Şimdi Ara

30 yaş sizce evlenmek için evde kalmış bir yaş mıdır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
4.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30 yaş sizce evlenmek için evde kalmış bir yaş mıdır?

Yaşım 30 oldu evlenemedim.

Ben söyle istiyorum...Forumda bir çok kişi görüyorum.Yok kuzenlerimde çok para var...Onlar daha iyi yaşıyor vs.vs diyip hayıflanıyorlar.

Ben de istiyorum ki benim çocuğumun boynu bükük kalmasın sonra gelip bu forum gibi yerler de de konu açmasınlar.

Yaşım 30 a dayadı.Halen yalnızım...Gerçi hiçbir kız da beni sevmiyor.

Hayattaki treni kaçırdım mı acaba?Yaşım 30 oldu ya maddiyattan dolayı de evlenemedim ya...onun için...soruyorum

Görücü usulu sevmeden evlenmek istemiyorum.Severek evlenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimadimturboline -- 15 Ocak 2014; 9:34:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

30 Yaşından Sonra Evlenmek: Evde Kalmışlık Mı?

30 yaşına geldiğinde evlenememek, toplumda yaygın bir endişe kaynağıdır. Ancak "evde kalmış" kavramı, çağdaş değerler ve yaşam tarzlarıyla uyumsuz hale gelmiştir.

Günümüzde, insanlar daha geç evlenmeyi tercih etmektedir. Eğitim, kariyer ve kişisel gelişim öncelik kazanırken, evlilik daha sonraki bir hayat aşaması haline gelmiştir. Teknolojik gelişmeler ve sosyal medya sayesinde, insanlar daha geniş sosyal çevrelere ve iletişim olanaklarına sahiptir.

35 yaşından sonra evlenememek de endişe yaratabilir. Ancak istatistikler, insanların 40'lı ve hatta 50'li yaşlarda evlenmesinin giderek yaygınlaştığını göstermektedir. Yaşın evliliğe engel olmadığının kanıtıdır.

30 yaşındayım evlenemiyorum diyenler, unutmamalılar ki evlilik sadece iki kişinin bir araya gelmesi değil, aynı zamanda karşılıklı uyum, sevgi ve saygı gerektiren bir kurumdur. Doğru kişiyi bulmak zaman alabilir ve yaş bir faktör olmamalıdır.

Hayatınızın bu aşamasında, kişisel gelişiminize ve mutluluğunuza odaklanabilirsiniz. İlgilendiğiniz hobileri keşfedin, yeni beceriler edinin ve sosyal çevrenizi genişletin. Doğru insanla tanıştığınızda, yaşınız bir engel olmayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nick-mesaj-konu-imza

• quote:

Orijinalden alıntı: BekleGeliyorum

Nick-mesaj-konu-imza

hangi şeye şaşırdın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadimturboline

quote:

Nick-mesaj-konu-imza

hangi şeye şaşırdın?

Alıntıları Göster
    Eğer ki 20 li yaşlarınızı boş geçirmediyseniz bence ideal hatta çok iyi etmişsiniz erken evlilik yapmamakla . Genellikle erken evlilikler çok sürmüyor.

• quote:

quote:

Nick-mesaj-konu-imza

hangi şeye şaşırdın?

Alıntıları Göster
    hosgeldin tekrar

30 yaş geç sanki. en güzeli 23-24. ama askerlikti okuldu çok zor be.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur!..

hosgeldin tekrar

kardeşim maddiyatsızlıktan evlenemiyorum...
  • quote:

quote:

hosgeldin tekrar

çalışan, kendi ayaklarının üzerinde durabilen biriyle hayatını birleştirebilirsin. 2 maaşla biraz da kemerleri sıkarak gayet güzel geçinirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurchik

quote:

quote:

hosgeldin tekrar

çalışan, kendi ayaklarının üzerinde durabilen biriyle hayatını birleştirebilirsin. 2 maaşla biraz da kemerleri sıkarak gayet güzel geçinirsiniz.

Alıntıları Göster
    sen çevrene bakma bende 30 yaşındayım bekarım hemde full bekar okul oku askere git gel düzgün iş bul v.s. v.s derken zaten yaş 27-28 oluyor...işin kötüsü ben şuan çalışmıyorum iyi bir iş bulayım biraz daha birikim yapıp öyle evlenmeyi düşünüyorum....artık 35 e kadar yolu var evlenmenin eskiden mişti askere git gel hemen evlen

• quote:

30 yaş sizce evlenmek için evde kalmış bir yaş mıdır?

Yaşım 30 oldu evlenemedim.

Ben söyle istiyorum...Forumda bir çok kişi görüyorum.Yok kuzenlerimde çok para var...Onlar daha iyi yaşıyor vs.vs diyip hayıflanıyorlar.

