Şimdi Ara

Herkes benden ümidi kesti,kendimi nasıl toparlarım?(CİDDİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum yanlış anlama ama illa okuyup bir meslek sahibi olcan diye birşey yok . Demek ki olmuyor yapamıyorsun daha fazla vakit kaybetmeden askerliğini yap gel adam akıllı bir iş bulup çalışmaya başla .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Never Trust

quote:

Orijinalden alıntı: HonanımDaber

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Lise mezunlarinin girdigi kbps ye calis, memurluk sinavina girip 3 dakkada 90 kelime yaz, 1700 maasin hayirli olsun.

http://katipler.net/on-parmak/index.php

Şurdan denedim ilkinde dakikada 50 , ikincisinde dakikada 58 kelime yazdım , umut var mı.

127 kelime 120 doğru 7 yanlış. artık zenginim laan

Saniyede 2 kelime.

İnanasım gelmedi ama öyleyse hızı düşünemiyorum , yuh.

• Bilader jigololuk dusundunmu?okumana falan gerek yok aylik 5000 lira maas bizim bi abi yapiyo ordan biliyorum.
  • 2 yıllık adelet mezunu napar
  • quote:

quote:

Lise mezunlarinin girdigi kbps ye calis, memurluk sinavina girip 3 dakkada 90 kelime yaz, 1700 maasin hayirli olsun.

Şurdan denedim ilkinde dakikada 50 , ikincisinde dakikada 58 kelime yazdım , umut var mı.

ilk seferde 169 yaptım , yalnız 3 dakika bitmek bilmedi . Meğersem listede ismim yer alıyormuş ,

http://i.imgur.com/S652t.jpg

1 dakikalık ,

http://i.imgur.com/omjOc.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBADFA1C8 -- 1 Mayıs 2012; 10:50:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hussein Genghis

quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

Öncelikle ben belirtmeliyim ki bu konu senin hayatınla ilgili ve gerçekten benim için zerre çok önemli değil .
    neden ? çünkü benim için herhangi birisin küçük kardeşimden 1 yaş da küçüksün sana kendinden başka kimin faydası olur ki hiç düşündün mü ?
    Düşündüm diyene sorarlar delikanlı nerenle düşündün diye varmı cevabın ? yok...
    akşam erken yatıp sabah erken kalkmadıkça tv net ile takılıp ders zor geldi gibi bahanelerle bu iş olmaz
    ben görüyorum bu forumun tamamına yakını neredeyse senin durumunda bişiler yazılmış haklısın demişsin hayat senin için birilerinin haklı olduğunu kabullenerek mi geçiyor bilipte yapmamaktan daha ahmakça birşey olabilirmi (yanlış anlama) cep telefonu ve bilgisayarı elde etmek için verdiğin çabanın yarısını derslere verseydin belkide mikrobiyolojideki öğrencilerden birisi sen olabilirdin ve şimdi sen bu pişmanlıklarla ve bunları bile bile hala daha kendin için iyi birşey yapmak yerine k.na zor geldiği için hiç çaba sarfetmiyorsun gerçekten hakettin ve üstüne üstük forumlarda çare derdindesin
    senin ilacın bir kamyon SOPA ailen seni çok hırpalamamış belli çok kızdım sana
    bak delikanlı ben 1996 dan bu yana 24:00--05:00 arası uyuyorum 19 saat ayaktayım sıklıklada 23:00-04:00 arası uyurum özellikle hafta sonları ve gün bana yetmiyor bu forumada iyi bir forum olduğu için takılıyorum facebook dan daha değerli diyebilirim ama en fazla gevezeliğim tutarsa 2 saat ama ben hakediyorum bunu ya sen hayatta sana verilenlerin ne kadarı hakettiğine bir bak bakalım ben ara ara yük. lisans ve doktora öğrencilerinin bitirme tez sunumlarına fazlaca katılıyorum
    bazen az çalışmış olmalarının ezikliğini öğlece yüzlerinde hissedebiliyorsun haftalarca çalışmasının karşılığında bazen onu öğle sıkıyorum ki
    keşke şunu yapsaydım diyecek hale getiriyorum bazende yüzlerine vuruyorum çok kaldın olmadı deyipte sonradan ok dediğim gençler var
    hele birine neden takım elbise giymedin bizi ciddiye almıyormusun diye sordum daha başlamadan 15 dk kılık kıyafetten nutuk attım 0 moralle anlattı yabancı kaynaklara
    az çalıştığı belli idi oradanda sıkıştırınca hünkür hünkür ağladı ve kaldı bu ve bunun gibi örneklermi hayattan beklentilerin
    gene bir öğrenci havada süzülen mantar küfüyle ilgili tez hazırlamış daha başlamadan sunumu ingilizce yapmasını istedim hocam Türkçe hazırlamıştım danışmanım böyle istedi dedi bende pekala danışmanının söylemediği senin eklediğin neler varsa onu anlat dedim ve hiçbir ek hazırlığım yok dedi o zaman git bizlere çay getir dedim sunumu verdi ama zorla moral (sıfır) ama çay ocağında gaza gelmiş ben çay getirmek için mi 4 yıl doktora okudum demiş
    evvelce bir öğrenci sunumunda karşılaştık mantar konusu yanımda oturuyor biraz benzerini o öğrenciye yaptım sunum sonunda hocam keşke bıraksaydınız beni dedi.

