Şimdi Ara

Biriktirdim Sonunda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İso değeri yüksek kaliteli cekim yapabileceğim bir fotoğraf makinesi arıyorum ikinci el.

Değer kaybı önemli değil her markaya açığım aldıktan sonra bi ömür satacağımı zannetmiyorum tok gözlüyümdür.

Yeter ki güzel güzel kullanabileyim.

ayın 3 ünde almayı planlıyorum.

Yorumları bekliyorum.

• [2.el] D3200+18-55 alınabilir. Sirkeci'de 650tl civarına bulabilirsiniz.
  • sahibinden.com da en uygunu 700oda ankara da emin misiniz o fiyatlarda bulabileceğime?

ve alacağım makine de neye dikkat etmeliyim?
  • Evet.
    quote:

sahibinden.com da en uygunu 700oda ankara da emin misiniz o fiyatlarda bulabileceğime?

quote:

ve alacağım makine de neye dikkat etmeliyim?

http://tahiryildiz.com/ikinci-el-fotograf-makinesi-alirken-nelere-dikkat-etmeli/
    http://www.turknikon.com/2-el-dslr-ve-objektif-lens-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-nelerdir-5048

• Makinelerin iso başarımları arttı ama yine de 750 liralık makineden alacağınız kalite hayalkırıklığı yaratabilir. Yüksek isodan kastınız ne? Ne gibi çekimler yapacaksınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Makinelerin iso başarımları arttı ama yine de 750 liralık makineden alacağınız kalite hayalkırıklığı yaratabilir. Yüksek isodan kastınız ne? Ne gibi çekimler yapacaksınız?

Ay ışığında sisli ormanlarda mesela..
  • duma D kullanıcısına yanıt
    O ortamda yüksek iso yerine düşük iso kullanıp uzun pozlama yapmanız çok daha yüksek kalite verecektir. Birkaç saniyelik pozlama yeterli olur. Manuel odak yapmanız gerekebilir o tarz bir ortamda. O yüzden focus peaking (odak zirvesi) özellikli bir aynasız makine kullanmanız avantaj sağlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

O ortamda yüksek iso yerine düşük iso kullanıp uzun pozlama yapmanız çok daha yüksek kalite verecektir. Birkaç saniyelik pozlama yeterli olur. Manuel odak yapmanız gerekebilir o tarz bir ortamda. O yüzden focus peaking (odak zirvesi) özellikli bir aynasız makine kullanmanız avantaj sağlar.

Tesekkur ederim terimlere hakim değilim pek..

bütceme uygun ne önerirsiniz peki?
  • duma D kullanıcısına yanıt
    Nex 3n veya Nx2000

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • olympus e-pm2 oneririm hem govdeden titresim engelleme sistemi sayesinde daha dusuk enstantanelere inebilirsiniz, hem de iso basarimi cok iyidir.
     Biriktirdim Sonunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir pentax kullanicisi olarak, pentax Kr onereyim kafaniz tam karissin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumu kullanıcısına yanıt
    :D sanırım sirkecide 650 cıvarına bulabılırsem 3200 d alacagım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duma

:D sanırım sirkecide 650 cıvarına bulabılırsem 3200 d alacagım.

Eski bi d3200 kullanıcısıyım daha doğrusunu söylemek gerekirse bi kaç hafta önce sattim. gece neredeyse hiç çekim yapmadım o yüzden size kesin ve net bilgiler veremicem . Ama şunu söyleyim bu hobiye başlamak için iyi bir makina fakat şunu ASLA ve ASLA unutmayın bunu her başlıkta dile getiriyorum . Makinanın gözü lens tir . Yani lensininz iyi olmadıktan sonra makinadan fazla bişey beklemeyin bunu zamanla yeni lensler aldığınızda daha iyi anlıcaksınız . Ben 18 55 i hiç ama hiç sevmedim bunu belirtmek isterim ama yeni başlayan için kullanışlı ne çekeceğiniz konusunda yardımcı oluyo fakar ben kalitesini tartışırım .

Fiyat konusuna gelince o fiyatlara bulabilceğinizi sanmıyorum pek ama gene de araştırın . Ama sıfırı 1100 lira civari d3200 + 18 55mm

• Nikon 3200 gövdede motor yoktur 50mm 1.8 f/p ürünü iken auto focus yapmak için motorlu bir lens almanız gerekecek diğerlerine göre hemen hemen ki katı fiyat vermen gerekecek istersen biraz dhaa araştır. Canon'a bakabilirsin belki o fiyatlara ikinci el 550D - 600D veya 1100D bulabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.