< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rosaceae -- 27 Ocak 2024; 2:44:27 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Letgo Pttavm İkileminde Büyük Dolandırıldım
-
-
Geçmiş olsun hocam. Çok canınızı sıkmayın can'a geleceğine mala gelsin.
Pttavm den windows için key almıştım. 20 tl için dolandırıldım. Zaten olaydan önce de sıcak değildim artık bedava altın verseler almam oradan.
-
param güvende olayı öyle birşey değil para siteye gidiyor ürün eline gelince onaylıyorsun istemiyorsan iade diyorsun sen direk ibana para atmışsın adamın şikayetci ol hangi ibansa adamın falan telefonu varsa bulurlar
-
quote:
bilgisayarı biraz uyguna alıyorum kaptırmamak hissiyle aceleyle aldandığımı
Hiç sekmez, hep aynı durum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynı şehirden ila verip de ama ben hakkarideyim, şırnakdayım diyen lavuklarla ben de karşılaştım. yüzde yüz dolandırıcı oluyor böyleleri, hatta bir nevi şebeke. bunu duyduğunuz anda hemen eyvallah diyerek telefonu kapatın.
arkadaşa geçmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 10 Ocak 2024; 11:49:11 > -
ben de böyle birine denk geldim, samsung tablet olmayacak bir fiyata koymuştu. yok kargoyla göndereceğim, siz ödeme yapın deyince kalsın dedim.
8 bin tl lik tableti 2 bin tl ye satıyordu. çalan vermez yani.
-
şırnak hakkariyi olaya uydurmak için askerim demiş demek çakal, onlar da milletin kaçtığına uyanmış.
-
bir adet kallavi zenci penis fotosunu pdf formatına çevirip dekont olarak yüklemek lazım o linke.
-
arkadaş nasıl görmediğin bilmediğin gerçek mi değil mi ondan bile emin olmadığın bir insana 10k gönderebiliyorsunuz
hayır site gerçek olsa da önemli değil. adam belki parayı alacak ama ürünü kargolamayacak? veya sana defolu ürün kargolayıp sonra sen bozmuşsun ben sağlam verdim diyecek?
ne olursa olsun ikinci el bir ürünü görmeden satın almam
-
Siteyi güzel yapmış şerefsizler...
-
Banka hesaplarını kiralıyorlar, parayı attığın kişi de bunlardan biri bence. Onun başı yanıcak, asıl suçlular asla bulunamayacak. Dava da yıllar sürer heralde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
15 k :(...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rosaceae -- 10 Ocak 2024; 20:3:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizi dolandıran şahısların ip adresini sorguladığımda domain adı olarak cloudflare firmasında ve ülke amerika-california olarak sanal sunucularda barındırılan bir web sitesi cıkıyor, ip tabanlı olarak yer belirleme araştırması yapılırsa hiç bir şey cıkmaz, ama iban ve ad soyadı olarak şahsın tr üzerinde var sayarsak yalakanması ihtimali var, şimdiden geçmiş olsun.
-
Letgo hesapları banlanıyor yeni isimlerle yenisi açıyorlar gördüğüm kadarıyla dolandırıcı sitesi linkleri hâlâ aktif ibanlar isimler sürekli değişiyor, letgoda hâlâ aktif ilanları var.Siber güçlere dâhi ihbar ettim.Google bunlara nasıl güvenli site linki veriyor hâlâ onu düşünüyorum ve Google çalışanlarına sormak istiyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Daha bugün bir ilan gördüm ürünü normal fiyatının çok daha altında satıyordu ilandaki fotoğraflarda bir iletişim numarası vardı oradan yazdım satıcı kısa bir sürede cevap verdi:
"Merhabalar, Fiyatta yardımcı olmaya çalışırım fakat ben şehir dışındayım, yatılı hasta yanında kalıyorum eğer düşünürseniz anlaştığımız fiyattan PTT AVM ile gönderim sağlayabilirim, cihaz size ulaşınca 2 gün test hakkınız buluyor beğendiğiniz takdirde onay verince ödeme bana ulaşıyor bu şekilde yapabiliriz."
şeklinde bir bir dönüş sağladı kurduğu metinde yazım kurallarına harfiyen uyması beni baya şüphelendirdi
ve genel olarak bu tarz ilanların koyulduğu hesapların hepsi yeni açılmış hesaplar mesela bahsettiğim ilan
2024 haziran ayında açılmış
ad soy ad ile bir şeye ulaşamadım sahte isimler kullanıyorlar siz siz olun dikkatli olun :)
KESİNLİKLE DOLANDIRICI İNANMAYIN ÇEVRENİZİ UYARIN!
-
Tam 10 dakika önce bir direksiyon seti ilanına yazdım piyasanın 2.5-3k altında koymuş birebir yukarıdaki aynı cümleyi yazdı harfi harfine :D .Hesap yeni açılmış erdal isminde.Valla fena tehlikeli bunlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X