde aynı düşünceye sahipti.Herşey insanın içindeydi.Kendi köyümden dersanesiz,onca zor şartlar altında yaşayıp,çok güzel puanlar alıp çok güzel yerlere giden insanları biliyordum.Olacaksa heryerde her şekilde olabilirdi.
    Lys sınavıda güzel geçmedi.Tercih zamanı dersaneye gittiğimde anca 2 senelik sanat tarihi,sümeroloji gibi pek hazetmediğim bölümlere gidebileceğimi söylediler ama istemedim.Sınav arkadaşlarım Türkiye'de 5000 altında sıralamalara sahipken ben yarım milyonu geçiyordum.Yediremedim kendime bunu,gitmedim.Açıköğretim hakkında bilgi aldım ve öğretmenlerin gazıyla sosyoloji bölümüne yazıldım.Bir yandanda askerlikten kurtulmak amaçlıydı.Derslere çalışmadım sınavlara dahi girmedim.Ne de olsa seneye sınavı kazanır giderdim bir yere.Kim uğraşacaktı açıköğretimle.Haliyle o sene kaldım.
    O sıralarda ne yapmam gerektiğini düşünürken bir akrabamın film çektiğini öğrendim.Antalya'da festivalde yarışan filmlerden biriydi.Herneyse,bana gel bizimle çalış,ışıkçı,sesçi,kurgucu falan olmayı öğren gibisinden laflar söylediler.Bende kararsız bir şekilde çekimlere az çok yardım ettim.Ufak da bir rolüm vardı filmde.
    Okul bittikten sonra 2011 nisan ayına kadar boş gezdim boş yaşadım.Ne olacağını ne yapacağımı bilmeden.Bir teknoloji marketinde satış danışmanı olarak işe başladım.Yaklaşık 6 ay çalıştım.O sırada yine ygs sınavına girdim ve 265 puan aldım.Yine çalışmamıştım,yine boşa geçmişti zaman.Lys başvurularını yaptım,ilk sınava girdim.2.sınavda birazda iş yorgunluğuyla tarihleri karıştırıp sınava giremedim.Hayatımda yaptığım en büyük aptallıktı.Herkes şok olmuştu bu nasıl oldu diye,bende anlamadım zaten.O sınavdan iyi sonuç alamayacaktım ama yinede girmeliydim,olmadı.Tercih dönemini yine iş yoğunluğundan kaçırdım.Zaten pek de ilgili değildim.Baktım ki askerlikten kağıt gelecek tekrar açıköğretim kayıt yenileyip bölüm değiştiremeden sosyoloji okumaya başladım.Verdiğim harç paralarıda zararıma oldu.Şuan 1.senem derslerde orta seviyede.
    Bu sene yine çalışmadım ve ygs'de 255 puan aldım.Lys'ye kazanamayacağımı bildiğim halde yine başvurdum.
    Herkes umudu kesti,ne yapacağımı bilmiyorum.Bu hayat böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum.
    Her seferinde bir gün herşey değişecek diyerek kendimi avutuyorum ama en ufak bir adım bile atmıyorum.Treni kaçırmış,kaybettiğim yılların üzüntüsünü yaşıyorum.Arkadaşlarım iyi yerlerde okuyorlar.Benim hedefim bile yok.Bir türlüde kendimi bir yere yerleştiremiyorum.2011 ekim ayından beride çalışmıyorum,evdeyim.İyice kilo aldım.Ailemde işe gir çalış falan diyor ama ne bileyim işte.

Coğrafya veya ingilizce öğretmeni olmayı isterdim.Gezip görmek de gerektiği için.Şimdi bakıyorum onca öğretmen açıkta.
    Bilgisayar yazılım veya mühendislik isterdim ama sözeldeyim nasıl yapacağım bilmiyorum.
    Yine dil okuyayım diyorum ama tahminimce artık teknolojiyle birlikte diller arasında çevirim daha da kolay olacak cihazlar sayesinde.İnsanların arasındaki dil iletişimi teknolojiyle ortadan kalkacak gibime geliyor.Ne kadar gerçek olur bilinmez.

Hayallerim vardı ama artık yavaş yavaş silinmeye başladı gözlerimin önünden.
    Güzel bahçeli bir ev,mutlu bir aile ve Türkiye'den başlayıp ömrüm el verdiğince birçok şehri,ülkeyi gezmek.
    Hiçbiri olmayacak sanırım.
    Sizce ne yapayım arkadaşlar?Bu kadar olumsuzluğun içinden,bu kadar zaman kaybından sonra nasıl kendimi toparlayayım?Hedefimi nasıl belirleyeyim?Nasıl mutlu olayım?

Benim gibi olan veya bu duruma yakın şeyler yaşamış arkadaşlar ne yapıyorlar?

İyi günler.

