Şimdi Ara

Biri plakamla geçiş yapmış HGS kesildi. (Sorun düzeltildi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu sabah PTT'den mesaj geldi. 34 DY XXXX plakalı araçla Mahmutbey gişelerinden geçiş yaptınız. 3,50 TL tahsil edildi şeklinde. Önce üzerinde durmadım. Sonra netten kontrol ettim. Geçişi gösteriyor. Geçmişim. Hayret. Hiç hatırlamıyorum. Neyse. PTT'ye gittim. Baktı. Geçiş görünüyor. Ben bir şey yapamam dedi. 444 11 17 nolu telefonu ara dedi. Arıyorum. Dakikalarca müzik dinledim. Bedava müzik hizmeti vermekten başka bir şey yapmıyorlar.

Sonra arkadaşın biri akıl verdi. Karakola git. İhbar et. Biri senin plakana sahip bir araba ile bir yerlerde bombalı araç patlatır. Başına bela olur dedi. Koştura koştura gittim. Polis, savcılığa gitmemi tavsiye etti. Fakat daha önce Mahmutbey gişelerine gidip geçiş anının resmini almamı istedi. Ortada kala kaldım. Şimdi işyerinden izin alıp taaa Mahmutbey gişelerine gidip fotoğraf isteyeceğim.

Geçiş yapan kişi Selimpaşa'dan girip Mahmutbey gişelerinden çıkmış. Bakalım ne olacak. Hayır. Bir kere geçmiş. 3,50 TL kesilmiş. Sorun değil. Helal olsun diyeyim ama bunu sürekli yaparsa işte o zaman kötü.

Gelişmeleri buradan paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 25 Şubat 2016; 13:48:35 >

• Ooooo aksiyon. Dönem kötü, patron izin verir umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hgs bazen yanlış okuyabiliyor bi arkadaşımın başına benzer bi durum gelmişti. gişelerden geçti ama hesaptan para çekilmedi. sonra başımız ağrımasın diye işin peşine düştük uğraştık baya. öğrendikki hgs plakayı yanlış okumuş yanlış okuduğu plakaya ceza kesmiş. öyle saçma sapan bi durum olmuştu. düzelttirmiştik sonra.
    sizin plakaya çok benzer birisi geçmiştir hgs bi rakamı yanlış okumuştur sizi yazmıştır.
    tabi düşündüğünüz gibide olabilir siz işi sağlama alın.
  • Neyi helal olsun. Haram yemiş adam senin adına geçiş yapmış. Ortada hırsızlık var ki denildiği gibi terör olaylarına bile plakanız karışabilir ve hayatınız kararabilir. Fotoğraf vermezlerse bile hemen savcılığa gidin. Fotoğraf vermiyorlar diye ifadeye yazdırın. Foroğrafı savcılık hemen alır. Eğer durum plaka kopyacılığı ise en azından başınız bu konuda ağrımaz. Ayrıca acilen gps li bir araç kamerası alın. Nerde olduğunuzu belli edecek kanıtınız da elinizde olur en azından.
  • Tekrar merhaba.

Sorun çözüldü. 444 11 17'yi aradım. Sabırlı davrandım. Müşteri hizmetlerinden bir beyefendi çıktı. Durumu anlattım. Aracımın plakasını, Markasını ve rengini sordu. Söyledim. Bir iki dakika bekledim. Geçiş anının fotosunu bulmuş. Araç farklı, plaka farklı imiş. Fakat çok yoğun kullanılan bir gişe imiş ve iki tane araç aynı gişeye peş peşe girmişler. Galiba öndeki araç arkadakinin plakasını biraz kapatmış. Sistem plakayı yanlış algılamış. Bir kaç doğrulama sorusundan sonra kayıt oluşturdu. Bir hafta içinde ücret tarafıma iade edilecekmiş.