Ben de istiyorum ki benim çocuğumun boynu bükük kalmasın sonra gelip bu forum gibi yerler de de konu açmasınlar.

Yaşım 30 a dayadı.Halen yalnızım...Gerçi hiçbir kız da beni sevmiyor.

Hayattaki treni kaçırdım mı acaba?Yaşım 30 oldu ya maddiyattan dolayı de evlenemedim ya...onun için...soruyorum

Görücü usulu sevmeden evlenmek istemiyorum.Severek evlenmek istiyorum.

Lan bi yürü git şurdan, nefret ediyorum lan senden. Şu yaşa gelmiş ettiği laflara bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-86B840CC7

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    30 psikolojik bir eşik sadece. çevreninde katkısıyla 20 ler bitti kendine gel baskısı yüzünden böyle kaygılar oluşuyor. 30 bir bayan için problem olabilir ama erkek için problem olması gereksiz. çocuk doğurma ve güzellik kaygısı yok. panikle ilk gördüğünle evlenmek gibi yanlışlara karşı dikkatli ol. kısaca kasma kendini timur un hayatını bi oku :)
  • Dayım 50 yasında hiç evlenmedi. Anneannemle dedeme bakıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

Dayım 50 yasında hiç evlenmedi. Anneannemle dedeme bakıyo
    Aylık 2-3k gelirin yok mu senin ? Gayet evlenebilirsin istersen ama sen evlenip gününü gün etmek istiyorsan başka, mütevazi bir hayatın olur anca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

Aylık 2-3k gelirin yok mu senin ? Gayet evlenebilirsin istersen ama sen evlenip gününü gün etmek istiyorsan başka, mütevazi bir hayatın olur anca.

Alıntıları Göster
    Ya turbo bi git allasen
  • quote:

Orijinalden alıntı: uğur4105

sen çevrene bakma bende 30 yaşındayım bekarım hemde full bekar okul oku askere git gel düzgün iş bul v.s. v.s derken zaten yaş 27-28 oluyor...işin kötüsü ben şuan çalışmıyorum iyi bir iş bulayım biraz daha birikim yapıp öyle evlenmeyi düşünüyorum....artık 35 e kadar yolu var evlenmenin eskiden mişti askere git gel hemen evlen

bazen ben üzülüyorum...para kazanamadım evlenemedim treni kaçırdım diye...

ama sanırım türkiye gerçeği herkeste bir sıkıntı var.

söylediklerin biraz moralimi düzeltti.tşk ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uğur4105

bazen ben üzülüyorum...para kazanamadım evlenemedim treni kaçırdım diye...

ama sanırım türkiye gerçeği herkeste bir sıkıntı var.

söylediklerin biraz moralimi düzeltti.tşk ederim.

valla bedne çevremde erken evlenip erkenden boşananları görünce halime daha da şükrediyorum herşeyde vardır bir hayır bu yaşa kadar bekar kaldıysan bunda da vardır bir hayır demek ki zamanı gelmemiş dostum.....

• quote:

2000 tl gelirim var kardeşim...ama evlediğim zaman emin ol ki yine o kadar masrafım olacak...

hayat kolay değil...ona buna muhtaç olmak istemiyorum güzel kardeşim.

çünkü aylık 1500 tl 2000tl para kazanıp 3000 tl harcarsam bir gün kapıya borç gelir icra gelir...öyle insanların sonunu görüyoruz.

Kira en düşük ev 700 tl... satın almaya çalışsam 100.000tl en kötü ev...

telefonuydu elektrik su idi...300 tl de en az bunlar tutar...

daha önce evlendikten sonra ki masrafları detaylı olarak yazmıştım...

bir de yeme içme mutfak masrafları var...kış memleketindeysen ısınma masrafları var.

site içinde oturuyorsan aidat var...var da var...

1500 tl yi buluyor ağzına 1 lokma koymadan...

hele ki altında dandik bir araç varsa hiç biryere gitmesen 300 tl de aylık onun masrafı var...

var da var...masraf...

• quote:

quote:

2000 tl gelirim var kardeşim...ama evlediğim zaman emin ol ki yine o kadar masrafım olacak...

çünkü aylık 1500 tl 2000tl para kazanıp 3000 tl harcarsam bir gün kapıya borç gelir icra gelir...öyle insanların sonunu görüyoruz.

bir de yeme içme mutfak masrafları var...kış memleketindeysen ısınma masrafları var.

hele ki altında dandik bir araç varsa hiç biryere gitmesen 300 tl de aylık onun masrafı var...

var da var...masraf...

Alıntıları Göster
    mesela paramı nasıl yönetirim diye bir program var...

mesela adam 5000tl alıyor...aile geçindiği için aylık masrafı 3000-4000-5000tl...

bunu nasıl yorumlayacaksınız?

