Şimdi Ara

Herkes benden ümidi kesti,kendimi nasıl toparlarım?(CİDDİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Alkolog

daha senden birşey olmaz , dağa falan çık rahat rahat yaşarsın işte

Mesaj - imza uyumsuzluğu
  • okuma olm biz okuyozda noluyo sanki, bi gitar al veya bi enstruman al başla, başka işlere yönel ama okuma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infidel_

okuma olm biz okuyozda noluyo sanki, bi gitar al veya bi enstruman al başla, başka işlere yönel ama okuma

hangi bölüm okuyorsun.sakıncası yoksa söyle neden umutsuzsun bu kadar
  • Hayatindan memnun degilsen ve bu durumu degistiremiyorsan, sona erdirmeyi dene. Beni de hayata baglayan cok az sey var, bir umutla yasiyorum oylesine, bir gun hic umudum kalmadigini hissedersem yapacagim sey bu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordSilici

quote:

okuma olm biz okuyozda noluyo sanki, bi gitar al veya bi enstruman al başla, başka işlere yönel ama okuma

tıp okuyom birader.hayatımı ...ti okul işimiz gücümüz ders çalışmak oldu
  • Bulunsun okurum.
  • bende 92 liyim ilk girişimde ne yazık ki birçok hata yaptım aileme karşı olsun kendime karşı olsun boş yere dersaneye yollamış oldular açıkçası kafam geç dank etti tercih yapmadım okul puanımın kırılmaması için ve 2.kere sınava girmek için hazırlanmaya başladım dersaneyede kaydolmadım eve kapandım kilo felan aldım biraz robot gibi olmuştum ama gerçekten kararlıydım şifre skandalı çıktı o çıktı bu çıktı moralimi bozmadım ailemde endişeliydi özellikle annem çok şükür toparladım kendimi ve istediğim bir yere yerleştim bunu niye anlattım ben kararımı ve ne yapacağımı belirlemiştim ve gereken neyse yapmaya hazırdım ama sen değilsin bir an önce toparlanmanı ve gerekeni yapmanı tavsiye ediyorum zaman akıp gidiyor
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LordSilici

quote:

tıp okuyom birader.hayatımı ...ti okul işimiz gücümüz ders çalışmak oldu

dostum ilk defa bu kadar iyi bölüm okuyupta okumanın boş iş olduğunu söyleyen birini gördüm şaşkınım ama haklısın.

İNTO THE WİLD DEKİ GEZGİN HAYATI YAŞAYABİLİRMİ Kİ İNSAN.

• Dostum , ben de senin gibiydim ders çalışamıyordum konsantre olamıyordum babam beni gönderdi İstanbula (sınava hazırlanmaya , anladın sen) çok sıkıntılar çektim pek derste çalışmadım (Fizik-kimya mat sınavından sonra (1 hafta kalıyor) çalıştım , biyolojiye hiç bakmadım) fakat Allah yardım etti nasip etti , şuan da Bilgisayar müh okumaktayım

Not: Burada "okuma" diyen boş insanları da kaile ye alma (Tavsiye)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nabukadnezar -- 30 Nisan 2012; 17:28:28 >
  • hocam durumlar aynı sayılır bn de anadolu öğretmen lisesi 9.sınıftayım sayısal derslerim fena halde kötü millet sayısalı takır takır çözerken ben ise öyle sorulara bakmakla yetiniyorum seneye dil bölümünü seçmek istiyorum hem ingilizce ve almancam da sınıftaki biçok kişiye göre iyi.bugün de mat. yazılısına girdim o kadar özel dersten sonra falan yazılıdan 30 bekliyorumyani anlayacağın kağıdın yarısından fazla boştu eve gelince de annem bi güzel azarladı mat. yazılısı dolayısıyla artık yetti cinnete gircem oysa yazılım mühendisi olma hayalleriyle gelmiştim öğretmen lisesine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hetfield -- 30 Nisan 2012; 17:28:35 >

• Düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, iyi veya kötüde olsa.
    Gerçekten güzel cevaplar ama tam olarak tatmin olamadım.Söylemek istediğim şu;kendime nasıl hedef belirleyebilirim?Hayatımı düzene sokmak için ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?Bunca zaman kaybından sonra benden öndekilere yetişebilir miyim? Hala bir umut var mı?Önce kendimden başlamam gerek ama bunu nasıl yapabilirim?
    Düşüncelerinizi bekliyorum.
  • Daha sonra okuyup yardımcı olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JavaKing

Dostum , ben de senin gibiydim ders çalışamıyordum konsantre olamıyordum babam beni gönderdi İstanbula (sınava hazırlanmaya , anladın sen) çok sıkıntılar çektim pek derste çalışmadım (Fizik-kimya mat sınavından sonra (1 hafta kalıyor) çalıştım , biyolojiye hiç bakmadım) fakat Allah yardım etti nasip etti , şuan da Bilgisayar müh okumaktayım

Not: Burada "okuma" diyen boş insanları da kaile ye alma (Tavsiye)

Dostum imzandaki yazı harika tabi sahibi olan şahsiyette

Konuya gelecek olursak.Eğer açıktan okuyacağım diyorsan Adalet bölümünü şiddetle tavsiye ederim kendim ilef okuyorum ancak bir çok örgün fakülteden daha avantajlı 2 senelik hemde. herşey elbet yolunu bulur kasmaya gerek yok.

• yapmak istediklerini kağıda yaz ve her zaman görebileceğin bir yerde tut. Ailenle iyi geçinmeye çalış onların tavsiyelerine, düşüncelerine kulak ver.
    kendine güven ve ben bunu başarabilirim de.kendi kendine telkinde bulun.
    fırsat buldukça spor yap kendini daha iyi hissedersin ve bir şeyler yapabileceğinin farkına varırsın.
    insanlarla diyalog kurmaya çalış
    üniversite okuyacaksan ailenle birlikte kendine bir hedef belirle,okumayacaksan meslek edindirme kurslarına git ya da kendine uygun bir iş bul.
    kendi çocuklarının sana nasıl davranmasını istiyorsan sen de ailene öyle davran
    hayatta başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

Düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar, iyi veya kötüde olsa.
    Gerçekten güzel cevaplar ama tam olarak tatmin olamadım.Söylemek istediğim şu;kendime nasıl hedef belirleyebilirim?Hayatımı düzene sokmak için ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim?Bunca zaman kaybından sonra benden öndekilere yetişebilir miyim? Hala bir umut var mı?Önce kendimden başlamam gerek ama bunu nasıl yapabilirim?
    Düşüncelerinizi bekliyorum.

1) Kendime nasıl hedef belirleyebilirim?

Sen kendine hedef belirlemişsin aslında. Bunların farkında olmak, bunlardan kurtulmayı istemek bir hedeftir.
    Gezmek istediğini söylemişsin. Şöyle diyeyim, Üniversite'nin eğitim ve Mühendislik fakültelerinde çürüyen arkadaşlara asla özenme, içlerinde gerçekten çok azı büyük hayallerle girdi oralara. Çoğu mutsuz olacak. Microsoft'larda aylık $10.000 ile çalışıp, keşke vatanıma geri dönsem diye çırpınan ne babayiğitler tanıyorum ben.
    Söylediklerinden anladığım kadarıyla ders çalışmaya gelemiyorsun, ve sosyal yöne ağırlık veren birisin.
    Turizm oku, istediğin işi yap, hepimizden fazla para kazan.
    " Sevdiği işi yapan, asla çalışmaz "

2) Hayatımı düzene sokmak için ne yapabilirim? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Herkesin düzen kelimesinden anladığı şey farklıdır ama, düzenli bir hayat istediğini farzederek konuşayım.
    Herşey dengeyi tutturduğunda güzel olacak. Sürekli ders çalışma, sürekli dışarıda olma, hayır! sürekli Gta oynama.
    Kimse her istediğini yapamıyor bu Dünyada. Birşeyler kısmak zorundasın. Dostum, biraz büyümek zorundasın.
    Birşeylere kendini kaptırdığında, sadece benim halim ne olacak diyemezsin. Benim oğlum ne yapacak diye üzülen Anne'ni de düşünmeli, dik durduğunda, Baba'nın duyacağı gururun kaynağı olmayı istemelisin.
    Her insanın kendini cesaretlendiren birşeylere ihtiyacı vardır.Bunlar sadece örnek, sen kendininkileri bulmalısın.

