Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30u devirdim. Bugun imkanın olsa ailemle yaşarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31 yaşında ailemle yaşıyordum halen. 17 yaşında eğitim için ayrıldığım ailemin yanına 26 yaşında gidip yeni bir bölüme yerleştim. 29 yaşında mezun olup 31 yaşına kadar tecil ile 32 yaşında askerliği bitirip işe başladım, evlendim. ama işim farklı bir şehirde.

34 yaşındayım ve şimdi ailemin yanına gitmek için aynı şehirde bir işe geçiş yapmaya çalışıyorum.

inşallah kısmet olur da yine ailemin yakınında yaşarım en azından.
  • Tamam da okuyor musun? Ya da çalışıyor musun? Üniversiteye başladın mı? Sırf tek başına kalmak için aileden ayrı ev tutmak mantıksız. Buna sebep olmalı.

• Normal ama bi yerden başlamak lazım

• Bende 26 da evlendim Hatta ilk 1 sene bizde adettir kaynanayla kalir gelin bende biraktim anneme karsi kedi gibiydik ne zaman onun memleketine geldim nasil biri olduğu ortaya cikti bosandim babam işten falan elini cekmiş geçen 2 ay önce aradi gel yanimda ol yeter kardeşlerinin basinda ol falan dedi kisacasi biz ne almaniz nede ingiliz onlar sosyal Haklari var bir çocuk 18 geldiğinde aile onu postalar oda devletten ev alir 1+1 49 metre kare birde 400 Euro 360 sterlin. Para yardimi kisacasi bence en iyisi bizimki bişi olduğunda babamla konuşursun ama Alman üvey evlat muamelesi yapar

• Ben 24 yaşındayım annemle beraber yaşıyorum, evlensem yine annemi yanıma alacağım onun bendne başka kimsesi yok. Annem yaşlanıyor diye bazen geceleri ağlıyorum, bir gün ölürse çok üzülürüm şimdiden ağlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 8 Mart 2017; 14:4:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakir misin nesin defol

quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

quote:

Orijinalden alıntı: fakir misin nesin defol

quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

22 yaşındayım ailemle uzun bir süre daha yaşayacakmışım gibi görünüyor min 4 sene

ben gelecekteki senim yaş 26 ailemle yaşıyorum. milletin dediğinize kulak asmadan böyle bi 12 yıl dişinizi sıkın sonra herkesin hayalini kurduğu ''çalışmadan kira geliriyle yaşayan adam'' oluyorsunuz.

2.7k maaş 300 lira harcadın 2.4k.
    2.4 x 12 = 345.000 tl.
    enpara faiz getirisi: 3.048 tl

AYET: (Bakara-278)’’ Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz.’’

AYET: (Bakara-279)’’ Eğer böyle yapmazsanız, Allah ve Resûlüyle savaşa girdiğinizi bilin. Eğer tövbe edecek olursanız, anaparalarınız sizindir. Böylece siz ne başkalarına haksızlık etmiş olursunuz, ne de başkaları size haksızlık etmiş olur.’’

Müslüman değilseniz saygı duyarım, müslüman iseniz faiz kesinlikle yiyemezsiniz, ayette açıkça belirtildiği gibi en büyük günahlardanır.

4300 dinide reddediyorum arkadaşım. kira günah değil faiz günah şu dinide bi anlayamadım gitti

Ama kutsal kitaplar :(

• Tam olarak anlamadığın bir şeyi nasıl red ediyorsun? Çok merak ediyorum, referandum içeriğini okumadan/anlamadan evet/hayır verenlere koyun dendiği bir forumda 4300 dini de red etmişsiniz helal doğrusu çok aydın bir insan olmalısınız.