500 tl ye de geçinirsin?

köy yerinde kira vermezsin...ekmeğini kendin yaparsın...çocuklar aç kalır...o şekil geçinirsin.

bizim köylü bir akrabamız var...domates yemediğim için sen eve götür dedim...

o da dedi ki tşkler...çocuklar uzun zamandır domates yemiyordu sayende yedik...ben böyle bir aile hayatı kurmak istemiyorum...böyle bir aile hayatına

• quote:

mesela paramı nasıl yönetirim diye bir program var...

mesela adam 5000tl alıyor...aile geçindiği için aylık masrafı 3000-4000-5000tl...

bunu nasıl yorumlayacaksınız?

500 tl ye de geçinirsin?

köy yerinde kira vermezsin...ekmeğini kendin yaparsın...çocuklar aç kalır...o şekil geçinirsin.

bizim köylü bir akrabamız var...domates yemediğim için sen eve götür dedim...

o da dedi ki tşkler...çocuklar uzun zamandır domates yemiyordu sayende yedik...ben böyle bir aile hayatı kurmak istemiyorum...böyle bir aile hayatına

Alıntıları Göster
    Bence geç kalmamışsınız.Hiçbir yaş evlenmek için geç değildir. Çok yanlış, mutsuzluğa odaklanmış bir hayat görüşünüz var. Görücü usülü ile evlenmeyi tekrar düşünün, tek çare bu ise denemekten çekinmeyin, zaten başka yolu yok ve öyle çok da kötü bir yol değildir. Ayrıca para herşey değil, çok klişe bir laf oldu ama. Siz parayı önplanda tutarsanız çocuklarınız da sizi para kaynağı olarak görür. Yani yaşlandığınızda sizi arayıp sormazlar, sizi yük olarak görürler. Evlenmek, yuva kurmak para ile alakalı değil, olgunluk ile alakalıdır. Nice aileler var parasızlık ile başlayıp bolluk ile devam eden. İşte o domates verdiğiniz köylü aile emin olun olgun bir aile. Belki dışarıdan mutsuz gibi görünürler ama aralarındaki bağ sizin 5000tl ile geçindirmeyi planladığınız aileden daha kuvvetlidir. Zengin aileler olgun olamaz demiyorum ama siz sadece para odaklı düşünüyorsunuz. Bu çok yanlış birşey. Herşeyden önce size hayat arkadaşı olacak bir eş ve sıcak bir aile ortamını düşünmelisiniz. Para da önemli ama zaten 2000tl maaş alıyormuşsunuz. Bu bence gayet yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-EACEAB9ED

Bence geç kalmamışsınız.Hiçbir yaş evlenmek için geç değildir. Çok yanlış, mutsuzluğa odaklanmış bir hayat görüşünüz var. Görücü usülü ile evlenmeyi tekrar düşünün, tek çare bu ise denemekten çekinmeyin, zaten başka yolu yok ve öyle çok da kötü bir yol değildir. Ayrıca para herşey değil, çok klişe bir laf oldu ama. Siz parayı önplanda tutarsanız çocuklarınız da sizi para kaynağı olarak görür. Yani yaşlandığınızda sizi arayıp sormazlar, sizi yük olarak görürler. Evlenmek, yuva kurmak para ile alakalı değil, olgunluk ile alakalıdır. Nice aileler var parasızlık ile başlayıp bolluk ile devam eden. İşte o domates verdiğiniz köylü aile emin olun olgun bir aile. Belki dışarıdan mutsuz gibi görünürler ama aralarındaki bağ sizin 5000tl ile geçindirmeyi planladığınız aileden daha kuvvetlidir. Zengin aileler olgun olamaz demiyorum ama siz sadece para odaklı düşünüyorsunuz. Bu çok yanlış birşey. Herşeyden önce size hayat arkadaşı olacak bir eş ve sıcak bir aile ortamını düşünmelisiniz. Para da önemli ama zaten 2000tl maaş alıyormuşsunuz. Bu bence gayet yeterli.

Alıntıları Göster
    21 yaşındayım bana göre evlenmenin en ideal yaşı 30 lu yaşlar Canınızı sıkmanıza hiç gerek yok

• quote:

quote:

var da var...masraf...

Ben zaten kirayı düşünmeden söyledim. Kira olmadan geçinirsin herşeyi israf etmeden tasarruflu kullanırsın geçinilir. Bende evliliği düşünmüyorum sırf bu yüzden, büyük sorumluluk geçim sıkıntısı. Bekar olarak yaşamak istediğimi almak varken evlilik saçma geliyor. Evliliğe saçma demiyorum ama düşük gelirle gerçekten saçma. Ama 2k sen alsan evleneceğin kişide çalışırsa 1500 civarıda o alırsa hayli hayli geçinirsiniz. Bir de bu işler gönül işleri. Bazen aşık oluyorsun beraber olalım yeter gerisi önemli değil diyosun.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.