merhaba, şuan ne yapacağımi bilmemekle beraber ne bok yiyeceğimi düşünüyorum. Ben uzun zamandır iddia oynuyorum ve zamanla birikmiş olan 1000 TL mı kaybettim. elimde hiç birşey kalmayınca ailemden 4 günlüğüne 500 TL istedim. Bu 500 TL yi de 1200 yaptım ama daha fazla yapma umuduyla bu parayı geri atmadım sonrasında ise bu parayı da kaybettim. şimdi ne yapacağım aileme ne diyeceğim nasıl bakicam yuzlerine. bu iddianin Allah belasını versin.bu öğrenci halimle yaşlandım.. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ailenden Aldığın Tüm Paranı İddaada Kaybettiysen
İddaada çok para kaybetmek stresli ve bunaltıcı bir deneyim olabilir, özellikle de bu para ailenizden gelmişse. Böyle bir durumda ne yapacağınızı bilmiyorsanız, yalnız olmadığınızı bilmelisiniz. İddaada önemli miktarlarda para kaybeden birçok insan vardır ve bu sorunla başa çıkmanıza yardımcı olabilecek kaynaklar mevcuttur.
Ailene Nasıl Söyleyeceğini Düşün
Kumar oynadığını ve para kaybettiğini ailene söylemek zor olabilir, ancak bunu en kısa sürede yapmak önemlidir. Dürüst olmak ve durumu açıkça anlatmak en iyisidir. Onlara ne kadar kaybettiğini ve gelecekte tekrar olacağını düşünmediğini söyle.
Kayıplarınla Başa Çıkma
Para kaybettikten sonra kayıplarınla başa çıkmak da zor olabilir. İşte bazı başa çıkma mekanizmaları:
- Duygularını bastırma. Kaybetmenin öfke, üzüntü ve utanç gibi duygulara neden olabileceğini kabul et.
- Profesyonel yardım almayı düşün. Bir terapist veya danışman, kayıplarını işlemene ve gelecekte daha sağlıklı kararlar vermene yardımcı olabilir.
- Destek gruplarına katıl. İddaadan çok para kaybeden diğer insanlarla bağlantı kurmak yardımcı olabilir.
- Kendine iyi bak. Sağlıklı beslen, yeterince uyu ve düzenli egzersiz yap.
Gelecekteki Kayıpları Önleme
Gelecekteki kayıpları önlemek için adımlar atmak da önemlidir:
- İddaa oynamayı bırak. Kaybetmekten kaynaklanan finansal ve duygusal maliyetlere değmez.
- Bir bütçe oluştur ve buna bağlı kal. Kumar oynamaya para harcamak için bütçende yer olmadığından emin ol.
- Destek mekanizmaları oluştur. Arkadaşlarından, ailenden veya bir destek grubundan destek isteyebilirsin.
- Kumara olan dürtülerini yönetmeyi öğren. Kumar oynama isteği geldiğinde nefes alma egzersizleri yapmayı veya dikkatini dağıtacak bir şey bulmayı dene.