Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KırmızıElma

quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

ben senin yaşındayken oğlum 2 yaşını bitirmişti mesajı aldın sanırım.

Yahu adam lisans eğitimini bitirse 22 yaşında olacak. Askere git gel 23 oldu. Atama-İş bulma derken zaten 24ü bulacak. Herkesin senin gibi liseyi bitirdim hemen askere gidiyim sonra hemen evleniyim gibi derdi yok.

Hocam elektronik ve haberleşme ön lisans mezunuyum. 2 yıl daha okuyup mühendislik tamamlamak bende isterim. Eğer kazanırsam ailemin bana aylık para gönderip gönderemeyeceğini kestiremiyorum. İş bulup çalış derseniz, öğrenci iken her yer iş vermiyor. Yani okursam illa ki çalışıp para kazanmam lazım.

• ailenle yaşamak senin ayakların üstünde durmana engel mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

ailenle yaşamak senin ayakların üstünde durmana engel mi ?

Engel değil de hocam. Evde hep bir sıkıntı bir stres bir gergin ortam havası var. Artık sıkıldım anlıyor musunuz ?
  • Aile ile yaşamayı bir eziklik gibi yazmışsın. Bunun sebebi var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

50k civarına üniversite çevrelerinde öğrenci evleri var, 1+1 gibi ve aylık 600 lira kira geliri var.

7 tane alsan 6*7 = 42 den aylık 4200 lira gelirin olur.

bu arada anapara da yerinde saymaz, o evlerin değeri de artar.

kafayı kullanıp en basit şekilde daha karlı işler yapmak varken biraz daha basit diye faize kaçmak yanlış, faiz toptan yanlıştır.

Akıl dolu bir gol..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 26 yasima yaklasiyorum. Hala ailemle kaliyorum bir de 2 tane teyzem var onlar da bizle beraber. Teyzemler 83 -72 yasinda. Annem babam 63 yasinda.

Baya bir kuşak farki var ki iyice mallastim evin içinde. Sürekli evden uzaklasmak icin firsat arıyorum.

Bu gidisle min 2 sene daha kalcakmisim gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Aile ile yaşamayı bir eziklik gibi yazmışsın. Bunun sebebi var mıdır ?

Hocam evde sürekli bir gergin hava ve stres var. Anne-baba zaten birbiri ile anlaşamıyor. Tartışmalar, maddi durumlar vs. vs. Yani bende artık sıkıldım ve kendi hayatımı kurmak istiyorum.
  • nedved55 kullanıcısına yanıt
    Huzur evi gibi :)

• amcam 46 yaşında evlendi boşandı babannemin yemeklerinden vazgeçemediği için ailesinin yanına dondu mutlu mesut yaşıyor...anan baban sağsa hç bir yaşta anamoli yokki elin ekmek tutuyorsa ,işsizsindir ailene yuk olursun ora ayrı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Mart 2017; 13:2:0 >
  • 26 yaşında askere gittim geldikten 1 ay sonra iş buldum 1 yila yakın özelde çalıştım. Sonra istifa ettim 8 aylık bir eğitim sonunda memur oldum tabi bu süre zarfında evlendim bir çocuğum oldu şimdi aileden yüzlerce km uzakta kendi yuvamdayim.Maasi Türkiye şartlarında çok iyi ama deseler kendi memleketine yerleş maaşın yarı yarıya düşecek deseler hiç durmam.ana babaya çocuğu yük olmaz öyle triplere girmeyin bir gün baba olunca anlarsınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkan60 -- 8 Mart 2017; 13:5:50 >
  • Bnm 23 bitiyo okul da bitiyo baba diyorum arkadaslarla eve cikicam okul bitsin bok mu var ayri evde diyo uzak diyorum uzaksa araba alirsin 15-20 milyara bi tane onla gider gelirsin eve odeyecegin kieayi arabaya odersin diyo

Ailenin de tutumu onemli ben 3-4 gunlugune memlekete falan gidiyom 1 hafta falan oluyo bazen hemen ariyo nerdesin gelmiyon mu vs diye

Evlenene kdr burdayim heralde

• Kirayla faizin farkını bilmiyor musun
  • ozgur561 kullanıcısına yanıt
    ah keşke huzurlu olabilse. 3 tane kadın olunca herkes kendi hükümdarlıgını kurmaya çalışıyor.

tam bir koalisyon yaşıyorum
  • ben 27 yaşındayım bende ailemle kalıyorum mecburen.iyice sıkıldım ama artık bu durumdan, hala çocuk gibi muamele görüyorum bide

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim sen sasirdinmi aile gibisi varmi..evlenene kadar ailemle yasadim evlenmeseydim bir omur daha yasardim..ha evlenince neyaptim ayni apartmanda karsi dairesine tasindim kapi komsusuda olduk..Allah ailemden 1000 kez razi olsun,suan bile esimde bende duacilariyiz..ikimizde calisiyoz aksam geliyoruz yemegimiz hazir annemde yiyiyoruz iciyoruz uyumadan uyumaya eve geciyoruz desem yeridir..bazen dolabi bir aciyorum birton yemek yapmis koymus dolabimiza..en ufak birseye sıkıssam hemen yanimda bitiyorlar..Haklarini helal ederler insallah..

Aile candir..anne baba candir..gencken boyle ayri ev heyecani ve fantazisi olsada en guzeli evlenene kadar ailenin yaninda yasamak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican88 -- 8 Mart 2017; 13:31:33 >
  • Bekarsan çok normal.napcaksın.kirayamı çıkacaksın.

• la aile yaşamak gibisi varmı ya ekmek,elden su gölden ortalığı toplarlar vs.
    yaşım 21 çalışıyorum ve evin masrafların örneğin yeme içme büyük çoğunluğunu ben karşılıyorum.
    birlikte yaşayacak bir kız bulursam ayrı eve çıkarım o ayrı
  • Evlilik gibi bir durum yoksa ailenle yaşaman gayet doğal.
  • 20 yaşından beri evin dışındayım 8 sene oldu . 30 a kadar evde durmak isterdim :D:D
  • Mesleğin varsa elinde cık tabi ayrı eve öbür türlüsü sıkıntı ama

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.