Şimdi Ara

22 yaşında aile ile yaşamak normal midir ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
309
Cevap
9
Favori
27.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    böyle bişeyi niye sallayayım ? akıl var mantık var ?
    bende var. sende de var mı ?

Antalya ve Antakya merkezde üniversite çevresinde bu tür öğrenci evleri sürüyle. Adamlar sırf bu iş için apartman dikiyor. Yeni yapılan bir proje var, her katta 12 daire var binanın. 70k diyorlar fiyatına onun, sıfır diye. eskilerini 50k ya buldum ama araştırayım derken satıldı. yine de o civarlarda var 50 küsüre en azından. pazarlıkla falan yine düz 50 ye düşebilir belki.

alacaksan link atayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealSchule

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Antalya merkezde. üniversite çevresi.
    ben bayadır araştırıyorum. bir bakın siz de almak istiyorsanız.

Çanakkale'de araştırmıştım, en az 100K bir ev. Antalya'yı da araştırayım.

Çanakkalede biri önerdi bana da, 60 bine alırsın demişti o.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Bende akıl var bu senin yazdığını 3 yıldır uyguluyorum zaten biri 1+1 biri 2+0 kira da daire var buca da yalnız 50 bine kulübe bulursun ancak Antalya gibi yerde 50 bine daire vermezler adama üniversite çevresinde hiç sanmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumuyorsanız veya eve para getirmiyorsanız sadece eve yük olursunuz diğer türlü normal
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RealSchule

quote:

Antalya merkezde. üniversite çevresi.
    ben bayadır araştırıyorum. bir bakın siz de almak istiyorsanız.

Çanakkale'de araştırmıştım, en az 100K bir ev. Antalya'yı da araştırayım.

Çanakkalede biri önerdi bana da, 60 bine alırsın demişti o.

Varsa söylesin ben alacağım 60 bine evi. Kaba halde alamazsın o fiyata düzgün yerden.
  • Duruma göre değişir. Geçinebileceksen ayrılabilirsin ama en azından bi 25i gör derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Noldu bizim linkler beklemedeyiz

• Gayet normal. Ben 27 yaşındayım ve hala ailemle yaşıyorum. Ev alma işini hallettikten sonra aile kurup kendi evime çıkacağım tabi ki. Belli imkanlara ulaştıktan sonra bu ayrı yaşama fikri düşünülebilir.
  • 21 yasındayım 5 senedir farklı sehirde tek basıma kalıyorum geç kalmışsın burda normal diyenlere inanma
  • Amin, siz ve annenize de Allah uzun ve sağlıklı bir ömur versın hocam.
  • Görende 40-50 yaşında sanır o yaşta bu ülkede gayet normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Amin, siz ve annenize de Allah uzun ve sağlıklı bir ömur versın hocam.

Amin Hocam. Allah herkesin ailesine uzun ömürler versin.

• Ailen kovmuyorsa seninde evlenecek partnerin yoksa aile ile yaşamaktan daha güzeli yoktur.
  • 22 yasindayim ailenle yasiyorum. Nedense kendimi cok buyuk hissetmiyorum toplumun ergenlik yaşı(duygusal olarak) gitgide yükseliyor

• Aile yanında iken çok güzel para biriktirebiliyorsun.Günlük işlerini(yemek,bulaşık,çamaşır vb) ailen karşılıyor.Tek artıları bunlar

27 yaşındayım ama,ailem halen beni çocuk gibi görüyor.Manevi olarak rahatlık olmuyor,sürekli hayatına müdahale ediliyor,yatacak yer kalmadığı için oturma odasında kalıyorum idareten.Benim gibi erken saatte kalkacağın bir işin var ise(var idi) çok zor oluyor.Erken yatman gerekiyor evde gürültü oluyor ev halkı geç yatıyor,sabahları hazırlanman zor oluyor

Memur olarak atandım Allah nasip ederse güvenlik soruşturmam bitince görevime başlayacağım.İnsan kendi ayakları üzerinde durabilmeli.Ben şahsen dertten,başkaları ile uğraşmaktan çok bunaldım.Tek başıma bir eve çıkmayı düşünüyorum.Yalnızlık desen bir çok insan yalnız,biraz çaba ile çevre yapılabilir.Normal arkadaş yada kız arkadaş.

Çalıştığınız işin maaşı ve koşulları iyi ise bir dakika düşünmeden başka eve çıkın derim.

• 12 Yaşında ailemden ayrıldım. Ailem, arazi ve Hayvancılık işleriyle uğraşıyordu. Eğitimim için, Şehre geldim. Ev işleriyle uğraşması ve benimle ilgilenmesi için bir dadı buldular. Aslında tam Dadı da sayılmaz. Çoğunlukla ev işleriyle ilgileniyordu. Derslerden filan anlamazdı. Ilk zamanlar, aile özlemi işleri inanılmaz derecede zorlaştırıyordu. Fakat, ilerleyen zamanlarda aile baskısının olmayışı, bana avantaj sağladı. Kararlarımı rahat alabiliyordum. Sorgulayan çıkmıyordu. Kendi yanlışlarımı yapabiliyordum. Bir hataya düştüğümde, kurtulmanın yolunu kendim bulmak zorundaydım. Tavsiye verecek yada bana yardımcı olacak kimse yoktu. Yalan söylemeyeceğim, ailemden ayrıldığım ilk yılın, Güz döneminde altı zayıflı bir karne almıştım. Bahar döneminde, hepsini düzelttim.

