Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 23 yaşındayım ailemin yanında kalıyorum okul bitti işsizim daha önce yeminli mali müşavirlikte çalışıyordum fakat zam istediğim için işten çıkartıldım ve şuan başvurmadığım yer kalmadı iş kur vs. ama yok ülkenin durumu kötü iyiye gidecek gibi de görülmüyor bende çok memnun değilim ailem ile yaşamaktan fakat iş bulup çalışmaya başlasak bile tek başımıza geçinmemiz imkansız
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecmisgecmistir

quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

quote:

quote:

ben senin yaşındayken oğlum 2 yaşını bitirmişti mesajı aldın sanırım.

o yüzden karından nefret edip millete evlenmemesi gerektiğini söylüyorsun dimi

latifeden anlamayanlara diyecek sözüm yok.

ne olursa olsun insan kendine uygun bir eş ile evlenmeli.

illa bi kitap imzalamak zorundasın yani.evlenmeden eş kalınmiyor mu?

dene bakalım

• 27 yaşıma kadar 250 tl maaşla ailemle yaşadım sonra il dışına kovuldum :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

quote:

quote:

quote:

ben senin yaşındayken oğlum 2 yaşını bitirmişti mesajı aldın sanırım.

o yüzden karından nefret edip millete evlenmemesi gerektiğini söylüyorsun dimi

latifeden anlamayanlara diyecek sözüm yok.

ne olursa olsun insan kendine uygun bir eş ile evlenmeli.

illa bi kitap imzalamak zorundasın yani.evlenmeden eş kalınmiyor mu?

dene bakalım

suan ki kiz arkadaşım da ben de asla evliliği dusunmuyoruz.zaten ben en ufak bir kavgada bütün servetime sahip olacak bir anlaşmayı imzalamam asla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fakir misin nesin defol

quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

22 yaşındayım ailemle uzun bir süre daha yaşayacakmışım gibi görünüyor min 4 sene

ben gelecekteki senim yaş 26 ailemle yaşıyorum. milletin dediğinize kulak asmadan böyle bi 12 yıl dişinizi sıkın sonra herkesin hayalini kurduğu ''çalışmadan kira geliriyle yaşayan adam'' oluyorsunuz.

2.7k maaş 300 lira harcadın 2.4k.
    2.4 x 12 = 345.000 tl.
    enpara faiz getirisi: 3.048 tl

AYET: (Bakara-278)’’ Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz.’’

AYET: (Bakara-279)’’ Eğer böyle yapmazsanız, Allah ve Resûlüyle savaşa girdiğinizi bilin. Eğer tövbe edecek olursanız, anaparalarınız sizindir. Böylece siz ne başkalarına haksızlık etmiş olursunuz, ne de başkaları size haksızlık etmiş olur.’’

Müslüman değilseniz saygı duyarım, müslüman iseniz faiz kesinlikle yiyemezsiniz, ayette açıkça belirtildiği gibi en büyük günahlardanır.

4300 dinide reddediyorum arkadaşım. kira günah değil faiz günah şu dinide bi anlayamadım gitti

De ayrı yazılır

• Öncelikle şuna bir açıklık getireyim sonra cevap vereyim:

Benim diğer arkadaşa soruyu sormamda ki amaç onun bilmediği/anlamadığı bir şeyi sorgulamadan reddetmesiydi yani amacım onun dini inancını sorgulamak değildi.

Yani bilinçli bir şekilde diğer inançlara inanmış olan veya inançsız olan insanlara lafım yok(ki olamaz da, Allah bile insana tercih hakkı vermiş, insanlara sadece tebliğ düşer.)

Dolayısıyla sana cevap yazarken ki amacım dini konuları tartışmak değil sadece açıklamak amacıyla yazıyorum.

Dostum, ben dinimi lise 3 iken araştırmaya başladım her türlü kaynağı, kitabı okumaya ve anlamaya çalıştım

ve bilinçli olarak okuyarak kendi dinimin doğru olduğuna İNANDIM. Diğerleri benim için din değil inançdır saygım vardır.

• MyZorrr kullanıcısına yanıt
    Aaah ah daha yiyeceğiniz kırk fırın ekmek var hocam..

• 20 yaşına giriyorum bir kaç gün sonra.

Ailemle ilgili sorunlarım olduğu için hem okuyup hem çalışarak yaşamaya çalışıyorum.

Okul bittikten bir kaç sene sonra iyi bir maaşım da olacak umarım, daha rahat yaşayacağım. (En az 26 yaşında olacağım o zaman gerçi.)

Açıkçası ailenle alakalı sorunun yoksa onların yanında yaşayıp para biriktirmek daha mantıklı.

Biriken para ile ev alırsın mesela. Biraz daha takıl ailenle bence.

Benim sorunlarım olmasaydı okulu bitirir sonra çalışıp para biriktirir öyle giderdim evden. Yani yaşım 26 olacaktı yine.

• Hugh Jackman kullanıcısına yanıt
    Anlamadım?