Bunca zaman kaybından sonra benden öndekilere yetişebilir miyim? Hala bir umut var mı?

İlk Karate dojosuna girdiğimde, Türkiye'nin en iyi antrenörü oradaydı. Tanıştım, bir nevi onurdu aslında.
    "Var mı aklına takılan birşey?" dedi. "Hayır, sadece geç başlıyorum Karate'ye, bunun yüzünden bazı problemler yaşabilirim" dedim.
    Hocasının benden 5 yaş sonra başladığını söyledi. Çoğu insan için, bu çok yüksek bir yaş aslında. Ama bu adam Türkiye'nin en iyi Karatecilerini yetiştirdi.

Hiçbirşey için geç değil.

Eğer benim için geç dersen, kaybedersin dostum. Sadece kendine kaybetmezsin, Üniversite sıralarındaki annelere, hatta kimi zaman dedelere yenilirsin.
    Hayata yenilirsin.
    Ben nacizane yorumlarda bulunuyorum, ama emin olduğum birşey var. Denemeyi bırakan, kaybeden olmuştur.
    Sen kaybeden olacak bir adam değilsin, ve eminim ki kendini toparlayacaksın.

Hiçbir şey çok zor değil.

Allah yardımcın olsun.

• İstediğim bölümü kazanamadım 310 320 gibi puanlar yaptığım dershanemde 220 puan yaptım ygs de 2. yılım ve ben tamamen bittim, mahvoldum.. En kötüsü de ne biliyor musunuz? Geçen seneden daha düşük geldi puanım ben koca 1 yılımı boşa vermişim resmen aklım almıyor 1 sene boyunca 9 puan daha az almak için uğraşmışım meğer.. Hayallerim vardı en azından ailemi mahcup etmek istemedim... hiç çalışmayan ben 2. senede 190 puandan öyle bir kastım ki 330 u gördüm denemelerde ki sınav sonucumda ama heyecanlandım, yapamadım sınavda.. Kitaplar bitirdiğim geometrinin yüzünü açamadım... Hiç bir dershane denemesinde böyle olmamıştı bende bilemezdim böyle olacağını eşek gibi çalıştım elimden geleni yaptım ama olana bak 290 puan yeterdi bana ama olmadı.. Şimdi Jeoloji mühendisliği kaldı bir tek elimde çoğu üniversiteye girebiliyorum. Bölümü de gerçekten okumak istiyorum ama ne saygı duyan var ne sonunda belirli bir iş var. Ailem bile zaman zaman söylemek istemiyorlar ama içten içe yine kazanamadı diyorlar... Şimdi ben ne yapıyım söyler misiniz?

• ....
  • Askerlikten kaçmak icin neler yapmışsın

Otur calis böyle konu acmakla olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 1 Mayıs 2012; 2:46:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Lise mezunlarinin girdigi kbps ye calis, memurluk sinavina girip 3 dakkada 90 kelime yaz, 1700 maasin hayirli olsun.

http://katipler.net/on-parmak/index.php

Şurdan denedim ilkinde dakikada 50 , ikincisinde dakikada 58 kelime yazdım , umut var mı.