Üniversite yıllarıma geldiğimde, aynı Şehirde öğrenimimi devam ettirme kararı aldım. Sınıfta ben dahil, üç kişi yaşadığı Şehirde eğitim alıyordu. Diğerleri farklı Şehirlerden gelmişti. Hepsi de, bu Şehre ayak basana kadar, sürekli ailesiyle yaşamıştı. Onlarla tanıştığımda, "sana ailen şu işi yapman için nasıl izin veriyor" gibisinden yüzlerce soruyla karşılaştım. Üniversite ortamını gördüklerinde, ailesinin kurallarını unuttular. Bir kısmı kız Peşinde koştu, diğer kısmı siyasi derneklerle uğraştı, bir diğer kısmı kumara alıştı, içkisi, hapçsı, erotik dansçısı, eşcinsel Olanları bile gördüm. Çok az bir kısmı, kendini dizginleyip başarıya ulaşabildi. Diğerleri için sorun şuydu; Kendi Kuralları yoktu, ailesinin kurallarıyla yaşamışlardı. O kurallar da baskıyla uygulanmıştı. Baskıyı bir anda üzerlerinden attıklarında, her türden pis işe bulaştılar. Hepsi gerçekten iyi çocuklardı. Fakat, ailelerinin kurbanı oldular. Belki bunların bir kısmı ilerleyen yıllarda, doğru olanı bulacaktır. Ama, o yıllar hayatlarından çok şey götürüyor.

Bana itiraz edenler olacaktır, fakat bir çocuğun en geç lise başlangıcında ailesinden ayrılması gerekir. Bir aile, çocuğunun Ömür boyu yanında olamayacağı gerçeğine kendini hazırlamalıdır. Bu gerçeği çocuklarına da doğru biçimde anlatmalıdır. Bırakın da, kendi yanlışlarını yapsın, ailelerinin yanlış gördüğü şeyi yapmasından iyidir. Böylece kendini yetiştirir. Ailesiyle aynı evde kalanların büyük kısmı, ekonomik sebeplerden dolayı bunu yapıyor. Ayrıca, aileden ayrı yaşamak, asla aile bağlarını koparmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi squhze -- 8 Mart 2017; 22:15:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim bi saçmalama ailen olduğu için sabah akşam şükredeceğin yerde kendim yaşayacağım diyorsun.Mesleğini eline aldınmı kendini geçindirebiliyomusun? evlensen düğününü eşyanı kendin albilecek kapasiten varmı? varsa kendi evine çıkabilirsin.Ama 40 yaşına geldiğinde ailen olmayabilir (allah uzun ömür versin).
    Ben 23 yaşındayım 3-4 yıldır okuyorum şehir dışında bazen oturup düşünüyorum ne kadar yaşlandıkları geliyor aklıma.Üzülüyorum ağlıyorum hayatta hiç bir şeye ağlamayan ben bunu düşününce ağlıyorum.Hatta son zamanlarda evlenmeyide aklımdan çıkardım evlenmiyeceğim.
    Ailemle birlikte oturacağım bir villa yapacağım ve o evde beraber yaşayacağım ailemle. (inşaat müh okuyorum) babama istediği arabayı alacağım beni okuturken gezemediler istediklerini alamadılar.Ben onları en güzel şekilde gezdirip istediklerini alacağım.Benim en büyük hayalim bu.Çünkü ben 2 sene sınava hazırlanmış ilk üniversitemi bırakmış 2. üniversitemide bırakmış.3 üncüye tekrar hazırlancam baba dediğimde en büyük destekçim onlar oldu.
    Onların hakkını ödeyemem ama en iyi şekilde elimden geleni yapmaya çalışacağım

• Burası Amerika değil kardeş, tabii yaşayacaksın ailen ile... Üniversite okuyorsan eğer çık git erasmus vs tek yaşamayı gör ondan sonra kendin dönersin geri zaten.
  • normal değil ama ev fiyatları 150000 den başlıyor. bir doblo alıp içinde yatmak bile 15000 e patlıyor. 2500tl maaş alsan 1000tl si kiraya gidiyor.

30 da bile normal demek zorundayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoIF

kardeşim bi saçmalama ailen olduğu için sabah akşam şükredeceğin yerde kendim yaşayacağım diyorsun.Mesleğini eline aldınmı kendini geçindirebiliyomusun? evlensen düğününü eşyanı kendin albilecek kapasiten varmı? varsa kendi evine çıkabilirsin.Ama 40 yaşına geldiğinde ailen olmayabilir (allah uzun ömür versin).
    Ben 23 yaşındayım 3-4 yıldır okuyorum şehir dışında bazen oturup düşünüyorum ne kadar yaşlandıkları geliyor aklıma.Üzülüyorum ağlıyorum hayatta hiç bir şeye ağlamayan ben bunu düşününce ağlıyorum.Hatta son zamanlarda evlenmeyide aklımdan çıkardım evlenmiyeceğim.
    Ailemle birlikte oturacağım bir villa yapacağım ve o evde beraber yaşayacağım ailemle. (inşaat müh okuyorum) babama istediği arabayı alacağım beni okuturken gezemediler istediklerini alamadılar.Ben onları en güzel şekilde gezdirip istediklerini alacağım.Benim en büyük hayalim bu.Çünkü ben 2 sene sınava hazırlanmış ilk üniversitemi bırakmış 2. üniversitemide bırakmış.3 üncüye tekrar hazırlancam baba dediğimde en büyük destekçim onlar oldu.
    Onların hakkını ödeyemem ama en iyi şekilde elimden geleni yapmaya çalışacağım

bu arada ben ailemden çok ayrı zamanda geçirdim kız arkadaşımla aynı evdede kaldım şantiyelerdede kaldım bunları yaşamış biri olarak en son üstte yazdığım kararı verdim

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.