Gayet ilgili davrandı memur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 24 Şubat 2016; 11:10:39 >
  • Önceki aracımdaki Benim başıma geldi aynı olay hocam. Benden önceki sahibine de ceza gelmiş hatta. Zaten sağolsun benim vaktim olmadığı için durumla o ilgilendi, Kamera kayıtlarından bakıldığında benim plakamın sahtesi ile bir kamyonet kaçak geçiş yapıyormuş. cezaları sildirmişti

• Benimki de öyle bir şey zannettim ama sistem yanlış okumuş benimkinde. Bu sebeple içim rahatladı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belli ki cama yapıştırılan etiket doğru düzgün okunamıyor. o yüzden iş plakaya kalıyor. plaka da yanlış okunuyor. sonra vatandaşa "git gişeden arabanın çektiği selfie'yi al" deniyor. işinden izin alması gerekiyor. bürokrasiyle uğraşmak istemezsen, eğer gişeden geçen, suçlu veya aranan biriyse adını temize çıkarmak yine senin üzerine kalıyor.

bu ülkenin sefasını devlet kendisi çekiyor. lojman yapıp içinde oturuyor. makam arabası alıp gezip tozuyor. kadrolaşıp bu durumu daha da pekiştiriyor. işin devlete düşmeye görsün, senin benim gibi adamsa çilesini çekiyor.

devlet vatandaş için olmalı iken, vatandaş devlet içindir türkiye'de. daha ne diyeyim?
  • uyarı olayı güzel olmuş,sizin bakan vida dübel diye bişeylerden bahsediyordu öyle bişeydir.

zaten kullanmıyorum köprüden geçmiyorum diyordun fenamı olmuş

• archerman11 A kullanıcısına yanıt
    Yerden göğe kadar haklısınız.
  • Bu hgs yi illa cama mı yapıştıracayız.
    Alsak öne görünecek bir yere koysak. Sonra kaldırsak filan.
    40 yılda bir geçiyoruz hgs olan yerden.
    Bir de aracı sattık.
    Ne olacak o hgs plakaya tanımlı.
    Çoğu kişi bilmiyor. Eski sahibe ceza gidiyor.

• Drak44 D kullanıcısına yanıt
    hgs kartları var; onlardan alabilirsiniz. sanırım kredi kartı boyutlarında, ve cama yapıştırılabilen bir muhafazayla geliyor. gişeye yaklaşırken hgs yazan yüzü size dönük olacak şekilde, dikiz aynasının hemen arkasından cama yaslarsanız okuyor.

ben bir süre öyle kullandım, arabayı satınca postaneden iptal ettirdim. daha sonra başka bir arabaya takmak isterseniz hesabınızı dondurabiliyorlar; yeni arabanızı alınca o arabayı mevcut hgs hesabınıza tanımlıyorlar. eğer iptal ederseniz ve bakiye kalmışsa bir ay sonra postaneden iade alabiliyorsunuz.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Zorla gişelere bulaştıracaklar beni. Bahsi geçen gişeden en son geçen sene 2015 Mart ayında Çatalca'dan gelirken geçmiştim. Aracı muayeneden getiriyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Zorla gişelere bulaştıracaklar beni. Bahsi geçen gişeden en son geçen sene 2015 Mart ayında Çatalca'dan gelirken geçmiştim. Aracı muayeneden getiriyordum.

gel gel gel fsm ye gel,fsm dekiler süt kardeşler

• Bu sabah PTT'den kontrol ettirdim. Geçiş iptal edilmiş. Para geri iade olmuş.
  • Benim de başıma farklı bir şekilde geldi bu olay. Benim plakanın harf grubu GHK. Ancak H harfinin üstünde vida olduğu için GAK olarak görünüyormuş. Gerçekten de öyle, vidanın rengi de siyah olunca uzaktan GAK gibi görünüyor ama sorun olacağı hiç aklıma gelmedi. Benimle aynı rakam grubuna sahip GAK plakalı bir araç sahibinin şikayeti üzerine yetkililer bana ulaştı ve durumu izah etti. Gittim yeni plaka çıkardım, bir tarafını delmeden sabitledim konu kapandı.
  • Ayni durum ogs de de gecerli olabilir mi? Yanlis okumalar falan?

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Olabilir.
  • Merhaba

Aynı olay bir daha oldu. Vatandaş Ispartakule'den girmiş. Mahmutbey gişelerinden çıkış yapmış. Bu sefer 2,50 TL yazmış. Karayollarını aradım yine. Kamerada aracı görmüşler. Benim plakaya çok benzeyen plaka imiş. Üçüncü kere olursa savcılığa gidip o plakayı bulmalarını isteyeceğim. Nasıl olsa kayıtları karayollarında var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.