• okuyacaaam bekle birazdan editlerim.
  • Cok klasik olacak belki ama çalışmalısın. İnan bana bunu yapabilirsin:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumadangeldim

okuyacaaam bekle birazdan editlerim.
    arkadaşım sadece şunu bil ölüm dışında hiç bir şey için geç kalınmış değildir hayat devam ediyor birtarafında tutunman lazım sen şartlardanönce bence kendi içindeki kavganı bitir sorunun kaynağı ygs puanalrın yada başka şeyler değil kendi içindeki kavga.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chidori

Cok klasik olacak belki ama çalışmalısın. İnan bana bunu yapabilirsin:)
    Ohoo yok bu açıkta yok şu açıkta derken kurtulma ihtimalin olacaksaydıda sürünüyorsun şu anda.Önceden aklına gelip çalışman lazımdı.Benim en azından 1.5 sene önceki gamsızlığım gitti.Yine gamsızımda biraz azaldı Bende ing. öğrt. için çalışıyorum şu anda ygs iyi geçmedi ama tabi ikinci sınav önemli.Sen daha baştan salmışsın en başında.Hala dil istiyorsan git bir dil dersanesine yazıl.Özellikle ÜDS sınıfına gir hatta konular baştan anlatılıp test çözülüyor.Bir yandan dışardan aldığın denemeleri çözüp hazırlarsın kendini.Tabi önceden gelen temel varsa biraz olayları kavrama daha hızlı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 30 Nisan 2012; 15:30:02 >

• hocam sosyoloji değil de turizm ve rehbercilik gibi bölümler okuyarak dediğin gibi seyahat edebilir ve düzgün bir meslek sahibi olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

arkadaşım sadece şunu bil ölüm dışında hiç bir şey için geç kalınmış değildir hayat devam ediyor birtarafında tutunman lazım sen şartlardanönce bence kendi içindeki kavganı bitir sorunun kaynağı ygs puanalrın yada başka şeyler değil kendi içindeki kavga.

Alıntıları Göster
    Kendine yeni bi düzen kur İstemediğin ama hayır diyemediğin kişilerle konuşmayı kes.Hayatın bir iş sahibi yada Bir yüksek okuldan ibaret olmadığını kafana yerleştir.Kendin ol.Hayatını değiştirmek için yalnız kendi gücünü kullan Başkasının seni değiştirmesine izin verme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KONU SİLİNSİN LÜTFEN
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3yil bir omurle kiyaslandiginda hicte uzun bir sure degil. O sinavi kazanamazsan ortalikta vasifsiz eleman olarak is degistiripdurursun. Tek cikar yolun o sinav. Lys ye girme. Simdi otur calis. harbi calis ama. Yasin 21 olcak biraz olgun davran. 2 3yil sonra annen baban hadi evlen dicek ne yapcaksin o zaman? Bugune adar calismadin sonuc bu oldu bundan sonra calis bakalim bi de boyle dene. Yoksa kotu bir hayat bekliyor seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 30 Nisan 2012; 15:37:49 >
  • Lise mezunlarinin girdigi kbps ye calis, memurluk sinavina girip 3 dakkada 90 kelime yaz, 1700 maasin hayirli olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1E1FC651D

Lise mezunlarinin girdigi kbps ye calis, memurluk sinavina girip 3 dakkada 90 kelime yaz, 1700 maasin hayirli olsun.
    daha senden birşey olmaz , dağa falan çık rahat rahat yaşarsın işte
  • Okuyan iyi insandır. Okumadım vesselam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumy

Okuyan iyi insandır. Okumadım vesselam.
    Özet yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Lise mezunlarinin girdigi kbps ye calis, memurluk sinavina girip 3 dakkada 90 kelime yaz, 1700 maasin hayirli olsun.

http://katipler.net/on-parmak/index.php

Şurdan denedim ilkinde dakikada 50 , ikincisinde dakikada 58 kelime yazdım , umut var mı.
  • Mümin Sekman - Hersey Seninle Başlar

al oku, çok yararını göreceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eN-Feksiyon -- 30 Nisan 2012; 16:15:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

http://katipler.net/on-parmak/index.php

Şurdan denedim ilkinde dakikada 50 , ikincisinde dakikada 58 kelime yazdım , umut var mı.

Alıntıları Göster
    Cumadangeldim - Bekliyorum.

Chidori - İnan bunu söyleyen yüzlerce kişiden birisin.Hedef olmadan amaçsızca çalışmak gelmyor içimden.İstemediğim bir hayat yaşamaktansa hiç olmasın diyorum sanki.Bilmiyorum o kadar karışık ki herşey.

karasimsek06 - Çok haklısın kardeş.İnsan kendisini bilmeden,kendisinden başlamadan birşeyleri değiştiremez ama gel birde bunu bana anlat.Ben herşeyin farkında olup da hiçbirşey yapmayan,sanki bir gün birşey olacak aklım başıma gelecek hayatı baştan yazacakmışım gibi hissediyorum.

Burakc. - Haklısın kardeşim.Sürünüyorum evet,tek suçlu da benim kabul ediyorum.Bu yüzden bu konuyu açtım ve sizlerin yorumlarını merak ediyorum.Bu ülkede malesef şartlar bu yönde,iş imkanı açısındanda bakmak gerek,sadece sevip istemek yetmiyor inanki.

