Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayatında birisi yoksa yada çok sosyal değilsen ayrı eve çıkmanın zorluğunu yaşayabilirsin. Ben de 22 yaşındayım 1 sene tek yaşadım okul + iş olmasına rağmen yanlız kalmak sıkıyodu. Tabi herkes aynı olucak diye birşey yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26 Yaşındayım 24te askerden geldim, geldiğim günden beri ev tutup yaşama hayalim var. Ama bir türlü olmuyor. Maddi anlamda orta bir maaşım var. Yaşam standartlarımı karşılayamıyor. Az biraz borcum var. Kredi ve Kredi kartımın 4 taksiti kaldı. Kendimi sıksam 4 ay sonra borcum biter. Ama gel gelelim 1+0 stüdyo tarzı evlerin kirası benim istediğim yerlerde bile 800-900. Hesaplar sarkıyor. Ev kirası elektrik internet su masrafı dışında kalan para anca yol ve yemek parası olur. Başka hiçbir aktivite için kenarı para atamam. Bu da canımı sıkıyor. Yoksa evde 1 dakika bile kalmam. Şu durumları düzeltmek gerek.

Not: Şehir İzmir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

Hayatında birisi yoksa yada çok sosyal değilsen ayrı eve çıkmanın zorluğunu yaşayabilirsin. Ben de 22 yaşındayım 1 sene tek yaşadım okul + iş olmasına rağmen yanlız kalmak sıkıyodu. Tabi herkes aynı olucak diye birşey yok

Yalnızlıkla ilgili sorun yaşamıyorum hocam ben. Yalnızlık hoşuma da gitmiyor değil hani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erennn1s

26 Yaşındayım 24te askerden geldim, geldiğim günden beri ev tutup yaşama hayalim var. Ama bir türlü olmuyor. Maddi anlamda orta bir maaşım var. Yaşam standartlarımı karşılayamıyor. Az biraz borcum var. Kredi ve Kredi kartımın 4 taksiti kaldı. Kendimi sıksam 4 ay sonra borcum biter. Ama gel gelelim 1+0 stüdyo tarzı evlerin kirası benim istediğim yerlerde bile 800-900. Hesaplar sarkıyor. Ev kirası elektrik internet su masrafı dışında kalan para anca yol ve yemek parası olur. Başka hiçbir aktivite için kenarı para atamam. Bu da canımı sıkıyor. Yoksa evde 1 dakika bile kalmam. Şu durumları düzeltmek gerek.

Hocam 4 ay daha sabredin sonra kendi evinize çıkarsınız. İzmir dışında da çalışabilirsiniz. Ben Mersin'deyim Başka illerde de iş bakıyorum. Ama kıyaslayınca Mersin'deki 1+0 dairelerin fiyatı İzmir'e göre biraz daha uygun.

• Bunu evlenip yapmak daha mantıklı ama nerden bulcan aynı kafada kızı

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkesterone

quote:

Orijinalden alıntı: Erennn1s

26 Yaşındayım 24te askerden geldim, geldiğim günden beri ev tutup yaşama hayalim var. Ama bir türlü olmuyor. Maddi anlamda orta bir maaşım var. Yaşam standartlarımı karşılayamıyor. Az biraz borcum var. Kredi ve Kredi kartımın 4 taksiti kaldı. Kendimi sıksam 4 ay sonra borcum biter. Ama gel gelelim 1+0 stüdyo tarzı evlerin kirası benim istediğim yerlerde bile 800-900. Hesaplar sarkıyor. Ev kirası elektrik internet su masrafı dışında kalan para anca yol ve yemek parası olur. Başka hiçbir aktivite için kenarı para atamam. Bu da canımı sıkıyor. Yoksa evde 1 dakika bile kalmam. Şu durumları düzeltmek gerek.