127 kelime 120 doğru 7 yanlış. artık zenginim laan

• quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

Öncelikle ben belirtmeliyim ki bu konu senin hayatınla ilgili ve gerçekten benim için zerre çok önemli değil .
    neden ? çünkü benim için herhangi birisin küçük kardeşimden 1 yaş da küçüksün sana kendinden başka kimin faydası olur ki hiç düşündün mü ?
    Düşündüm diyene sorarlar delikanlı nerenle düşündün diye varmı cevabın ? yok...
    akşam erken yatıp sabah erken kalkmadıkça tv net ile takılıp ders zor geldi gibi bahanelerle bu iş olmaz
    ben görüyorum bu forumun tamamına yakını neredeyse senin durumunda bişiler yazılmış haklısın demişsin hayat senin için birilerinin haklı olduğunu kabullenerek mi geçiyor bilipte yapmamaktan daha ahmakça birşey olabilirmi (yanlış anlama) cep telefonu ve bilgisayarı elde etmek için verdiğin çabanın yarısını derslere verseydin belkide mikrobiyolojideki öğrencilerden birisi sen olabilirdin ve şimdi sen bu pişmanlıklarla ve bunları bile bile hala daha kendin için iyi birşey yapmak yerine k.na zor geldiği için hiç çaba sarfetmiyorsun gerçekten hakettin ve üstüne üstük forumlarda çare derdindesin
    senin ilacın bir kamyon SOPA ailen seni çok hırpalamamış belli çok kızdım sana
    bak delikanlı ben 1996 dan bu yana 24:00--05:00 arası uyuyorum 19 saat ayaktayım sıklıklada 23:00-04:00 arası uyurum özellikle hafta sonları ve gün bana yetmiyor bu forumada iyi bir forum olduğu için takılıyorum facebook dan daha değerli diyebilirim ama en fazla gevezeliğim tutarsa 2 saat ama ben hakediyorum bunu ya sen hayatta sana verilenlerin ne kadarı hakettiğine bir bak bakalım ben ara ara yük. lisans ve doktora öğrencilerinin bitirme tez sunumlarına fazlaca katılıyorum
    bazen az çalışmış olmalarının ezikliğini öğlece yüzlerinde hissedebiliyorsun haftalarca çalışmasının karşılığında bazen onu öğle sıkıyorum ki
    keşke şunu yapsaydım diyecek hale getiriyorum bazende yüzlerine vuruyorum çok kaldın olmadı deyipte sonradan ok dediğim gençler var
    hele birine neden takım elbise giymedin bizi ciddiye almıyormusun diye sordum daha başlamadan 15 dk kılık kıyafetten nutuk attım 0 moralle anlattı yabancı kaynaklara
    az çalıştığı belli idi oradanda sıkıştırınca hünkür hünkür ağladı ve kaldı bu ve bunun gibi örneklermi hayattan beklentilerin
    gene bir öğrenci havada süzülen mantar küfüyle ilgili tez hazırlamış daha başlamadan sunumu ingilizce yapmasını istedim hocam Türkçe hazırlamıştım danışmanım böyle istedi dedi bende pekala danışmanının söylemediği senin eklediğin neler varsa onu anlat dedim ve hiçbir ek hazırlığım yok dedi o zaman git bizlere çay getir dedim sunumu verdi ama zorla moral (sıfır) ama çay ocağında gaza gelmiş ben çay getirmek için mi 4 yıl doktora okudum demiş
    evvelce bir öğrenci sunumunda karşılaştık mantar konusu yanımda oturuyor biraz benzerini o öğrenciye yaptım sunum sonunda hocam keşke bıraksaydınız beni dedi.

hayat insanın kı..ını devirip yatması kadar güzel olamaz ekmek elden su gölden göl kuruyup ekmek bayatladımı o zaman sorarsın kendine ben ne biçim erkeğim diye çünkü kı.ını devirip biri bana bakar kadınların çaresizliklerine derman olur. sana olmaz
    zor görünüyor ama belki ders çıkarırsın kendine
    haaa dersen ki ne yapayım nereden başlayayım ?
    o zaman hayatta sana nelerin zor geldiğini seni sıktığını ve yapmanın ölüm gibi geldiği şeyleri listele ve yapmaya başla

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.