• MyZorrr kullanıcısına yanıt
    Sadece kendi dininizi merkeze koyup diğer dinleri dinden saymamak "araştıran" birinin yapacağı iş değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A D M I R A L

22 yaşındayım ailemle uzun bir süre daha yaşayacakmışım gibi görünüyor min 4 sene

ben gelecekteki senim yaş 26 ailemle yaşıyorum. milletin dediğinize kulak asmadan böyle bi 12 yıl dişinizi sıkın sonra herkesin hayalini kurduğu ''çalışmadan kira geliriyle yaşayan adam'' oluyorsunuz.

2.7k maaş 300 lira harcadın 2.4k.
    2.4 x 12 = 345.000 tl.
    enpara faiz getirisi: 3.048 tl

Işletme öğrencisi olarak planın mantıksn guzel fakat ışleyışte guzel olmayabilir. Faiz oranı nedir bilmiyorum ama %7 min enflasyon oranını hesaplarsan o para 3-5 seneye çerez parası olabilir.

300000 liranın değeri 5 sene sonra güncel enflasyona göre şimdiki 170000 civarında olacak.

• Hugh Jackman kullanıcısına yanıt
    Anladım ne demek istediğinizi,

Benim diğer inançları araştırmam için ilk önce dinimden şüphe etmem lazım, çok şükür şüphem yok. Çünkü ben daha önce dinimi araştırdım ve iman ettim.

Siz İnşallah benim gibi yapmayıp hepsini araştırmışsınızdır ve bunun sonunda inancınızı belirlemişsinizdir.

• işin varsa git evlen. aman hayatı dışarda öğreneyim ayakları senin için geçmiş. işin yoksa muhtaçsın elin mahkum kira- fatura- mutfak masrafı derken eline 3 kuruş para kalacak onada nalet edeceksin. ekonomik özgürlüğün varsa özgürsün.
  • Ben asgari ücretliyim, kira, fatura ve diğer masraflarım var, üst düzey masaüstü pc topladım, onun için de 12 ay boyunca maaşımın neredeyse yarıya yakını gidiyor. Bu ay başına cebimde 4 lira parayla girdim. Memlekette oturan ailemin kira masrafı falan yok. Orada kalıp çalışsam iyi olurdu ekonomik yönden. Fakat huzur diye de bir kavram var. Evden hiç ayrılmazsanız ailenizle iletişim olumsuz yönde ilerleyebilir. Koskoca adamken bile azar işittiğiniz olur. Tartışmalar canınızı sıkar. Gururunuzun, onurunuzun incindiği anlar olabilir. Ben o yüzden huzuru tercih ediyorum, bu kadar masrafa rağmen ailemin yanına gitmem kesinlikle. İş arkadaşlarımdan var öyle hala ailesiyle yaşayan, eleman daha 30 yaşında asgari ücretli ama evini de aldı, arabasını da aldı. Bende ise hiçbir şey yok. Buna rağmen gitmem kalmam ailemin yanında, bu şekilde daha mutluyum. Şimdi ise tek mutsuzluğum yalnızlık, 29 yıldır kız arkadaşım olmadı Eğer evlenmek isteyen varsa ailesinin yanında kalsın derim, çünkü Türkiye'nin her yerinde görücü usulü evlilik revaçta, ve ablalar teyzeler bu işin baş kahramanları, annenize ulaşılarak veya anneniz birine ulaşarak yuvanızı kurmanıza yardımcı olabilir.

• 24 yaşındayım benden bi b.k olmaz

• dini yaşamak isteyene . bizim devletin diyaneti ev için krediyi helal görmüş millet 2. ev için kredi çekiyor. şimdi haram mı faiz nasıl haram biri açıklayabilirse sevinirim
  • Evet ben yaşıyorum. Okuyorsan zaten başka seçeneğin var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rovaniemi

24 yaşındayım benden bi b.k olmaz

Neden öyle dediniz hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyZorrr

Tam olarak anlamadığın bir şeyi nasıl red ediyorsun? Çok merak ediyorum, referandum içeriğini okumadan/anlamadan evet/hayır verenlere koyun dendiği bir forumda 4300 dini de red etmişsiniz helal doğrusu çok aydın bir insan olmalısınız.

Siz de çok aydın bir insan olmalısınız diğer 4299 dini araştırıp islamı seçtiğinize göre, hoş büyük ihtimal anneniz babanız müslüman diye müslümansınız.
  • Yaşamak ya da yaşamamaktan ziyade kendi ayaklarınızın üstünde durabilecek ölçüde maddi geliriniz var mı? Esas olarak sorgulanması gereken soru budur. Mesela bugün İstanbul'da yaşayan biri 5,000 TL'den aşağı bir gelire sahipse kendine ait eve çıkamaz. 5,000 TL ile ancak kıt kanaat hayat yaşarsın ki yeni mezun mühendise en iyi ihtimalle 2,000 TL maaş teklif ederler. 22 yaşındaki gencin bu parayla eve çıkması gibi bir durum söz konusu olamaz. Zaten Türkiye'de insanların %80'i ailesi ile yaşar ve yaşamak zorundadır. 3-5 bireyin gelirini ortaya koyunca ancak bir evin çarkı dönüyor. Kendine ait evi olup rahat hayat yaşayan kitle %15 civarıdır.

Diğer açıdan, bana göre aile ile yaşamak benim gibi düzenli hayata sahip insanlar için olmazsa olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.