Hocam 4 ay daha sabredin sonra kendi evinize çıkarsınız. İzmir dışında da çalışabilirsiniz. Ben Mersin'deyim Başka illerde de iş bakıyorum. Ama kıyaslayınca Mersin'deki 1+0 dairelerin fiyatı İzmir'e göre biraz daha uygun.

Hocam işimden memnunum orada sıkıntım yok. Şimdi evler daha ucuzada var elbette ama diyorum benim planlarım çerçevesinde olarak bakındığım evler biraz pahalı. 600'e falan bulsam misal heralde direk çıkarım. Birde evlilik meselesine getireyim. Hani derler ya insan en iyi arkadaşıyla evlenmeli diye. Böyle bir imkanım olsa borç falan filan hiçbirşey umrumda olmaz evlenir eşimle çıkarım. Biraz daha dişimizi sıkıcaz sanırım borcu bitirip önümüzdeki eylül-ekim ayı gibi artık daha derli toplu bir şekilde düşünüp çıkmak için çaba sarf edeceğim.

• Oha muthis mantikli. Memur olup bu plani uygulayacagim

• Okuyan birisi için normaldir. Ama 25 de artık ciddi adımlar atılması gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaş 24 büyük ihtimal 29-30 yaşına kadar ailemle yaşayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

ben senin yaşındayken oğlum 2 yaşını bitirmişti mesajı aldın sanırım.

Yahu adam lisans eğitimini bitirse 22 yaşında olacak. Askere git gel 23 oldu. Atama-İş bulma derken zaten 24ü bulacak. Herkesin senin gibi liseyi bitirdim hemen askere gidiyim sonra hemen evleniyim gibi derdi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: KırmızıElma

quote:

Yahu adam lisans eğitimini bitirse 22 yaşında olacak. Askere git gel 23 oldu. Atama-İş bulma derken zaten 24ü bulacak. Herkesin senin gibi liseyi bitirdim hemen askere gidiyim sonra hemen evleniyim gibi derdi yok.

2. yi düşünüyorum benimle evlenir misin?
  • quote:

Çocukken evlenmişsin yahu, üzüldüm keşke hayatın tadını çıkarsaydın, belki forumdaki agresifliğin ondan :)

• Üniversite bitince çıkmayı düşünüyorum ama hangi parayla

• quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

quote:

Çocukken evlenmişsin yahu, üzüldüm keşke hayatın tadını çıkarsaydın, belki forumdaki agresifliğin ondan :)

bu benim tercihimdi zorla değil isteyerek evlendim. forumda agresif değil bilakis neşeliyim yüzümden gülücük hiçbir zaman eksik olmuyor çok şükür.

hayatın tadı günaha girmekle çıkarılıyorsa? ben almayayım sağ ol, benim günahım bana yeter birde karşı tarafınki ile uğraşamam.

• 26 da evlendim, evi ayırdım, halen gece gündüz demeden aileme, ailemle gider gelirim. Yer içeriz, 8 aylık kızım var. Keşke sürekli kalsan diyor ailem. Biraz da aile bağları ile alakalı diye düşünüyorum. Burada kaçtır bu tarz konuları görüyorum. Yanlış anlaşılmasın, biz doğu kökenliler daha bir düşkün oluyor çoluk çocuğuna galiba.

• Ben de 8 yıldır hep ailrmden ayrıyım yılda anca 2 3 ay görebiliyorum. Bende şuan ailemin yanında kalmak için neleri vermezdim.

• Aile gibisi varmi zaten kaybettiginde ayaklarinin uzerinde kalmak zorunda kalacaksin

• Eve kız atma fantezisinde değilsen yaşarsın ne bu ayrı yaşama havaları anlamıyorum.

Annen baban ayrı olsa anlardın anneyle veya babayla yaşamayı. Konuşturmayın adamı kızdım iyice :D

• Tam amerikan olamamisiz.18 olduğunda evden ayrılman gerekiyordu.

• 23 yaşımdayım bende ailemle yaşıyorum gayet güzel bence

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.