Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne bu herkesteki yalnız yaşama merakı, enteresan doğrusu. Ailenizin tadını çıkartın, evlendiğinizde zaten ayrılacaksınız evden. Biri yukarıda yazmış, tek yaşayıp birikim yapmak istiyorum. Ulen sorarlar adama, bu evin kirasını, aidatını, doğalgazı, interneti, suyu, yeme içme masrafınız, elektiriği kim ödeyecek diye? Neyin birikimi, ayrı eve çıktın mı eksiye göçersin.
  • Bazı konular da güzel bazı konularda kötü. Eylül ayında memleketten ayrıldım. En çok hasta olduğumda falan arıyorum. Yalnızlık zor. Aile samimiyetini kimse sana veremiyor. Güzel yanları var ama kötü yanları da var. Ama benim sabit düşüncem her erkek ailesi olmadan ayakta kalmayı, mücadele etmeyi deneyimlemeli. Ailem sağolsun maddi destekte bulunuyorlar ama yine de dışarıda her işini sen görüyorsun. Bunlar da sana özgüven katıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Senkei

hocam bunun tek nedeni erkeklik iç güdüleri.
    büyüdükçe erkek kendi ailesine hükmetmek ister. evde anen babasıyla kaldıgında fikirler uyuşmaz. bu sebebten evlenene kadar bu şekil takılın. evlenince kendi evinin reisi olursun olur biter.

Evlenince görecek kim eve hükmediyor, kim evin reisi :)

• Yaş 29 ailemle yaşıyorum. Askerden geldiğimden beri çalışıyorum. (8 Yıl)Evlenene kadar böyle devam. Maddi anlamda çok katkısı oldu. Son bir senedir umursuzca harcamalar yaptım. Düzgün birini bulsak evlenicezde yaş ilerleyince oda zor. Ailemle yaşamasam şuan elde ettiklerimin 3-1 olmazdı. Şuan birişeylerin sahibi isem onların sayesinde. Artistliğe gerek yok.

• Aile gibisi varmı kardeşim, ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar sözünü unutma, ailenle doyasıya vakit geçir ki ilerde ailenle yaşayamadıkların için üzülme

• 19 yaşındayım ailemden 1000 kmden fazla uzakta tek başıma evde yaşıyorum. Bence normal değil

Aileden uzakta keyfim gayet yerinde kendi ayakların üzerinde durmak güzel. Elbet onlar da maddi destek oluyorlar yoksa zor olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viktor Reznov -- 8 Mart 2017; 16:9:26 >
  • Merhaba,

İlk Taksim otobüsüne binip camdan atlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -frambuaz -- 8 Mart 2017; 16:10:17 >
  • ilk üniversiteyi ailemden uzakta okuduğumdan ailemden bağımsızdım. ikinci üniyi bizim eve yakın seçmekle böyük hata ettim. sabah babam geliyo dersin yok mu senin diyo. dersini ihmal ediyorsun diyo vidi vidi. Bu sene yatay geçişle evden uzaklaşma planlarım var. belli yaştan sonra aile çekilmiyor.

• 21 yasindayim ailemle kaliyorum.Ya ne olacakti,ayri eve mi cikayim.40'a kadar ailemle yasarim,sonra evlenirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şükreceğine senin yerinde olmak isteyen kaç insan var biliyor musun sen? Gelmiş burada dediğin sözlere bak. İnsan ölünce kıymet bilenlerdensin sanırım kaybettiğinde onu bu sözlerden pişman olursun yazık sana şükretmeyi öğren ailenin yanında olduğuna şükret şikayet etme.

• Ayrı eve çikacak param yok istesemde çıkamam ailemin aylık bana 2.500 tl.yollaması için eve bir 8 bin tl girmesi lazım

• Yaş 37 ailemle yaşıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Yaş 37 ailemle yaşıyorum..