hayat insanın kı..ını devirip yatması kadar güzel olamaz ekmek elden su gölden göl kuruyup ekmek bayatladımı o zaman sorarsın kendine ben ne biçim erkeğim diye çünkü kı.ını devirip biri bana bakar kadınların çaresizliklerine derman olur. sana olmaz
    zor görünüyor ama belki ders çıkarırsın kendine
    haaa dersen ki ne yapayım nereden başlayayım ?
    o zaman hayatta sana nelerin zor geldiğini seni sıktığını ve yapmanın ölüm gibi geldiği şeyleri listele ve yapmaya başla

Hocam sen unv de hoca falanmisin?helal olsun cok guzel yazmissin tebrik ettim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Never Trust

quote:

quote:

127 kelime 120 doğru 7 yanlış. artık zenginim laan

Saniyede 2 kelime.

İnanasım gelmedi ama öyleyse hızı düşünemiyorum , yuh.

yok hocam 3 dakikada yazdım 127 kelimeyi

• derdin ne senin olm niye çalışmıyosun? madem güzel hayallerin var çalışacaksın iyi kötü bi yere girip kendini geliştirdin mi her türlü bişeyler olur
  • Şu anda boş boş gezmen hayallerine ulaşmana yardımcı oluyorsa buna devam et
  • quote:

Orijinalden alıntı: That's Right

İstediğim bölümü kazanamadım 310 320 gibi puanlar yaptığım dershanemde 220 puan yaptım ygs de 2. yılım ve ben tamamen bittim, mahvoldum.. En kötüsü de ne biliyor musunuz? Geçen seneden daha düşük geldi puanım ben koca 1 yılımı boşa vermişim resmen aklım almıyor 1 sene boyunca 9 puan daha az almak için uğraşmışım meğer.. Hayallerim vardı en azından ailemi mahcup etmek istemedim... hiç çalışmayan ben 2. senede 190 puandan öyle bir kastım ki 330 u gördüm denemelerde ki sınav sonucumda ama heyecanlandım, yapamadım sınavda.. Kitaplar bitirdiğim geometrinin yüzünü açamadım... Hiç bir dershane denemesinde böyle olmamıştı bende bilemezdim böyle olacağını eşek gibi çalıştım elimden geleni yaptım ama olana bak 290 puan yeterdi bana ama olmadı.. Şimdi Jeoloji mühendisliği kaldı bir tek elimde çoğu üniversiteye girebiliyorum. Bölümü de gerçekten okumak istiyorum ama ne saygı duyan var ne sonunda belirli bir iş var. Ailem bile zaman zaman söylemek istemiyorlar ama içten içe yine kazanamadı diyorlar... Şimdi ben ne yapıyım söyler misiniz?

