Şimdi Ara

2018 yılında iş değiştirdim ve bunu beyan etmediğim için bugün vergi cezası geldi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2018 yılında 15 Nisan tarihinde istifa edip 16 Nisan tarihinde yeni işyerimde çalışmaya başladım. Hala aynı işyerinde çalışıyorum.

Ancak dün, bir tebligat ulaştı. O tarihte iş değişikliğimi beyan etmediğimden ötürü yüklü bir miktar vergi cezası uygulanmış. Bu 3 veya 4. işyerim. Bugüne kadar hepsinden istifa ederek ayrılmıştım. Bugüne kadar böyle bir beyan bulunmamıştım. Neden vergi kaçırıyım. İstifa etmek hakkım. Bu hakkımı kullanıyorum ama vergi dairesine gidip beyan edilmesi gerektiğini bilmiyordum. Sizler böyle birşey yaşadınız mı? Gelen kağıtta yazan şeylere o kadar yabancıyım ki hiç anlamadığım cümleler. Arkadaşlar, vergi affından bahsettiler. Şu anda böyle bir af var mı? Ne yapmam gerek? Ödeyecek miyim bu parayı? Gelen ceza 13 bin TL. Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim. Teşekkürler.

• Bu önceki işte ödenilen sgk kesintisi yüksekse sonrakine göre. sıkıntı olıyor diye duymuştum bende.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşver ödeme devlet herşeyi siliyor zaten.

• Gelir vergisi matrahının aktarılması gerekiyordu, bu nedenle olabilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Erken ödemede 4te 1 felan ödenir. 1 gün dahi aksatmadan soruştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marslan1999 kullanıcısına yanıt

Evet öyleymiş ama bu benim suçum mu? Neden ceza bana geliyor? Bu durumla karşılaşıp ödemeyen birisi var mı? Veya en avantajlı yol nedir finans ile uğraşan arkadaşlar belki bilir. Birileri pişmanlıktan bahsediyor, birileri af diyor. Yöntem ne olmalı acaba?

• Ben iki yıldır çıkarılma yoluyla işsizim bir şey beyan etmek gerekiyor muydu acaba. İçime kurt düşürdün reis.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok hocam. Senin durumun farklı. Sende beyanlık bir durum yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.