Peki halinden memnumusun hocam

• Olm siz amerikalı değilsinizki 18 olunca evden gidin. Bizde evlendikten sonra bile ailesini, annesini babasını yanına alanlar oldukça fazla.
  • Abim 29ve hala bizle yasıyor bencede anormal

• DnzIrmk kullanıcısına yanıt
    heehehe hocam bunlar saniyorlarki abd dede kendileri cikiyor yahu aileleri kovuyor
    avrupa abd cocuk bakmaz kopek kedi bakar diye ata sozu var :D

yav adam ailesini yemege goturuyor hesap alman usulu kim ne yerse :D
    de kime neyi anlaticaz oda ayri konu tabi :D
  • Türkiye şartlarında 25-26ya kadar normal. tabi bu ailenede bağlı, mesela beni annem tek başına büyüttü okul felan derken 2 sene önce geri geldim, suan annemle yaşıyorum ve evlendikten sonrada yanımdan asla ayırmam. ama görüyorum gerçekten garip ebebeyinler var ciddi manada sorumsuz yada cocugunun başının çaresine bakmasını isteyen(bende aynı düşünceye sahibim o ayrı) eğer böyle bir aileye sahipsen başının çaresine bakmalısın. bu konuda üzülmene gerek yok çünkü emin ol bu şekilde hiç olamayacagın mevkiye yada hiç kazanamayacagın kültüre sahip olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakir misin nesin defol

quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

22 yaşındayım ailemle uzun bir süre daha yaşayacakmışım gibi görünüyor min 4 sene

ben gelecekteki senim yaş 26 ailemle yaşıyorum. milletin dediğinize kulak asmadan böyle bi 12 yıl dişinizi sıkın sonra herkesin hayalini kurduğu ''çalışmadan kira geliriyle yaşayan adam'' oluyorsunuz.

2.7k maaş 300 lira harcadın 2.4k.
    2.4 x 12 = 345.000 tl.
    enpara faiz getirisi: 3.048 tl

AYET: (Bakara-278)’’ Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz.’’

AYET: (Bakara-279)’’ Eğer böyle yapmazsanız, Allah ve Resûlüyle savaşa girdiğinizi bilin. Eğer tövbe edecek olursanız, anaparalarınız sizindir. Böylece siz ne başkalarına haksızlık etmiş olursunuz, ne de başkaları size haksızlık etmiş olur.’’

Müslüman değilseniz saygı duyarım, müslüman iseniz faiz kesinlikle yiyemezsiniz, ayette açıkça belirtildiği gibi en büyük günahlardanır.

4300 dinide reddediyorum arkadaşım. kira günah değil faiz günah şu dinide bi anlayamadım gitti

kira ile faizi bir tutmana bakarsak dinleri anlayamaman normal.. sıkıntı etme ateistler hep senin gibi.. sende bir farklılık yok yani..

• İnsan belli bi yaştan sonra kendi evi olsun kendi zevkine göre evi dayayıp döşesin istiyor, Balıkesirliyim Urfanın küçük bi ilçesinde yaşıyorum, memleketimle karşılaştırmam bile burayı ama yaz tatillerinde evimi özlüyorum yinede, insanın kendi evi olması güzel şey

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

22 yaşındayım ailemle uzun bir süre daha yaşayacakmışım gibi görünüyor min 4 sene

ben gelecekteki senim yaş 26 ailemle yaşıyorum. milletin dediğinize kulak asmadan böyle bi 12 yıl dişinizi sıkın sonra herkesin hayalini kurduğu ''çalışmadan kira geliriyle yaşayan adam'' oluyorsunuz.

2.7k maaş 300 lira harcadın 2.4k.
    2.4 x 12 = 345.000 tl.
    enpara faiz getirisi: 3.048 tl

AYET: (Bakara-278)’’ Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz.’’

AYET: (Bakara-279)’’ Eğer böyle yapmazsanız, Allah ve Resûlüyle savaşa girdiğinizi bilin. Eğer tövbe edecek olursanız, anaparalarınız sizindir. Böylece siz ne başkalarına haksızlık etmiş olursunuz, ne de başkaları size haksızlık etmiş olur.’’

Müslüman değilseniz saygı duyarım, müslüman iseniz faiz kesinlikle yiyemezsiniz, ayette açıkça belirtildiği gibi en büyük günahlardanır.

4300 dinide reddediyorum arkadaşım. kira günah değil faiz günah şu dinide bi anlayamadım gitti

Kirayla faizi bir tutacak kadar nasıl uçtun? Yarım saattir aralarında bir bağ kurmaya çalışıyorum ama olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.