Arkadaşlar farklı bir konu açmak istemedim ben bu konuda tıkandım kaldım tavsiye edebilecek şunu şöyle yap diyecek birileri var mı ?

• özet?
  • Ne tavsiyesi bekliyosun hacı sen, dershane boş ya da değil bi şekilde çalış lys e işte.
  • İlk önce internet hesaplarını dondur,kapat vs. Ders çalışmana bak. Sakın ümitsizliğe kapılma. Başaracağına inan ve çok ders çalış.
    Bkz:''Başarı başarabileceğim diyebilenindir.''
  • Herkes okuyacak diye bir şey yok, olmuyorsa olmuyordur o kadar denemişsin. Kendi ilgi alanına göre, rahat çalışabileceğin bir iş bul derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rorschach-db

92 doğumluyum.Yaşıtlarıma göre hem fiziki açıdan hemde düşünce açısından biraz daha olgun olduğumu düşünüyorum ki çevremde böyle söylüyor.Lise 1'de sınıfta kaldım GTA'ya olan bağımlılığımdan.Lisede 4 seneye çıkınca 5 senede bitirdim

düşünce açısından olgunsun ama gta yüzünden sınıfta kaldın, sınavları kazanamadın, sözel bölüm seçtin, sınav tarihlerini karıştırdın, evde ev hanımı gibi yatıyosun. sana bişey söyliyim mi dostum sen düşünce açısından hiç gelişmemiş birisin. ve 92 neslinin ciddi anlamla yüz karalarından birisin. çevrende seni olgun olarak addedenler seninle dalga geçiyorlar öncelikle bunun farkına vararak değişimine başla.

düşünce açısından olgun olmuş olsaydın bu soruyu soracak duruma bile düşmezdin. o yüzden dostum bence sen düşünce gerektirmeyen bi iş bul ve çalış. en azından ailene yük olma.

burda sana gaz vermek isterdim ama seni hiç tanımasam da samimi olmak istedim. dost acı söyler. okuyamıyorsan kasma daha fazla. ben iyi bi yerde okuyorum ama benim de arkadaşlarım var benden daha iyi yerde okuyan. onların gazına okulumu işimi bırakıp onların yaptığını yapmaya çalışmıyorum. sen de çalışma

• 1 yapıştırıcı al kesilen ümitleri yapıştır.
  • Hacı bende 92'liyim. Pmyo düşünüyordum renk körüymüşüm mülakatta elendim. Üniversite kazanamadım gittim şuan 2 yıllık okuyorum. Ama bunu da olumluya çevirmeye çalışıyorum. Dersleri asmıyorum, sınıfta derece yapmaya çalışıyorum filan. Bir yandan da bana bilgi birikim katacak işler yapmaya çalışıyorum. Mesela yaz tatili geliyor sağlam yerlerde çalışmak için sağı solu araştırıyorum. Sağlam yerler dediğim yönetim kadrolarında stajer niteliğinde yani sırf işi öğreneyim diye.

Sana tavsiyem ise ben kısa bir süre A101 'de çalıştım. Bilirsin belki BİM türevi bir market. Git sende başvuru yap. İşi öğren mağaza sorumlusuna kadar yükselebilirsin. Çok zor değil yani. Biraz azim gerektiriyor.
  • Senin durumunda arkadaşım vardı şuan 25 yaşında eskişehirde sınıf öğretmenliği okuyor 2.senesi
    onunda ailesiyle sıkıntıları oldu bir türlü istediği puanı yapamadı.. hukuk düşünüyordu gidemedi,
    kız mevzusu yüzünden alkole verdi kendini herşeyi boşladı,kaç kere sınava hazırlandı ailesi artık ümidi kesmek üzereyken yani artık okul işini bir kenara itip kendi işleriyle
    uğraşmasını istedikleri bir dönemde, tekrar hazırlandı, çalıştı.. herşeye rağmen istediği
    bölüm olmasada öğretmenlik okuyor şimdi.