• walla 26 yaşındayım 27'ye girmeme az kaldı 4-5 ay var hala aile ile yaşamak bana katlanılmaz geliyor hadi 18-23-24 yaşları neyse mecbur çıkış yolun kalmıyor dışarıya çıkıyorsun sevgili olanları görünce ister istemez moral bozukluğu yapıyor bünyede
  • 22 sene yaşamışsın 3 4 sene daha bekle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

walla 26 yaşındayım 27'ye girmeme az kaldı 4-5 ay var hala aile ile yaşamak bana katlanılmaz geliyor hadi 18-23-24 yaşları neyse mecbur çıkış yolun kalmıyor dışarıya çıkıyorsun sevgili olanları görünce ister istemez moral bozukluğu yapıyor bünyede

28 yaşıma kadar bulunduğum psikoloji

29 yaşımda kurtuldum ama yine de sevgilim yok. Özgüvensizlik temel atmış resmen. İş bulunca ve aileden kurtulunca hayal edildiği gibi olmuyor maalesef.
  • 18 yaşımda ailemin yanından ayrıldım, 22 yaşında 6 ay askerliği bekledim, 6 ay askere gittim geldim 3 ay başka bir yerde çalıştım kısa bir süre daha kaldıktan sonra başka bir ilde iş buldum bir senedir buradayım yakında ailem buraya taşınıyor ben de yanlarına taşıyacağım. Tek başıma gayet refah içerisinde yaşayabilirim fakat uzun süre dışarıda tek yaşamış biri olarak dahi ailemle yaşamak istiyorum. Aslında pek anlaşamayız ama yalnızlık yoruyor insanı. Düzenli evime gidip gelen bir kız arkadaşım ve geniş arkadaş çevrem olsaydı evim pek boş kalmasaydı ailemle yaşamazdım fakat öyle bir durum yok...

Yaş 25 bu arada
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    50k nerede daire var ?

• Normal arkadaşım normal. Ben 28 yaşındayım, yaklaşık 6 yıldır istanbulda tek yaşıyorum. Babam emekli olunca hemen gitti istanbuldan, şimdi sana ve senin gibilere tek yaşamak güzel gözükebilir ama inan öyle değil. Şahsen ben çok bunaldım bu hayat düzeninden, sana bi abi olarsk tavsiyem bulunduğun ortamın kıymetini bil

• Evlenmeden zaten ailen ile yaşyacaksın tabi ben 28 oldum dahada Ailemle yaşıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yaştan sonra sıkmaya başlıyor... Kendine ait bir yerin olsun istiyorsun

• XnoX kullanıcısına yanıt
    öğrenci evi olarak kiralanan 1+0 veya 1+1 30-40 m2 daireler var antalya merkezde.
  • valla hic oyle ailenin yaninda fln kalmasin kimse. universite de ilk evden ayrildim sonrasinda amerikaya ordan sonra romanya yunanistan sonra tekrar romanya ya temelli yerlestim 28 yasindayim 20 yasinda fln terkettim aile evini, 23 yasinda ulkeyi. kendi ayaklarinizin ustunde durun. Ziyarete gidiyorum tabi ara ara ama birlikte yasanmaz belli yastan sonra. Ozellikle erkek cocugu aileyle cok yasamamali.
  • biz buna soyal hayatta How I Met Your Mother sendromu diyoruz :D
    sen gene ayrilirken ailenin yan apartmanina falan tasin yada bir ust kat falan

38 yasindayim 38 yildir anlasamiyoruz
    ben dindarim ailem sulalem tam tersi ateist digiller ama onlara gore benim beynim yikanmis :D

sen hayatin bak hayat herzaman toz pembe degil yada How I Met Your Mother bu dizilerdeki gibi bir hayat yok
    bir hastalansan zamanimizda grip bile yatiriyor artik ne yapican
    hade onuda gectim
    aylik en az 3000 kazanmaz lazimki kirasi faturasi yemegi kili tuyu gene yetmez
    ban sana bir abi tavsiyesi
    askerligini yap evlen ondan sonra ayrilirsin
    kim benmi ben bekarim
  • Yasim 26 ve ailemle yasiyorum. Bu durum eger kira odenmiyorsa buyuk bir firsattir. Ayri evde yasamak kendi hayatina hakim olmak harikadir onu da yaptim ancak maddi birikim yapip ev satin alarak kendi hayatini idame ettirebilmek gibi garantici bir hareketi tavsiye ederim. Birikimini belli bir noktaya getirene kadar ailenin yanindan ayrilma derim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.