ErenOzata - Kardeş bu saatten sonra bir daha bölüm değiştiremem.Sosyolojiyi Diploma için okuyorum,askerlik için okuyorum.Zaten 1 defa da boşa harcadım zamanımı,bu seferde bırakır baştan başlarsam nasıl olur bilmiyorum.

battle35 - Hocam iletişimi kestim zaten birkaç aydır.Artık kendimle yüzyüzeyim.Ne yaparsam kendim için geleceğim için yapacağımın farkındayım ama dediğim gibi nerden başlayayım,nasıl hedef belirleyeyim,veya okuduğum bölümden sonra bilgisayar bölümünü nasıl kazanayım?Kazanabilir miyim bilmiyorum.

Sephiroth - Az çok çalıştığım için vasıfsız adamların ne kadar zorluk yaşadığını biliyorum kardeşim.İyi hayat için iyi bir düzen için okumak gerekli bana görede.

Halleluja - Düşüneyim ama istediğim birşey değil hocam.

Alkolog - Sağol.Olduğu kadarıyla yetiniriz bizde.

mumy - Evet aynen öyle.

Selkêt - Özet yazamam kardeşim,bu konu benim için çok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: eN-Feksiyon

Mümin Sekman - Hersey Seninle Başlar

Hocam o kitap var bende ama kenarda duruyordu,daha bir sayfasını açıp okumuşluğum yok.Ama bu sefer okuyacağım söz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

quote:

Hocam o kitap var bende ama kenarda duruyordu,daha bir sayfasını açıp okumuşluğum yok.Ama bu sefer okuyacağım söz

kendin için, benim hayatımda derin etkiler oluşturdu
  • quote:

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

quote:

kendin için, benim hayatımda derin etkiler oluşturdu

Alıntıları Göster
    Bazı şeyleri basit düşünürsen istediklerini elde etmen kolaylaşır. Geriye kalan tek şey sabır göstermek. Amacına ulaşmak için karşına çıkan engelleri görmezden gelmek.
    Biliyorum dediklerim zor gelebilir ama bir şöyle bakarsak, belki de sana yardımcı olabilirim.

Amaçların:

Güzel bahçeli bir ev,mutlu bir aile ve Türkiye'den başlayıp ömrüm el verdiğince birçok şehri,ülkeyi gezmek.

Yapacakların:

Amaçlarını gerçekleştirebileceğin bir bölüm okumak. Mesela iyi para kazandıran bir meslek edinmek.
    Bu bölümü okumak için çalışacaksın.

Sonuç:

Tüm yapacağın oturup eşek gibi veya adam gibi (sen nasıl istersen) çalışmak.

Tüm yapman gereken buymuş.
    Sana şimdiden başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

Bazı şeyleri basit düşünürsen istediklerini elde etmen kolaylaşır. Geriye kalan tek şey sabır göstermek. Amacına ulaşmak için karşına çıkan engelleri görmezden gelmek.
    Biliyorum dediklerim zor gelebilir ama bir şöyle bakarsak, belki de sana yardımcı olabilirim.

Amaçların:

Yapacakların:

Amaçlarını gerçekleştirebileceğin bir bölüm okumak. Mesela iyi para kazandıran bir meslek edinmek.
    Bu bölümü okumak için çalışacaksın.

Sonuç:

Tüm yapacağın oturup eşek gibi veya adam gibi (sen nasıl istersen) çalışmak.

Tüm yapman gereken buymuş.
    Sana şimdiden başarılar dilerim.

Hocam hiç ne yapmak istediğini bilemediğin zamanlar oldu mu?
    Ben şuan bunu yaşıyorum işte.Biliyorum ki çalışırsam herşeyi yapabilirim.Yarım milyonun üzerindeki sıralamamı dereceye sokabilirim ama ne yapmak istediğimi bilmiyorum.
    Sanırım herşeyin ucu hedefsiz olmama bağlanıyor.Amaç yoksa gösterilen çaba neye yarar?
    Bak sana şöyle bir örnek vereyim.

Bizim lisenin yanında pansiyon vardı.Bu pansiyonda Doğu'dan İstanbul'a gelip bizim lisede okumak isteyen arkadaşlar kalırdı.Çok arkadaş edindim oradan.
    Okul birincilerinin hepsi bu pansiyondaki arkadaşlardan çıkıyordu.Adamlar on binlerce sayfalık soru bankaları,konu anlatım kitaplara çalışıyorlardı.Bir gün toplanmış bahçede otururken sordum,abi dedim çok iyisiniz,imreniyorum size.İlerde ne olacaksınız var mı istediğiniz,düşündüğünüz meslek?Hepsi de aynı cevabı verdi.Sınavı kazanalımda bölüm buluruz,gireriz.
    Şuan bu kadar dolu olan insanlar çok çok boş bölümlerde sürünüyor,hatta okumayanlar bile var.

Bizim sınıftaki gırgır,şamata takılan çocuklar ise Marmara 'da,İstanbul Üniversitesi'de Sinema/TV okuyorlar ki bu çocuklar hedefleri,amaçları bu bölümlerdi.
    3-5 civarlarında sıralamalarla girdiler.

Olay bu bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rorschach-db -- 30 Nisan 2012; 17:05:43 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.