Ama iyi ki hukuk olmamış diyordu sonraları, çünkü keyfi yerindeydi eskişehirde.Hukuk okuyan arkadaşlarıda vardı ve ne şartlarda okuduklarını görünce iyi ki olmamış demişti.Çünkü rahatına düşkün birisiydi. :)
    seninde yazdıklarını okuyunca o arkadaşım geldi aklıma ama senden farkı bir hedef koydu
    önüne ve bunun için gece gündüz çalıştı dershaneye gitti ona çok katkısı oldu.
    Zaten eskişehire gitmesinin sebeplerinden biriside kız arkadaşının orda okuyor olmasıydı.
    kız arkadaşınında çok desteği oldu tabi ki.
    şimdi aynı evde kalıyorlar ve aynı okulda okuyorlar..
    Gördüğüm kadarıyla kendine bir çeki düzen versen ve istediğin bir bölüm varsa onun için ne puan gerekiyorsa o puanı yapmaya odaklanırsan ve istersen bunu
    yapabilecek düzeyde bir arkadaşımızsın sende.
    ne yapmak istediğini düşün önce seçenekleri ölç,biç okumazsan neler olur,1 sene hazırlanıp sıkı bir şekilde istediğim yere gidersem neler değişir gibi seçenekleri düşün ona göre bir karar ver.
    Herşey sende bitiyor yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: That's Right

İstediğim bölümü kazanamadım 310 320 gibi puanlar yaptığım dershanemde 220 puan yaptım ygs de 2. yılım ve ben tamamen bittim, mahvoldum.. En kötüsü de ne biliyor musunuz? Geçen seneden daha düşük geldi puanım ben koca 1 yılımı boşa vermişim resmen aklım almıyor 1 sene boyunca 9 puan daha az almak için uğraşmışım meğer.. Hayallerim vardı en azından ailemi mahcup etmek istemedim... hiç çalışmayan ben 2. senede 190 puandan öyle bir kastım ki 330 u gördüm denemelerde ki sınav sonucumda ama heyecanlandım, yapamadım sınavda.. Kitaplar bitirdiğim geometrinin yüzünü açamadım... Hiç bir dershane denemesinde böyle olmamıştı bende bilemezdim böyle olacağını eşek gibi çalıştım elimden geleni yaptım ama olana bak 290 puan yeterdi bana ama olmadı.. Şimdi Jeoloji mühendisliği kaldı bir tek elimde çoğu üniversiteye girebiliyorum. Bölümü de gerçekten okumak istiyorum ama ne saygı duyan var ne sonunda belirli bir iş var. Ailem bile zaman zaman söylemek istemiyorlar ama içten içe yine kazanamadı diyorlar... Şimdi ben ne yapıyım söyler misiniz?

Barajı geçtiysen sorun yok Çoğu öğrenci LYS sınavına çalışmıyor/çalışamıyor. Benim arkadaşım 200bin den (küsüratı da var lakin hatırlamıyorum) 80bine geldi. Moralini bozma çalışmaya devam et haklı olduğumu göreceksin

• Yazılan yorumlar karşısında kendimi gerçekten çok kötü hissettim.Gerçekleri başka insanların ağzındn duymak daha çok koyuyor adama.Belki dalga geçecek birileri çıkabilir ama yorumları okuduktan sonra ağladım inanın.
    Ne yazacağımı bilemiyorum.
    Kendimi toparlayıp bir hedef belirlemeliyim artık,bunun farkındayım.Umarım güzel sonuçlar elde edeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.