Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22 yaşındayım haziranda 23 e gireceğim ve halen ailemle yaşıyorum. Yani artık kendi ayaklarımın üzerinde durmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Hayat bu sonuçta eninde sonunda başlamak lazım tek yaşamaya. Aile ile yaşayınca ister istemez evde sorunlar da çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkesterone -- 9 Mart 2017; 22:47:38 >

• Kardesim sen sasirdinmi aile gibisi varmi..evlenene kadar ailemle yasadim evlenmeseydim bir omur daha yasardim..ha evlenince neyaptim ayni apartmanda karsi dairesine tasindim kapi komsusuda olduk..Allah ailemden 1000 kez razi olsun,suan bile esimde bende duacilariyiz..ikimizde calisiyoz aksam geliyoruz yemegimiz hazir annemde yiyiyoruz iciyoruz uyumadan uyumaya eve geciyoruz desem yeridir..bazen dolabi bir aciyorum birton yemek yapmis koymus dolabimiza..en ufak birseye sıkıssam hemen yanimda bitiyorlar..Haklarini helal ederler insallah..

Aile candir..anne baba candir..gencken boyle ayri ev heyecani ve fantazisi olsada en guzeli evlenene kadar ailenin yaninda yasamak..
  • 22 yaşındayım ailemle uzun bir süre daha yaşayacakmışım gibi görünüyor min 4 sene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasi 40 ustu olupda ailesiyle yasayan var. Ben 27 de ayrildim kendi evime tasindim yas 37 hala tekim . O kadar muhim ve ayakda kalmalik seyler dusunme. Evlilik haric tavsiye tmem yalnizlik zor

• ben senin yaşındayken oğlum 2 yaşını bitirmişti mesajı aldın sanırım.
  • Üni bitmeden iş bulmadan çok da bu triplere girmemek lazım diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bunun tek nedeni erkeklik iç güdüleri.
    büyüdükçe erkek kendi ailesine hükmetmek ister. evde anen babasıyla kaldıgında fikirler uyuşmaz. bu sebebten evlenene kadar bu şekil takılın. evlenince kendi evinin reisi olursun olur biter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

22 yaşındayım ailemle uzun bir süre daha yaşayacakmışım gibi görünüyor min 4 sene

ben gelecekteki senim yaş 26 ailemle yaşıyorum. milletin dediğinize kulak asmadan böyle bi 12 yıl dişinizi sıkın sonra herkesin hayalini kurduğu ''çalışmadan kira geliriyle yaşayan adam'' oluyorsunuz.

2.7k maaş 300 lira harcadın 2.4k.
    2.4 x 12 = 345.000 tl.
    enpara faiz getirisi: 3.048 tl
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 sene sonra mezunum. O zamanki şartlar bağlı. Normalde ailemin yanında 1-2 sene daha kalıp kendi hayatımı kurmam için birikim yapmak istiyorum ama şartlar ne getirir bilemem. Ailemle arm pek iyi değil bir de onlarla asla para konuşmam. Kendi işimi kendim halletmem gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: fakir misin nesin defol

quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

22 yaşındayım ailemle uzun bir süre daha yaşayacakmışım gibi görünüyor min 4 sene

ben gelecekteki senim yaş 26 ailemle yaşıyorum. milletin dediğinize kulak asmadan böyle bi 12 yıl dişinizi sıkın sonra herkesin hayalini kurduğu ''çalışmadan kira geliriyle yaşayan adam'' oluyorsunuz.

2.7k maaş 300 lira harcadın 2.4k.
    2.4 x 12 = 345.000 tl.
    enpara faiz getirisi: 3.048 tl

maasinizi ailenizle mi paylasiyorsunuz su an?

• 28 yaşındayım 17 yaşında üniversite için şehir dışına çıktım, 4 yıl eve senede 2 defa gittim, 21 yaşında mezun oldum, mezun olduğum gibi işe başladım. 27 yaşında evlendim. 11 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum.
  • 62 yaşındayım babamın emekli maaşıyla geçiniyorum.
  • Ben de 22 yasindayim suanda ablamla yasiyorum, ama okulum bitince kuvvetle muhtemel ben de ailemin yanina donucem. Baba meslegine devam etme konumuzda var gundemde uzun sure ayri eve cikmayabilirim. Kaldi ki memlekette ayri eve cikmayi gerektirecek pek bir sey yok. Ancak istanbulda calismaya baslayabilirsem ayak uydurabilirsem ayri eve cikmis bulunucam.

Ayni sehirde ayri bir ev tutmak sevgilin veya gece hayatin olmadikca pek esprili degil bence. Cunku yemek yapmiyor oluyorsun. Kirlilerin birikiyor zaten durmadan annen eve gelip yardim ediyor olacak. Sirf kadina zulum yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuchell89

28 yaşındayım 17 yaşında üniversite için şehir dışına çıktım, 4 yıl eve senede 2 defa gittim, 21 yaşında mezun oldum, mezun olduğum gibi işe başladım. 27 yaşında evlendim. 11 yıldır ailemden ayrı yaşıyorum.

Ne güzel. Keşke bende sizin gibi olsam. Meslek nedir hocam ?
  • 20ye gireceğim ve 5 sene daha aileyleyim en az. Okul bitince doğu görevi vesaire cikariz biz de

• Herkesin ailesi evladına hastırı çekme peşinde nasıl anne babalık aklım almıyor doğrusu çok sitem ediyorum.

• Türkiye'de hayat böyle yapacak bir şey yok

• Avantajını kullan çalış ,para biriktir ,bişeylerin sahibi ol sonra ayrılmayı düşün derim .

• 28 yaşıma kadar ailemle yaşadım ben de Hem de işsiz güçsüz. Yaz mevsiminde 2-3 hafta bağda üzüm işlerine gittim, o kadar. Şu an 29 yaşımdayım. 6 aydır çalışıyorum, 7 ay önce evi ve memleketi terk ettim. Ev arkadaşım aynı zamanda iş arkadaşım. O kadar yıllık işsizlikten sonra 12 saat mesai zor geliyor tabii, günün 14,5 - 15 saatini işe ayırıyorum, kahvaltı + servis (gidiş-geliş) ile birlikte. 8 saatlik iş arıyorum bu arada

Benim annem üzerime titrerdi zamanında, fakat son yıllarda asabiydi bana karşı, tartışıp duruyorduk. Ebeveynliğin doğasında var; torun isterler, çocuklarının ve torunlarının başarılarını görmek isterler, ben ise o umutlarını söndürdüm yavaş yavaş; evde kaldıkça benden umutları kesilmeye başladı akrabalarımın da olmak üzere. Şu an iletişimimiz sıfıra yakın sayılır, telefonda konuşunca da samimiyet yok. 22 yaşında sorun olmaz, fakat bunu bende olduğu gibi 28 yapmazsan iyi olur senin açından

• 50k civarına üniversite çevrelerinde öğrenci evleri var, 1+1 gibi ve aylık 600 lira kira geliri var.

7 tane alsan 6*7 = 42 den aylık 4200 lira gelirin olur.

bu arada anapara da yerinde saymaz, o evlerin değeri de artar.

kafayı kullanıp en basit şekilde daha karlı işler yapmak varken biraz daha basit diye faize kaçmak yanlış, faiz toptan yanlıştır.
  • Çekmeyenler de başının etini yiyor hocam keşke bana da çekseler. 15 yaşımdan beri ailemden ayrıyım ama hala müdahale, yaş 21
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.